PEZHVAKEIRAN.COM راهنمای تحریم‌های ایران دوره بایدن؛ تشدید چشمگیر تحریم تا اسفند ۱۴۰۱
 

راهنمای تحریم‌های ایران دوره بایدن؛ تشدید چشمگیر تحریم تا اسفند ۱۴۰۱
فرامرز داور

وزارت خزانه داری آمریکا از وارد شدن ۶ شرکت کشتیرانی و یک نفتکش به فهرست تحریم های دفتر کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه داری خبر داد. این تحریم با هدف جلوگیری از دور زدن تحریم های ایالات متحده در ممنوعیت فروش نفت و محصولات پتروشیمی جمهوری اسلامی ایران صورت گرفته است
از زمان روی کار آمدن «جو بایدن»، رییس‌جمهوری دموکرات در ایالات متحده و پایان ریاست‌جمهوری «دونالد ترامپ»، بر خلاف تصورات اولیه مقام‌های جمهوری اسلامی، امریکا افراد و موسسات دیگری را هم وارد فهرست تحریم‌های ایران کرده است.
دولت بایدن از آن‌جایی که انتظار می‌رفت به توافق هسته‌ای «برجام» بازگردد، از به‌روز رسانی تحریم‌های اتمی ایران خودداری کرده اما به تحریم‌های مرتبط با نقض حقوق بشر و تحریم‌های مرتبط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی وبه‌ویژه نیروی «قدس»، شاخه برون‌مرزی آن اضافه کرده است.
ایالات متحده برخی از اتباع ایرانی را هم از فهرست تحریم‌های خود حذف کرده اما مبنای تحریم آن‌ها هم‌چنان معتبر است و به معنی لغو یا رفع مقررات تحریمی نیست.
در این دوره، دولت امریکا برخی از محدودیت‌هایی را که می‌توانسته‌اند منجر به تاثیر منفی بر روی صدور واکسن کرونا و محصولات پزشکی مورد نیاز ایران شوند، مجددا بازنگری کرده و با هدف کمک به واردات واکسن و لوازم پزشکی به ایران، تسهیلاتی قائل شده است.
تحریم استفاده از نرم‌افزارهای مورد نیاز دانشجویان ایرانی دانشگاه‌های امریکا که به دلیل شیوع ویروس کرونا و همه‌گیری آن از ادامه تحصیل در خاک ایالات متحده بازمانده‌اند، تمدید شده و این افراد می‌توانند از نرم‌افزارهایی که استفاده از آن‌ها در ایران تحریم شده‌اند، برای مقاصد دانشگاهی خود موقتا استفاده کنند.
این نوشته، راهنمای تحریم‌های جمهوری اسلامی در دوره ریاست‌جمهوری جو بایدن است. راهنماهای مشابهی درباره تحریم‌های دوره ترامپ و راهنمای تحریم‌های اتحادیه اروپا منتشر شده بودند که با توجه به تحولات مربوط به قوانین تحریم، به‌روزرسانی شده‌اند.
این راهنما هم‌زمان با هر تصمیم و تحول تازه‌ای از سوی ایالات متحده در ارتباط با تحریم‌های جمهوری اسلامی به‌روز رسانی می‌شود.
****
تحریم شرکت‌های پتروشیمی در مکزیک، چین، ایران، امارات و ویتنام و ۲۰ فروند کشتی
وزارت خزانه‌داری آمریکا روز یازدهم اسفند ۱۴۰۱ شرکت‌های کشتیرانی تازه‌ای از ایران، مکزیک، چین، امارات متحده عربی و ویتنام را وارد فهرست تحریم‌شدگان مرتبط با صنایع نفت و گاز و پتروشیمی جمهوری اسلامی ایران کرد.
بر اساس به‌روزرسانی تحریم‌های نفتی ایران، ۲۰ نفتکش هم وارد فهرست تحریم شدند.
شرکت «پتروشیمی بوشهر» و «پتروشیمی شیراز» در ایران، شرکت «مدیریت سوئدی اس‌ای» در امارات متحده عربی، شرکت بازرگانی «اس‌ای.دی سی‌وی» و شرکت بازرگانی «تی اس بیزینس»، شرکت «اینترگراسیون بادوا اس‌ای.دی سی‌وی»، شرکت «جی ام پروویدر اس‌ای.دی سی‌وی»، شرکت «پروموتارا والارتا وان اس‌ای.دی سی‌وی»، شرکت «رکسروا اس‌ای.دی سی‌وی»، شرکت «سرویسو ادمینستریشن فورت وو اس‌ای.دی سی‌وی» و شرکت بازرگانی «تی اس بیزینس اس‌ای.دی سی‌وی»، همگی در مکزیک، َشرکت «کشتیرانی ژوان ران»، شرکت «مدیریت جهانی کشتی دریایی» و شرکت «مدیریت کشتیرانی هواوای» هر دو در چین و شرکت «شرکت سهامی مشترک گاز نفت و املاک و مستغلات گلدن لوتوس» در ویتنام، از جمله شرکت‌ها و موسسات تحریم شده در این دور از به روزرسانی تحریم صنایع نفت و گاز و پتروشیمی ایران بودند.
همچنین کشتی و نفتکش‌های زیر به فهرست تحریم‌ها اضافه شد:
کشتی حمل مواد شیمیایی «آمیاس» تحت پرچم ویتنام، کشتی «کاتله فورس» تحت پرچم توگو، کشتی «دلفین ال پی جی» تحت پرچم جمهوری دموکراتیک سائوتومه و پرنسیپ، کشتی «فورور ریچ» تحت پرچم هنگ کنگ، کشتی حمل گاز «کاثار» تحت پرچم پاناما، نفتکش «گلادیاتور» تحت پرچم توگو، نفتکش «گلدن بریج بالک» تحت پرچم پاناما، نفتکش «گلدن لایت ۰۹ بالک» تحت پرچم ویتنام، نفتکش«گلدن فونیکس بالک» تحت پرچم توگو، نفتکش «هیروکلس افشور» تحت پرچم توگو، نفتکش «جامائیکا کرود اویل» تحت پرچم ویتنام، نفتکش «لورن ال پی جی» تحت پرچم تووالو، نفتکش «لیانگ شن کمیکال» تحت پرچم هنگ‎کنگ، نفتکش «ریزینگ ایگل بالک»، نفتکش «ریزینگ ایگل بالک کریر» با دو شماره ثبتی مختلف همگی تحت پرچم تحت پرچم وینست و گرنادین، نفتکش «ژوان نینگ کمیکال»، «یوانگ ژیانگ ۲۹ کمیکال» تحت پرچم چین . نفتکش «یانگ ژینگ کمیکال» تحت پرچم هنگ‌کنگ.
 
تحریم شرکت‌های پتروشیمی مرتبط با ایران در سنگاپور، مالزی و ایران
دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا در ۲۰  بهمن ۱۴۰۱ شرکت‌های مرتبط با صنایع تحریم شده پتروشیمی ایران را در سنگاپور و ایران وارد فهرست تحریم‌ها کرد.
شرکت «پتروشیمی امیرکبیر» در ایران، شرکت «پتروشیمی آسیا فیول پی تی ای» در سنگاپور، شرکت «پتروشیمی لاله» در ایران، شرکت «پتروشیمی افق سپهر مارون» در ایران، شرکت «پتروشیمی  صنایع تکمیلی مارون» در ایران، شرکت «پتروشیمی تینا تدبیر مارون» شرکت «کشتیرانی و بازرگانی پتروشیمی سنس» در مالزی، شرکت «پتروشیمی سیمرغ» و شرکت «پتروشیمی سیمرغ ماهشهر» در ایران و شرکت «یونیکیوس انرژی پی تی ای» در سنگاپور موسساتی هستند که در این دور از به‌روزرسانی، به تحریم‌های مرتبط با صنایع پتروشیمی ایران اضافه شدند.
 
تحریم ۸ فرد در ارتباط با ساخت پهپاد و ۲ کشتی نظامی «دنا» و «مکران»
«اوفک»، دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا روز ۱۳ بهمن ۱۴۰۱ فهرست تحریم‌های مرتبط با عدم اشاعه تسلیحات و برنامه مبارزه با تروریسم را به‌روز و ۸ فرد و دو کشتی را وارد فهرست تحریم‌ها کرد.
بر اساس این به‌روزرسانی، «محسن اسدی»، «محمدرضا محمدی»، «محمد صادق حیدری موسی»، «ابوالفضل نظری»، «ابوالفضل صالح‌نژاد»، «حسین شمس آبادی» و «ابوالقاسم والاگهر» همگی از اتباع جمهوری اسلامی ایران را به دلیل ارتباط با شرکت «پرآور پارس» که در ساخت پهپاد فعال است، وارد فهرست تحریم‌های مبارزه با اشاعه تسلیحات کرد.
اوفک همچنین کشتی‌های نظامی «ای‌آر‌ای‌اس دنا» که با نام «دنا» خوانده می‌شود و همچنین ناوچه «ای‌آر‌ای‌اس مکران» یا «مکران»، هر دو تحت پرچم جمهوری اسلامی ایران را وارد فهرست تحریم‌های مبارزه با اشاعه تسلیحات و برنامه مبارزه با تروریسم کرد.
در این تحریم سرتیپ پاسدار «علیرضا تنگسیری»، فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که پیش‌تر در فهرست تحریم‌های اولیه ایالات متحده قرار داشت بر مبنای تحریم مرتبط با «عدم اشاعه و برنامه مبارزه با تروریسم» وارد فهرست تحریم‌های ثانویه وزارت خزانه‌داری هم شد.
 
تحریم هفت شرکت و نهاد جمهوری اسلامی از سوی وزارت بازرگانی، به دلیل کمک نظامی به روسیه
وزارت بازرگانی ایالات متحده، سه‌شنبه ۱۱بهمن۱۴۰۱، هفت شرکت و سازمان جمهوری اسلامی را به‌دلیل کمک نظامی و ارسال پهپاد یا هواپیمای بدون سرنشین به روسیه که از آن در تجاوز نظامی به اوکراین استفاده می‌شود، تحریم کرد.
شرکت «طراحی و ساخت موتورهای هوایی» یا (داما)، نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سازمان تحقیقات و جهاد خودکفایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، شرکت «اوج پرواز ما دو نفر»، شرکت «پرآور پارس، صنایع هوایی قدس» و«مرکز تحقیقات صنایع هوایی شاهد»، هفت موسسه و سازمان تابعه جمهوری اسلامی هستند که از سوی وزارت بازرگانی آمریکا تحریم شده‌اند.
وزارت بازرگانی ایالات متحده گفته «شرکت‌های یاد شده در ساخت پهپاد فعال هستند و ایران در اقدامی علیه امنیت ملی و منافع سیاست خارجی آمریکا، پهپادهای تولیدی خود را به روسیه تحویل می‌دهد تا از آن‌ها در جنگ اوکراین استفاده کند.»
موسسات و افراد در صورت همکاری با این شرکت‌های تحریم شده، هم تحت تعقیب قضایی ایالات متحده قرار می‌گیرند، هم امکان همکاری با موسسات و افراد آمریکایی را از دست می‌دهند.
 
