نگاهی به فوتبال ایران در ۳۵ سال گذشته، سرمایهداران نوکیسه و فوتبال (۱۰)
ایرج مصداقی
اسماعیل وفایی و ابومسلم مشهد
وی از سرمایهداران نوکیسهی وابسته به رژیم است که در طول سالهای گذشته سرمایههای زیادی به دست آورده و در دبی مشغول کار است. او همچنین صاحب امتیاز رستوانهای زنجیرهای فست فود ماری براون در ایران است که اولین شعبهاش را در مشهد افتتاح کرد.
رستورانهای زنجیرهای ماری براون اولین زنجیره غذای حلال بینالمللی است که با ایده ایجاد زنجیرهای بزرگ و جهانی از رستورانهای Fast Food در سال 1981 میلادی در کشور مالزی بنیان گذارده شد و بیش از ۳۵۰ شعبه در کشورهای اسلامی دارد.
وابستگان وفایی از او به عنوان دکتر اسماعیل وفایی یاد میکنند. دکترای او از همان نوع دکترایی است که پیشتر کردان و ... از آن برخوردار بودند. اولین بار نامش در ارتباط با فوتبال در جنگ حقوقی بر سر برند پرسپولیس شروع شد. او از دوستان هدایتی است که قرار بود به کمک عابدینی پرسپولیس را بخرند اما به خاطر سیاست رژیم در حفظ پرسپولیس و مشکلاتی که میانهی راه رخ داد میانهشان بهم خورد و پروژه نیمهکاره ماند.
وی ابتدا اسپانسر پرسپولیس شد تا بتواند از برند نام این باشگاه معروف در بازی های مهم لیگ قهرمانان برای معرفی تشکیلاتش استفاده کند. وی امید داشت با تبلیغ ورزشی برندش ، بتواند فست فودش را به رقابت کارتل های بزرگی چون مک دونالد ببرد. ماری براون که با شعار غذای حلال در کشورهای اسلامی فعالیت می کند ، می خواهد رقیبی باشد برای رستوران های زنجیره ای امریکایی.
پروژه سرمایه گذاری این شرکت در پرسپولیس به دو دلیل بود ، بخش تبلیغاتی پروژه ارتباط مستقیمی داشت با تبلیغات آسیایی برای این برند اما مهمتر از این ، دلیلی که تاجر ایرانی را وسوسه به این سرمایه گذاری کرده بود، تضمینی بود که دوست صمیمی و شریک تجاری اش یعنی حسین هدایتی به او داده بود که این سرمایه گذاری مقدمه ای است برای خرید باشگاه پرسپولیس از سوی این دو.
هدایتی که میانهاش با وفایی به هم خورده بود در خصوص حضور اسماعیل وفایی، به عنوان یکی دیگر از مدعیان مالکیت باشگاه ابومسلم مدعی شد:
«او از زمانی که به عنوان اسپانسر پرسپولیس با برند تجاری خودش وارد عمل شد، چکی برای سه سال بعد از آن تاریخ به امضای مدیر عامل شرکت “ماری براون” به ما داد که پشتش را هم خودش امضا کرده است که هنوز یک میلیارد و 500 میلیون تومان چک ایشان پاس نشده و برگشتش دست من است، آن وقت چطور میخواهد ابومسلم را با این قدمت مدیریت کند، مگر اینکه در این مدت پولدار شده است و نمیخواهد پول ما را بدهد یا میخواهد با پول استانداری و بیت المال باشگاه را مدیریت کند.»
وفایی سپس یکی از خریداران باشگاه راهآهن شد و قولش را داد که این باشگاه را به مشهد ببرد. عاقبت سر از ابومسلم خراسان در آورد و با حمایت سردار صلاحی و ... مالکیت این باشگاه را به چنگ آورد.
پس از دعوای حقوقی بر سر مالکیت ابومسلم علی کفاشیان و کمیته انضباطی فوتبال مالکیت این تیم را به وفایی سپردند. در نامه علی کفاشیان به مهدی تاج رئیس لیک برتر آمده است: «با توجه به بررسی های صورت گرفته در نشستی که با اینجانب، دبیر کل و نایب رئیس اول در رابطه با اداره باشگاه ابومسلم صورت گرفت، مقرر شد تا از این پس اداره باشگاه بر عهده اسماعیل وفایی باشد و وی شخصا در مورد وضعیت پرونده تیم مذکور در کمیته انضباطی مسائل را حل و فصل می کند. بر همین اساس با توجه به ثبت مدارک بازیکنان تیم مذکور در موعد مقرر نقل و انتقالات، نسبت به برگزاری مسابقات تیم ابومسلم از روز جمعه 19 مهر اقدامات لازم را انجام دهید.»
به گزارش روابط عمومی مؤسسه فرهنگی ورزشی ابومسلم خراسان، در این مراسم علاوه بر استاندار خراسان رضوی، دکتر اسماعیل وفایی مالک باشگاه های ابومسلم خراسان و پرسپولیس، مهندس حسن بیادی نائب رئیس شورای اسلامی شهر تهران، افشین داوری مدیرکل تربیت بدنی استان، حجتالاسلام والمسلمین ناصری پور قائم مقام مالک باشگاه ابومسلم خراسان، علی اصغر حسنزاده مدیرکل هلال احمر خراسان رضوی
وفایی برای آن که میخاش را محکم کند، در حضور سردار صلاحی استاندار خراسان رضوی، حجتالاسلام والمسلمین ناصری پور را به عنوان قائم مقام مالک و رئیس هیئت عامل و علی اصغر حسن زاده مدیرکل هلال احمر خراسان رضوی را به عنوان معاون کانون هواداران معرفی کرد.
سیروس (عباس) محجوب اسپانسر پرسپولیس و تیم ملی و ... سیروس (عباس) محجوب یکی از تاجران گیلانی و دوستان نزدیک سردار موشکی حسن تهرانی مقدم است که در انفجار پادگان ملارد سال گذشته کشته شد. مدعی است که هشتسال در جبهههای جنگ بوده است. وی در آشفتهبازار نظام و با سوءاستفاده از موقعیت سپاه پاسداران به ثروت نجومی رسید و در سال ۱۳۷۹ از کشور خارج شد. محجوب در امارات و لیورپول زندگی میکند به قول خودش در سوئیس و انگلستان و مالزی تجارت میکند و علیرغم سرمایهی زیادی که دارد ردی از او در شرکت و یا بیزنسی وجود ندارد. گفته میشود او سهامدار بانکهایی در انگلیس و مالزی است و چند هتل هم در اروپا دارد.
