تابویی بنام فلسطین بخش پنجم
کورش گلنام

 

نگاهی کوتاه به سازمان های سیاسی فلسطین

"پیش گفتار بخش پنجم:

در بخش چهارم به آغاز شکل گیری سازمان آزادیبخش فلسطین پ.ال.او.که در حقیقت چون چتری سازمان های کوچک و بزرگ را در بر می گرفت؛ دخالت کشورهای عربی در سیاست های این سازمان؛ شکست در جنگ با اسراییل که سبب شکل گیری گروه های رادیکال تر شد؛ راه پر فراز و فرودی که پیموده؛ دگرگونی در سیاست مبارزه این سازمان و رسیدن به راه مسالمت جویانه؛ کوشش برای رسیدن به یک صلح پایدار بین فلسطین و اسراییل؛ خرابکاری دست های پنهان و آشکار و نقش ویرانگر حکومت اسلامی ایران در این نزدیک به چهار دهه، پرداخته شد. اینک به بررسی دومین سازمان بزرگ فلسطینی پس از فتح،"جبهه خلق برای آزادی فلسطین"، پ.ال.اف.پ. و نقش ویژه آن در سیاست های تروریستی در بیرون از مرزهای فلسطین به ویژه در اروپای غربی و شمالی می پردازم: 

2. جبهه خلق برای آزادی فلسطین.(1) 

چنان که پیش از این گفته شد، این جبهه در پی شکست جنگ شش روزه کشورهای عربی در برابر اسراییل در 1967 پا گرفت. بنیان گذاران این سازمان کمونیستی دو دوست فلسطینی بنام های "جرج حبش(2) و "ودیع حداد(3) از مسحیان ارتدکس، هر دو دانش آموخته دانشگاه آمریکایی بیروت در رشته پزشکی(پزشک کودکان) بودند. این دو باورمند به اندیشه مارکسیست ـ لنینیست شده و با وجود گرفتن مدرک از دانشگاهی آمریکایی ولی بنا بر باور و اندیشه خود، مبارزه با اسراییل را از مبارزه با "امپریالیست ها" و در جایگاه نخست آمریکا، جدا نمی دانستند. چهره های شناخته شده و مهم دیگری نیز در این سازمان بودند از آن میان"بسام ابو شریف"(4)که او هم دانش آموخته همین دانشگاه در رشته اقتصاد بود.

از همآن آغاز شکل گیری این جبهه که از پیوند گروه های کوچکی ایجاد شده بود، رهبری دو بخش آشکار داشته است. رهبری سیاسی با دکتر جرج حبش و رهبری نظامی/چریکی و ضربتی در بیرون از فلسطین، با دکتر ودیع حداد. حداد بر این باور بود که اجرای برنامه های چریکی در بیرون از فلسطین در مبارزه با "صهیونیست ها" و واکنش رسانه های همگانی جهانی، بهره بسیار بیشتری دارد. در مقاله ای از بانو "لنا بریتنر"(5) ژورنالیست، نویسنده و پژوهشگر پر کار سوئدی، در باره این دیدگاه ودیع حداد بنا بر منبعی دیگر به زبان انگلیسی، چنین آمده است:

”To kill a Jew far from the battlefield has more effect than killing hundreds of Jews in the battle”, citeras Wadie Haddad  på sid 246 i ”The world was growing our way, Andrews/Mitrohin..."

اصل مقاله به زبان سوئدی در زیر:

https://tankaromib.wordpress.com/2014/08/25/vart-tog-guillous-favoritorganisation 

به روش همیشگی در روند کار چنین سازمان هایی در کشورهای جهان سوم، این سازمان نیز به زودی درگیر نا همخوانی ها و پدید آمدن گروه های دیگر در درون خود و جدایی ها شد که نیازی به پرداختن به آن ها نیست.