تحریم بنیاد تعاون مدیران نهادهای مالی سپاه و فرماندهان نظامی و معاون وزارت اطلاعات
دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا، روز ۳بهمن۱۴۰۱، شماری از فرماندهان نظامی و مدیران نهادهای مالی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و همچنین یک معاون وزارت اطلاعات را تحریم کرد.
تحریم شدگان عبارتند از «علی اصغر نوروزی»، مدیرعامل بنیاد تعاون سپاه که در تخصیص بودجه به نیروی قدس و گروه‌های نیابتی ایران نقش کلیدی دارد، «امین‌الله امامی طباطبایی»، جانشین او و رییس هیات‌مدیره بنیاد تعاون سپاه پاسداران، «احمد کریمی»، «یحیی علاءالدینی» و «جمال بابامرادی» اعضای هیات‌مدیره این صندوق. همچنین «محمد نظر عظیمی» فرمانده قرارگاه نجف اشرف در غرب که منطقه تحت فرماندهی آن استان‌های کرمانشاه، ایلام و همدان است، و «کوروش آسیابانی»، جانشین او.
«مجتبی فدا»، فرمانده سپاه پاسداران در استان اصفهان و عضو شورای امنیت استان، به‌دلیل مشارکت در سرکوب اعتراضات پس از شهریور ۱۴۰۱ و اعتراضات معیشتی و اقتصادی سال ۱۳۹۸، و «حسین تناور»، فرمانده سپاه پاسداران قم به‌دلیل مشابه مشارکت در سرکوب شهروندان، تحریم شدند.
بر اساس تصمیم وزارت خزانه‌داری، «ناصر راشدی»، معاون وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی هم به فهرست تحریم ناقضان حقوق‌بشر در ایران اضافه شد.
 تحریم این افراد نیز براساس فرمان اجرایی ۱۳۵۵۳ صورت می‌گیرد که مربوط به مجوز تحریم افراد و نهادهای ناقض حقوق‌بشر در ایران است. براساس آن، هر نهاد و یا مقام جمهوری اسلامی که در سرکوب و نقض حقوق‌بشر مشارکت داشته باشد، می تواند از سوی وزارت خزانه‌داری آمریکا در فهرست تحریم‌ها قرار گیرد.
بنیاد تعاون سپاه پاسداران هم از سوی دفتر کنترل دارایی‌های وزارت خزانه‌داری آمریکا تحریم شده است. وزارت خزانه‌داری می‌گوید بنیاد تعاون سپاه به عنوان صندوقی برای حمایت مالی از پرسنل این نیرو تاسیس شده بود، اما اکنون در تمامی عرصه‌های اقتصادی ایران ریشه دوانده و به یک منبع بزرگ فساد مالی برای مدیران آن و تامین بودجه اقدامات سرکوبگرانه سپاه پاسداران بدل شده است.»
بر اساس بیانیه وزارت خزانه‌داری آمریکا، بنیاد تعاون یکی از تامین‌کنندگان اصلی ماجراجویی‌های نظامی سپاه پاسداران در خارج از مرزهای ایران از طریق حمایت نیروی قدس از گروه‌های نیابتی در سطح خاورمیانه است.
بر مبنای این تصمیم وزارت خزانه‌داری آمریکا، از این پس بنیاد تعاون سپاه پاسداران و مقام‌های ارشد آن، در شمار نهادها و افرادی قرار می‌گیرند که به شکل مستقیم یا غیرمستقیم در نقض حقوق‌بشر در ایران مشارکت دارند.
 
تحریم هفت فرد و صنایع هوایی قدس به دلیل تامین پهپاد برای روسیه در حمله به اوکراین
اوفک یا دفتر کنترل دارایی خارجی وزارت خزانه داری آمریکا، در شانزدهم دی ۱۴۰۱ هفت تبعه جمهوری اسلامی و یک نهاد دخیل در تولید پهپاد حکومت ایران را که برای روسیه در تجاوز نظامی به اوکراین پهپاد تامین می‌کنند، تحریم کرد. 
تحریم‌های صورت گرفته بر اساس قانون منع فروش تسلیحات به روسیه  صورت گرفته است. 
افراد حقیقی تحریم شده «نادر خون‌سیاوش» مرتبط با سازمان فضایی جمهوری اسلامی ایران، «حمیدرضا شریفی تهرانی» ، «مجیدرضا نیازی انگیلی»، «رضا خاکی»، مرتبط با شرکت «صنایع هوایی قدس»، «حجت‌الله قریشی» مسئول تامین و تحقیقات وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران، «ولی ارلنی‌زاده» و «قاسم دماوندیان»  هر دو مرتبط با شرکت «صنایع هوایی قدس» هستند.
شرکت «صنایع هوایی قدس» هم از سوی اوفک متهم و تحریم شده است. صنایع هوایی قدس به گفته وزارت خزانه‌داری آمریکا در ساخت پهپاد برای گروه‌های شبه‌نظامی مانند حزب‌الله لبنان، به‌طور هم‌زمان اقدام به توسعه و گسترش پهپادهای صادراتی به روسیه برای به‌کارگیری در جنگ علیه اوکراین کرده است.
 
تحریم دادستان کل چهار فرد امنیتی و قضایی و یک شرکت تولید خودروی زرهی
دفتر کنترل دارایی‌های خارجی در اقدامی مجدد پس از شروع سرکوب اعتراضات توسط جمهوری اسلامی ایران، پنج فرد امنیتی و قضایی دخیل در سرکوب ها را همراه با یک شرکت سازنده وسایل پلیسی و امنیتی که در سرکوب اعتراضات استفاده می‌شود را در سی‌ام آذر ۱۴۰۱ وارد فهرست‌های تحریم‌های حقوق بشری کرد.
افراد تحریم شده «حسن حسن‌زاده » فرمانده سپاه محمد رسول‌الله، «سید صادق حسینی» فرمانده سپاه کردستان، «حسین معروفی» معاون هماهنگ‌کننده سازمان بسیج مستضعفین، «مسلم معین» رئیس سازمان فضای مجازی بسیج، و «محمد جعفر منتظری»، دادستان کل کشور، به فهرست تحریم‌های حقوق بشری اضافه شده‌اند.
وزارت خزانه‌داری منتظری را مسئول تعقیب معترضانی که برخی از آن‌ها اعدام یا به اعدام محکوم شده‌اند عنوان کرد و اعلام کرد «ما استفاده فزاینده رژیم ایران از خشونت علیه مردم که از حقوق انسانی خود دفاع می‌کنند، محکوم می‌کنیم.»
شرکت «ایمن صنعت زمان فرا» هم  به‌دلیل مشارکت در ساخت خودروهای زرهی برای سرکوب تجمعات مردمی و ساخت تجهیزات برای نیروهای امنیتی، به فهرست تحریم‌های اوفک افزوده شد.
 
تحریم سه مقام مرتبط با سرکوب‌های ایران یک روز پس از اعدام محسن شکاری
یک روز پس از اعدام «محسن شکاری»، معترض ۲۳ ساله ایرانی توسط قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران، وزارت خزانه داری آمریکا در هجدهم آذر ۱۴۰۱ سه مقام مرتبط با سرکوب اعتراضات در ایران که با مرگ «مهسا امینی» آغاز شده را وارد فهرست تحریم‌های حقوق‌بشری کرد.
سرتیپ پاسدار «علی‌اکبر جاویدان» فرمانده انتظامی استان کرمانشاه و عضو شورای تامین استان، سرهنگ پاسدار «ابراهیم کوچک‌زایی» فرمانده انتظامی چابهار در استان سیستان و بلوچستان و متهم تجاوز به کودک ۱۵ ساله،  و «الله‌کرم عزیزی» رئیس زندانی گوهردشت کرج افرادی هستند که از تحریم شده‌اند. این افراد و خانواده درجه اول آن‌ها اجازه ورود به خاک آمریکا ندارد و دارایی و حساب بانکی احتمالی آن‌ها توقیف خواهد شد. 
 
تحریم تاجر تبعه ترکیه، فرزندش ۲۶ شرکت در ترکیه، ترکمنستان امارات، جبل الطارق و هند و یک نفتکش مرتبط
وزارت خزانه‌داری آمریکا در روز هفدهم آذر ۱۴۰۱ یک تاجر بزرگ تبعه ترکیه به همراه فرزندش و ۲۶ شرکت و یک نفتکش مرتبط با او را به دلیل نقض تحریم‌های نفتی ایران تحریم کرد.
بر اساس گزارش دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا (اوفک)، «بهاءالدین آیان»، تاجر اهل ترکیه و صاحب هلدینگ «اِی‌اس‌بی»، با همکاری اشخاص حقیقی و شرکت‌های مرتبط با او، در انعقاد قراردادهای تجاری برای فروش نفت تحریم شده جمهوری اسلامی ایران، دست داشته است.
اوفک می‌گوید بهاءالدین آیان قراردادهای مزبور را به ارزش صدها میلیون دلار با خریدارانی از چین، امارات متحده عربی و مشتریانی از اروپای منعقد کرده و درآمد حاصل از آن‌ها را به نیروی قدس، شعبه برون مرزی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، بازگردانده است. آمریکا این تاجر اهل ترکیه را «تسهیل‌کننده فروش نفت و انجام عملیات پولشویی به نمایندگی از سپاه پاسداران ایران» توصیف کرده است.
افراد تحریم شده در این دور از به‌روزرسانی تحریم‌های مرتبط با جمهوری اسلامی ایران، «بهاءالدین آیان» صاحب هلدینگ «اِی‌اس‌بی»، «صدیق آیان»، «مصطفی عمر»، «اوزتار کسیم» و «تکه مراد»، همگی مرتبط با هلدینگ «اِی‌اس‌بی» و در ارتباط با نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی.
موسسات تحریم شده عبارتند از شرکت نفتی آکتائو (AKTAU PETROL TICARET ANONIM SIRKETI)، «صنایع آلان انرژی»، «شرکت انرژی آناتولی»، «صنایع آنکا انرژی»، «صنایع آسکا انرژی»، «صنایع انرژی اصل»، «شرکت بسلام»، «شرکت صنایع نفتی بسلام»، «شرکت بومرز»، «شرکت صنایع بیلان»، همگی در ترکیه، هلدینگ «اِی‌اس‌بی» در جبل‌الطارق، شرکت «بی سی جی» در ترکمنستان، امارات متحده عربی، «صنایع سی تی ای تی»، «شرکت بازرگانی الوگار»، «شرکت انرژی جنت الکتریک»، «شرکت نفتی جنت»، «شرکت انرژی ام اس»، «صنایع نفتی پرلیت»، «شرکت بازرگانی گیدا»، «شرکت نفتی صمد»، «شرکت صنایع پتروشیمی خارجی سام»، «شرکت صنایع پتروشیمی سام»، «صنایع انرژی سوماس»، «شرکت ترانزیت ترنج»،  همگی در ترکیه، «هلدینگ او جی تی ویکتوریا» در قبرس و یک نفتکش به نام «کویین لوکا ال‌پی‌جی» با پرچم پاناما مرتبط با یکی از زیرمجموعه‌های هلدینگ «ای‌اس‌بی» در هند.
 
تحریم سه فرمانده نظامی مرتبط با سرکوب‌ها در سنندج 
دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا روز دوم آذر ۱۴۰۱ در چهارمین به روزرسانی تحریمی مرتبط با سرکوب اعتراضات در ایران که با مرگ مهسا امینی آغاز شد، سه مقام امنیتی نظامی جمهوری اسلامی را وارد فهرست تحریم‌های مرتبط با وضعیت حقوق بشر جمهوری اسلامی کرد.
سرهنگ «حسن عسگری» از فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و فرماندار کنونی سنندج، سرهنگ «علیرضا مرادی»، فرمانده نیروی انتظامی سنندج و سرتیپ «محمدتقی اصانلو»، فرمانده قرارگاه نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در شمال غرب ایران موسوم به قرارگاه «حمزه سیدالشهدا» را در فهرست تحریم‌های خود قرار داده است.
 این قرارگاه به غیر از سرکوب‌های داخلی در حملات به اقلیم کردستان عراق هم نقش مهمی دارد.
 این افراد و خانواده درجه اول آن‌ها، اجازه ورود به آمریکا را نخواهند داشت و اموال و حساب‌های بانکی احتمالی آن‌ها در حوزه قضایی ایالات متحده توقیف خواهد شد.
 