ناصر شهسواری جفت جدایی ناپذیر حسن تهرانی مقدم و از مدیران صنایع موشکی سپاه پاسداران نیز دوست صمیمی سیروس محجوب است. شهسواری در مورد دوستش میگوید: «سیروس محجوب یك مدیر مجرب، باهوش و خوشنام است. او در تجارت یكی از موفقترینها بوده و برای خدمت به جوانان گیلانی وارد ورزش شده است. محجوب كه در سن 12 سالگی به جبهه رفته، جزو جانبازان شیمیایی است و خدمات ارزندهای در زمان فعالیت خود به جا گذاشته. او از دوستان نزدیك سرلشگر حسن مقدم است.»
محجوب در واقع یکی از کلاهبردارانی است که با هیاهوهای مختلف سعی در مطرحکردن خود دارد. در خرداد ۸۸ ناگهان رسانههای رژیم تبلیغات عجیب و غریبی راه انداختند که مالکیت باشگاه نیوکاسل انگلیس در اختیار یک ایرانی مقیم امارات قرار خواهد گرفت و مربی آن علی دایی خواهد شد. این رسانهها از محجوب به عنوان مالک این باشگاه انگلیسی نام میبردند. محجوب در بارهی هدفش از خرید این باشگاه به رسانههای رژیم گفت: «هدف عمده من از خرید باشگاه نیوکاسل انگلیس، کمک به فوتبال ایران است. وی گفت: بدون شک با عشق و علاقهای که به کشورم دارم تلاش خواهم کرد، پل ارتباطی خوبی بین فوتبال ایران و فوتبال پیشرفته و باشگاهی انگلیس برقرار کنم تا از این طریق باعث رشد فوتبال کشورم شوم. محجوب در ارتباط با اینکه چه زمانی مالکیت باشگاه نیوکاسل را در اختیار خواهد گرفت گفت: البته کلیه کارها برای این انتقال صورت گرفته و مبلغ پیشنهادی ما برای تصاحب کامل این باشگاه مبلغ 370 میلیون پوند بوده است که در آینده نزدیک این نقل و انتقلات صورت خواهد گرفت. محجوب در ارتباط با اینکه آیا در صورت تصاحب باشگاه فوق از بازیکنان و مربیان ایرانی در این باشگاه استفاده خواهد کرد و گفت: یقینا " یکی از اهداف بلند مدت من، این موضوع خواهد بود. ضمن این که "علی دایی" گزینه نخست برای مربیگری باشگاه نیوکاسل در فصل آینده خواهد بود. دایی از دوستان من است و صحبتهای کوتاهی اخیرا" با وی داشتهام اما مذاکرات جدی را با او شروع نکردیم، اما پس از تصاحب باشگاه نیوکاسل با علی دایی مذاکره خواهیم کرد تا شرایط حضور وی در لیگ برتر انگلستان محقق شود .»
http://www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=93350
خبرگزاری ایلنا در ۲۱ تیر ۱۳۸۸ ادعا کرد که گروه ورزشی خود را در مأموریتی نزد وی فرستاده و به تحقیق و بررسی در این مورد پرداخته است و صحت آن را تأیید کرد. این که چرا یک خبرگزاری بایستی گروه ورزشی خود را مأمور صحت و سقم چنین خبری کند بر من پوشیده است.
این خبرگزاری همچنین مدعی شد:
سیروس محجوب را از جمله چهره های موجه نظام جموری اسلامی دیدیم که وفادری و عشق علاقه خود به این نظام مقدس را در طول دوران دفاع مقدس از خود نشان داده و هم اکنون نیز از جمله نیروهای وفادار به جمهوری اسلامی ایران است. هر چند که به هیچ عنوان نامبرده حاضر نبود در این باره مطلبی بنویسیم ولی یکی از مهمانان وی که همزمان با حضور ما در دفتر کار وی در دوبی بود این موارد را تایید و تعریف کرد با این وجود تا زمانی که اسناد و مدارک مربوط به مذاکرات سیروس محجوب با باشگاه نیوکاسل و شخص آقای اشلی مالک باشگاه فوق را ندیدیم خیلی قضیه را جدی نگرفتیم.
اسناد و مدارک از ۶ ماه قبل تا به امروز اطلاعاتی را نشان می دهد که یکبار همان حدود ۶ ماه پیش تا مرحله قطعی شدن خرید باشگاه توسط محجوب پیش رفته بود اما مشاوران محجوب به دلیل وضعیت رو به سقوط نیوکاسل به وی اعلام کرده بودند تا پایان فصل لیگ برتر انگلیس صبر کند و از طرفی مالک باشگاه هم اصرار داشته که همان موقع این معامله صورت بگیرد اما در هر حال این معامله به بعد از لیگ انگلیس موکول شد که در نهایت منجر به سقوط نیوکاسل به یک دسته پایین تر شد تا اوضاع و احوال به سود طرف ایرانی باشد. صد البته ما به عنوان یک رسانه هیچ دوست نداریم بی جهت از یک نفر حمایت کنیم و برای همین موضوع نماینده خود را مامور کردیم تا اطلاعات دقیقی را در این خصوص برای ما از امارات بیاورد که خوشبختانه این اتفاق هم افتاد و اگر روزی لازم شد بخشهای قابل انتشار این برگه های مورد معامله را منتشر خواهیم کرد.
http://www.tabnak.ir/fa/pages/?cid=55208
بعدها رسانههای رژیم خبر دادند که او مالک ۵ درصد سهام باشگاه نیوکاسل است و کسی برای این ادعا نیز سندی ارائه نداد.
در وبلاگ هواداران نیوکاسل خبر معامله مزبور آمده است و در کامنتهای زیر آن غالباً معامله را صوری دانسته و بسیاری در وجود چنین شخصی تشکیک کردهاند.
http://www.nufcblog.com/2009/07/30/does-this-sirous-mahjoob-even-exist
همچنین دیگر رسانهها نیز ادعاهای محجوب را توخالی ارزیابی کردهاند.
http://www.thenorthernecho.co.uk/sport/4522435.Doubts_over_Iranian_bid_for_Newcastle
«سخنگوی» او به مطبوعات خبر میداد که آلن شیرر مربی نیوکاسل را برکنار کرده و کوین کیگان را به جای او میگذارد!