در ژوئیه 1968 نخستین هواپیما ربایی وسیله کماندوهای این جبهه روی می دهد و یک بوئینگ 707 شرکت هواپیمایی ال.آل در راه تل آویو ربوده شده وبا نام"آزادی فلسطین 007" به الجزایر برده می شود. پس از یک ماه مسافران به گروگان گرفته شده در ازای آزادی 16 زندانی فلسطینی آزاد می شوند. سال پس از آن، در آگوست 1969 لیلا خالد(6) زاده 1941 در حیفا، به عنوان نخستین کماندوی زن، دست به هواپیما ربایی زده و یک هواپیمای اسراییلی پرواز 840 بین رم و تل آویو را می رباید و شهرت جهانی می یابد. او برای هواپیما ربایی دوم خود، به شش عمل جراحی تن می دهد ولی این بار موفق نشده و در لندن دستگیر می شود. او تنها زمان کوتاهی در زندان مانده و با تهدیدها از سوی فلسطینی ها، آزاد می شود. خالد اکنون با همسر و فرزندان خود دراردن زندگی کرده و هنوز نیز با وجود نداشتن سر سختی های گذشته، از کارهای خود پشیمان نیست. روزنامه سوئدی "سونسکا داگ بلادت (7) در تاریخ  8 مارس 2006 در باره فیلم مستندی که "لینا مخبول"(8) در سال 2004 در دیدار با لیلا خالد از او تهیه کرده است، مقاله ای نوشته است با نام" تروریستی که ایده آل جوانان شد". لینا مخبول خود ریشه فلسطینی داشته، در سوئد بزرگ شده و به هنگام جوانی از هواداران لیلا خالد بوده است. بنا بر نوشته این روزنامه، لیلا خالد در بخشی از گفت و گو در این فیلم، برنامه تروریستی و خونین 11 سپتامبر 2001 در آمریکا را رد کرده، نادرست دانسته و چنین گفته است:

" من ترور خونین 11 سپتامبر را نمی توانم بفهمم. خیلی وحشتناک بود. من امتیاز چنین کاری را درک نمی کنم. آنها [برنامه ریزان] هنوز هم نتوانسته اند پاسخ دهند که  با این کار می خواستند به چه هدفی برسند!"(اصل مقاله در زیر نویس شماره 8).

این فیلم  با زیر نویس انگلیسی که نکته های جالبی دارد و تهیه کننده گذشته از لیلا خالد، با خلبان، مهماندار و دیگر شاهدان دو هواپیما ربایی که او در آن شرکت داشته است نیز گفت و گو می کند را می توانید در لینک زیر ببینید. فیلم بدون زیر نویس و به زبان سوئدی نیز در همین لینک وجود دارد :

https://www.youtube.com/watch?v=iWg6-oQTSvw

خشونت هر روز بیشتر

اگر چه در آغاز هواپیما ربایی ها، آسیبی به مسافران و گروگان ها وارد نمی شود و در سال های  نخستین دهه 1970 تنها هواپیما ها را پس از پایین آوردن گروگان ها، منفجر می کنند ولی این روند در آینده، هر چه بیشتر رنگ خشونت به خود گرفته و برنامه های تروریستی، بمب گذاری ها، شلیک راکت در فرودگاه به هواپیما ها و در دریاها به کشتی ها و ترورهای شخصی، قربانیان فراوانی می گیرد که شمار مردم عادی که قربانی شده اند، روشن نیست. در کتاب :"به هر رو آن ها نیز خواهند مرد" *  رویه 297، در این باره چنین آمده است:

"در یک بررسی پر شتاب و همگانی از منبع ها[یی که دسترسی به آن ها ممکن شده] می توان دریافت که تنها جبهه خلق برای آزادی فلسطین بین سال های 1972 تا 1976، مسئولیت دستکم 17 برنامه تروریستی در گستره جهان از لندن و سنگاپور تا انتبه و مادرید را پذیرفته است. در برخی از این ترورهای خونین، شماری انسان های سویل[شخصی] بیگناه جان خود را از دست داده اند. گذشته از این جبهه، گروه سپتامبر سیاه در همین دوره زمانی مسئولیت دستکم 8 تا 10  برنامه تروریستی همآنند را به عهده گرفته است. گذشته از این دو، برخی از گروها در سازمان آزادیبخش فلسطین، فتح نیز شماری برنامه های ترور داشته اند."   