تحریم ۱۳ شرکت ناقض تحریم های نفتی و پتروشیمی ایران در چین، هنگ کنگ، امارات و مکزیک
دفتر کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا (اوفک) ۲۶ آبان ۱۴۰۱شبکه ای متشکل از ۱۳ شرکت مستقر در چین، هنگ کنگ، مکزیک و امارات متحده عربی را به‌دلیل دور زدن تحریم‌های ایالات متحده و تسهیل فروش فرآورده‌های نفتی و محصولات پتروشیمی جمهوری اسلامی ایران وارد فهرست تحریم ها کرد.
وزارت خزانه داری اعلام کرد که این شرکت‌ها فرآورده‌های نفتی و محصولات پتروشیمی جمهوری اسلامی ایران را به ارزش «صدها میلیون دلار» به خریدارانی در شرق آسیا و به نیابت از شرکت‌های تحت تحریم از جمله شرکت ملی نفت ایران و شرکت پتروشیمی تریلیانس همچنین شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، فراهم کردند.
«شرکت تجاری اکسیس»، «شرکت تجاری آسیا زون» هر دو در امارات عربی متحده، «شرکت برزا استایل اند مد»، در هنگ کنگ، «شرکت بازرگانی و واردات و صادرات آسیای شرقی» در امارات، «شرکت پتروشیمی گالکسی» در امارات، «شرکت پشتیبانی هایلان اچ کی» در چین، «مجتمع آئونیان هنگ کنگ» در هنگ کنگ، «موسسه لانواوا فمیلیا میچوآکانا» La Nueva Familia Michoacana در مکزیک، «شرکت بازرگانی مونش جنرال»، «بازرگانی نیوتن»، «شرکت بازرگانی پتروشیمی سام فایو» در امارات، «شرکت تورگان» در چین، «شرکت منابع یوتلیز» در هنگ کنگ و «شرکت ژجیانگ وندور» در چین.
«موسسه لانواوا فمیلیا میچوآکانا» یک سازمان تبهکار در زمینه قاچاق مواد مخدر است که تحت تعقیب دادگستری ایالات متحده هم قرار دارد.
وزارت خزانه‌داری آمریکا پس از قرار دادن این شرکت ها در فهرست تحریم ها اعلام کرد «اقدام امروز، روش‌های پیچیده دور زدن تحریم‌ها توسط ایران را نشان می‌دهد که از آن، برای فروش غیرقانونی فرآورده‌های نفتی و محصولات پتروشیمی خود بهره گرفته است».
 
تحریم ۶ نفر از مدیران صداوسیما و دو بازجو خبرنگار
وزارت خزانه داری آمریکا ۲۵ آبان ۱۴۰۱ مدیران کلیدی صداوسیما و دو گزارشگر آن را که به «بازجو خبرنگار» شهرت پیدا کرده اند، تحریم کرد.
«علی رضوانی» و «آمنه سادات ذبیح پور» دو خبرنگار صداوسیما که به تبلیغ پروپاگاندا حکومتی و گرفتن اعترافات اجباری شناخته می‌شوند از سوی آمریکا تحریم شدند. «رابرت مالی» مسئول امور ایران در وزارت خارجه ایالات متحده پس از صدور این تحریم  گفت این دو با سازمان‌های اطلاعاتی و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی «برای اعترافات اجباری در تلویزیون همکاری می‌کنند».
«پیمان جبلی»، رئیس سازمان صدا و سیما که از سوی «علی خامنه ای» رهبر جمهوری اسلامی منصوب شده، «حسن برمهانی» معاونان سیما، «احمد نوروزی»‌ معاون برون مرزی سازمان صداوسیما و «یوسف پورانوری» از مدیران پرس‌تی‌وی شبکه انگلیسی زبان صداوسیما هم تحریم شدند.
 
تحریم نهادها و اتباع روسیه و ایران به دلیل استفاده از پهپادهای ایران در جنگ اوکراین
دفتر کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه داری ایالات متحده (اوفک) بیستم آبان ۱۴۰۱ شرکت‌هایی را که در تولید یا انتقال مداوم پهپادها یا هواپیماهای بدون سرنشین جمهوری اسلامی ایران به روسیه دخالت دارند، تحریم کرد. روسیه از این پهپادها در حملات ویرانگر علیه زیرساخت های غیرنظامی در اوکراین استفاده کرده است.
بر اساس تصمیم اوفک، «مرکز تحقیقات صنایع هوایی شاهد» تولید کننده پهپادهای سری شاهد در ایران، «شرکت خدمات ساکسس اویاتیشن اف زد سی»، «شرکت ای جت گلوبال دی ام سی‌سی»، هر دو در روسیه بابت تسهیل انتقال پهپادهای ایرانی به آن کشور، «شرکت نظامی خصوصی روسی واگنر» (PMC Wagner)، نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و «صنایع هوانوردی قدس» در ایران را وارد فهرست تحریم ها کرد.
این تحریم بر اساس فرمان اجرایی رییس جمهور آمریکا در «مسدود کردن اموال با توجه به فعالیت های مضر خارجی مشخص شده دولت روسیه» صورت گرفته است.
بر اساس این تحریم، دو نفر به نام های «عباس جوما» و «تیگران کریستوفورویچ سرابیونوف» مه هم در ارتباط با شرکت واگنر هستند، وارد فهرست تحریم شده‌اند.
 
تحریم ۱۴ تبعه و ۳ نهاد مرتبط با سرکوب ها در جمهوری اسلامی ایران
«آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه ایالات متحده در چهارم آبان ۱۴۰۱ بیانیه‌ای اعلام کرد که وزارت امور خارجه و وزارت خزانه داری آمریکا ۱۴  تبعه جمهوری اسلامی ایران و ۳ نهاد حکومتی این کشور را به دلیل نقشی که در اعمال خشونت علیه معترضان در ایران دارند، در فهرست تحریم‌های حقوق بشری ایران قرار داد.
افراد تحریم شده عبارتند از «هدایت فرزادی» مدیر زندان اوین تهران، «سید حشمت الله حیات‌الغیب» مدیرکل سازمان زندان ها در استان تهران، «حیدر پسندیده» رئیس زندان مرکزی و کانون اصلاح و تربیت سنندج، «مراد فتحی» مدیرکل سازمان زندان های استان کردستان، «محمد کاظمی» رییس سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، «فرزین کریمی مزلقانچای» از ماموران سرکوب در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و شاغل در آکادمی راوین که در زمینه سرکوب های سایبری فعال معرفی شده، «حسین مدرس خیابانی» استاندار سیستان و بلوچستان، «مرتضی پیری»، «محمدحسین خسروی»، «محمدرضا میرحیدری» فرمانده نیروی انتظامی استان اصفهان، «سید مجتبی مصطفوی» مرتبط با آکادمی راوین، «عباس نیلفروشان» معاون عملیاتی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، «محمدرضا استاد» رییس زندان بوشهر، «مرتضی پیری» رییس زندان زاهدان و «احمد شفاهی» فرمانده سپاه سلمان، شعبه استانی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سیستان و بلوچستان.
نهادهای تحریم شده در این دور از تحریم ها زندان بوشهر، مؤسسه آوای هوشمند راوین و شرکت سامانه گستر سحاب پرداز شرکت سهامی خاص، هر دو مرتبط با قطعی اینترنت و سرکوب های سایبری هستند.
 
تحریم ده فرد و دو شرکت ایرانی به دلیل اعمال مخرب سایبری و تعیین جایزه ۳۰ میلیون دلاری
دفتر کنترل دارایی‌های خارجی (اوفک) وابسته به وزارت خزانه‌داری ایالات متحده آمریکا در روز بیست و سوم شهریور ۱۴۰۱ ده فرد و دو نهاد وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ایران را به دلیل نقش آن‌ها در انجام اقدامات مخرب سایبری، از جمله فعالیت‌های باج افزار، تحریم کرد. این تحریم‌ها بخشی از اقدامی مشترک با وزارت دادگستری، وزارت خزانه‌داری، دفتر تحقیقات فدرال، فرماندهی سایبری ایالات متحده، آژانس امنیت ملی و آژانس امنیت سایبری و زیرساخت است.
«منصور احمدی»، «احمد خطیبی عقدا»، «امیرحسین نیک‌آیین راوری» «معین مهدوی»، «علی‌اکبر رشیدی»، «علی آقا احمدی»، «محمد آقا احمدی»، «مصطفی حاجی حسینی»، «مجتبی حاجی‌حسینی» و «محمد شاکری» افراد تحریم شده هستند که آمریکا برای به دست آوردن اطلاعات سه نفر اول که به دستگیری آن‌ها کمک کند، تا ۳۰ میلیون دلار  جایزه تعیین کرده است.
دو شرکت «ناجی هوشمند فاطر» و شرکت «افکار سیستم یزد» به‌عنوان وابسته به سپاه معرفی و تحریم شده‌اند.
در بیانیه اوفک فعالیت‌های افراد تحریم شده به گروه‌های هکری و حملات سایبری «چارمینگ کیتن» (بچه‌گربه ملوس)؛ «نمیسیس کیتن» (گربه کینه‌ای - انتقامجو)؛ «ویژن تانل» (یک دنده) و «فسفر» که مقر همگی آن‌ها در داخل ایران عنوان شده منتسب شده‌اند.
وزارت خزانه‌داری آمریکا عاملان این حملات سایبری و اخاذی‌ها را همکار یا مرتبط با دو شرکت فناوری «ناجی هوشمند فاطر» و شرکت «افکار سیستم یزد» معرفی کرده است. از «منصور احمدی» که یکی از سه نفری است که دادستانی ایالت نیوجرسی هم مستقلا علیه او اعلام جرم کرده، تحت عنوان رئیس شرکت «ناجی هوشمند فاطر» نام برده است.
فرد دیگری به نام «احمد خطیبی عقدا» هم در این اطلاعیه تحت عنوان مدیر شرکت «افکار سیستم یزد» معرفی شده و در فهرست تحریم قرار گرفته است. نام «امیرحسین نیک‌آیین راوری» هم در اطلاعیه اوفک دیده می‌‎شود که اتهام او و احمد خطیبی استفاده از آدرس‌های بیت‌کوین برای به دام انداختن قربانیان و شکل‌دهی حملات سایبری و اخاذی اینترنتی است.
ایالات متحده اعلام کرده همزمان با این تحریم‌ها، برنامه پاداش برای عدالت وزارت امور خارجه که توسط سرویس امنیت دیپلماتیک اداره می‌شود، برای دستگیری این سه نفر و برای هرکدام حداکثر ۱۰ میلیون دلاری جایزه تعیین کرده است. آمریکا برای هر اطلاعاتی که منجر به شناسایی یا کشف موقعیت مکانی هر شخصی که تحت هدایت یا کنترل یک دولت خارجی در فعالیت‌های مخرب سایبری علیه زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده خلاف قانون کلاهبرداری و سوء‌استفاده رایانه‌ای عمل می‌کند، این جایره را ارائه می‌دهد.
در میان فهرست حملاتی که به این افراد و گروه‌ها نسبت داده شده، یک بیمارستان ویژه کودکان هم قرار دارد که دولت آمریکا می‌گوید در  بهار سال ۱۴۰۰، مورد حمله سایبری قرار گرفته و برای بازگرداندن دسترسی به اطلاعات سرقت شده از آن اخاذی شده است.
وزارت خارجه پس از اعمال این تحریم اعلام کرد «اقدام ما نشان‌دهنده تعهد ما به ایجاد اختلال در زیرساخت‌ها و عوامل باج افزار است. ایالات متحده فعالیت‌های سایبری مخربی که ستون اصلی اقتصاد و زیرساخت‌های حیاتی آمریکا را مورد تعدی قرار می‌دهد،  تحمل نخواهد کرد.»
 
