طراحی عملیات از سوی نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در آلمان
حنیف حیدرنژاد
یک شهروند ۳۱ ساله پاکستانی به نام مصطفی ح. اوایل ژوییه ۲۰۱۶ در آلمان به دلیل احتمال جاسوسی برای رزیم ایران توسط نیروهای امنیتی و پلیس آلمان دستگیر شد.
از نظر داستانی کل آلمان، این شهروند پاکستانی متهم است که راینهولد رُبه یک نماینده پارلمان آلمان از حزب سوسیال دمکرات را که قبلا رئیس انجمن دوستی آلمان- اسرائیل بوده، زیر نظر داشته و مسیر رفت و آمد و دیگر فعالیتهای روزانه او را ثبت می کرده است. علاوه بر این، این شهروند پاکستانی همچنین متهم است که یک پروفسور فرانسوی- اسرائیلی را که در پاریس در یک مدرسه عالی اقتصاد تدریس می کرده نیز زیر نظر داشته است.
راینهولد رُبه نماینده سوسیال دمکرات پارلمان آلمان
مطابق کیفرخواست دادستان کل آلمان، اطلاعات جمعآوری شده توسط این فرد احتمالا برای انجام یک عملیات بوده است. این اطلاعات که به ویژه مربوط به برخی مکانها از جمله ساختمان انجمن دوستی آلمان- اسرائیل بوده که این متهم آنجا را زیر نظر داشته، احتمال طراحی یک عملیات را تقویت میکند. متهم به جاسوسی برای رژیم ایران، نقشه رفت و آمد نماینده پارلمان آلمان و رئیس سابق انجمن دوستی آلمان- اسرائیل را که با وسایل نقلیه عمومی از خانه به محل کار و نقاط مختلف رفت و آمد داشته را تهیه کرده بود. همچنین راههای فرار از آن مکانها نیز شناسایی شده بودند.
انگیزه عملیات
گئورگ هایل یک روزنامهنگار شبکه رادیو- تلویزیونی :وِ دِ اِر WDR» در آلمان در مقاله ای در این زمینه مینویسد، اگر چه هنوز در مورد انگیزه این شناساییها و انجام عملیات احتمالی چیزی نمیدانیم، اما این گمان وجود دارد که شاید رژیم ایران در نظر داشته تا اگر زمانی اسرائیل به تاسیسات اتمی ایران حمله کرد، به طور متقابل در سراسر جهان عملیاتی را علیه اسرائیل انجام دهد.
کار غیر حرفهای
مطابق اسناد به دست آمده و بر اساس ارزیابی منابع اطلاعاتی- امنیتی به نظر میرسد که مصطفی ح. غیر حرفهای کار میکرده است از جمله اینکه او اطلاعات خودش را از طریق پاورپوینت برای رابط خود در ایران ارسال میکرده است. ارزیابی این دادهها نشان میدهد که مشخصات داده شده در مورد زندگینامه راینهولد رُبه، نماینده پارلمان آلمان، اشتباه بوده است. نوشتههای انگلیسی او نیز با غلط و اشتباه همراه است.
این اولین بار است که یک نماینده پارلمان آلمان هدف یکی از اقدامات جاسوسی رژیم ایران قرار گرفته است.
فرد دستگیر شده در دانشگاه بندر بِرمِن در شمال آلمان مشغول تحصیل در رشته مهندسی بوده است. وی به طور جانبی در مرکزحمل و نقل هوا- فضا در همین شهر نیز کار میکرده است. علاوه بر فرد دستگیر شده، یک پاکستانی مشکوک دیگر نیز از سوی پلیس جنایی آلمان دستگیر شده بود که به دلیل در دست نبودن مدارک لازم، آزاد شده است. فرد آزاد شده در حال حاضر در خارج از آلمان بسر میبرد. اطلاعات موجود بر روی کامپیوتر این فرد به نحوی پاک شده بود که قابل بازسازی نبوده است.
http://www.hanifhidarnejad.com
عکس و پردازش: کیهان لندن
منبع:پژواک ایران