یک تن ازاین تروریست های معروف که در خشونت و آدم کشی آنی درنگ نمی کرده است و خود را "انقلابی حرفه ای" می نامیده، ایلیچ رامیرز سانچز"(9) ونزوئلایی شناخته شده بنام "کارلوس" است( کارلوس نامی  است که در سال 1970 و پیوستن او به چریک های فلسطینی از سوی بسام ابو شریف به او داده شد. او را به سبب ترورهای خونین، "شغال" هم نامیده اند). به سبب خوش گذرانی ها و شب زنده داری ها در کافه ها و کاباره ها، با نام"پلی بوی " نیز از او یاد شده است. پدر او یک وکیل، آن گونه که گفته شده، میلیونر ونزوئلایی بود که به شدت هوادار شوروی و لنین بوده است و از عشق به لنین نام هر سه فرزند خود را از سه واژه نام لنین "ولادیمیر ایلیچ لنین"گرفته و  فرزندان خود را ولادیمیر،ایلیچ و لنین نام گذاری می کند. او ایلیچ را برای دنبال کردن تحصیل نخست به انگلستان می فرستد ولی یکسالی پس از آن او را به شوروی برده و در دانشگاه لومومبا نام نویسی می کند( سال های 1970 ـ 1968)  ایلیچ ولی دل به درس و دانشگاه نداشته و به دنبال خوش گذرانی است و به همین انگیزه از دانشگاه لومومبای روسیه اخراج می شود و از آن جا به فلسطینی ها که با آن ها در دانشکاه لومومبا در روسیه آشنا شده بوده است، می پیوندد. او در لندن و پاریس بمب گذاری های زیادی علیه بانک ها، روزنامه های یهودیان انجام می دهد و در برنامه شلیک راکت درفرودگاه اورلی پاریس به دو هواپیمای مسافربری شرکت هوایی "ال آل" شرکت می کند. از کارهای معروف دیگر او گروگانگیری وزیران اوپک در نشست وین در سال 1975 است که او آن را رهبری کرد و ... شمار فراوان دیگری از این دست کارها. در کتاب" به هر رو آن ها نیز خواهند مرد" رویه 330 توضیح شماره 31 شرح بیشتری آمده است و نویسنده این گمان را نیز به میان آورده که کا.گ.ب. در همآن سال 1970 یا او را به خدمت گرفته و یا به هر رو با او تماس داشته است. در دانش نامه همگانی(ویکیپیدیا ) نه تنها نام کا.گ.ب. آمده که از سازمان امنیت کوبا د.گ.ای" نیز نام برده شده است. زندگی او نشان داده است که زیر عنوان" انقلابی و ترور انقلابی" او به یک آدمکش حرفه ای تبدیل شده، در آمد و زندگیش از همین راه تامین می شده است. او در 1994 در خارتوم سودان دستگیر، به فرانسه برده شد و به حبس ابد محکوم می شود و اکنون سال ها است درآن جا در زندان به سر می برد. گفته می شود که زمانی که در خارتوم بوده، به اسلام گرویده است. جالب است بدانیم که "اسامه بن لادن" نیز هم زمان با او در خارتوم بوده است. در مصاحبه ای با روزنامه" ال ناسیونال" در سال 2011، زمانی که 62 سال دارد، در باره شمار قربانیان ترورهای خود آماری می دهد که بانو لنا بریتنر بنا بر پژوهش خود در این باره چنین می گوید:

"..... بر داشت کوتاه شده از این مصاحبه، آن گونه که کارلوس می گوید، این است که او در بیش از 100 برنامه ترور شرکت داشته(هماهنک کننده نیز بوده) که در آن ها بین 1200 تا 1500 تن کشته شده اند."

گفته های کارلوس در مصاحبه های خود بارها دستخوش دگرگونی می شود که برداشت ها را نیز تا اندازه ای دشوار می کند. نویسنده مقاله پس از بررسی های خود آن جا که کارلوس در گفته هایش قربانیان سویل(شخصی یا مردمان عادی) را بی گناه می خواند، در دنباله در بخشی دیگر می نویسد:

"....اکنون ما پاسخ را می دانیم.[بنا به گفته او(کارلوس)] 10% یا نزدیک به 200 تن از این قربانیان"قربانیان سویل بوده اند". نویسنده سپس می پرسدکه " بنا بر این اگر کسی سویل نباشد پس گناهکار است؟"(اصل مقاله که پیوندی است بر مقاله پیشین ایشان، به سوئدی در زیر نویس 10 ).