تحریم گشت ارشاد و ۷ مقام و مامور امنیتی ایران به دلیل مرگ مهسا امینی در زمان بازداشت
وزارت خزانه‌داری آمریکا، در روز سی ام و یکم شهریور ۱۴۰۱ پس از افشای مرگ «مهسا امینی»، شهروند ۲۲ ساله ایرانی در زمان بازداشت در گشت ارشاد، این گشت که نام رسمی آن در زمان تحریم «گشت امنیت اخلاقی» بوده را مطابق با مقررات تحریمی مرتبط با وضعیت حقوق بشر ایران تحریم کرد.
بر اساس این به‌روزرسانی در تحریم‌های حقوق بشری، «محمد رستمی‌چشمه‌گچی» و «حاج احمد میرزایی» از فرماندهان گشت امنیت اخلاقی تهران و پنج مقام ارشد امنیتی دیگری به نام‌های «سالار آبنوش»، «منوچهر امن‌اللهی»، «کیومرث حیدری»، «قاسم رضایی» و «اسماعیل خطیب» وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی ایران را که به گفته دولت آمریکا در «سرکوب معترضان» دخیل بودەاند، تحریم کرد. نام اسماعیل خطیب در فهرست‌های متنوعی از تحریم‌های ایالات متحده قرار دارد.
 
تحریم ۱۰ شرکت دخیل در فروش نفت تحریم شده ایران و یک نفت‌کش با پرچم پاناما
دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا (اوفک) روز هفتم مهرماه ۱۴۰۱ با انتشار اطلاعیه‌ای، چند شرکت مستقر در امارات متحده عربی، هنگ‌کنگ و هند را به دلیل ارتباط با ایران در تبادلات مالی و ارزی در فروش محصولات نفتی تحت تحریم این کشور وارد فهرست تحریم‌های  قانون جلوگیری از تجارت با جمهوری اسلامی ایران کرد.
اوفک می‌گوید شرکت «ترایلاینس پتروکمیکال» (Triliance) و «پرشین گلف پتروشیمیکال» در صادرات نفت از ایران به خریدارانی در آسیا و همچنین مبادلات ارزی مرتبط با این صادرات نقش داشته‌اند. دو شرکت مستقر در چین به نام‌های «ژانگو استوریج» و «دبلیو.اس شیپینگ» هم به علت نقش داشتن در حمل و نقل این محصولات نفتی تحریم شدند.
شرکت حمل و نقل «کلارا» در دوبی، شرکت پتروشیمی «کیمیای پارس خاورمیانه»، یک شرکت پتروشیمی در بمبئی هند و سه شرکت در هنگ کنگ، در میان تحریم شدگان هستند.
در اطلاعیه وزارت خزانه‌داری آمریکا گفته شده است که این شرکت‌ها نقش بسیار مهمی در پنهان کردن منبع صادرکننده از داخل ایران بازی کرده‌اند.
نفت‌کش «گاز الورا» با پرچم پاناما هم که دخیل در حمل و نقل نفت ایران اعلام شد، تحریم شده است.
« برایان نلسون» معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا پس از اعمال این تحریم گفت «تا زمانی که ایران از بازگشت متقابل به اجرای کامل توافق هسته‌ای برجام خودداری کند، ایالات متحده به اعمال تحریم‌هایش علیه فروش محصولات نفتی و پتروشیمی ایران ادامه خواهد داد.»
 
 تحریم هواپیماهای ایران ناقض تحریم‌های روسیه
وزارت بازرگانی ایالات متحده چهارمین هواپیمای باری جمهوری اسلامی ایران را که به روسیه خدمات‌رسانی  و به این ترتیب مقررات تحریم آن را نقض می‌کند به فهرست هواپیماهای تحریم شده از ایران اضافه کرد. وزارت بازرگانی آمریکا این هواپیما را متعلق به شرکت «هواپیمایی ساها» زیر مجموعه نیروی هوایی ایران اعلام کرد.  
بر اساس گزارش‌ها از جمله اظهارات مقام های رسمی اوکراین و رسانه‌های روسیه و اشارات «حسین سلامی» فرمانده کل سپاه، ایران هواپیمای بدون سرنشین برای کمک به روسیه در جنگ با اوکراین فرستاده است.
 
تحریم وزرای کشور و ارتباطات و ۵ مقام امنیتی جمهوری اسلامی مرتبط با سرکوب اعتراضات
در پایان سومین هفته اعتراضات به مرگ مهسا امینی در زمان بازداشت توسط گشت ارشاد، وزارت خزانه داری آمریکا هفت مقام جمهوری اسلامی را به دلیل قطع دسترسی به اینترنت و سرکوب اعتراضات مسالمت‌آمیز شهروندان ایرانی وارد فهرست تحریم‌های مقررات مربوط به تحریم ناقضان حقوق بشر ایران کرد.
سرتیپ پاسدار «احمد وحیدی» وزیر کشور، «عیسی زارع‌پور»، وزیر ارتباطات، «وحید مجید» ، رییس پلیس سایبری یا فتا، سرتیپ «حسین رحیمی» فرمانده نیروی انتظامی تهران، سرتیپ «حسین ساجدی‌نیا»، معاون عملیات نیروی انتظامی، «یدالله جوانی»، معاون سیاسی سپاه پاسداران و «حسین نجات» یا حسین زیبایی نژاد جانشین قرارگاه ثارالله وارد فهرست تحریم های حقوق بشری شدند.
این افراد و اعضای خانواده درجه اول‌شان اجازه ورود به ایالات متحده را نخواهند داشت و دارایی و حساب‌های بانکی احتمالی آن در حوزه قضایی آمریکا توقیف خواهد شد.
 
تحریم شرکت فارایست کیبل چین به دلیل نقض تحریم‌های مخابراتی ایران
 وزارت «خزانه داری» ایالات متحده یک شرکت چینی را به دلیل نقض تحریم‌های ایران، وارد فهرست تحریم‌های دفتر کنترل دارایی‌های خارجی کرد. شرکت «فار ایست کیبل» از سوی وزارت بازرگانی آمریکا متهم به صادرات تجهیزات مخابراتی به ایران شده است. این شرکت بزرگ ترین تولیدکننده کابل و سیم در چین است.
فار ایست کیبل  در سال ۲۰۱۳ با شرکت چینی «زد تی ای» برای خرید تجهیزات مخابراتی قرارداد امضا کرد اما پس از خرید، این تجهیزات را به شرکت‌های ایرانی فروخت.
شرکت زد تی ای در سال ۲۰۱۷ به دلیل نقض تحریم‌های ایران جریمه شده بود. فار ایست کیبل بزرگ‌ترین شرکت تولید کننده کابل و سیم در چین است. بنابر اعلام وزارت بازرگانی آمریکا، «فار ایست کیبل» در ۱۸ مورد تحریم‌های آمریکا را نقض کرده است.
 
تحریم چهار شركت و يك تبعه ايرانى به دلیل ارسال پهپاد به روسیه علیه اوکراین
«اوفک»، دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه داری آمريكا سه شرکت و یک تبعه جمهوری اسلامی ایران را بر اساس مقررات تحریم روسیه در کنترل اشاعه تسلیحات در ارتباط با تحقیق، توسعه، تولید و تهیه پهپادها و قطعات آن از جمله پهپادهای شاهد تحریم کرد.
بر اساس این تصمیم دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری، شرکت «طراحی و ساخت موتورهای هوایی» ایران را به دلیل مشارکت در ساخت موتور پهپاد، تحریم کرده است. همچنین شرکت خدمات فرودگاهی «سفیران» به دلیل مشارکت در هماهنگ کردن پروازهای نظامی میان روسیه و جمهوری اسلامی ایران، از جمله پروازهای انتقال پهپاد، پرسنل و تجهیزات به روسیه، تحریم شده است.
وزارت خزانه‌داری آمریکا همچنین شرکت «پرآور پارس» را که با دانشگاه تربیت پاسدار «امام حسین» مرتبط است،
به دلیل مشارکت در تولید پهپاد برای نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تحریم کرده است.
شرکت «داما» هم که در روند توسعه و تولید پهپاد شاهد-۱۷۱ و ساخت و تهیه تجهیزات موتورهای جت پهپادهای مورد استفاده سپاه نقش داشته، تحریم شده است. شرکت «بهارستان کیش» هم به دلیل مشارکت در طرح‌های مختلف دفاعی از جمله تولید پهپاد شاهد، تحت تحریم‌های وزارت خزانه‌داری قرار گرفته است.
اوفک «رحمت‌الله حیدری»، مدیرعامل شرکت بهارستان کیش را هم گفته می‌شود مشارکت فعالی در اقدامات این شرکت برای تامین قطعات پهپادها داشته، تحت تحریم قرار داده است. خود او و اعضای خانواده درجه یک او اجازه ورود به خاک آمریکا را نخواهند داشت و دارایی‌های احتمالی و حساب‌های بانکی آن‌ها توقیف خواهد شد.
«برایان نلسون»، معاون وزارت خزانه‌داری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی درباره این تحریم گفت: «روسیه به‌طور فزاینده‌ به انتخاب‌هایی ناامیدکننده‌ برای ادامه جنگ بی‌دلیل خود علیه اوکراین دست می‌زند. ایالات متحده متعهد به اجرای دقیق تحریم‌ها علیه روسیه و ایران است و کشورهایی که از جنگ تجاوزکارانه روسیه علیه اوکراین حمایت می‌کنند را، مسئول می داند. آمریکا در هدف قراردادن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگانی که در برنامه پهپاد ایران و سپاه پاسداران مشارکت دارند، تردید نخواهد کرد.»
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید نیز قبلا گفته بود که دولت آمریکا «اطلاعاتی دارد که نشان می‌دهد دولت ایران در حال آماده‌سازی چند صد پهپاد برای تحویل به روسیه است.»
 
تحریم وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی و وزیر اطلاعات دولت ابراهیم رئیسی
دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا (اوفک) وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران  و  «اسماعیل خطیب» وزیر آن در دولت «ابراهیم رئیسی» را به دلیل دست‌داشتن در حملات سایبری علیه واشنگتن و متحدان ایالات متحده تحریم کرد.
بر اساس این تحریم، ورود اسماعیل خطیب به آمریکا و اعضای خانواده درجه یک او ممنوع خواهد بود و دارایی‌های احتمالی آن توقیف خواهد شد.
وزارت خزانه‌داری آمریکا گفته است که وزارت اطلاعات ایران دست کم از ۱۵ سال پیش به موسسات دولتی و خصوصی در نقاط مختلف جهان، حملات سایبری کرده است.
اوفک گفته است که حملات وزارت اطلاعات ایران، گاه زیر‌ساخت‌های «حیاتی» را هدف قرار داده و در ادامه از حملات مختل کننده تیرماه ۱۴۰۱ به «ساختار کامپیوتری دولت آلبانی» اشاره کرده است. ساعاتی پیش از این، سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) که یک پیمان دفاعی دسته‌جمعی با حضور ایالات متحده و با عضویت آلبانی است، در بیانیه‌ای اقدامات مخرب سایبری جمهوری اسلامی را محکوم کرده بود.
«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه ایالات متحده در بیانیه‌ای گفت که دلیل این تحریم حملات سایبری تیرماه ۱۴۰۱ ایران به ساختارهای سایبری کشور آلبانی بوده است.
«برایان نلسون »، معاون وزارت خزانه‌داری آمریکا در امور تروریسم و تامین مالی آن نیز پس از اعمال این تحریم گفت: «حملات سایبری ایران علیه آلبانی مغایر هنجارها و رفتار مسئولانه یک دولت در زمان صلح است. واشنگتن فعالیت‌های سایبری تهاجمی فزاینده ایران علیه ایالات متحده یا متحدان و شرکای خود را تحمل نخواهد کرد».
 