عباس انصاری فرد مدیرعامل پرسپولیس اعلام كرد كه سیروس محجوب، به عنوان یك سرمایهدار ایرانی خواهان خرید سهام نیوكاسل و اسپانسرینگ باشگاه پرسپولیس است اما پس از مدتی خبر رسید كه محجوب ناپدیده شده است. محجوب وقتی شنید كه خبر ناپدید شدنش بدجوری سوژه مطبوعات و رسانهها شده است، اعلام كرد كه در دوبی به سر میبرد: «ما برند باشگاه را توافق كردهایم. قرار است ما در پرسپولیس كار اقتصادی انجام دهیم نه اینكه حامی مالی روی پیراهن شویم. من با منتظر الموعود قائممقام باشگاه پرسپولیس در دوبی صحبت كردم و توافقات اولیه انجام شد و توافق كردیم كه فعالیتهای باشگاه به مبلغ شش میلیارد تومان برای یك سال توسط ما خریداری شود كه البته این هنوز نهایی نشده است. توافق اولیه ما به مدت پنج سال و مبلغ 30 میلیارد بود. 20 درصد نقد و مابقی در 11 قسط پرداخت میشود.
مدتی اسم او در ارتباط با خرید باشگاه ابومسلم سر زبانها افتاد اما این امر تحقق پیدا نکرد.
زمانی که کفاشیان برای دومین بار به عنوان رییس فدراسیون منصوب شد از تغییر اسپانسر تیم ملی و عزم خود برای آوردن اسپانسر 180 میلیارد تومانی برای فوتبال خبر داد و سپس با سیروس محجوب وارد مذاکره شد. بعداً خبر داده شده که کفاشیان در جلسات خود با این تاجر ایرانی بر سر واگذاری تبلیغات تیم ملی به توافق نهایی رسیده است.
در اردیبهشت ۹۲ رسانهها خبر از خرید امتیاز باشگاه داماش گیلان توسط وی دادند. سیروس محجوب در مورد دلیل خرید امتیاز باشگاه داماش گیلان گفت: من برای ادای دین خود به مردم گیلان و جوانان این استان که زادگاهم است، امتیاز باشگاه داماش را خریدم. در این انتقال هم عابدینی نقش تعیینکننده و خوبی داشت.
امیرعابدینی مدیرعامل داماش در گفتگو با فارس گفت: «با سیروس محجوب یکی از خریداران جلسهای گذاشتیم و در آن جلسه صریح با هم صحبت کردیم. به محجوب گفتم برای خرید داماش مصمم هستی یا تردید داری؟ که گفت مصمم هستم که وارد گود شوم و من این جملهاش را یادداشت کردم.
عابدینی با اشاره به تهیه پیشنویس انتقال تیم فوتبال داماش گیلان به محجوب عنوان کرد: این پیشنویس آماده شده است و قرار است روز آینده امضا شود. به این ترتیب ایشان متعهد شدند ۵ و نیم میلیارد بابت خرید باشگاه، 2 میلیارد و نیم بابت بدهی به بازیکنان پرداخت کنند.»
- http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13920209001138#sthash.scdWpfuh.dpuf
در خبرها آمد که ناصر شهسواری، مدیرعامل سابق باشگاه پیکان با حکم سیروس محجوب، مالک آینده باشگاه داماش به عنوان مدیرعامل جدید این باشگاه منصوب و جانشین امیر عابدینی میشود. به گفته منابع نزدیک به باشگاه داماش، سند مالکیت قطعی این باشگاه تا 72 ساعت آینده به محجوب منتقل میشود . حتی گفته میشد این دو به اتفاق با توکلی یکی از مقامات قوه قضاییه دیدار کرده و برای بازپرداخت بدهیهای این تیم که بالغ بر ۵ میلیارد تومان است تخفیف هم گرفته بودند.
اما عابدینی در خردادماه ۱۳۹۲ در گفتگو با خبرگزاری فارس گفت: «سیروس محجوب برای خریدن باشگاه داماش همه جور شعار داد اما حرفهای او در حد همان شعار باقی ماند و شکل عملی به خود نگرفت. ... متاسفانه حرف و عمل سیروس محجوب دو تا بود. سیروس محجوب یک قرارداد با ما داشت که عملی نشد. یک قرارداد با فدارسیون فوتبال داشت که عملی نشد، یک قرارداد با تیم پرسپولیس در زمان مدیرعاملی عباس انصاریفرد داشت که عملی نشد. معلوم میشود او با آمدن در فوتبال میخواهد اسمش مطرح شود و الان خود شما در گوشهای از ذهنتان اسم محجوب حک شده است، »
http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13920222000367#sthash.7uMplL4E.dpuf
سیروس محجوب در زمرهی حامیان محسن رضایی در انتخابات ریاست جمهوری خرداد ۱۳۹۲ بود و وعدهی «ایجاد پنج میلیون شغل خانگی برای زنان سرپرست با طرح «بانک مردم» را داد». وی در گفتگو با ستاد خبری محسن رضایی در یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری می گوید: «طرح بانک مردم خود یک «طرح فرعی» است که برای حمایت از طرح مهمتری با عنوان ایجاد مشاغل خانگی است. طرح بانک مردم عمدتا کمک و حمایت کننده طرح اصلیمان یعنی ایجاد اشتغال خانگی برای پنج میلیون سرپرست خانوار، در نظر گرفته شده است.»
محجوب این طرح را دارای دو بخش اصلی عنوان کرده و در توضیح این بخشها میگوید: «ما بیست شغل را برای این مشاغل خانگی تعریف کرده ایم که ویژگی مشترک همه آنها امکان انجامشان در داخل منزل است. بر این اساس این مشاغل را به مردمی که توانایی یا امکان کار در خارج از خانه را ندارند ارائه می کنیم. مواد اولیه و تسهیلات مورد نیاز این کارها را در اختیار این افراد قرار داده و در واقع این تسهیلات را در مقابل درب منزلشان به ایشان تحویل میدهیم. بعد هم تولیداتشان را از آنها خریداری کرده برایش بازار فروش ایجاد میکنیم. حتی اگر کار نهایی آنها در سطح قابل قبولی باشد زمینه و امکان صادرات آنها را نیز فراهم میکنیم.»
http://mohsenrezaifans.blogfa.com/post/46
در دعوای بین اعضای شورای شهر بندر انزلی و صادق درودگر مدیرعامل ملوان که غیربومی بود عاقبت محجوب به عنوان دزد سوم از راه رسید و ۷۰ درصد از سهام باشگاه ملوان را که متعلق به حسین هدایتی بود به نام خود کرد. ناصر شهسواری محجوب را «یکی از اقتصاددانان بزرگ کشور» معرفی کرد و مدعی شد وی «قصد ساخت یک کمپ ورزشی بزرگ را در انزلی دارد کمپی که پیش از این قرار بود حسین هدایتی آن را بسازد و ایشان نیز این پروژه را به محجوب واگذار کرد. قرار است در این کمپ علاوه بر برگزاری تمرینات تیم فوتبال ملوان تیمهای ملی و حتی تیمهای حوزه خلیجفارس نیز بتوانند از فضای خوب بندر انزلی برای این کمپ استفاده کنند.