می توانید فیلم گزارش کوتاهی از دادگاه کارلوس و در دنباله آن فیلم بلند نزدیک به 2 ساعته ای که فرانسوی ها از زندگی و ترورهای کارلوس ساخته اند، در لینک زیر ببینید:

https://www.youtube.com/watch?v=g2sUuxYcdro

 

شنبه 5 فروردین 1396 ـ 25 مارس 2017

کوروش گلنام

زبر نویس:

PFLP, Popular Front for the Liberation of Palestine - 1

George Habash, 1926 - 2008 - 2

جرج حبش تا سال 2000 در رهبری این سازمان بود. اودر سال 2008 در عمان پایتخت اردن فوت کرد.

Wadie(Wadi) Haddad, 1927 -1978 - 3

Bassam Abu-Sharif - 4

Lena Breitner - 5

Leila Khaled - 6

Lina Makhboul - 7

Svenska Dagbladet - 8

https://www.svd.se/terroristen-som-blev-idol -

 "De ska ju ändå dö",  Gunnar Ekberg , 2009 - *  

Ilich Ramírez Sánchez - 9

https://tankaromib.wordpress.com/2011/11/08/battre-lasa-utlandsk-press-om-rattegangen-mot-carlos/  - 10

بخش های پیشبن مقاله:

http://www.pezhvakeiran.com/maghaleh-84139.html

http://www.pezhvakeiran.com/maghaleh-84312.html

http://www.pezhvakeiran.com/maghaleh-84533.html

http://www.pezhvakeiran.com/maghaleh-84889.html

 

