PEZHVAKEIRAN.COM ضرورت و شرایط همبستگی ملی نیروهای مبارز برانداز
 

ضرورت و شرایط همبستگی ملی نیروهای مبارز برانداز
احد قربانی دهناری

گذار از جمهوری اسلامی به نظامی دموکراتیک و سکولار از مرحله‌های گوناگون می‌گذرد. در تمام این مراحل اصلی‌ترین شرط پیروزی، همبستگی و اتحاد عمل همه‌ی نیروهای برانداز است.
یک سری پیش‌زمینه‌های عام در تمام مراحل ضرورت دارد و هر دوره نیز ویژگی برجسته‌ی خودش را دارد.
همبستگی ملی و عدم توسل به‌زور در بین نیروهای مردمی باید هم استرتژی و هم تاکتیک ما باشد. در همه‌ی دوران مبارزه: هم امروز در مبارزه برای سرنگونی جمهوری اسلامی و هم فردا برای ساختن ایرانی آزاد، سکولار و مرفه.
شرایط عام
شرط اساسی حکومت دموکراتیک آزادی بیان، باورها و تشکل‌ها است. ابزار اصلی ایجاد ثبات و پایداری در دموکراسی، آزادی احزاب و همزیستی مسالمت‌آمیز احزاب، دوری از قهر و خشونت، اتهام‌زنی، انگیزه‌تراشی و حل اختلافات سیاسی و حقوقی از دریچه‌ی قانون و رای مردم می‌گذرد. آزادی تشکل‌های سیاسی، صنفی، مدنی و حفظ محیط زیست بخش جدائی‌ناپذیر دموکراسی است.
ما زمانی قادر به ایجاد نظام دموکرسی با این ویژگی در ایران آینده هستیم، که اکنون که برای گرفتن قدرت مبارزه می‌کنیم آنرا به بهترین وجه تمرین کنیم و به مردم نشان دهیم. یکی از اصلی‌ترین ویژگی دموکراسی پذیرش استقلال و هویت دیگران و احترام به دیگران با همان برنامه سیاسی که دارند است، نه آن گونه که ما می‌خواهیم داشته باشند.
مبارزه با حزب‌ستیزی و تشکل‌گریزی
حزب‌های سیاسی، تشکل‌های صنفی و مدنی اصلی‌ترین ابزار سازمان دادن مردم، مبارزه سیاسی خشونت‌پرهیز، هدفمند و پایدار هستند.
اگر در احزاب سیاسی کاستی‌هایی وجود داشت و دارد، نباید حزب و مبارزه‌ی متشکل را کنار گذاشت، بلکه باید کاستی‌ها را برطرف کرد و تشکلی رزمنده، مدرن، تا حد ممکن افقی و دموکراتیک بوجود آورد.
همبستگی و اتحاد عمل نیروها بدون تشکل‌یابی ناممکن و ناپایدار است. تاریخ اندیشه‌ی سیاسی و اجتماعی از سقراط و افلاطون تا کنون نشان می‌دهد، بشر همیشه اندیشه‌های راست، میانه و چپ داشته است. اندیشه‌های هر کدام از این بلوک‌های سیاسی بخشی از جنبه‌های پیچیده سرشت، کردار و رفتار انسان‌ها و سازوکار پیچیده‌ی روند دگرگونی جامعه را توضیح می‌دهند که هیچکدام از بلوک‌های سه‌گانه به تنهائی قادر به توضیح، تعبیر و تغییر هماهنگ و پایدار آن نیستند.
از اینرو، همه‌ی ما باید تلاش کنیم هر سه بلوک در کشور ما شکل بگیرد و متشکل شود. هر گونه تلاش برای جلوگیری از سازمان‌یابی یک بلوک، غیرسازنده است. هر بلوک به میزان حمایتی که از مردم دارد، در مدیریت و ساخت کشور دخالت می‌کند.
از سوی دیگر، تنوع و تعدد بیش از حد احزاب و سازمان‌ها ناامید کننده، بازدارنده و نیروهدردهنده است. احزاب و سازمان‌های بلوک‌های سه‌گانه باید تا حد ممکن ادغام شوند تا به نیروی سیاسی نیرومند و کارا تبدیل گردند.