تحریم ۶ شرکت کشتی‌رانی در امارات، مالزی، سنگاپور و چین و یک نفت‌کش
وزارت خزانه‌داری امریکا از وارد شدن شش شرکت کشتی‌رانی و یک نفت‌کش به فهرست تحریم‌های دفتر کنترل دارایی‌های خارجی این وزارت‌خانه خبر داد. این تحریم با هدف جلوگیری از دور زدن تحریم‌های ایالات متحده در ممنوعیت فروش نفت و محصولات پتروشیمی جمهوری اسلامی ایران انجام شده است. وزارت خارجه امریکا اعلام کرده است که تا زمان از سرگیری اجرای تعهدات در «برجام» و بازگشت هم‌زمان ایران و ایالات متحده به این توافق، امریکا به تنگ کردن حلقه تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی ادامه می‌دهد.
«حسین امیرعبداللهیان»، وزیر امور خارجه ایران گفت: «در پاسخ به این اقدام امریکا، نسبت به گازدهی صدها سانتریفیوژ نسل جدید از شب گذشته بر اساس تصمیمی که گرفته شد، اقدام کردیم. امریکایی ها تصور نکنند با این اقدامات، در میز مذاکره می‌توانند امتیاز بگیرند و [باید] زیاده‌خواهی را کنار بگذارد.»
شرکت‌های کشتی‌رانی تحریم شده عبارتند از «بلو کاکتوس» با زمینه فعالیت در تجهیزات سنگین و تجارت قطعات یدکی دستگاه‌ها که در امارات مستقر است به دلیل ارتباط با «شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس»، «فرول کانیون» مستقر در چین به دلیل ارتباط با شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، کشتی‌رانی «گلدن واریر» مستقر در چین، ذیل فرمان اجرایی شماره ۱۳۸۴۶، مدیریت کشتی‌رانی ‌«پایونیر» مستقر در سنگاپور، ذیل فرمان اجرایی شماره ۱۳۸۴۶، «تجارت زنفر» مستقر در مالزی به دلیل ارتباط با شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، «تجارت بین‌المللی شکوفی» مستقر در چین به دلیل ارتباط با شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس و نفت‌کش «گلوری هاروست» با پرچم پاناما به دلیل ارتباط با «شرکت گلدن واریر».
 
تحریم اتباع هند و چین و شبکه فروش محصولات پتروشیمی در ایران، چین، امارات و هنگ‌کنگ
دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری امریکا شبکه‌‌ای را که می‌گوید ایران برای دور زدن تحریم‌ها و فروش محصولات پتروشیمی استفاده می‌کرده، وارد فهرست تحریم‌ها کرده است.
وزارت خزانه‌داری امریکا در بیانیه‌ای، تحریم‌هایی علیه شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس وضع کرده و دلیل آن را حمایت مالی از «قرارگاه  اقتصادی خاتم الانبیا»، وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خوانده است. 
قرارگاه خاتم سپاه در سال‌های اخیر پیمان‌کاری تعدادی از بزرگ‌ترین پروژه‌های نفت و گاز ایران را برعهده داشته است. 
شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس یکی از بزرگ‌ترین هلدینگ‌های پتروشیمی در خاورمیانه است. هم قرارگاه خاتم و هم پتروشیمی خلیج‌فارس پیش‌تر از سوی ایالات متحده تحریم شده‌اند.
 در بیانیه وزارت خزانه‌داری آمده است: «دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌‌داری امریکا شبکه‌ای از تولیدکنندگان محصولات پتروشیمی ایران و هم‌چنین شرکت‌های صوری مستقر در جمهوری خلق چین و امارات عربی متحده که حامی شرکت پتروشیمی تریلیانس و شرکت بازرگانی پتروشیمی ایران هستند را در فهرست تحریم قرار داد. این دو شرکت در فروش محصولات پتروشیمی ایران در خارج از این کشور نقش اساسی دارند.»
افراد تحریم شده عبارتند از «محمد شاهین رکنودین هور»، تبعه هند و «جینگ‌فنگ ژائو»، تبعه چین، هر دو به دلیل ارتباط با شرکت پتروشیمی تریلیانس.
شرکت‌های تحریم‌ شده توسط وزارت خزانه‌داری ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی ایران عبارتند از: پتروشیمی «فن‌آوران» مستقر در ایران به دلیل ارتباط با شرکت بازرگانی پتروشیمی، «تجارت سوخت و پتروشیمی فیوچر گیت» مستقر در امارات به دلیل ارتباط با شرکت پتروشیمی تریلیانس، کشتی‌رانی «جی‌ایکس» مستقر در امارات به دلیل ارتباط با شرکت پتروشیمی تریلیانس، «کین ول اینترنشنال» مستقر در هنگ‌کنگ به دلیل ارتباط با شرکت پتروشیمی تریلیانس، پتروشیمی «خارک» مستقر در ایران به دلیل ارتباط با شرکت پتروشیمی تریلیانس، پتروشیمی «مارون»، مستقر در ایران به دلیل ارتباط با شرکت پتروشیمی تریلیانس، «اسکای زون» مستقر در امارات به دلیل ارتباط با شرکت پتروشیمی تریلیانس، «تیم‌فورد» مستقر در هنگ‌کنگ به دلیل ارتباط با شرکت پتروشیمی تریلیانس، تجاری «یوچم جنرال» مستقر در امارات به دلیل ارتباط با شرکت پتروشیمی تریلیانس.
 
تحریم دو تبعه جمهوری اسلامی و ۱۳ شرکت مستقر در امارات، ایران و هنگ‌کنگ به دلیل دور زدن تحریم فروش نفت
وزارت خزانه‌داری امریکا نام دو شناور، دو تبعه جمهوری اسلامی و ۱۳ شرکت مستقر در ایران، امارات متحده عربی و هنگ‌کنگ را به فهرست تحریم‌های خود اضافه کرده است. این اشخاص و شرکت‌ها به همکاری با شبکه فروش فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی ایران متهم شده‌اند. ارزش این معاملات صدها میلیون دلار برآورد شده است.
در بیانیه وزارت خزانه‌داری ایالات متحده آمده است که شبکه ارتباطی یاد شده برای تسهیل انتقال و فروش فرآورده‌های نفتی ایران به شرق آسیا، به مجموعه‌ای پیچیده از شرکت‌های صوری مستقر در خلیج‌فارس متوسل شده است.
«برایان نلسون»، معاون وزیر خزانه‌داری امریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی در بیانیه روز چهارشنبه خود تصریح کرد: «با آن‌ که ایالات متحده متعهد به دست‌یابی به توافقی با ایران برای بازگشت دوجانبه به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) است، ما از همه اختیارات خود برای اعمال تحریم‌های مربوط به فروش نفت و محصولات پتروشیمی ایران استفاده خواهیم کرد.»
اتباع تحریم شده ایران، «مرتضی رجبی اسلامی» و «مهدیه سانچولی» هستند که به دلیل ارتباط با «شرکت بازرگانی نفت ایران» وارد فهرست تحریم شده‌اند. شرکت‌های تحریم شده عبارتند از:
پتروشیمی «جم» مستقر در ایران به دلیل ارتباط با شرکت بازرگانی پتروشیمی ایران، «راشین اقیانوس شرق» مستقر در ایران بر اساس فرمان اجرایی ۱۳۸۴۶، «نفت ستاره خلیج فارس» مستقر در ایران طبق فرمان اجرایی ۱۳۸۴۶، «زاگرس ترابران آریا» مستقر در ایران طبق فرمان اجرایی ۱۳۸۴۶، «علی المطوع لتجاره البترول» مستقر در امارات به دلیل ارتباط با شرکت پتروشیمی تریلیانس، «ایدجار کامیرشال سوليوشنز» مستقر در امارات به دلیل ارتباط با شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس.
«آنتونی بلینکن»، وزیر خارجه دولت «جو بایدن» نیز با صدور بیانیه‌ای گفت: «ایران در نشان دادن تعهد خود برای بازگشت متقابل به برجام کوتاهی کرده است و تا زمانی‌ که در رویکرد تهران تغییری ایجاد نشود، واشنگتن به استفاده از اختیارات تحریمی خود برای هدف قرار دادن نفت، فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی ایران ادامه خواهد داد.»
 
تحریم شبکه میلیون دلاری فروش نفت و پول‌شویی وابسته به سپاه و نیروی قدس در ایران، لبنان، ترکیه، چین، کره و روسیه
دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری ایالات متحده (اوفک) یک شبکه بین‌المللی قاچاق نفت و پول‌شویی به رهبری مقام‌های سپاه قدس، شعبه برون‌مرزی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را که می‌گوید ،فروش صدها میلیون دلار نفت را تسهیل کرده وارد فهرست افراد و نهادهای تحریم شده وزارت خزانه‌داری کرد. اموال و حساب‌های بانکی این افراد و نهادها در آمریکا و حوزه قضایی ایالات متحده مسدود و اجازه ورود افراد تحریم و گردانندگان موسسات تحریمی، به ایالات متحده صادر نمی‌شود.
 
 افراد تحریم شده مرتبط با شبکه قاچاق نفت و پول‌شویی سپاه
«بهنام شهریاری»، شهروند ایران و از مقام‌های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، «چلیک عبدالحمید» و «مالدین کیزیل تو» هر دو شهروند ترکیه به دلیل ارتباط با «بهنام شهریاری»، «اتحاد عصام» شهروند ایران به دلیل ارتباط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، «سید جمال قندوز» شهروند ترکیه به دلیل ارتباط با سپاه و نیروی قدس، «سهراب محراب حمیدی» شهروند افغانستان مقیم روسیه، «محمدصادق کریمیان» شهروند ایرانی به دلیل ارتباط با سپاه و نیروی قدس، «علیرضا کاشانی‌مهر» شهروند ایران به دلیل ارتباط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیروی قدس، «عبدالعزیر کاسکارای» شهروند ترکیه، «یونگ سان گو» شهروند کره جنوبی، «عظیم منزوی» شهروند ایران، همگی به دلیل ارتباط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیروی قدس، «کمال‌الدین غلام نبی‌زاده» شهروند افغانستان و روسیه به دلیل ارتباط با سپاه و نیروی قدس و «سنیل هاکی سلجوق» شهروند ترکیه به دلیل ارتباط با بهنام شهریاری.
 
شرکت‌های تحریم شده مرتبط با قاچاق و پول‌شویی سپاه
«چاینا ها وکون انرژی»، «کانسپت اسکرین سال» هر دو در چین، «پترو چین پارس» در چین و روسیه، «پتروشیمی سندوسی» در چین، شرکت واردات و صادرات «ترکوا» در کره جنوبی و شرکت نفتی «زمان اویل» در روسیه.
اوفک می‌گوید، این شبکه قاچاق نفت به رهبری «بهنام شهریاری» از مقام‌های پیشین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ایران و «رستم قاسمی»، مسئول امور اقتصادی نیروی قدس و وزیر فعلی راه و شهرسازی، با حمایت مقام‌های ارشد دولت فدراسیون روسیه و ارگان‌های اقتصادی دولتی، به عنوان یک عنصر حیاتی در فروش نفت تحریم شده ایران عمل کرده است. این شبکه تولید درآمد، و همچنین حمایت از گروه‌های شبه‌نظامی نیابتی جمهوری اسلامی در منطقه را که از دید ایالات متحده همچنان به تداوم درگیری و رنج در سراسر منطقه دامن می‌زند، به عهده داشته است.
«برایان نلسون»، معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا در امور تروریسم و ​​اطلاعات مالی گفته است: «ایالات متحده کاملا متعهد به پاسخ‌گویی رژیم ایران به دلیل حمایتش از شبه‌نظامیان نیابتی تروریستی است که خاورمیانه را بی ثبات می‌کنند. در حالی که ایالات متحده همچنان به دنبال احیای توافق اتمی برجام است، ما در هدف قرار دادن کسانی که خط حیاتی حمایت مالی و دسترسی به نظام مالی بین‌المللی را برای نیروی قدس یا حزب‌الله فراهم می‌کنند، تردیدی نخواهیم کرد. به‌ویژه، ایالات متحده به اجرای دقیق تحریم‌ها بر تجارت غیرقانونی نفت ایران ادامه خواهد داد. هر کسی که از ایران نفت بخرد، با تحریم‌های ایالات متحده روبه‌رو می‌شود.»
تحریم افراد و نهادهایی مرتبط با شبکه فروش نفت ایران و پول‌شویی عواید آن بر اساس دستور اجرایی شماره ۱۳۲۲۴ رییس‌جمهور آمریکا در مبارزه با تروریسم و بر اساس فهرست سازمان‌های حامی تروریسم که نیروی قدس و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در آن قرار دارند، انجام شده است.   
 