منبع:پژواک ایران


کورش گلنام

فهرست مطالب کورش گلنام در سایت پژواک ایران 

*چرا پیشرفت نمی کنیم؟  نگاهی به مقاله منوچهر تقوی بیات [2019 Feb] 
*ورشکستگی چهل سال حکومت ولایی، بر آمدن نام و جایگاه بزرگِ و دست نیافتنیِ زنده یاد احمد کسروی  [2019 Feb] 
*ورشکستگی چهل سال حکومت ولایی، بر آمدن نام و جایگاه بزرگِ و دست نیافتنیِ زنده یاد احمد کسروی  [2019 Feb] 
* رسیدن به هدف، آسان نیست، ولی امید هست!  [2019 Feb] 
*یک و نیم سده پیشِ سوئد و ایران ‏امروز!‏   [2019 Jan] 
*در باره نامه افشاگرانه کارگر مبارز و آگاه اسماعیل بخشی و فشار بر او و خانواده اش  [2019 Jan] 
*هیچ امری ناممکن نیست!  [2018 Dec] 
*دندانهای تیز و برنده در پشت لبخند   [2018 Dec] 
*چرایی چهار دهه حکومت اسلامی   [2018 Nov] 
*هنوز هم مجال هست!   [2018 Nov] 
*سخنی با جوانان گروه فَرَشگَرد  [2018 Oct] 
*پشتیبانی از شورای مدیریت دوران گذار  [2018 Oct] 
*خود زنی  [2018 Oct] 
*حکومت اسلامی، حکومتی مافیایی است، نه جمهوری!   [2018 Sep] 
* ما و «دینخویی»  [2018 Aug] 
*در باره بیانیه های استمرار طلبان   [2018 Aug] 
*نیاز به یک شورایِ موقتِ رهبری/انتقالی  [2018 Aug] 
*سرنوشت ایران تنها در دست ایرانی ها است  [2018 Aug] 
*مردم ایران و آزادی مردم ایران روزهای سرنوشت سازی در پیش است  [2018 Jul] 
*اردشیر زاهدی، عضو تازه شورایِ مصلحتِ نظامِ مقدس!‏  [2018 Jun] 
*مبارزه منفی   [2018 Jun] 
*یک ترجیع بند نخ نما!‏   [2018 May] 
*رسوایی بزرگ برای حکومت اسلامی   [2018 May] 
*اسراییل، می تواند بهترین هم پیمان ایران در منطقه باشد  [2018 Apr] 
*برگی از تاریخ، هشتاد سال پس از زندانی شدن پنجاه و سه نفر  [2018 Mar] 
*مخالفان بیانیه همه پرسی، خود چه پیشنهادی دارند؟  [2018 Feb] 
*خواست همه پرسی از سوی مردم، هیچ همخوانی با همه پرسی روحانی ندارد!  [2018 Feb] 
*براندازی همیشه همراه با خشونت نیست  [2018 Feb] 
*در برون مرز، امیدی به یک اُپوزیسیونِ همآهنگ نیست!‏  [2018 Feb] 
*روحانی همچنان درتوهم و اجرای نمایش !  [2018 Feb] 
*خیزش سراسریِ مردم و شگردهایِ فرصت طلبان/هوشنگ امیر احمدی را بیشتر بشناسیم  [2018 Jan] 
* واقعا باید خون گریست!  [2018 Jan] 
* چرا مردم بنام رضا شاه شعار می دهند؟  [2018 Jan] 
*مردم جان‌فشانی می‌کنند ولی نیاز به سازماندهی درست دارند  [2018 Jan] 
*در تنگنا ها ست که آدم ها بهتر مَحَک می خورند در باره نوشته تازه عباس عبدی  [2018 Jan] 
*در قانون اساسی آینده ایران، دین رسمی نخواهیم داشت.  [2017 Dec] 
*قهرمانان مَسخ شده  [2017 Dec] 
*این دیگر دو رویی و نیرنگ نیست بلکه جنگی است علیه ‏بی گناهان  [2017 Nov] 
*باندِی بنامِ «بلِکینگِ گادِ» کتابی در باره یک گروه مائوئیستی دانمارکی (بخش سوم)  [2017 Nov] 
*باندِی بنامِ «بلِکینگِ گادِ»  [2017 Nov] 
*باندِی بنامِ «بلِکینگِ گادِ»(1) درباره کتابی در باره یک گروه مائوئیستی دانمارکی  [2017 Oct] 
*رضاشاه، مردی که چهره‌ایران را دگرگون ساخت (۴)   [2017 Sep] 
*رضاشاه، مردی که چهره‌ایران را دگرگون ساخت (۳)   [2017 Sep] 
*رضاشاه، مردی که چهره‌ی ‌ایران را دگرگون ساخت (۲)   [2017 Sep] 
*رضاشاه، مردی که چهره‌ایران را دگرگون ساخت (۱)   [2017 Sep] 
*یک مادر؛ بر گرفته از کتاب «پسران در تابوت های فلزی« (۱)  [2017 Aug] 