اعضای هیئت مدیرهی جدید باشگاه ملوان عبارتند از: سردار اکبر غمخوار (رئیس هیئت مدیره)، ناصر شهسواری، محمد تهرانی مقدم و ناصر عاشوری نماینده فومن و شفت (نمایندگان مالک جدید)، افشین رضایی حداد فرمانده ناوگان چهارم نیروی دریایی، ناخدا آذرگون مدیر ترییت بدنی نیروی دریایی (نمایندگان نیروی دریایی ارتش)، محمود بدیعی فر رئیس شورای شهر و سعادتمند داوودی نیز به عنوان نمایندههای مسئولین شهر انزلی.
برادران ریختهگران و فولاد ماهان سپاهان بهروز و فیروز و شهرام ریختهگران سرمایهداران بزرگ اصفهانی از دیگر سرمایهداران کلانی هستند که همراه با پدرشان با توجه به رانت عظیمی که از قبل نزدیکی به بیت رهبری و دولت احمدینژاد نصیبشان شد به ثروتی افسانهای دست یافتند و به منظور برندسازی و استفاده تبلیغاتی، بخش کوچکی از سرمایهی مزبور را در فوتبال سرمایهگذاری کردند.
برادران ریختهگران دوران کودکی و نوجوانیشان در جنگ گذشت. جنگ همانگونه که خمینی گفته بود برای آنها «نعمت» بود. عباس ریختهگران پدرشان، کارخانه تاسیسات آشپزخانههای صنعتی داشت و با ساخت آشپزخانههای صنعتی برای جبهه هم کارشان رونق گرفت و هم به حاکمیت نزدیک شدند.
آنها که سوراخ دعا را پیدا کردهاند خود را سرمایهدار شیعه معرفی میکنند و در کنار استفاده از رانتهای حکومتی به همراه پدرشان با تشکیل «بنیاد خیریه امام حسن مجتبی در اصفهان» مسجدسازی و تعمیر و گسترش امامزادهها را وجه همت خود قرار دادهاند. گفته میشد در عروسی پسر بهروز از طرف بیترهبری برای او تاج گل فرستاده شده بود.
وی برای پیشرفت خود و غارت بیشتر منابع ملی از «شیعه» و «اسلام» مایه میگذاشت و مدعی بود:
«من تمام اعتبار کاری خودم را گذاشتهام تا با کمک خانواده بزرگ ذوبآهن و مسئولان استان اصفهان ذوب آهنی ایجاد کنیم که با میتال و تاتال و امثال آن رقابت کنیم نه با خریداران فعلی ذوب آهن و امثال آن چراکه معتقدم اگر میتال از یک کارخانه کوچک فولادسازی توانست یکی از بزرگترین هلدینگهای تولید فولاد جهان را ایجاد کند قطعا یک فرد مسلمان و شیعه بهتر از او خواهد توانست چنین کند.»
http://www.esfahanahan.com/news/view/newsid/2268/lang/fa
اعضای خانوادهی ریختهگران برای آن که نشان دهند «شیعیان معتقدی هم هستند برای مراحل اجرای طرح ساخت و نصب ضریح وآیینه کاری سقف و گنبد و سنگ فرش محوطه حرم و محوطه سازی امامزاده احمد بن محسن بن زین العابدین واقع در روستای خفر نطنز ، ۱ میلیارد تومان کمک کردند. در حالی که در قالب باشگاه فولاد ماهان سپاهان ۱۱۰ میلیون تومان یعنی یک دهم رقم مزبور به مردم زلزله زده آذربایجان شرقی کمک کرد.
در این خانواده، بهروز ریختهگران نقش اساسی را دارد. در سال 1381 وی گروه توسعه صنعتی ماهان سپاهان را که بعداً به یکی از بزرگ ترین مجموعه های کشور تبدیل شد تأسیس کرد.
این مجموعهی عظیم هماکنون دارای مجموعههایی از جمله پتروشیمی اصفهان، فولاد ماهان سپاهان، توسعه برق صنعتی ماهان، باشگاه فرهنگی ورزشی فولاد ماهان سپاهان، صنایع بسته بندی پویا نگار، شرکت آرد شیراز، شرکت دادلی، صنایع خودروسازی ماهور اسپادانا، بازرگانی فیروز صفه سپاهان، شرکت فرو گاز اصفهان، پتروشیمی بیستون، شرکت شایان اسپادانا و مجموعه هایی دیگر است.
در آذر ماه سال 1384 «بهروز ریخته گران اصفهانی» شرکت دادلی و آرد شیراز را خریداری کرد. پس از بازسازی کارخانه آرد در اواخر سال 86 به تولید رسید و در سال ۸۹ هم خط بیسکویت و پاپکورن به بهره برداری رسید.
ریخته گران با تأسیس شرکت خودروسازی ماهور اسپادانا به توافقات لازم برای مونتاژ سالانه ۷۵۰۰ دستگاه از انواع خودروهای وانت، کامیون و کامیونت، رسید. اما تولیدی صورت نگرفت و تحت این نام به غارت اموال عمومی پرداخت. شركت صنایع بستهبندی پویانگار، اولین مجتمع تولید ظروف فلزی صنعتی و غذایی در استان اصفهان از ابتدای سال 1389 به گروه صنعتی ماهان پیوست.
در سال 1389 شرکت برج سازان شایان اسپادانا با سرمایه 10 میلیارد ریال و با موضوع طراحی، نظارت و اجرای تمامی پروژه های پیمانكاری اعم از ابنیه وساختمان سازی، تاسیسات شهری، راه سازی، احداث پل و تونل، سدسازی، خطوط انتقال نیرو، فرودگاه سازی و ساخت پالایشگاه و تمامی خدمات مدیریت صنعتی و فنی و هر گونه فعالیت مجاز مرتبط با بهینه سازی سوخت و ممیزی انرژی و توسعه صنعتی و اقتصادی تاسیس شد و محلی شد برای انباشت سرمایههای بادآوردهی ریختهگران در همین دوران رستوران «لوشاتو» را در خیابان دربند تهران تأسیس کرد. «لوشاتو» یکی از گرانترین رستورانهای های ایران با منوی غذایی کاملاً فرانسوی است.
