قوانین جدید پناهجویی در آلمان: قانون الحاق خانواده محدود شد
حنیف حیدرنژاد
آزاده کریمی / کیهان لندن – کشور آلمان در با وضع قوانین محدودکننده پناهجویی در تلاش است تا این کشور را از سرزمینی محبوب و مناسب سکونت پناهجویان به کشوری غیرمناسب و غیرجذاب بدل کند.
در حالی که همچنان روند حرکت پناهجویان به سمت اروپا به ویژه آلمان از طریق دریای مدیترانه [مسیر بالکان در شرق اروپا] به شدت گذشته ادامه دارد، کشور آلمان در تلاش است تا با وضع قوانین محدودکنندهای چون محدودیت قانون پیوستن به خانواده، محدودیت تغییر مکان پناهجو، دستهبندی پناهجویان براساس شانس ماندن در ابتدای ورود و در نهایت غیرحضوری بودن دادگاه در صورت دریافت پاسخ منفی، آلمان را کشوری غیرجذاب برای پناهجویان نشان دهد.
بر طبق آمار ارائه شده از ابتدای سال جاری میلادی تنها ۲۰۰۰ مهاجر وارد خاک یونان شدهاند که اغلب این مهاجران کشور آلمان را مقصد نهایی خود معرفی میکنند. اما کمی این طرفتر و در خاک آلمان، آنها که از راه رسیدهاند و خطر از سرگذراندهاند، در چه وضعیتی قرار دارند؟ پناهجویانی که عمدتا از سه کشور سوریه، افغانستان و عراق به آلمان آمدهاند. آیا آنها به لحاظ غذا، مسکن و خدمات درمانی و بهداشتی در شرایط مطلوبی بسر میبرند؟
از سوی دیگر، با توجه به وقایعی چون تجاوز جنسی و تعرض به جمع کثیری از زنان در مراسم سال نو میلادی در آلمان، اعتراضات مردم نسبت به پذیرش پناهجو شدت یافته و نه تنها گروههای راست افراطی بلکه بخشی از مردم عادی آلمان نیز با برگزاری تظاهرات مخالفت خود را با این سیاست آلمان اعلام کردهاند. این مخالفتها در برخی موارد به خشونت گراییده و منجر به برخورد فیزیکی و تیراندازی به سوی ساختمان محل سکونت پناهجویان شده است.
حالا که سیاستهای آنگلا مرکل صدراعظم آلمان در قبال پناهجویان با انتقادات بسیاری روبروست و شرایط پناهجویان برای زیست در آلمان، آنچنان که باید رضایتبخش نیست، تنشهای بین مخالفان و موافقان چه تاثیری بر سیاستهای پناهجوپذیری آلمان خواهد داشت؟ تغییرات سیاستهای آلمان در قوانین پناهندگی چگونه خواهد بود؟
اینها پرسشهایی است که با حنیف حیدرنژاد کارشناس امور پناهندگی در آلمان در میان گذاشتهایم. در این گفتگو به قوانین جدید، تفکیک و دستهبندی پناهجویان به هنگام ورود، وضعیت متفاوت پناهجویان افغان، نبود قانون یا شرایط ویژه برای پناهجویان ایرانی، و شرایط سخت پناهجویان که در مواردی از جمله در میان ایرانیان منجر به تصمیم آنها برای بازگشت به کشور شده میپردازیم.
منبع:پژواک ایران