*دگرگونی در چهره اجتماعی/سیاسی سوئد بخش سوم و پایانی، حزب دِمُکرات های سوئد  [2017 Jul] 
*دگرگونی در چهره اجتماعی/سیاسی سوئد بخش دوم  [2017 Jul] 
*دگرگونی در چهره اجتماعی/سیاسی سوئد  [2017 Jul] 
*خامنه ای و «ترقه بازی»!   [2017 Jun] 
*ما ایرانیان و «حافظه تاریخی»  [2017 May] 
*گزینش ریاست جمهوری در حکومت اسلامی، یک نمایش ‏خسته کننده!‏   [2017 May] 
*نگارش فارسی و دردسرها (بخش دوم و پایانی)  نویسنده گان درست است یا نویسندگان؟ [2017 Apr] 
*نگارش فارسی و دردسرها نویسنده گان درست است یا نویسندگان؟ بخش نخست  [2017 Apr] 
*بازار شام گزینش ریاست جمهوری در ایران  [2017 Apr] 
*تابویی بنام فلسطین (بخش ششم)  [2017 Apr] 
*تابویی بنام فلسطین بخش پنجم  [2017 Mar] 
*تابویی بنام فلسطین بخش چهارم  [2017 Mar] 
*تابویی بنام فلسطین! بخش دوم  [2017 Feb] 
*تابویی بنام فلسطین!‏ بخش نخست   [2017 Jan] 
*نکته هایی در باره بر خورد با مرگ رفسنجانی   [2017 Jan] 
*خرید اسلحه از اسراییل تنها به ماجرای مک فارلین ‏خلاصه نمی شود  [2017 Jan] 
*پرسش هایی در باره "گفتگو با یک مامور امنیتی پیشین"‏   [2016 Dec] 
*در پشتیبانی از کار تاریخی احمد منتظری   [2016 Dec] 
*گردهمآیی در پاسارگاد و برخورد جناب محمد رضا ‏شالگونی  [2016 Nov] 
*سرگدشت شگفت انگیز یک نویسنده سوئد  [2016 Oct] 
*حزب چپ سوئد، حزبی که جدی گرفته نمی شود   [2016 Oct] 
*پیک نت و دنباله روی از سیاست های روسیه  [2013 Jan] 
*اسراییل و سیاستی نادرست  [2012 Nov] 
*حکومت اسلامی، پشت پرده در گیری های تازه بین اسراییل و حماس  [2012 Nov] 
*محکومیت حکومت اسلامی به جنایت علیه بشریت در دادگاه مردمی   [2012 Oct] 
*توطئه تازه علی خامنه ای وهاشمی رفسنجانی برای فریب مردم  [2012 Oct] 
*منشور ملی و پایه های درست آن  [2012 Oct] 
*اعتماد به خاتمی، گم راهی است  [2012 Oct] 
*اکنون نوبت آرژانتین است!  [2012 Sep] 
*چرایی اعتراف فریدون عباسی دوانی به دروغ گویی  [2012 Sep] 
*کانادا و واکسن ضد حکومت اسلامی   [2012 Sep] 
*نشست سران جنبش عدم تعهد و شکستی دیگر  [2012 Sep] 
*اگر زلزله در جنوب لبنان بود....  [2012 Aug] 
*نزدیک شدن سرنگونی بشار اسد و هراس بیشتر خامنه ای  [2012 Aug] 
*برای یک ایران آزاد - بخش سوم  [2012 Jul] 
*برای یک ایران آزاد - بخش دوم  [2012 Jul] 
*برای یک ایران آزاد- بخش نخست  [2012 Jul] 
*این هم یک نمونه تلخ دیگر!  [2012 Jun] 
*رفتار حکومت اسلامی با افغانستانی ها شرم آور است  [2012 May] 
*افشاگری های هولناک یک مقام پیشین حکومت و پرسش ها  [2012 May] 
*اعتماد به حکومت اسلامی، بسیار خطرناک است!  [2012 Apr] 
*حلقه گم شده!  [2012 Mar] 
*نماز آدینه دو هفته پیش و علامت خامنه ای به بمب گذاران!   [2012 Feb] 
*زندگی در گذشته، نقدی بر نوشته علی کشتگر  [2012 Jan] 
* نمابش انتخابات و به منبر رفتن خامنه ای  [2012 Jan] 
*نمایش انتخابات و کوشش برای حرکتی ملی  [2012 Jan] 
*پشتیبانی از درخواست محاکمه علی خامنه ای  [2011 Dec] 
*به بهانه نامه نویسی‌ها به خامنه‌ای! پشتیبانی از محمد نوری زاد و یادی دیگر از ادیب و نوبسنده گرامی، زنده یاد علی اکبر سیرجانی [2011 Dec] 
*آن که باید "اقرار به اشتباه" و بد تر از آن اقرار به خیانت کند علی خامنه ای است نه دیگری!  [2011 Dec] 
*جنون جنگ  [2011 Nov] 
*همه پرسی آزاد، هم چنان بهترین گزینه برخورد دیگری به سخنان اکبر گنجی  [2011 Nov] 