شرکت بازرگانی «فیروز صفه اصفهان» از جمله زیرمجموعههای گروه صنعتی ماهان است که در واردات و صادرات انواع کالاهای مصرفی و غیر مصرفی فعال است، اما حوزه تخصصی آن با توجه به نفوذی که برادران ریختهگران در صنعت فولاد کشور دارند تجارت در بخش فولاد و آهن است.
ریخته گران همچنین اقدام به خرید شرکت بورسی «لاستیک دنا» کرد که با بهای بسیار بیشتری در بازار به فروش رساند.
گفته میشود ریختهگران دو نیروگاه جدید با مشارکت چینیها در دست ساخت دارد.
در آبان ۸۹ بلوک ۳۴درصدی شرکت پتروشیمی اصفهان توسط خودروسازی ماهور اسپادانا که قرار بود وانت و کامیون و ... تولید کند به ارزش تقریبی ۶۲ میلیارد تومان و به صورت ۳۰ درصد نقد و باقی اقساط خریداری شد. این درحالی است که ریختهگران بلوک ۶۸ درصدی پتروشیمی بیستون متعلق به صنایع ملی پتروشیمی را هم در ۲۲ خرداد ۸۹ به ارزش ۸۸.۲ میلیارد تومان از طریق فرابورس خریداری کرده بود.
چیزی نگذشت که برادران ریختهگران پتروشیمی اصفهان را به تعطیلی کشاندند. دلیل تعطیلی فعالیتهای پتروشیمی اصفهان در ۴ تیر ماه ۹۱ بدهی سنگین ۲۳۰ میلیارد تومانی این شرکت به پالایشگاه اصفهان اعلام شد. در حالی که صورتهای مالی و گزارش حسابرس و بازرس قانونی شرکت برای سال مالی منتهی به اسفند ۹۰ نشان میداد ریخته گران سهامدار عمده این شرکت با ایجاد دو شرکت «دبی نت لینک» و «فونیکس» در امارات متحده عربی، اقدام به صادرات محصولات و فروش آن به ارزش تقریبی ۱۷۰ میلیارد تومان کرده، اما این ملبغ وارد کشور نشده است. همچنین پتروشیمی اصفهان حدود ۷۶ میلیارد تومان به شرکت یک میلیارد تومانی برج سازان اسپادانا داده که هیچ ارتباط صنفی و کاری با آن ندارد و تاکنون هم این مبلغ دریافت نشده است.
http://alef.ir/vdcammn6w49nii1.k5k4.html?165650
صاحبان این شرکت که تنها برای مرمت یک امامزاده در یک روستای دورافتاده نطنز یک میلیارد تومان کمک میکردند تا پایان تیرماه ۹۱ حدود ۱۶ میلیارد تومان به صندوق بازنشستگی، پس انداز و رفاه کارکنان صنعت نفت بدهکار بودند. در حالی که در سالهای ۹۰ و ۹۱ و بدنبال تغییر قیمت ارز سود کلانی نصیب آنها شد.
طبق اعلام رسمی دکتر یاوری مدیر عامل پتروشیمی اصفهان سود این شرکت طی مدت یادشده 9 برابر شده بود!
ظاهراً پتروشیمی اصفهان کلاً به قیمت 110 میلیارد تومان فروخته شد ولی برخی منابع غیررسمی سود تنها یکسال صادرات این مجتمع را رقمی حدود 290 میلیارد تومان عنوان کرده اند!
«بانک سرمایه» را مرتضی حاجی وزیر آمورزش پرورش دولت خاتمی و رئیس «بنیاد باران» تأسیس کرد. از طرف دیگر قالیباف اقدام به تأسیس «بانک شهر» کرد که حاصل معاملهی بانک مرکزی با شهرداری تهران بود. شهرداری بخشی از سهام «بانک سرمایه» را به بهروز ریختهگران در قبال تامین میلگرد و آهن مورد نیاز شهرداری واگذار کرد تا بتواند مجوز «بانک شهر» را دریافت کند . برادران ریخته گران در واقع با تبانی و پرداخت رشوه به مدیران «بانک شهر» اقدام به دریافت ضمانتنامه بانکی به ارزش چند هزار میلیارد ریال نموده و با پرداخت این ضمانتنامهها به جای پول، مالک ۴۰ درصد از سهام بانک سرمایه شدند. البته در مسیر واگذاری بانک سرمایه اختلافاتی به وجود آمد و دعوای حقوقی بر سر سهام این بانک در گرفته است.
در فروردین ماه سال ۱۳۸۶ «بهروز ریخته گران» باشگاه فرهنگی ورزشی فولاد ماهان سپاهان را تأسیس کرد و به جهت هزینههای میلیاردی در فوتسال به آبراموویچ این رشته مشهور شد. پس از قهرمانی فوتسال ماهان سپاهان این باشگاه جشن بزرگی را در اصفهان برپا کرد و به دعوت امیر ریختهگران چهرههای مشهور سینمای ایران از جمله جمشید مشایخی، ایرج نوذری، ابوالفضل پورعرب، پوریا پورسرخ و خوانندگانی چون امیر تاجیک، ایرج خواجه نوری و علیرضا افتخاری در این جشن حضور پیدا کرده و هدایایی دریافت کردند.
همچنین محمدرضا ساکت، مدیرعامل باشگاه فولاد ماهان اعلام کرد: بر اساس تصمیم اعضای هیات مدیره و تاکید مهندس بهروز ریخته گران، رئیس هیات مدیره باشگاه فولاد ماهان از تمام مدالآوران المپیک لندن طی مراسمی باشکوه تحت عنوان "همایش سپاس" با اهدای خودروهای پژو پارس، پژو ۴۰۵ و خودوری تیبا تجلیل خواهد شد.
http://www.mehrnews.com/detail/News/1666948
مرتضی طلایی نایب رئیس شورای شهر تهران و فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ و از نزدیکان قالیباف عضو هیئت مدیره و سخنگوی باشگاه فولاد ماهان سپاهان است.
