رضا مصطفوی طباطبایی «خیر» حامی پرسپولیس یا یکی از عوامل گمشدن دکل نفتی
ایرج مصداقی
دو سال پیش در مجموعه مقالات » نگاهی به فوتبال ایران در ۳۵ سال گذشته» به نقش رضا مصطفوی طباطبایی مدیر شرکت سپنتا و نقش وی در دلالی دکلهای نفتی اشاره کرده و از وی به عنوان یکی از عوامل پشت پردهی امضای قراردادهای ضدملی در ارتباط با پروژههای نفتی یاد کردم.
در ماههای اخیر موضوع مفقود شدن دکل نفتی به یکی از دعواهای باندهای رژیم تبدیل شده است اما از افشای عوامل ایرانی این کلاهبرداری خودداری کرده و تنها به «ر. ط» که همان رضا مصطفوی طباطبایی است و «م. ش» که همان مراد شیرانی مشاور مدیرعامل وقت شرکت تاسیسات دریایی است اشاره میکنند.
در مجموعه مقالات «نگاهی به فوتبال ایران در ۳۵ سال گذشته» از آنجایی که تنها به فساد در مجموعه فوتبال ایران پرداخته بودم اشارهای به نقش مراد شیرانی و ارتباط وی با مصطفوی طباطبایی نکردم.
شیرانی که به دلیل تخلفات اقتصادی و رانت خواری، از وزارت نفت اخراج شده بود، و به عنوان دلال رسمی در معاملات نفتی فعالیت میکرد به صورت حیرت آوری به عنوان مشاور مدیرعامل «شرکت تأسیاست دریایی ایران» یکی از مهمترین بخشهای وزرات نفت منصوب شد تا ضمن آن که در بخش دولتی تصمیمساز است در بخش خصوصی هم دلالی کند. اقدامی که حتی سایتهای وابسته به رژیم نیز از آن به عنوان اقدامی که برای اولین بار در تاریخ صنعت نفت صورت گرفته نام میبردند. شرکت تاسیسات دریایی ایران یکی از خریداران
بزرگ تجهیزات حفاری است که فروشنده آن، شرکت مراد شیرانی است و به این ترتیب فاصله میان فروشنده و خریدار برداشته میشود.
با برملا شدن نقش رضا مصطفوی طباطبایی در کلاهبرداری از وزارت نفت، ماهیت یکی دیگر از «خیر»های وابسته به نظام نیز برملا میشود.
ضمن انتشار دوباره بخش مربوط به «رضا مصطفوی طباطبایی» در مجموعه مقالات «نگاهی به فوتبال ایران در ۳۵ سال گذشته» یادآور میشوم چنانچه ارادهای واقعی برای مبارزه با فساد وجود داشت کار به اینجا نمی کشید.
«رضامصطفوی طباطبایی دلال نفتی وحامی پرسپولیس
در چهار ماه گذشته رضا مصطفوی طباطبایی در نقش مخزن بانک پرسپولیس دست به جیب شده و مخارج سرسام آور این تیم را پرداخت کرده است . معلوم نیست بر اساس چه وعده و وعیدی او در ابعادی این چنین دست به جیب شده است. اولین بار در تیرماه ۱۳۹۲ محمدرویانیان خبر داد که ۲۳۹ هزار دلار از مطالبات
وینگادا سرمربی پرتغالی سابق پرسپولیس از محل در آمدزایی های باشگاه و ۷۷۹ هزار دلار با کمک مالی دکتر
طباطبایی مدیر شرکت سپنتا و رایزنی احمد یوسفی هوادار پیشکسوت پرسپولیس پرداخت شد تا پرونده شکایت این مربی پرتغالی در فیفا بسته شود.
در همین خصوص علی پروین عضو هیات مدیره باشگاه و حمید استیلی مدیر آکادمی و محمد جمعه ای مشاور مدیر عامل پرسپولیس با حضور در منزل احمد یوسفی هوادار و پیشکسوت قدیمی از او تقدیر کردند.
اما مشخص نشد فرد تقدیر شونده فقط رایزنی کرده یا مبلغ فوق را از جیب خود پرداخت کرده است؟ اگر هم
طباطبایی پول را داده چرا از او تقدیر نشده است؟ احمد یوسفی عضو سابق هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس و صاحب اتوموبیل فروشی سورتمه و از دوستان نزدیک علی پروین است .
http://football.ir/news/iran/1392/04/perspolis-fan-1153085.html
سپس در شهریورماه ۱۳۹۲موضوع پرداخت یک میلیون دلار به تیم عجمان امارات برای فسخ قرارداد محمدرضا خلعتبری پیش آمد. بهانه ی پرسپولیس و فدراسیون فوتبال و وزارت ورزش و جوانان برای این کار، نام لیگ این کشور بود که به جای خلیج فارس از نام «خلیج عربی » استفاده می کنند!
البته چندی پیش، بخش های اصلی خبری صدا و سیما خبر دروغی را مبنی بر این که فیفا به دلیل اعتراض ایران نام Persian gulf را برگزیده است منتشر کردند. در حالی که از بدو تاسیس سایت فیفا در کنار نام امارات متحده عربی، نام خلیج فارس را درج کرده بود و هیچ تغییری نکرده است. این خبر از طریق ارسال «اس ام اس» سرتاسر ایران را پوشش داد.
http://www.meraatnews.com/?q=node/38628
حس وطن دوستی رویانیان و همراهانش در حالی گل کرده بود که تیم ملی قوتبال ایران به خاطر نداشتن ۴۹۹ هزار دلار هزینه ی اردوی پرتغال، از رفتن به این کشور بازماند.