نکته دیگری که باید بر آن پافشاری کرد هر گونه تلاش برای تشکیل یک جبهه باید با توجه و احترام به کسانی باشد تا به حال برای تشکیل جبهه‌ای برای براندازی حکومت اسلامی کرده‌اند و یا می‌کنند. به دیگر سخن همه می‌خواهند جبهه تشکیل شود، ولی هیچ کس نمی‌خواهد به جبهه دیگران بپیوندد و خود یک جبهه نوین پایه‌گذاری می‌کند.
هر گونه تلاش برای نگهداشتن مردم به شکل توده سازمان‌نیافته و ایجاد رهبری فردی بر این توده‌ی اتمیزه‌شده، مستعد پیدایش دیکتاتوری است. فقط یک مردم متشکل قادر به دفاع از حقوق و کرامت خود هستند.
در روند مبارزه برای گذار از جمهوری اسلامی سه دوران قابل تشخیص است.
  • دوران بسیج نیرو و ریزش دستگاه سرکوب دشمن
  • دوران خلاء قدرت
  • دوران شکل‌گیری قدرت دموکراتیک و سکولار نوین
نگاهی بیاندازیم به ویژگی‌های هر دوران.
ویژگی دوران بسیج نیروها و ریزش دستگاه سرکوب دشمن
در دوران بسیج نیروها و ریزش دستگاه سرکوب دشمن، همبستگی ملی و اتحاد عمل نیروها، متشکل و متحدکردن نیروهای برانداز، افشای رژیم، منزوی کردن رژیم در سطح ملی و بین‌المللی و تلاش در ریزش حداکثری طرفداران رژیم در مرکز توجه ما باید باشد.
در این دوران انتخابات آزاد برای ما ممکن نیست و ما از میزان حمایت مردم از تشکل‌ها خبر نداریم. ما از نظر مردم درباره مسائل اساسی جنبش و میزان دقیق حمایت آنها از برنامه‌ها احزاب هم خبر نداریم. از اینرو، نباید مسائلی چون شکل جمهوری یا مشروطه‌ی سلطنتی، یا چگونگی رفع تبعیض قومی، مانع اتحاد عمل ما شود. همزمان، همه‌ی نیروها باید بتوانند برنامه‌ها، نقدها، تبلیغ‌ها و ترویج‌های خود را بدون هیچ مانعی در باره این مسائل حیاتی جنبش منتشر کنند.
برای تکمیل ریزش رژیم باید به روشنی باور خود را به کرامت انسان، آزادی عقیده و ایمان، عدم انتقام‌گیری، ممنوعیت بدون استثنای شکنجه و اعدام را تبلیغ و ترویج کنیم. هدف ما برقراری حکومتی دموکراتیک و سکولار و احترام به کرامت و عزت انسان است که شامل همه‌ی ایرانیان می‌شود. هدف ما انتقام‌گیری نیست، ما باید چرخه خشونت در میهن ما را پایان دهیم.
اصلی‌ترین ویژگی این دوران تمرین دموکراسی و رواداری است. ارائه نمونه برخوردی که ما در آینده‌ی متکثر ایران خواهیم داشت. مبارزه‌ای با احترام به رقیب و پایبندی به ارزش‌های انسان و ارزش بیکران حرمت انسان. آزادای اقلیت با حقوق انسانی برای بسیج کردن نیروهای خود برای اکثریت شدن و به چالش کشیدن اکثریت.
به بیان روشن‌تر، در این دوران، مشروطه سلطنتی‌خواهی و جمهوری‌خواهی و یا چگونگی رفع تبعیض قومی، نباید مانع همکاری نیروهای برانداز برای سرنگونی رژیم فاشیستی و تمامیت‌خواه جمهوری اسلامی شود. در همبستگی برای براندازی، هیچ جریانی نباید شرط ذوب شدن جریان دیگر را در خود مطرح کند. هر جریانی باید با هویت خود در مبارزه همبسته شرکت کنند.
دوران خلاء قدرت
در دوران خلاء قدرت، ما باید خود را برای دورانی دشوار و پیچیده آماده کنیم. حفظ نظم، امنیت و مایحتاج مردم و یکپارچگی کشور بسیار سخت و پیچیده است و شکیبایی و هوشمندی می‌طلبد. برنامه‌ها، پیمان‌های دقیق و از پیش حساب‌شده و همبستگی و اتحاد گسترده و قابل اتکا و اعتماد برای این مهم ضروری است.