دولت روسیه، نیروی قدس، سپاه پاسداران و نفت تحریم شده ایران
در اواخر فروردین ۱۴۰۰ رستم قاسمی، معاون اقتصادی نیروی قدس شعبه برون‌مرزی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، از شرکت با مسئولیت محدود آر.پی.پی مستقر در روسیه که قبلاً توسط تاجر افغانستانی، کمال‌الدین غلام نبی‌زاده اداره می‌شد، برای انتقال میلیون‌ها دلار از طرف سپاه و نیروی قدس از روسیه استفاده کرد.
وزارت خزانه‌داری آمریکا می‌گوید، نبی‌زاده، کاردار سابق افغانستان در مسکو، با هماهنگی سطوح ارشد دولت و دستگاه اطلاعاتی روسیه، کمک مالی برای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی جمع‌آوری کرده است. نبی‌زاده مستقر در روسیه قبلاً با یک پرونده فساد مالی و کلاهبرداری از «کابل بانک» مستقر در افغانستان مرتبط بوده است. این پرونده منجر به خسارت گسترده اعتماد عمومی به نظام بانکی افغانستان و زیان بیش از ۸۰۰ میلیون دلاری به دولت افغانستان و مردم آن شده است.
«محراب سهراب حمیدی»، مدیر فعلی شرکت آر.پی.پی است. بخشی از فروش و حمل و نقل نفت که در زمان مدیریت حمیدی در این شرکت انجام شده، تحت نظارت رستم قاسمی بوده است.
شرکت «زمان اوایل» دی.ام.سی.سی مستقر در امارات همچنین با دولت روسیه و شرکت دولتی «روس نفت» روسیه برای ارسال مقادیر زیادی نفت ایران به شرکت‌های اروپایی به نمایندگی از سپاه پاسداران و نیروی قدس همکاری کرده است.
 
تسهیل‌گران و مذاکره‌کنندگان نیروی قدس و سپاه پاسداران
اوفک می‌گوید، «محمدصادق کریمیان» و «علیرضا کاشانی مهر»، همکاران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مستقر در ایران، به تسهیل فروش غیرقانونی نفت ایران برای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی کمک می‌کنند. هر دو از ایران به ترکیه سفر کرده‌اند و با شبکه شهریاری برای پنهان کردن منبع درآمد حاصل از این فروش همکاری داشته‌اند. همچنین کریمیان با همکاری نبی‌زاده، فروش و حمل ده‌ها هزار تن نفت را به نمایندگی از مقامات ارشد سپاه پاسداران، شهریاری و قاسمی، ترتیب داده است.
«عظیم منزوی» مستقر در ایران یکی از مقامات سپاه است که فروش نفت از طرف شبکه سپاه را تسهیل می‌کند. اوفک می‌گوید، منزوی با شهریاری برای تسهیل پرداخت‌های نفتی شرکت دولتی نفت و گاز طبیعی ونزوئلا، همکاری کرده است.
«عصام اتحادی»، یکی از اعضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در میانجی‌گری و نهایی کردن قراردادهای نفتی به نفع سپاه پاسداران، که برخی از آن‌ها مشتریان جمهوری خلق چین و روسیه بودند، فعال است. منزوی و اتحادی با هماهنگی شهریاری و قاسمی قراردادهای نفتی را میانجی‌گری کرده و نهایی کرده‌اند.
 
شبکه پول‌شویی نیروی قدس و سپاه مستقر در ترکیه
دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا می‌گوید، «حکی سلجوک سانلی»، «عبدالحمید چلیک» و «سید جمال قوندوز» از همکاران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مستقر در ترکیه با شهریاری همکاری می کرده‌اند.
 
تحریم‌ ۳۷ شرکت از پنج کشور در زمینه سلاح های بیوتکنولوژی
وزارت بازرگانی آمریکا تحریم‌هایی علیه ۳۷ شرکت و نهاد از کشور‌های گرجستان، مالزی و ترکیه به اتهام نقض تحریم‌ها و کمک به برنامه نظامی ایران اعمال کرد.
«دفتر صنعت و امنیت» وزارت بازرگانی ایالات متحده اعلام کرده که این تحریم برای جلوگیری از تهدیدات جاری علیه امنیت ملی و سیاست خارجی آمریکا  صورت گرفته که توسط تلاش‌های جمهوری خلق چین برای توسعه و استقرار بیوتکنولوژی و سایر فناوری‌ها برای کاربردهای نظامی و نقض حقوق بشر دنبال می شود.
 «دفتر صنعت و امنیت»  اعلام کرد نهادهایی را هم تحریم کرده است که در جمهوری خلق چین، گرجستان، مالزی و ترکیه به دلیل انحراف یا تلاش برای دور زدن تحریم های آمریکا برای کمک به برنامه‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران فعالیت می‌کنند.
وزیر بازرگانی ایالات متحده پس از اعمال این تحریم ها گفت که «ما نمی‌توانیم اجازه دهیم کالاها، فناوری‌ها و نرم‌افزارهای آمریکا که از علوم پزشکی و نوآوری‌های بیوتکنیکی پشتیبانی می‌کنند، به سمت استفاده‌هایی بر خلاف امنیت ملی ایالات متحده منحرف شوند».
 
تحریم دو بخش از نیروی‌های مسلح ایران و دو زندان در ارتباط با آبان ۱۳۹۸
وزارت خزانه‌داری امریکا بر اساس «قانون تحریم‌های مرتبط با ناقضان حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران»، یگان ویژه نیروی انتظامی جمهوری اسلامی (ناجا)، نیروی ویژه ضد تروریسم نیروی انتظامی (نوپو)، زندان مرکزی اصفهان و زندان زاهدان را وارد فهرست تحریم‌ها کرد.
وزارت خزانه‌داری دولت بایدن اعلام کرد در جریان اعتراضات آبان ۱۳۹۸، نیروهای یگان‌های ویژه نیروی انتظامی با همکاری نیروهای ویژه ضد تروریسم آن با سلاح‌های خودکار به سوی معترضان غیرمسلح، از جمله زنان و کودکان شلیک کرده و موجب کشته شدن معترضان شده بودند.
 
تحریم افراد مرتبط با کشتار آبان ۱۳۹۸
«رضا موسوی اعظمی» به دلیل ارتباط با یگان ویژه نیروی انتظامی جمهوری اسلامی، «محسن ابراهیمی» به دلیل ارتباط با نیروهای ویژه ضد تروریسم، «محمد کرمی» فرمانده «قرارگاه قدس» جنوب شرق ایران، «حسن کریمی» به دلیل ارتباط با یگان ویژه نیروی انتظامی، «صغری خدادادی» رییس زندان «قرچک» ورامین، «مسعود صفدری» و «علی همتیان» بازجویان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، «لیلا واثقی» فرماندار وقت «شهر قدس» که گفته بود دستور شلیک مستقیم به معترضان داده بوده است و سرتیپ پاسدار «غلامرضا سلیمانی» رییس سازمان بسیج، نیروی شبه نظامی جمهوری اسلامی، از اتباع تحریم شده هستند.
ورود این افراد و خانواده‌های درجه یک آن‌ها به خاک امریکا ممنوع است و حساب‌های بانکی و دارایی‌های احتمالی آن‌ها در حوزه قضایی ایالات متحده توقیف خواهد شد. امکان دستگیری این افراد و استرداد آن‌ها به ایالات متحده جهت محاکمه هم وجود دارد.
 
تحریم ۶ فرد و یک نهاد بابت تلاش برای دخالت در انتخابات امریکا
وزارت خزانه‌داری ایالات متحده بابت تلاش برای دخالت در انتخابات ریاست جمهوری امریکا در آبان ۱۳۹۹ علیه شش فرد و یک نهاد تحت تابعیت جمهوری اسلامی، تحریم‌هایی اعمال کرد. «سجاد کاشیان»، «سعید کاظمی»، «حسین اکبری»، «مصطفی سرمدی»، «مهدی هاشمی» و «محمدباقر شینراکار» به فهرست تحریم‌های امریکا علیه ایران اضافه شدند.
خزانه‌داری ایالات متحده هم‌چنین «شرکت ایمن نت پاسارگاد» را بابت تلاش‌های فنی برای دخالت در انتخابات ریاست جمهوری این کشور تحریم کرد.
پس از آن، وزارت دادگستری امریکا علیه دو ایرانی به اتهام «راه‌اندازی کارزار سایبری برای مداخله در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ امریکا» اعلام جرم کرد. 
بر اساس اطلاعیه این وزارت‌خانه، «محمدحسین موسی کاظمی» و «سجاد کاشیان» اطلاعات محرمانه رای‌گیری امریکا را دست‌کم از یک وب‌سایت انتخاباتی ایالتی به دست آورده بودند.
 
تحریم ۴ فرد و ۲ شرکت مرتبط با برنامه پهپادی سپاه پاسداران
وزارت خزانه‌داری امریکا چهار تبعه جمهوری اسلامی را به دلیل ارتباط با برنامه هواپیماهای بدون سرنشین یا پهپادهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیروی هوافضای سپاه تحریم کرد.
«سعید آقاجانی» فرمانده واحد پهپادی نیروی هوا‌فضای سپاه، «یوسف ابوطالبی» مرتبط با سپاه پاسداران، «عبدالله محرابی» در ارتباط با جهاد خودکفایی نیروی هوافضای سپاه و «محمد ابراهیم زرگر طهرانی» در ارتباط با «شرکت کیمیا پارت سیوان» وارد فهرست تحریم‌ها شدند.
شرکت کیمیا پارت سیوان هم ارتباط با نیروی قدس، شاخه برون‌مرزی سپاه پاسداران و «شرکت اوج پرواز ما دو نفر» در ارتباط با کل سپاه پاسداران تحریم شده‌اند. این تحریم‌ها بر اساس مقررات ضد تروریسم ایالات متحده انجام شده‌اند.
«آنتونی بلینکن»، وزیر خارجه امریکا درباره تحریم چهار فرد و دو شرکت ایرانی در ارتباط با فعالیت‌های پهپادی جمهوری اسلامی گفت: «ما با قاطعیت متعهدیم با تمامی فعالیت‌های تهدیدآمیز ایران و حامیان آن مقابله کنیم.»
 