بهروز ریختهگران تلاش میکرد هر طور که شده راهی به لیگ برتر فوتبال ایران پیدا کند. او قصد داشت با پرداخت ۱۵ میلیارد تومان مالک سپاهان اصفهان شود، با پرداخت ۸ ونیم میلیارد تومان فجر سپاسی شیراز را به چنگ آورد، تلاش زیادی برای خرید باشگاه ذوب آهن اصفهان به خرج داد و به دنبال خرید شاهین بوشهر، گهر درود و داماش گیلان و سپاهان نوین بود که هیچ یک از معاملات سر نگرفت. او قصد داشت با تغییر نام این باشگاهها و استفاده از برند خود به پیشرفتهای اقتصادی ادامه دهد.
فیروز ریختهگران عاقبت در شهریور ۱۳۹۲ در جنگ قدرت بین باندهای رژیم، اطلاعات سپاه پاسداران اقدام به دستگیری برادران ریختهگران و یاوری مدیرعامل پتروشیمی اصفهان کرد. «یک منبع آگاه در گفتوگو با فارس، با بیان اینکه اخیرا دو مفسد بزرگ اقتصادی توسط دستگاه قضایی در اصفهان بازداشت شدند، اظهار کرد: دو تن از متهمان اصلی این پرونده درصدد فرار از کشور بودند و برخی از اعضای خانواده و همدستان خود را به همراه بسیاری از اسناد و مدارک مرتبط با فعالیت اقتصادی نامشروعشان، به یکی از کشورهای عربی منطقه منتقل کرده بودند. وی افزود: این دو نفر که توسط یکی از دستگاههای امنیتی کشور به اتهام اخلال در نظام اقتصادی کشور شناسایی و دستگیر شدند، در سالهای اخیر با ثبت دهها شرکت کاغذی (paper company) و از طریق تبانی و اعمال نفوذ و پرداخت میلیاردها تومان رشوه و دریافت غیرقانونی صدها میلیارد تومان تسهیلات بانکی، توانستهاند در مدت زمان کوتاهی صاحب ثروت نامشروع هنگفتی شوند... وی ادامه داد: یکی از دو برادر که درصدد فرار از کشور و مخفی نمودن اموال و دارائیهای خود بود، پیش از دستگیری، محلی را در اصفهان خریداری و بخشی از طلا و جواهرات خود را که از پولهای نامشروع به دست آورده است، در حجم حدود ۱۰ چمدان بزرگ مسافرتی که قیمت محتویات آن دهها میلیارد تومان تخمین زده میشود، به گاو صندوقی در همین محل منتقل نموده بود.
وی افزود: پس از دستگیری متهمان، این اموال نیز با حکم مرجع قضایی ضبط و پس از طی مراحل قانونی، در نهایت به بانک مرکزی مسترد شد. گفته میشود علاوه بر انواع طلاجات زینتی و شمشهای طلا، سنگهای قیمتی متعددی نیز در بین اموال مکشوفه بوده که هنوز ارزش واقعی آنها مشخص نشده است.»
http://www.farsnews.com/printable.php?nn=13920606000139
محسنی اژهای سخنگوی دستگاه قضایی که در بسیاری از فسادهای رژیم دست دارد، حجم فساد در پرونده برادران ریختهگران را «بالا» ارزیابی کرد اما اعلام نمود که هنوز کیفر خواستی صادر نشده و پرونده به دادگاه نرفته است.
http://rajanews.com/Detail.asp?id=171033
شهرام و بهرام قویدل، اسپانسر پرسپولیس و خریدار داماش گیلان
شهرام قویدل
شهرام ۲۹ و بهرام ۲۷ ساله هستند. روزنامه بهار در تاریخ ۱۹ تیرماه ۱۳۹۲ در مورد برادران قویدل نوشت:
«پدرشان در یکی از نهادهای غیرنظارتی، رییس دفتر چهره مشهوری بود.» از طریق پدر به سران حاکمیت وصل شده و با استفاده از رانتهای حکومتی به ثروتی هنگفت دستیافتهاند.
در سال ۸۶ این دو با تأسیس شرکت سرمایهگذاری و توسعه ساختمان صدرا ابنیه افق وارد حوزهی ساختمانسازی شده و توانستند با حمایتهای دولتی با در دست گرفتن پروژههای «مسکن مهر» به ثروت عظیمی دست یابند؛ بعد از توسعه طرح مسکن مهر و ورود دولت به ساخت خانههای ارزان قیمت، برادران قویدل در مرداد 89 پس از اجرای طرح جدید دولت با عنوان «تعاون و تکریم برای اسقاط خودروهای فرسوده» با ثبت شرکت سرمایه گذاری و تامین خودروی صدرا البرز در زمینهی اسقاط خودروهای فرسوده فعال شدند.
این شرکت در سال 1390 زمانی که اجرای طرح نوسازی خودروهای فرسوده یکی از اولویتهای دولت در کاهش آلودگی هوا در کلانشهرها به عنوان یک طرح کلیدی مطرح شد، اقدام به ثبت نام «طرح فجر 33 » بابت اسقاط خودروی فرسوده و تحویل خودروی جدید به متقاضیان نمود. شرکت «صدرا» توسط معاونت نوسازی ستاد حمل و نقل و مدیریت سوخت کشور به عنوان تنها شرکت خصوصی این بخش معرفی و مورد حمایت این ستاد قرار گرفت.
عملکرد ستاد مدیریت حملونقل سوخت کشور به ریاست انوشیروان (محمد) رویانیان که مدیرعامل پرسپولیس است آنقدر با حرف و حدیث همراه بود که مجلس طرح تحقیقوتفحص از «ستاد» مزبور را تصویب کرد.
با توجه به این مطلب كه این شركت با شركتها و ارگانهایی نظیر شركت ایران خودرو، بانك ملت و دفاتر پیشخوان خدمات دولت هم قرارداد داشت، عده زیادی در این طرح ثبت نام نموده و اقدام به اسقاط خودروی فرسوده جهت دریافت خودروی جدید نمودند.
گروه صدرا مدعی بود که با پرداخت وام ۱۴ درصد و باز پرداخت آن در مدت ۴۸ ماه و ۶۰ ماه، خودروهای جدید در اختیار متقضیان قرار میدهد. اما بعداً مشخص شد بهره وامی که این شرکت در اختیار آنها قرار داده، ۱۴ درصد نبوده بلکه در عمل به ۲۲ درصد میرسد در نتیجه قیمت تمام شده یک خودرو که توسط این شرکت تحویل داده میشود، بین ۲ تا ۵ میلیون تومان گرانتر از قیمت شرکتهاست. مسئولان بانک اعلام کردند که علاوه بر ۱۴ درصد بهره، 3 درصد سهم شرکت صدرا 3 درصد متعلق به ستاد حمل و نقل و مدیریت سوخت کشور و 2 درصد نیز به عنوان کارمزد سهم بانک است میشود.
http://safirnews.com/index.aspx/n/4733
رویانیان که قرارداد همکاری یا این شرکت داشت با استفاده از پولهای مردم نیازمندی که در اختیار این شرکت قرار میگرفت با پرداخت پولهای هنگفت بازیکنان ملیپوش را به استخدام پرسپولیس در میآورد.