*جناب گنجی، شما چرا!  [2011 Nov] 
*اداره یک سرزمین شایستگی می خواهد! در باره شوک بزرگ در سوئد [2011 Oct] 
*به رهبر خود خوانده: تو برو خود را باش!  [2011 Oct] 
*زشتی های روزگار!  [2011 Sep] 
*جنبش سبز، هم چنان سبز است!  [2011 Sep] 
*سیاست تازه ترکیه، سیاست باخت!  [2011 Sep] 
*دشنه در قلب دریاچه ارومیه!  [2011 Sep] 
*سوریه وحکومت اسلامی  [2011 Aug] 
*آب که از سر گذشت....  [2011 Aug] 
*"اصلاح طلبان حکومتی" هم چنان در کج راه!  [2011 Jul] 
*مجلس بی اختیار!  [2011 Jul] 
*مراکش نیز دچار دگرگونی شد ولی ایران....  [2011 Jun] 
*کودتاگران، دو سال پس از کودتا  [2011 Jun] 
*حماس و صلح جویی!  [2011 May] 
*ما و انقلاب در جهان عرب  [2011 Apr] 
*کودتا چیان و نیرنگ تازه آنان برای فریب ساده دلان!  [2011 Apr] 
*نیروهای نظامی، زمان از دست می رود، به مردم بپیوندید!  [2011 Mar] 
*آیا قذافی تا پیش از این دیکتاتور نبوده است؟  [2011 Mar] 
*نمی توان انقلاب مصری ها و تونسی ها را هم دزدید!  [2011 Feb] 
*اعدام، جنایت است!  [2011 Jan] 
*در باره افشاگری های ویکی لیکس  [2010 Dec] 
*دانشجویان درخشیدند!  [2010 Dec] 
* آمریکا این چنین می خواهد جلو آسیب های ناشی ازافشاگری های ویکی لیکس را بگیرد   [2010 Dec] 
*نیرنگ ها رنگ باخته است!  [2010 Nov] 
*با نخبگان خود چنین نکنیم! ما وآرامش دوستدار  [2010 Nov] 
*راه مرگ و ویرانی!  [2010 Nov] 
*طبرزدی ودیگر مبارزان دربند را دریابیم!  [2010 Oct] 
*نوری زاد و نوشتن نامه به «رهبر گرامی»!  [2010 Oct] 
*دست آورد زیاده گویی ها!  [2010 Oct] 
*محکوميت طبرزدی نشان توانايی نيست که درماندگی است!   [2010 Oct] 
*دیپلمات های جدا شده و چشم داشت ها  [2010 Sep] 
*چرا  [2010 Sep] 
*سرانجام به اینجا رسیدند: مکتب ایرانی!  [2010 Aug] 
*بنیاد برومند و کاری با «بنیادی» درست!  [2010 Aug] 
*نمایشنامه ای به نام «شهرام امیری»!  [2010 Jul] 
*جنبش سبز، هر روز یک گام به پیش  [2010 Jul] 
*چهره بی پوشش دین اسلام  [2010 Jul] 
*جناب شیخ، دروغ نگو  [2010 Jul] 
*تصویب یک «کاغذ پاره» دیگر  [2010 Jun] 
*مرداب «خودکامگی وترس از جنبش مردمی»!  [2010 Jun] 
*گروگان گیری، سیاست شناخته شده حکومت اسلامی  [2010 May] 
*خون جوشان پنج قربانی دیگر  [2010 May] 
*سالروز 22 خرداد و هراس کودتاگران  [2010 May] 
*هدف مند کردن یارانه ها با چه انگیزه هایی؟  [2010 Apr] 
*نارسایی در رهبری، نقطه سستی اپوزیسیون - ناتالی بسر  [2010 Apr] 
*شفاف گویی رمز پیروزی است  [2010 Apr] 
*نخستین نشانه های اثر بخش بودن مبارزه منفی با حکومت اسلامی  [2010 Apr] 
*به سوی جبهه سوم  [2009 Mar] 
*دختر دانشجو نپذیرفت که به او تجاوز کنیم، بازداشتش کردیم!  [2008 Jul] 
*بر ما چه رفته است؟ - ۴   [2008 Jun] 
*بر ما چه رفته است؟ (۳)   [2008 Jun] 
*بر ما چه رفته است؟(۲)   [2008 Jun] 
*چه خبر خوبی!  [2008 Jun] 
*بر ما چه رفته است ؟  [2008 Jun] 
*نماینده پیشین مجلس: "نظام مشروعیت ندارد"  [2008 Apr] 
*اپوزیسیون زیر نورافکن انتخابات قلابی!   [2008 Mar] 
*مردم "نقشه های" همه شما را "به هم می ریزند"!  [2008 Mar] 
*انتخابات یا مردم فریبی؟! نمایشی تکراری و تمسخر آور  [2008 Feb] 
*لابی های حکومت اسلامی ونقش آنها  [2008 Feb] 
*"جمله تاریکیست این محنت سرای"  [2007 Dec]