پیشگیری از یک فاجعه انسانی ؛ دفاع از امنیت مجاهدین خلق درعراق یک وظیفه حقوق بشری است
حنیف حیدرنژاد
سازمان عفو بین الملل نیز دو روز بعد در اطلاعیه ای در مورد امنیت مجاهدین در عراق اعلام کرد: "به دنبال دخالت نظامی به رهبری آمريكا در عراق در سال 2003 حدود 3400 تن از اعضای سازمان مجاهدين خلق ايران توسط نيروهای تحت رهبری آمريكا در كمپ اشرف خلع سلاح شدند. از آن زمان تا كنون اعضای سازمان مجاهدين خلق ايران در اين كمپ كه توسط نيروهای چند مليتی حمايت می شود به عنوان “افراد حفاظت شده” بر اساس ماده 27 كنوانسيون چهارم ژنو شناخته شده اند. كه اين به معنی ممنوعيت اخراج و يا جابجايی اجباری آنها به ايران تا زمانی كه نيروهای چند مليتی تحت رهبری آمريكا در عراق حضور ی باشد." 1
نظر به دشمنی رژیم جمهوری اسلامی با سازمان مجاهدین و تضاد ایدئولوژیک این سازمان با رژیم جمهوری اسلامی،
نظر به سه دهه تجربه اعدام و کشتار مجاهدین توسط رژیم جمهوری اسلامی،
و نظر به روابط دیرینه و نزدیک و پیوند های ایدئولوژیک حکومت فعلی در عراق با رژیم جمهوری اسلامی، احتمال بسیار زیادی وجود دارد که با سپرده شدن کنترل کمپ اشرف بدست حکومت عراق جان و حقوق انسانی مجاهدین مستقر در این کمپ بطور مستقیم توسط نیروهای رژیم ج.ا و یا بطور غیر مستقیم از طرف نیروهائی که رژیم ایران آنان را تحریک و تشویق و حمایت میکند و نیز حتی توسط نیروهای وفادر به این رژیم که در ارتش عراق هستند، مورد خطر قرار گیرد.
سازمان عفو بین الملل با درک جدیت همین خطر است که به سرعت موضع گیری نموده و در اطلاعیه ای در این زمینه اعلام میکند:" عفو بين الملل تمامی ساكنان كمپ اشرف را در معرض خطر جدی شكنجه و ديگر نقض هاي حقوق بشر در صورت فرستادن اجباری آنها، چه توسط مقامات دولت عراق و چه از سوی نيروهای چند مليتی تحت رهبری آمريكا، به ايران می داند. اين سازمان به مقامات عراقی و آمريكايی مخالفت شديد خود را در رابطه با اينگونه اخراج اجباری ساكنان قرارگاه اشرف و ديگر شهروندان ايرانی كه در حال حاضر در عراق به سر مي برند و ايران را بدلايل سياسی و يا فرار از محاكمه ترك كرده اند ابراز داشته است."
عفو بين الملل هم چنین در اطلاعیه خود هر دو دولت آمریکا و عراق را فرا میخواند که: "فورا تضمينهای قاطع و محكم مبنی بر اينكه آنها (هر دو دولت –م) از اخراج پناهندگان و پناهجويان ايرانی مستقر در عراق كه در صورت بازگردانده شدن به ايران با خطر جدی شكنجه و قرار گرفتن تحت تعقيب و آزار قرار گرفتن مواجه خواهند شد، خودداری کنند. سازمان (عفو بين الملل –م) تاكيد كرد كه پيش از هر گونه تصميم نهايی مبنی بر جا بجايی يك فرد به كشور مبدائش بايد يك ارزيابي مستقل و انفرادی از ريسك های بالقوه نقض حقوق بشر منجمله مجازات اعدام و شكنجه انجام گيرد. هيچ فردی چه مستقيم و يا از طريق يك كشور ثالث نبايد به جايی باز گردانده شود كه در معرض شكنجه و يا ساير نقض های جدی حقوق بشر قرار بگيرد."
سازمان عفو بین الملل در ارتباط با پیدا کردن راه حلی برای جلوگیری از خطرات احتمالی بر علیه محاهدین، بر مسئولیت رسمی دولتهای دخیل در این مسئله تاکید کرده و میافزاید: "عفوبين الملل از مقامات عراقی و آمريكايی می خواهد كه با كميساريای عالی پناهندگان سازمان ملل و ساير طرفهای ذيربط برای يافتن يك راه حل طولانی رضايت بخش در رابطه با وضعيت اعضای سازمان مجاهدين خلق ايران و هوادارانش كه در كمپ اشرف مستقر هستند بيابند".
انتقادات جدی نسبت به مواضع ایدئولوژیک و روشهای تشکیلاتی و یا حتی مخالفت با سیاستهای سازمان مجاهدین خلق ایران دلیلی بر نادیده گرفتن، بی توجهی و یا بی تفاوتی نسبت به در خطر بودن جان اعضاء و وابستگان به این سازمان در عراق نمیشود.
پایبندی به حقوق بشر ایجاب میکند که احزاب و سازمان ها و نیروهای سیاسی ایرانی و یا شخصیتها و افراد مستقل و منفرد و نیز سازمانها و نهادهای حقوق بشری برای پیشگیری از وقوع فاجعه ای که میتواند به قیمت جان صدها و هزاران انسان تمام شود بر تامین جان مجاهدین مستقر در کمپ اشرف تاکید کنند.
1- اطلاعیه سازمان عفو بین الملل برگرفته از سایت پژواک ایران
منبع:پژواک ایران