پیش‌بینی میدانی، محلی و ملی برای امنیت، نظم و آذوقه و همکاری و همبستگی و همکاری تشکل‌های سیاسی، صنفی و مدنی باید از پیش و از اکنون تمرین شود.
اصلی‌ترین ویژگی این دوران آمادگی از قبل و پرهیز از خشونت و انتقام‌گیری است.
دوران شکل‌گیری قدرت نوین
دوران شکل‌گیری قدرت نوین نیز ویژگی خود را دارد. دوران ما، دوران جهانی‌شدن و همگرائی است. نمونه موفق همگرائی دوران مدرن، اتحادیه اروپاست که سعی در گسترش دموکراسی و حاکمیت قانون، اجتناب از جنگ، مبارزه با فساد و اولیگارشی و پیشرفت موزون و پایدار در سراسر اروپا دارد. از اینرو، همه‌ی تاکتیک‌ها و استراتژی ما باید در جهت ایرانی متحد و نیرومند، با ارزش‌های منطبق با اعلامیه‌ی جهانی حقوق بشر و میثاق‌های پیوست آن و برطرف کردن هر گونه تبعیض باشد.
قهر در انحصار دولت است. فقط و فقط برای جلوگیری از دشمنان دموکراسی و رواداری بکار گرفته می‌شود.
در این دوران ما با مسائل بسیار پیچیده‌ای روبرو خواهیم شد که باید باهم حل کنیم:
رشد اقتصادی جامعه در همه عرصه‌های صنعتی، کشاورزی، دامداری و احیای محیط زیست
به حداقل رساندن فقر و تبعیض قومی، دینی، جنسی
ایجاد ارتباط سیاسی، اقتصادی و بازرگانی بین‌المللی
پیوستن به جامعه جهانی و ایجاد ارتباط دوستانه با احترام متقابل با کشورهای منطقه و جهان و کوشش برای صلح جهانی با تقویت نهادهای بین‌المللی
تشکیل مجلس موسسان، تدوین قانون اساسی نوین و تعیین محتوای نظام نوین
تعیین شکل نظام، سلطنتی یا جمهوری با مراجعه به آرای مردم
یافتن شکل سازمانی مدیریت غیرمتمرکز که تبعیض قومی در کشور را ریشه‌کن، برابری حقوقی شهروندان، رشد موزون و سراسری کشور را ممکن ‌سازد. همزمان پک‌پارچگی ایران را حفظ کند.
اصلی‌ترین ویژگی این دوران پیچیدگی مسائل این دوران است. ما جواب دقیق آنها و نظر اکثریت مردم را از پیش نمی‌دانیم. ولی می‌توانیم امروز باهم پیمان ببندیم که آنها را با روش‌های دموکراتیک، همفکری، احترام به یکدیگر، رواداری، همزیستی مسالمت‌آمیز، با آزادی باورها، احزاب و تشکل‌های سیاسی، صنفی و مدنی حل خواهیم کرد.
همبستگی ملی، اتحاد عمل همه‌ی نیروها، احترام متقابل و کوشش برای ایجاد ایرانی متحد و نیرومند و عضو کارای جامعه جهانی، با ارزش‌های منطبق با اعلامیه‌ی جهانی حقوق بشر و میثاق‌های پیوست آن و برطرف کردن هر گونه تبعیض هم تاکتیک‌ و هم استراتژی ما برای همه‌ی دوران مبارزه ماست.
