نامه هایِ جَعلی یزدگرد ساسانی و عُمَربن خطّاب (+ویدیو)
همنشین بهار
در توبره ما آشغال میریزند و بارمان میکنند.
در سال ۱۹۸۹ میلادی دانشمند بریتانیایی علوم کامپیوتر، تیموتی جان برنرزلی Timothy John Berners-Lee شبکه تارگستر جهانی World Wide Web را اختراع نمود و دید ما را نسبت به جهان و هرچه در آن است، دگرگون کرد.
او «وب» را که اکنون هیچکس از آن بینیاز نیست، بر سر زبانها انداخت. «وب» یکی از خدماتی است که روی اینترنت ارائه میشود اما با اینترنت یکی نیست.
اما از آنجا که هر رودخانه ای قورباغه هم دارد، محیط وب نیز از ابوهُریره های مُدرن که در توبره ما آشغال میریزند و بارمان میکنند، در امان نبوده و نیست.
...........................................................................
دنیای «وب»، هرچه در دیگ است به کَمچه میآورَد.
اگر مارگیران و شیادّانِ سوار بر «وب»، میتوانند خیلی ها را سرکار بگذارند، اگر با خیال راحت در اخبار و آمار و واقعات اتفاقّیه دست میبرند، اگر سالها است نامههای جَعلی یزدگرد ساسانی و عُمَر بن خطّاب را بازتولید میکنند و به خورد خلق الله میدهند، اگر یک دستخط جعلی و ساختگی را مدتّهای مدید به میرزا تقی خان امیر کبیر نسبت میدهند و نزدیک به هفتاد وبلاگ و سایت آن را توی بوق میکنند،...اگر و اگر...
برای این است که فقر عنصر ذهنی و یقین های کور، جای خودش را به رشد آگاهی و شّک اسلوبی نداده است. برای این است که بسیاری از ما مثل اصحاب کهف، پرت افتاده، زمان را گم کرده و گیج و مَنگیم.
نه تنها به کودک پاک و بازیگوش درون خویش بی اعتنایی و بی محلّی میکنیم، شور و نشاط و رومانتیسم انقلابی دوران جوانی را هم کنار انداخته، بکسوات کرده و هیچ تولیدی نداریم...
توجه داشته باشیم که دنیای «وب»، هرچه را در دیگ است (اگر چیزی باشد) به کَمچه (چمچه) میآورَد و نمیتوان برای جوانان دردمند و هوشیار ایران زمین، که نه به سرود و درود، به سخن نو و تغذیه فکری نیازمندند روضه خوانی کرد و لاف و گزاف سر داد. دنیای «وب»، ادعّاها را مَحک میزند.
در آغاز و پایان ویدیو گفتار
نامه های جَعلی یزدگرد ساسانی و عُمَر بن خطّاب
یکی از معروفترین ساختههای آهنگساز انگلیسی Albert William Ketèlbey «آلبرت ویلیام کتلبی» را که در مورد ایران است، (In a Persian Market) میتوان شنید.
اثر زیبای In a Persian Market «در یک بازار ایرانی» حدود یک قرن پیش ساخته شده و جدا از هیاهوی بازار، به تاریخ پر فراز و نشیب ما گوشه میزند.
همنشین بهار
منبع:پژواک ایران