دکتر محمود حسابی و جعلیات اینترنتی (+ویدیو)
همنشین بهار
قصّه «جرج واشنگتن و درخت گیلاس» George Washington and the Cherry Tree
و یا «نجات وینستون چرچیل انگلیسی توسط الکساندر فلمینگ اسکاتلندی» Winston Churchill and Alexander Fleming story
نشان میدهد داستان سرایی و شاخ و برگ دادن «وقایع»ی که اصلاً اتفاق نیافتاده، تنها مربوط به ایرانیان نیست و آسمان همه جا همین رنگ است.
در ایران اما جدا از داستان سرایی و خیالبافی، با خالیبندی و اقتدا به سنگ پای قزوین هم روبرو هستیم.
سرهم کردن وصیت نامه های دروغین، دست بردن در «واقعات اتفاقیه» و پس و پیش کردن عکسها و مونتاژ نوارها به نرخ روز، حرفهای خود را به دهان زرتشت و کوروش و داریوش گذاشتن، از کشف بقایای ارتش کمبوجیه و یک شهر هخامنشی که هردو از بیخ دروغ است دم زدن، عکس فتوشاپ شده مقبره کوروش و پاسارگاد غرق شده در آب را واقعی جلوه دادن، مجسمه فردوسی که سر جای خودش موجود است از میدان فردوسی پاک کردن و، از صفوف منظم و مرتب روحانیت معّظم زمان مشروطه، پیکچر picture ساختن و در اینترنت گذاشتن… و، پخش نامه های جعلی یزدگرد ساسانی به عمربن خطاب و حلوا حلوا کردن دروغی با عنوان «دستخط امیرکبیر به ناصرالدین شاه»... مُعرّف حضور همه هست.
***
در مورد دانشمند ارجمند دکتر محمود حسابی نیز، جدا از عمله ستم که از سر فرصت طلبی سنگش را به سینه میزنند، برخی به رسم ابوهریره کذاّب، جعل حدیث نموده، اینشتین و شرودینگر و دیراک را هم بر سر سفره هفت سین دکتر حسابی مینشانند تا او برایشان دعای تحویل سال بخواند...
...............................................
توهین به شعور مردم ایران و جفا به دکتر حسابی
پخش این خبر نادرست که دکتر حسابی شاگرد آلبرت اینشتین و، اینشتین فریفته دکتر حسابی بود و با وی کار میکرد و...، چه دردی را دوا میکند؟
دکتر حسابی تنها یکبار در دیداری عمومی، اینشتین را ملاقات نمود. خودش در مصاحبه با مجله دانشمند ــ به این دیدار کوتاه که طی آن نظریه خودش را مطرح کرده و اینشتین هم گفته «ما این چنین، کار نمیکنیم. شما به کار خود ادامه دهید و آزمایش هم بکنید»، اشاره دارد.
دستیاران اینشتین که وی با همه آنها مقاله و یا کتاب و بحث های طولانی ثبت شده دارد شناخته شده هستند:
پروفسور برگمن، پروفسور لئوپولد اینفلد، پروفسور ناتان روزن، پروفسور بوریس پودولسکی، پروفسور دیوید بوهم و پروفسور آبراهام پایس.
مقاله مشترک دکتر حسابی با آلبرت اینشتین کجاست؟
...............................................
تئوری «ذره گسترده» دکتر حسابی راه به جایی نبُرد.
پخش این خبر نادرست که تئوری «ذره گسترده» دکتر حسابی در تمام دانشگاهای امروز دنیا دارد تدریس میشود (تئوری ای که آشنایان به فیزیک میدانند راه به جایی نبُرد) چه خدمتی به دکتر حسابی میکند؟
یک تئوری زمانی به یک دستاورد علمی تبدیل میشود که اولاً در یک مجله معتبر علمی چاپ شود. ثانیاً مورد ارجاع باشد، ثالثاً از جانب خواص مورد استفاده قرار گیرد تا به نوعی پارادایم شود. و بالاخره آن نظریه وارد کلاسیک های علمی که ساده ترینشان کتب درسی و تکست بوک ها هستند، بشود.
درحالیکه هر تئوری، حداقل ۵۰۰ ارجاع دارد و ارجاعات گاه تا به ۷۰۰۰ تا هم میرسد، معروفترین مقالات دکتر حسابی که در مجله فیزیکال ریویو، ارگان انجمن فیزیک آمریکا، نوشته شده اند حدود ۵ یا ۸ ارجاع بیشتر ندارد.
چگونه میشود یک تئوری پرداز برجسته که نوشته هایش دنیا را تکان داده و در تمام دانشگاهای امروز دنیا در حال تدریس است مقاله هایش فاقد ارجاع باشند؟
...............................................
پژوهشگران بنام فیزیک ایران، در وطن خویش غریب اند.
پژوهشگران بنامی چون دکتر فیروز پرتوی از پایه گذاران دانشگاه صنعتی شریف، نیما ارکانی حامد (از فیزیکدانان فیزیک ذره ای و نظریه ریسمان کاربردی)، لطفعلی عسکرزاده (لطفی زاده بنیانگذار نظریه منطق فازی)، مسعود چایچیان، احمد شریعتی، مهران کاردر، رضا منصوری،
> دکتر علی جوان کاشف لیزر گازی، > دکتر جلال صمیمی، کاشف سرچشمه های پرتو گاما در هاله ی کهکشان و یا کامران وفا برنده جایزه دیراک و از فیزیکدانان برجسته در زمینه نظریه ریسمان که مقالات بیشماری در زمینه تئوری های توپولوژیک منتشر کرده و... ناشناخته میمانند اما عمله ستم در میهن ما که به خاطر منافع خویش دکتر حسابی را به عرش برده اند، در مورد وی اخباری منتشر میکنند که بویی از واقعیت ندارد.
***
دکتر حسابی وزیر فرهنگ کابینه دکتر مصدق، معترض به قرارداد کنسرسیوم نفت و بنیان گذار فیزیک دانشگاهی ایران بود و خدمات بزرگی کرد.
اشاره به دروغهایی که زیر نام وی صورت میگیرد از ارزش آن دانشمند ارجمند نمیکاهد و نقشی را که در ساخت زیربنای علمی کشور، مانند ایجاد نهاد ها و ارگان های علمی و دانشگاه تهران داشته نفی نمیکند.
توجه شما را به ویدیوی دکتر محمود حسابی و جعلیات اینترنتی جلب میکنم و مثل همیشه از دانش حقیر و قلم فقیرم پوزش میخواهم.
..............................................................................................
پیش از ماه رمضان رفته بودم شاخه های درخت کاجی را ببرم. باد شدید درگرفت و مرا با ارّه و نردبان پرتاب کرد زمین. کمرم خراش برداشت و دست و پایم کمی ضربه دید و به شدت کوفته شدم. اما بعد از یکی دو روز افتادن، تصمیم گرفتم هرطور شده دویدن و نوشتن را که برای من هردو نوعی نیایش است، شَل شَلی و بد بدی هم شده تعطیل نکرده خستگی را خسته کنم.
> رّد پای علمای اعلام بر سنگ قبر ستارخان و ترور سپهبد رزم آرا در مسجد سلطانی را که می بایست روی کلمه کلمه اش کار کنم، در آن شرایط ارائه دادم.
دوستی که از داستان کاج اطلاع داشت و همیشه میگفت استراحت کن، امروز خبر داد ویدیوی عباس شهریاری جاسوس ۱۰۰۰ چهره ساواک ظرف چند روز نزدیک به دو هزار بار (فقط در خود یوتیوب) دیده شده است.
...
همنشین بهار
منبع:پژواک ایران