تحریم شبکه بین‌المللی پول‌شویی و حمایت مالی از حزب‌الله لبنان و نیروی قدس
وزارت خزانه‌داری ایالات متحده یک شبکه مالی پشتیبانی مالی از «حزب‌الله» لبنان، بزرگ‌ترین و اصلی‌ترین گروه نیابتی جمهوری اسلامی را تحریم کرد. اعضای این شبکه، اتباعی از کشورهای ایران، کویت، چین و لبنان هستند. 
دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری امریکا (اوفک) اعلام کرده که این شبکه از طریق افراد خود در منطقه، از طریق تجارت طلا، ارزهای خارجی و دیجیتال، ده‌ها میلیون دلار به نفع حزب‌الله لبنان و نیروی قدس، شاخه برون‌مرزی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پول‌شویی کرده است.
وزارت خزانه‌داری امریکا گفته است با این پول‌شویی که با سوءاستفاده از تجارت قانونی و مشروع انجام می‌شود، حزب‌الله لبنان و نیروی قدس به تضعیف نظام سیاسی لبنان، اقدامات تروریستی و رفتار بی‌ثبات‌ کننده خود ادامه داده‌اند.
ایالات متحده گفته یک بازرگان ایرانی به نام «مرتضی مینایی هاشمی»  که مقیم چین است، در بین تحریم‌ شدگان است. وزارت خزانه‌داری گفته این فرد تسهیلات مالی شبکه خود را در اختیار نیروی قدس سپاه گذشته و شعبه برون‌مرزی سپاه پاسداران هم از آن در فعالیت‌های پول‌شویی خود استفاده کرده است. 
دو شهروند چینی به نام‌های «سونگ ژینگ» و «یان سون ژوان» هم همراه مرتضی مینایی هاشمی که امکانات شبکه خود را در چین و هنگ‌کنگ در اختیار سپاه گذاشته بودند، تحریم شده‌اند.
«حسیب محمد حدوان»، معروف به «حاج زین»، یکی از مقام‌های ارشد حزب‌الله لبنان که زیر نظر «حسن نصرالله»، دبیرکل حزب‌الله فعالیت می‌کند و «علی العشیر»، از افراد جمع‌آوری‌ کننده کمک به حزب‌الله هم از سوی وزارت خزانه‌داری امریکا تحریم شده‌اند. 
حسیب محمد حدوان مسوول جمع‌آوری کمک‌های مالی اتباع لبنانی خارج از این کشور به نفع حزب‌الله لبنان است.
کسانی که به حزب‌الله کمک مالی می‌کنند، عمدتا تجار و بازرگان هستند که به نام کار خیریه، نیروی نیابتی جمهوری اسلامی در لبنان را تقویت می‌کنند. 
«علی العشیر» هم بیش از دو دهه است که در کار جمع‌آوری کمک مالی به نفع حزب‌الله است. «علی قصیر»، یک شهروند لبنانی دیگر نیز به دلیل ارتباط با «رستم قاسمی»، معاون اقتصادی نیروی قدس سپاه پاسداران که هم‌اکنون وزیر راه و شهرسازی دولت «ابراهیم رئیسی» است، تحریم شده است.
«طالب حسین علی اسماعیل»، تبعه کویتی تحریم شده این شبکه است.
اتباع ایرانی تحریم شده در شبکه پول‌شویی حزب‌الله لبنان، «محمدعلی دمیرچی‌لو»، «سمانه دمیرچی‌لو»، «مصطفی پوریا» و«حسین اسدالله»، «محمدرضا کاظمی» و «امید یزدان‌پرست» هستند که علت تحریم این افراد، فروش تجهیزات الکترونیک برای تسهیل پول‌شویی حزب‌الله لبنان است. 
«مقداد امینی» و علی قیصر از تحریم‌شدگان این شبکه، از طریق خرید و فروش میلیون‌ها دلار طلا، ارز و ارزهای دیجیتال در کشورهای مختلف، شبکه‌ای با حضور ۲۰ فرد و شرکت تجاری را برای تامین مالی حزب‌الله اداره می‌کرده‌اند.
تمام دارایی‌ها و اموال احتمالی افراد و شرکت‌های تحریم شده که در امریکا و یا تحت کنترل دولت ایالت متحده هستند، توقیف خواهند شد. افراد تحریم شده و اعضای خانواده‌های درجه اول آن‌ها هم از ورود به خاک امریکا منع می‌شوند.
 
تحریم افراد و ماموران متهم به ربایش مسیح علی‌نژاد
وزارت خزانه‌داری ایالات متحده چهار مامور اطلاعاتی ایران را که متهم‌ هستند در برنامه‌ریزی ربودن «مسیح علی‌نژاد»، روزنامه‌نگار و فعال سیاسی ساکن امریکا نقش داشته‌اند، تحریم کرده است.
«علیرضا شاهواروقی فراهانی»، «محمود خاضعین»، «کیا صادقی» و «امید نوری» اتباع تحریم شده جمهوری اسلامی هستند که امریکا آن‌ها را ماموران اطلاعاتی ایران می‌داند. دارایی احتمالی این افراد در خاک امریکا مسدود می‌شود و آن‌ها به همراه خانواده‌های درجه یک خود از ورود به این کشور محروم خواهند بود.
کمتر از سه ماه پیش از این تحریم‌، وزارت دادگستری امریکا با صدور کیفرخواست علیه این چهار نفر، آن‌ها را به توطئه برای آدم‌ربایی در خاک ایالات متحده، توطئه برای کلاه‌برداری بانکی، نقض قوانین تحریم ایران و توطئه برای پول‌شویی متهم کرد.
«آنتونی بلینکن»، وزیر خارجه امریکا پس از صدور این تحریم گفت: «وزارت اطلاعات ایران توطئه ربودن یک شهروند امریکایی در خاک امریکا جهت خاموش کردن صدای انتقاد او از دولت را رهبری کرد. امروز ایالات متحده امریکا یک مقام ارشد ایران و سه نفر وابسته را تحریم می‌کند تا نشان دهیم که ما هرگز این اقدامات را تحمل نمی‌کنیم.»
«آندره‌آ گاکی»، رییس دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری امریکا (اوفک) هم درباره این تحریم گفت: «توطئه آدم‌ربایی دولت ایران نمونه دیگری از تلاش مستمر این کشور برای خاموش کردن صدای منتقدان در مکان‌های مختلف است.» 
این تحریم تحت مقررات مربوط به نقض حقوق بشر در ایران اعمال شده است.
 
تحریم شبکه واسطه فروش نفت جمهوری اسلامی در عمان، رومانی و امارات
دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری ایالات متحده شبکه‌ای از واسطه‌های فروش نفت ایران را مورد تحریم قرار داد. این شبکه توسط یک تاجر نفتی از عمان به نام «محمود رشید آمور الحسبی» مدیریت می‌شده که در همکاری با مقام‌های ارشد سپاه پاسداران جمهوری اسلامی، در فروش مخفیانه نفت تحریم شده ایران فعال و با استفاده از شرکت‌های مختلف، در کار تسهیل انتقال نفت ایران به مشتریان خارجی بوده است.
شرکت «نیمر اینترنشنال»، تحت مدیریت این بازرگان و دلال عمانی به همراه زیرمجموعه این شرکت در رومانی، هم‌چنین شرکت تجارت پتروشیمی «اوربیت» در عمان و شرکت کشتی‌رانی «برِیوری» در امارات تحت تحریم ایالات متحده قرار گرفتند. نفت‌کش «عمان پراید» که در کار انتقال نفت ایران فعالیت داشته و تحت پرچم لیبریا حرکت می‌کند هم تحریم شده است.
اعمال این تحریم‌ها ذیل مقررات تحریم خرید و فروش نفت و محصولات پتروشیمی جمهوری اسلامی، تحریم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیروی قدس، شاخه برون‌مرزی آن و بر اساس مصوبات مربوط به مقابله با  تروریسم انجام شده است.
 
تحریم شبکه نفت مرتبط با حوثی‌های یمن و نیروی قدس سپاه
وزارت خزانه‌داری امریکا یک شبکه بزرگ بازرگانی و کشتی‌رانی مرتبط با جمهوری اسلامی و افراد مرتبط با آن را که یکی از آن‌ها مقیم ایران است، به دلیل ارتباط با برنامه‌های نیروی قدس، شاخه برون مرزی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تحریم کرد. دلیل هدف قرار گرفتن این شبکه، کمک مالی به نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و گروه «حوثی» در یمن اعلام شده است.
بر اساس اعلام وزارت خزانه‌داری ایالات متحده، این شبکه با هدایت «سعید الجمل»، سرمایه‌دار حوثی مستقر در ایران، ده‌ها میلیون دلار درآمد از فروش کالاهایی مانند نفت ایران را از طریق شبکه پیچیده‌ای از واسطه‌ها و صرافی‌ها هدایت می‌‌کرده و به حوثی‌های یمن می‌رسانده است. 
جمهوری اسلامی حامی شورشیان «انصارالله» یا حوثی‌های یمن است که علیه دولت قانونی این کشور وارد مبارزه مسلحانه شده‌اند.
وزارت خزانه‌داری ایالات متحده در اطلاعیه تحریم این شبکه گفته است: «پشتیبانی مالی آن‌ها حملات اسفناک حوثی‌ها را که زیرساخت‌های غیرنظامی و مهم در یمن و عربستان سعودی را تهدید می‌کنند، امکان‌پذیر می‌کند. این حملات، تلاش‌ها برای خاتمه بخشیدن به درگیری را تضعیف می‌کنند و غم‌انگیزتر از آن، ده‌ها میلیون غیرنظامی بی‌گناه را از گرسنگی به کشتن می‌دهند.»
مبنای اعمال تحریم شبکه بازرگانی و کشتی‌رانی متعلق به حوثی‌ها و مرتبط با جمهوری اسلامی ایران، فرمان اجرایی ۱۳۲۲۴ ریاست‌جمهوری امریکا در زمان «جورج بوش» پسر و متمم آن است که به وزارت خارجه و خزانه‌داری  اجازه می‌دهد گروهای حامی تروریسم و افراد و نهادهای مرتبط با آن را مشخص و سپس وارد فهرست تحریم‌ کند.
****
رفع تحریم‌شدگان در دولت جو بایدن
از زمان آغاز ریاست‌جمهوری جو بایدن، برخی از افراد و موسسات تحریم شده مرتبط با ایران، از فهرست تحریم‌ها خارج شده‌اند. امریکا اعلام کرده که این تصمیم، ارتباطی با مذاکرات احیای توافق هسته‌ای برجام نداشته و اقدامی مستقل بر مبنای ارزیابی داخلی ایالات متحده درباره افراد و موسسات بوده است.
 
خارج کردن یک تبعه ایران از فهرست تحریم ها
دفتر کنترل دارایی‌های خارجی «امیرحسین بحرینی» مدیرعامل شرکت «آریا ساسول پلیمر» را در ۲۱ آذر ۱۴۰۱ از فهرست تحریم‌های وزارت خزانه داری آمریکا خارج کرد. خارج کردن افراد از این فهرست زمانی صورت می‌گیرد که دولت آمریکا مطمئن شود به اشتباه فردی را وارد فهرست تحریم‌ها کرده یا در وضعیت او تغییری ایجاد شده باشد که دیگر ادامه تحریم ضرورتی نداشته باشد. تحریم این فرد بر اساس فرمان اجرایی «دونالد ترامپ» در بازگشت تحریم‌های اتمی علیه جمهوری اسلامی صورت گرفته بود.
 
به‌روز رسانی مجوز ارائه خدمات دسترسی آزاد ایرانیان به اینترنت
همزمان با اعتراضات در ایران به مرگ «مهسا امینی» در زمان بازداشت توسط گشت ارشاد و قطع یا اختلال سراسری و شدید اینترنت توسط جمهوری اسلامی ایران، آمریکا یک مجوز کلی را برای پیشبرد تلاش‌ها و تعهدات خود جهت اطمینان از دسترسی آزادانه مردم ایران به اطلاعات آنلاین صادر کرد.
 این مجوز کلی که با نام «دی-۲» GENERAL LICENSE D-2 خوانده می‌شود یا  پس از آن صادر شد که یک شهروند ایرانی از «ایلان ماسک» مالک شبکه اینترنت ماهواره‌ای «اسپیس ایکس» و ماهواره «استارلینک» از وی خواسته بود اجازه دسترسی مردم ایران به این شبکه را از دولت آمریکا بگیرد.
وزارت خارجه آمریکا پس از طرح این درخواست اعلام کرد با به‌روزرسانی مجوز وزارت خزانه‌داری را برای گسترش جریان آزاد اطلاعات و دسترسی به اطلاعات مبتنی بر واقعیت برای مردم در ایران به مقابله با تلاش‌های دولت ایران برای نظارت و سانسور شهروندانش کمک می‌کند.
در نتیجه این مجوز کلی بسط داده شده، شرکت‌های فناوری قادر خواهند بود خدمات دیجیتال بیشتری، از جمله دسترسی به خدمات رایانش ابری و ابزارهای بهتر برای افزایش امنیت آنلاین و حریم خصوصی را به مردم ایران ارائه دهند.
ابتدا «ناصر کنعانی» از این اقدام آمریکا در تسهیل و سبک کردن تحریم‌ها علیه ایران انتقاد کرد و سپس آیت‌الله «علی خامنه‌ای»، رهبر جمهوری اسلامی در اولین اظهارات عمومی خود درباره اعتراضات اقدام آمریکا در کاهش تحریم‌های مرتبط با دسترسی به اینترنت را نشانه «دشمنی» ایالات متحده خواند و از آن انتقاد کرد.
 