پس از مدتی اعتراضهای مردمی شروع شد؛ مردمی که هم خودرو خود را به نام این شرکت کرده بودند و هم قسطهای خود را به بانک میدادند ولی هیچ خودروی جایگزینی به آنها تحویل داده نشد و این شرکت همچنان به ثبتنام ادامه میداد؛ حتی این شرکت از افراد زیادی به بهانه لیزینگ خودروهای ایرانخودرو وجه نقد هم دریافت کرد که از تحویل آن خودروها هم سرباز زد. به گفته یکی از کارمندان این شرکت، حدود ۱۲هزار نفر پول یا ماشین به این شرکت تحویل داده یا پرداختهاند و حدود ۵۰ میلیارد تومان فقط میزان پول نقدی است که این شرکت توانسته جمعآوری کند. پس از پیگیری مردم درنهایت به دستور قضایی دفتر این شرکت پلمپ شده و شهرام قویدل یک شب در بازداشت به سر میبرد و پس از آن فعالیت این شرکت از بهمن ماه سال گذشته به حالت تعلیق درآمد و برادران قویدل برای بازگرداندن مبالغ اولیه مردم به آنها چک دادند که تمامی این چکها از اول خرداد در حال برگشت خوردن است و برادران قویدل هم فراری هستند.
در شرایطی که صدرا طرف قرارداد ستاد مدیریت حملونقل و سوخت کشور بوده و تمام مالباختگان از طریق این ستاد و دفاتر خدمات پیشخوان دولت به صدرا معرفی شدهاند؛ اما ستاد مدیریت حملونقل و سوخت کشور هیچگونه همکاری برای احقاق حقوق مالباختگان نکرده است.
گفته میشود که علیرضا قویدل خواهرزادهی رویانیان یکی از همراهان برادران قویدل است. رویانیان با تکذیب رابطه فامیلی با برادران قویدل سعی کرده تا قرارداد ستاد سوخت با این شرکت را یک در یک روال اداری و با توجه به تواناییهای این شرکت! جلوه دهد.
علی فتحاللهزاده، مدیرعامل استقلال در یکی از دعواهای همیشگیاش با رویانیان او را متهم کرد که بهدلیل سهیم بودن در شرکت صدرا خودرو توانسته است اسپانسرهای مختلف از صنعت خودرو را برای پرسپولیس جذب کند. مدیرعامل استقلال مدعی شد که شرکت صدرا متعلق به برادر مدیرعامل پرسپولیس است و رویانیان از این راه قادر به جذب اسپانسرهای میلیاردی برای پرسپولیس شده است. البته شهرام و بهرام قویدل هرگونه ارتباط رسمی با باشگاه پرسپولیس را انکار میکنند.
روزنامهی بهار در ۱۹ تیر ۱۳۹۲ در مورد این دو برادر و فعالیتهای غیرقانونیشان نوشت:
« از سال 1990 شرکت خودروسازی اپل در ایران نماینده رسمی ندارد ولی سال گذشته در یک جام ورزشی لوگوی این شرکت بر پیراهنهای تیم پرسپولیس جا گرفت و باعث تعجب بسیاری شد پس از آن با تکذیب رسمی شرکت اپل مبنی بر اینکه در ایران نماینده ندارد و اسپانسر تیم پرسپولیس هم نیست بازهم نام یکی از شرکتهای اقماری و البته غیررسمی واردات خودرو که زیرنظر مدیران شرکت صدرا یعنی همان شهرام و بهرام قویدل به نام شرکت بازرگانی دیانا که دفترش در خیابان افریقاست، به گوش رسید. پس از پیگیریهای زیاد معلوم شد این شرکت با استفاده از رانتهای دولتی و با پولهای جمع شده از شرکت صدرا خودرو در حال واردات خودروهای اپل و دیگر خودروهای وارداتی توسط همین شرکت بوده است و همچنین خریداری کارخانههای بیشماری در گیلان و دیگر فعالیتها و البته ساخت شهرکهای ساحلی در شمال کشور و با رو شدن این موارد و البته پایان دولت دهم احتمال مصادره بسیاری از اموال و البته پیگیری جدیتر قضایی علیه این دو برادر میرود. »
http://baharnewspaper.com/News/92/04/19/14654.html
برادران قویدل که با رانت دولت احمدینژاد مجوز ورود ماشین آئودی و اپل را به دست آورده بودند در سال ۱۳۹۱ اقدام به خرید تیم داماش گیلان که پس از دستگیری مهآفرید خسروی با بحران مواجه شده بودند کردند. عابدینی مدیرعامل باشگاه در مورد آنها میگوید:
« آقایانی که به داماش آمدند تا مشکلات این تیم را حل کنند بیشتر به دنبال آن بودند که خودشان را مطرح کنند و بعد از انجام کار اقتصادی سوء استفاده اقتصادی بکنند. هر روز در مقابل در باشگاه با مردمی مواجه می شوم که از سراسر ایران آمده و ۱۷میلیون تومانهای خود را می خواستند. این آقایان قرار بود به مردم با وام ۱۰ میلیون تومانی بانکی خودرو بدهند و بعد از مدتی نه تنها موفق به این کار نشدند بلکه پول مردم را نیز ندادند.
وی ادامه داد: متوجه شدیم که آنها در رشت هم می خواهند همین کار را انجام دهند و ۵۰ هزار ماشین میخواستند ثبت نام کنند که مسئولان استان به خصوص مسئولان نظارتی استان مانع این کار شدند. بنابراین وقتی نتوانستند ۷۵ میلیارد تومان از این راه کسب درآمد کنند سراغ چایکاران رفتند. قرارداد خرید چای سبز را منعقد کردند که در نهایت در آنجا هم به مشکل برخورده و نتوانستند پول چایکاران را بدهند.»
http://www.econews.ir/fa/news/208985
برادران قویدل پس از سرمایهگذاری در تیم داماش و خرید آن به دنبال تغییر نام این تیم به داماش صدرا بودند تا برای شرکت مزبور از برند «داماش» استفاده کنند. آنها برای پیشبرد مقاصدشان از نزدیکی به مقامات شهر و همچنین فعالیتهای خیریه و ... سود میجستند. مثلاً خبرگزاری فارس در مرداد ۱۳۹۱ از ضیافت افطاری باشگاه داماش گیلان با حضور شهرام قویدل مالک جدید باشگاه و اطعام یکهزار نفر از نیازمندان در مراسم شب قدر خبر داد.
http://www.parset.com/FaNews/816860_tghiir_nam_tim_fotbal_damaesh.html
در تاریخ ۲۱ فروردین ۱۳۹۲ با حضور ناظر قضایی، عابدینی و قویدل قرارداد فروش داماش فسخ شد.