رضا مصطفوی طباطبایی در حال قمار
رویانیان گفت برای فسخ قرارداد خلعتبری ۰۹۹ هزار دلار نقد و بقیه به صورت اقساط پرداخت خواهد شد. او در مورد طریقه پرداخت پول گفت:
«ما روز پنجشنبه به بانک رفتیم اما گفتند ساعت کاری تمام شده و جمعه هم چون بانک بسته بود، از طریقی دیگر پول لازم را بدست آوردیم. ما موفق شدیم معادل دلار مبادله ای را تامین کنیم و از طریق یک بانک ایرانی،
پول را به حساب یک بانک چینی ریختیم و آنها هم با دریافت ۱ ۱ درصد سود، امروز پول را به دبی انتقال -. می دهند. » ما کار دیگری نمی توانستیم بکنیم و مجبور شدیم تا این درصد را بدهیم و خلعتبری را بیاوریم وزارت ورزش پرداخت مبلغ فوق را تکذیب کرد و صحبت از یک فرد خیر به میان آمد. رویانیان قول داد که نام وی را اعلام کند اما خبری نشد . یکی از لیدرهای باشگاه از احمد یوسفی به عنوان فرد خیر نام برد که بعد اً مشخص شد حقیقت ندارد و او پولی پرداخت نکرده است و دوباره رابط معامله بوده و فرد «نیکوکار» که نمی خواهد نام و تصویرش پخش شود ظاهراً کسی نیست جز رضا مصطفوی طباطبایی مدیر شرکت سپنتا که به هر دلیل نمی خواهند نامش مطرح شود.
شرکت سپنتا تنها در یک مناقصه خرید دکل های حفاری شمال که مجموعا ارزشی بالغ بر ۳۲۹ میلیون دلار داشت، با امدادهای غیبی! و خارج کردن رقبا توسط برخی چهره های امنیتی، به همراه رفقای خود پورسانتی بالغ بر ۷۹ میلیون دلار دریافت کرده است.
سایت » بازتاب « سال گذشته تصاویری از فرد «نیکوکار» را هنگام قمار منتشر کرد.
در تازه ترین گزارش منتشر شده از سوی یک سایت اصولگرا، طی قراردادی جدید و کاملا یک طرفه بین کشور چین و ایران، دولت ایران با خرید ۷۳ دکل حفاری شامل ده دکل خشکی و ۳ دکل در آب از یک شرکت چینی موظف به پرداخت بدهی خود به شکل وام و به همراه بهره بالا خواهد بود.
به گزارش بازتاب، این معامله که بزرگترین معامله نفتی در تاریخ صنعت نفت ایران از زمان دارسی می باشد کاملا یک طرفه و به سود شرکت های چینی خواهد بود به طوریکه علی رغم ده ها میلیارد دلار از پولهای فروش نفت ایران در بانک سان شور چین جهت تامین مالی قراردادهای ایران و چین که در حال حاضر توسط دولت چین بلوکه شده است، این قرارداد با شرایط فاینانس)وام( انجام می شود و مبالغ سنگینی بابت بهره بانکی و دلالی فاینانس از بیت المال کشور پرداخت خواهد شد.
بنابر این گزارش، نحوه انجام قرارداد میان شرکت سپنتا اینترنشنال از سوی ایران به واسطه گری دلال نفتی که پیش از این به فساد متهم شده بود به عنوان واسطه شرکت حفاری شمال و شرکت چینی بوده و شرایط این معامله کاملا به زیان ایران خواهد بود. این گزارش میافزاید «با وجود میلیاردها دلار طلب ایران از کشور چین در
خصوص فروش نفت به این کشور، شرکت چینی حاضر به انتقال تکنولوژی به ایران نشده، در حالی که با توجه به خرید این تعداد زیاد دکل، انتقال تکنولوژی باید یکی از شروط قرارداد باشد.»
این سایت اصولگرا همچنین خبر مى دهد که با وجود ورود نهادهای نظارتی به این معامله، حمایت های قدرتمندانه برخی از افراد از طباطبایی، موجب شده است تا وی بتواند این قرارداد را به نفع خود به پیش ببرد.
طی ماه های گذشته نیز برخی سایت های خبری با انتشار مطالبی در خصوص «وجود فردی دلال، فاسد و قمارباز» که وابسته به برخی از افراد ذی نفوذ در نظام است اطلاع رسانی کرده و نوشتند: « این فرد شش سال پیش برای نخست بار به واسطه پروندهای به نام کرسنت که در صدر اخبار خبرگزاریهای ایران و جهان قرار گرفت و نسبت به آن افشاگریهایی صورت پذیرفت مورد پیگرد و بازجوییهای متعدد قرار گرفت. این فراد که همان رضا مصطفوی طباطبایی است، یکی از دلالان خرده پای نفتی بوده که به شکلی ناگهانی و مشکک از پیگرد قانونی رها شده و پس از آن نیز در پی وجود تحریمهای بینالمللی بخش بزرگی از فروش و قراردادهای نفتی را بین ایران و کشورهای دیگر برعهده گرفته است.»
http://www.bultannews.com/fa/news/112785
در آبان ماه ۹۲ مطرح شد که مبلغ مربوط به قسط اول و دوم فسخ قرارداد خلعتبری توسط حسین هدایتی
پرداخت شده است.»
http://www.pezhvakeiran.com/pfiles/footboll_iraj_20131125_v3.pdf
صفحه ۶۷
ایرج مصداقی
۱۱ ژوئیه ۲۰۱۵
منبع:پژواک ایران