معاف شدن برنامه اتمی غیرنظامی جمهوری اسلامی از مشارکت دولت ثالث
دولت بایدن معافیت دولت‌های ثالث یعنی هر دولتی غیر از دولت آمریکا را برای مشارکت مجدد در بخشی از برنامه اتمی ایران پس از ۱۹ ماه که در اواسط دولت «دونالد ترامپ» متوقف شده بود، دوباره صادر کرده است. صدور این معافیت رفع تحریم های مرتبط با اشاعه اتمی محسوب نمی شود بلکه به کشورهای ثالث اجازه می دهد برای کاهش خطرات بالقوه برنامه اتمی جمهوری اسلامی برخی از اقلام دو منظوره و رادیواکتیو همانند آب سنگین تولید شده در این کشور و پسماندهای اتمی را از ایران خارج کنند.
 این معافیت شامل بازطراحی راکتور آب سنگین اراک می شود که هدف از تغییر آن کاهش تولید پلوتونیوم است که در سلاح های کشتار جمعی کاربرد دارد.
معافیتی که صادر شده می‌تواند به تحقق اهداف آمریکا برای جلوگیری از گسترش تسلیحات هسته‌ای با خارج کردن آب سنگین و پسماند سوخت اتمی از ایران کمک کند. انباشت این مواد در داخل ایران به جمهوری اسلامی اجازه می‌دهد، سرعت دستیابی احتمالی به سلاح کشتار جمعی را بالاتر ببرد اما خروج این مواد زمان مورد نیاز را برای چنین اقدامی افزایش می‌دهد.
 
رفع تحریم از شرکت ماموت و زیر مجموعه‌های آن
در یک اقدام کم‌سابقه دیگر از سوی وزارت خزانه‌داری امریکا در دوره ریاست‌جمهوری جو بایدن، تحریم شرکت «ماموت» ایران و زیرمجموعه‌های‌ آن، از جمله شرکت «ماموت‌‌دیزل» برداشته و از فهرست تحریم‌ها خارج شد
«شرکت ماموت دیزل» و «گروه صنعتی ماموت» یک سال پیش از این، در آخرین ماه‌های دوره ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ بر اساس آن‌چه تولیدکننده و تامین‌کننده کلیدی مواد و محصولات با کاربرد دوگانه برای توسعه موشک‌های بالستیک ایران عنوان شد، وارد فهرست تحریم‌های جمهوری اسلامی شده بود.
دولت قبلی ایالات متحده اعلام کرده بود که شرکت ماموت با «گروه صنعتی شهید همت» همکاری دارد که در صنایع موشکی و نظامی جمهوری اسلامی فعالیت می‌کند و از نهادهای وابسته به سازمان هوا و فضای وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح است.
خزانه‌داری امریکا اعلام کرده این خارج شدن از فهرست تحریم، ناشی از تغییر سیاست امریکا نسبت به جمهوری اسلامی ایران نیست و با مذاکرات هسته‌ای وین برای احیای توافق هسته‌ای برجام ارتباطی ندارد. 
 
افراد مرتبط با گروه صنعتی ماموت
وزارت خزانه‌داری امریکا تیر ۱۴۰۰ سه نفر به نام‌های «دانیل بهزاد فردوس»، «مانوئل مهرزاد فردوس» و «محمدرضا دزفولیان» را از فهرست افراد تحریم‌ شده خارج کرد و گفت حذف این سه نفر، هیچ ارتباطی با مذاکرات احیای توافق هسته‌ای برجام ندارد.
تحریم این سه نفر مرتبط با تحریم گروه صنعتی ماموت و شرکت ماموت دیزل بوده که یک سال قبل، در آخرین ماه‌های دولت ترامپ تحریم شده بودند. امریکا گروه صنعتی ماموت را به دلیل ارتباط با «گروه صنعتی شهید همت» که تولیدکننده جنگ‌افزار است، تحریم کرده بود.
 
۳ مدیر نفتی جمهوری اسلامی
در یکی از اولین اقدامات دولت جو بایدن در برابر جمهوری اسلامی و در تصمیمی غیرمنتظره، وزارت خزانه‌داری امریکا سه مدیر نفتی ایران را از فهرست تحریم‌ها خارج کرد. «احمد قلعه‌‌بانی» مدیرعامل سابق «شرکت ملی نفت ایران»، «فرزاد بازرگان» و «محمد معینی» افراد خارج شده از فهرست تحریم هستند. احمد قلعه‌بانی هشت سال پیش از این برای اولین بار تحریم شده بود.
فرزاد بازرگان مدیرکل سابق «شرکت هنگ کنگ اینترترید» است و محمد معینی از مدیران سابق «شرکت نفتیران اینترترید» یا «نیکو» که تابعیت دوگانه بریتانیایی دارد.
خزانه‌داری امریکا دلیل خارج کردن این افراد از فهرست تحریم‌ها را حاصل تغییر تایید شده رفتار یا وضعیت طرفین تحریم شده و تعهد دولت ایالات متحده به لغو تحریم‌ها در صورت تغییر رفتار یا وضعیت افراد مجازات شده خوانده است.
 
رفع تحریم از ۲ شرکت کشتی‌رانی غیرایرانی
شرکت‌های کشتی‌رانی «سی چارمینگ‎» (هنگ کنگ) و «آوکسیینگ» (شانگهای) چین که به دلیل ارتباط با جابه‌جایی نفت تحریم شده ایران تحت تحریم قرار گرفته بودند، از فهرست مجازات‌های تحریمی ایالات متحده خارج شده‌اند. این شرکت‌ها در اواخر دولت ترامپ تحریم شده بودند.

منبع:ایران وایر


فهرست مطالب فرامرز داور در سایت پژواک ایران 

*پیشنهاد تعقیب بین‌المللی مقام‌های جمهوری اسلامی  [2024 Mar] 
* خامنه‌ای «کسالت دارند» و خاتمی «نزد وزیر اطلاعات گریه کرده»  [2024 Jan] 
*ماموران ک‌گ‌ب در ایران؛ جولان با اسناد جعلی در تهران  [2023 Dec] 
* کاخ شاه ایران، ۵۰ سال پیش از حمله حماس به اسراییل  [2023 Oct] 
*میدان آرش؛ ثروتی که کویت و عربستان منکر سهم ایران شدند   [2023 Sep] 
* خودداری جمهوری اسلامی از ارسال نظر به دیوان لاهه درباره اشغال فلسطین   [2023 Aug] 
*قراردادهای ننگین؛ عراق با گاز و پول ایران چه کرد؟   [2023 Jul] 
*ظریف پیشنهاد کرده بود ایران اعلامیه خروج از ان‌پی‌تی بدهد  [2023 Jun] 
* ورود احتمالی پول از عربستان، نشانه سرمایه‌گذاری خارجی یا دفع خطرات ایران؟  [2023 Jun] 
* هیرمند و هامون؛ اختلاف طالبان و جمهوری اسلامی از کجا می‌آید؟   [2023 May] 
*راهنمای تحریم‌های ایران دوره بایدن؛ تشدید چشمگیر تحریم تا اسفند ۱۴۰۱  [2023 Mar] 
*رفتار پرخطر در فردو؛ بازگشت پنهان کاری‌های اتمی ایران   [2023 Feb] 
*جمهوری اسلامی گرفتار در تله دیگر مسکو  [2022 Nov] 
* انفجار آمیا؛ ابعاد تازه دعوای آرژانتین با دو متهم بلندپایه در دولت رئیسی  [2022 Feb] 
*آیا پرونده سرنگونی هواپیمای اوکراینی با موشک‌های سپاه به دیوان لاهه می‌رود؟   [2022 Jan] 
* عواقب استفاده از هلال احمر ایران به نفع یکی از طرف‌های جنگ در خارج  [2022 Jan] 
*چرا چین به دنبال نجات برجام است؟   [2021 Dec] 
*تجهیزات واکسن در چمدان دیپلماتیک سفیر؛ سخنان مخبر چه پیامدی برای ایران دارد؟   [2021 Dec] 
* روسیه چگونه ایران را در تقسیم دریای خزر تنها گذاشت؟   [2021 Nov] 
*درخواست عجیب ظریف از وزیر دفاع   [2021 Sep] 
*دوربین‌ها شکسته، ذخایر اورانیوم افزایش یافته؛ گزارش بسیار منفی آژانس درباره ایران  [2021 Sep] 
*تمدید توافق ایران با آژانس، بازبینی یک پرونده حساس و قدیمی   [2021 May] 
*بمبی که ساخته نشد؛ اسناد اتمی سرقت‌شده از جمهوری اسلامی در یک کتاب   [2021 May] 
*دلیل ارزیابی متفاوت ایران و اروپا از واژه «پیشرفت» در مذاکرات وین چیست؟   [2021 May] 
*خشم سپاه، کینه روسیه؛ آثار مصاحبه ظریف بر آینده او   [2021 Apr] 
*اگر تحریم‌ها رفع شوند، ایران به وضعیت نسبتا عادی بازمی‌گردد؟   [2021 Apr] 
*۱۰ ابهام در گزارش جدید ایران درباره سرنگون کردن هواپیمای اوکراینی  [2021 Mar] 
* صفحه نخست » حقایق تازه کشف‌شده درباره شلیک به هواپیمای اوکراینی   [2021 Feb] 
*چرا عکس ظریف با رهبران طالبان تکان‌دهنده است؟   [2021 Feb] 
*پایان تحریم‌های تسلیحاتی ایران؛ خرید جنگ‌افزار راحت‌تر است یا دارو؟   [2020 Oct] 
*اسرار جنگ؛ کمک نظامی آمریکا به ایران، سه برابر کمک به عراق  [2020 Sep] 
*طراح مکانیسم ماشه شورای امنیت علیه ایران، لاوروف، وزیر خارجه روسیه بود  [2020 Aug] 
*اسدالله اسدی؛ محاکمه در اروپا با اتهامی که در جمهوری اسلامی حکم اعدام دارد   [2020 Jul] 
*شورای عالی امنیت ملی چه چیزی درباره انفجار در نطنز می‌داند که نمی‌خواهد بگوید؟   [2020 Jul] 
*خاطرات جان بولتون؛ اشتباه محاسباتی تهران و خطری که گذشت   [2020 Jun] 
*ایران و یکی از منفی‌ترین گزارش‌های آژانس در دو دهه گذشته  [2020 Jun] 
*شیوع کرونا و نمایش پیکر فرسوده نظام جمهوری اسلامی   [2020 Mar] 
*پیامد رد پیشنهاد آمریکا در کنترل کرونا برای ایران چیست؟   [2020 Mar] 
*مسوول سرنگونی مرگبار هواپیما بر فراز تهران کیست؟   [2020 Jan] 
*کمتر از یک روز پس از انتشار این پیام، سردار سلیمانی در عراق ترور شد   [2020 Jan] 
*فرهنگ اصطلاحات جمهوری اسلامی در اشاره به اعتراضات   [2019 Nov] 
*اقدام بی‌سابقه امریکا برای مقابله با ایران   [2019 Oct] 
*اتهام امریکا به بانک هالک ترکیه: تبدیل پول ایران به طلا به بهانه خرید دارو و غذا   [2019 Oct] 
*دیدار مرد خنجردار با آیت‌الله خامنه‌ای و محکوم شدن ایران به پرداخت غرامت   [2019 Aug] 
*سپاه پاسداران چگونه مصونیت دیپلماتیک ایران در آمریکا را از بین برد؟   [2019 Jul] 
*نامه‌نگاری‌های اوباما با خامنه‌ای؛ جزئیات نامه‌های «فدایت شوم» چه بود؟   [2019 May] 
*معنی مهم رد پیشنهاد ظریف برای تبادل زندانی با امریکا چیست؟   [2019 Apr] 
*مهلت خطرناک گروه ویژه اقدام مالی به ایران   [2019 Feb] 
*تحریم ایرانی‌های دخیل در باج‌گیری با بیت کوین از سوی آمریکا   [2018 Dec]