محمد (انوشیروان) رویانیان و باند همراهش
رویانیان نفر اول سمت راست
محمد رویانیان در سال ۱۳۳۹ در شهرستان نور به دنیا آمد و در سال ۱۳۶۱ وارد کمیته شهرستان نور شد و چندی بعد به عنوان فرمانده کمیته این شهر منصوب شد. با ادغام کمیته و شهربانی در سال ۱۳۷۰ وی به عنوان فرمانده نیروی انتظامی نور و سپس به عنوان فرمانده نیروی انتظامی استان مازندران انتخاب شد.
رویانیان همچنین عنوان اولین فرمانده پلیس تازه تاسیس ۱۱۰ را داراست و تا سال ۱۳۸۰ رییس مرکز فوریتهای پلیسی نیز بوده است. چندی بعد وی به عنوان فرمانده پلیس راه انتخاب شد و در سال ۱۳۸۴ رئیس راهنمائی و رانندگی کشور شد. رویانیان، از سال ۱۳۸۶ از آنجایی که مازندرانی بود و روابط نزدیکی با رحیممشاعی داشت با حکم محمود احمدی نژاد به عنوان رئیس ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور انتخاب شد و همزمان مدیر عامل شرکت حمل و نقل ریلی کشور نیز بوده است.
او به عنوان یکی از افراد باند احمدینژاد در جریان جنبش سبز به دشمنی با مردم پرداخت و گفت:
«یک عده آشغال میگویند این رهبر، نظام و قانون را باید تغییر داد، ما مگر مردهایم، کسانی که با اوباما، بوش، مبارک نامبارک دستشان در یک کاسه بوده، مگر میگذاریم در این کشور علی تنها بماند، شهدا و خانواده شهدا اجازه نمی دهند.»
http://www.fardanews.com/fa/pages/?cid=86187
رویانیان در شهریور ۱۳۹۰ از سوی هیات مدیره باشگاه پرسپولیس و با حکم وزیر ورزش و جوانان در حالی که به تعبیر خودش نمیدانست توپ گرد است یا شکل دیگر با حفظ سمت به عنوان مدیرعامل این باشگاه انتخاب شد.
وی که با سوخت و نفت و خودرو پیوند داشت همانطور که پای برادران قویدل را به معاملهی پر سود تعویض خودروهای فرسوده و کشاند و آنها را بطور انحصاری از خوان یغمایی که فراهم شده بود بهرهمند ساخت زمینهی ورود آنها که رابطهی نزدیکی مالی و اقتصادی با او داشتند به فوتبال را نیز باز کرد و شرکت صدرا البرز را اسپانسر پرسپولیس کرد تا ضمن درآمدزایی برای پرسپولیس، خود و خانوادهاش نیز در دوران بازنشستگی به نان و نوایی برسند.
رویانیان مدعی است که از طریق فعالیتهای اقتصادی توانسته برای پرسپولیس مالومنالی کسب کند اما شواهد نشان میدهد وی و اطرافیانش بیش از پرسپولیس از این فعالیتهای اقتصادی منتفع شدهاند. او که به مدد رابطهی محکماش با دولت احمدی نژاد از دوستان پرنفوذی در عرصهی اقتصاد کشور برخوردار بود وسایلی را فراهم کرد که ریشههای این عده به واسطهی ارتباطشان با باشگاه پرسپولیس، قویتر شود.
وی پس از افتضاحاتی که برادران قویدل به وجود آوردند و فراری شدن آنها به جای این که جوابگوی مردم شود از در دیگری وارد شد و به همراه اطرافیانش با به ثبت رساندن شرکت «صدرا سیستم پاسارگاد» پای عدهای دیگر از دوستانش را به پرسپولیس باز کرد.
رویانیان که پس از سی سال خدمت در نظام جمهوری اسلامی سوراخ دعا را به خوبی میشناسد در اظهار نظری بدیع گفت: «در هفته جاری نزد علمای قم مشرف خواهم شد و پس از ارائه توضیحات در صورت تاكید این عزیزان و اجازه آنها، در ماه مبارك رمضان در لیگ برتر شركت نخواهیم كرد. به دنبال حفظ ارزش های دینی و الهی هستیم و برای ما این موضوع اهمیت صدچندان دارد.»
http://www.parsfootball.com/mobile/permalink/10948
وی سعی میکند با هیاهو هر از چندی خود را در صحنهی بینالمللی فعال نشان دهد. برای مثال با سفرای دانمارک آندرس کریستین هوگارد و سوئد کارل لیفلاند دیدار و گفتگو کرد و سفیر دانمارک قول داد پیتر اشمایکل را به ایران بیاورد. همچنین در آذرماه ۱۳۹۱ با هیاهوی بسیار خبر داد که دانشگاه علمی- کاربردی پرسپولیس در سه رشته فوتبال، فوتسال و آمادگی جسمانی فعالیت دارد به زودی آغاز به کار خواهد کرد.
امیر مشیری سرپرست کمیته روابط بینالملل پرسپولیس چپ و راست خبر از سفر مدیران رئال مادرید به ایران و یا عقد قرارداد دیدار با آث میلان را میدهد و از افتتاح دفتر پرسپولیس در استکهلم و دیدار با رئیس سازمان لیگ فوتبال پرتغال سخن میگوید که بیشتر جنبهی مانور تبلیغاتی دارد تا تلاش برای پیشرفت باشگاه.
در آخرین اقدام رویانیان از تیم پیشکسوتهای میلان دعوت کرد تا در تهران با تیم پیشکسوتهای پرسپولیس بازی کند. دیداری که هیچ نفعی برای فوتبال ایران ندارد و تنها اقدامی پر سروصدا برای سرگرم کردن هواداران پرسپولیس است.
منبع:پژواک ایران