احد قربانی دهناری
۵ تیر ۱۴۰۱ - ۲۶ ژوئن ۲۰۲۲
 

منبع:پژواک ایران


احد قربانی دهناری

فهرست مطالب احد قربانی دهناری در سایت پژواک ایران 

*بهارانه‌ها (۱)  [2024 Mar] 
*ترفندهای رژیم اسلامی برای به پای صندوق آوردن مردم در انتخابات نمایشی-فرمایشیِ-مهندسی‌شده  [2024 Feb] 
*اعدام ابزار سیاسی حکومت اسلامی برای ایجاد ترس و ارعاب  [2024 Jan] 
*عدم تمرکز قدرت سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در ساختار گردانندگی کشور سوئد  [2024 Jan] 
*علل ناتوانی اپوزیسیون در همکاری و سازماندهی جبهه‌ای مشترک برای سرنگونی حکومت اسلامی (آسیب‌شناسی)   [2023 Nov] 
*امکانات و چالش‌های نافرمانی مدنی در ایران  [2023 Aug] 
*حق دفاع مشروع چیست؟  [2023 Aug] 
*آیا تعیین حداقل دستمزد لازم است؟  [2023 Aug] 
*چرا جمهوری اسلامی مخالف پیوستن به کنوانسیون پالرمو است؟   [2023 Jun] 
*اخلاق سیاسی در اپوزیسیون ایران  [2023 May] 
*روز جهانی زنان در ریاضیات به مناسبت زادروز مریم میرزاخانی   [2023 May] 
*چرا جمهوری اسلامی مخالف کنوانسیون پالرمو است؟   [2023 May] 
* حکومت دینی خلفای عباسی (۱۳۲ - ۶۵۶ هـ. ق)  [2023 Apr] 
*حکومت دینی خلفای اموی (۴۱ - ۱۳۲ ه‍.ق)  [2023 Mar] 
*معرفی کتاب « وزن واژه»  [2023 Mar] 
*بهارانه‌ها شادیانه‌های چکامه‌سرایان به مردم و پرچم مبارزه‌ی آنها در برابر قشریون و خودکامگان  (شعرها و ترانه های سرزمین نوروز) [2023 Mar] 
*در آداب و آئین مبارزه ائتلافی  [2023 Mar] 
*فراتر از دروغ و وقاحت: گوبلز باید به شاگردی امیرعبداللهیان بیاید   [2023 Mar] 
*حقوق تضمین‌شده‌ی اقلیت‌های گوناگون در اسناد سازمان ملل متحد برای رفع تبعیض‌ها   [2023 Feb] 
*دوم اسفند روز جهانی زبان مادری را با گسترش امکانات برای آموزش زبان مادری، گرامی بداریم!  [2023 Feb] 
*حکومت دینی خلفای راشدین  [2023 Feb] 
*بودجه ۱۴۰۲ بودجه‌ی سرکوب، جنگ‌طلبی، دروغ‌پراکنی و خرافات‌گستری از سفره‌ی فردستان  [2023 Feb] 
*حکومت دینی محمد در مدینه  [2023 Jan] 
*شکاف امیدبخش در سران حکومت اسلامی  [2023 Jan] 
*معرفی کتاب «توضیح‌المسائل کوچک برای فرودستان» اثر آگوست استریندبری  [2023 Jan] 
*ابزارهایی در جعبه ابزار انقلاب  [2022 Dec] 
*یلدا، آبیاری نهال امید و روشنایی در درازترین شب سال  [2022 Dec] 
*چرا جدایی دین از دولت (سکولاریسم) بهترین گزینه است؟  [2022 Dec] 
*« مرگ بر اصل ولایت فقیه» و همراهی روحانیون بزرگ شیعه با آن  [2022 Dec] 
*خواست‌ها و ویژگی‌های جنبش انقلابی «زن، زندگی، آزادی»  [2022 Oct] 
*گذار از جمهوری اسلامی – چگونه؟  [2022 Oct] 
*شاهزاده‌ی عزیز، جنبش مردم ما برای براندازی حکومت اسلامی به رهبری نیاز دارد  [2022 Sep] 
*اسلام و مدرنیته  [2022 Sep] 
*سنجش اعتبار منابع اطلاعات وظیفه‌ی همه‌ی ماست  [2022 Aug] 
*سیمین بهبهانی: در کرامت زن و نکوهش جنگ  [2022 Jul] 
*سوسیال دموکراسی و دولت ِ رفاه همگانی  [2022 Jul] 
*پاسخ به چند شبهه در باره مواضع شورای ملی تصمیم  [2022 Jul] 
*سه بی‌شرمی باور نکردنی در سه سطح  [2022 Jul] 
*ضرورت و شرایط همبستگی ملی نیروهای مبارز برانداز  [2022 Jun] 
*شکل‌گیری اندیشه‌ی ولایت فقیه و فقهای برجسته‌ی مخالف آن  [2022 May] 
*ادامه‌ی جنگ پس از آزادی سرزمین‌های اشغالی جنایت کلان جمهوری اسلامی علیه مردم ایران و عراق [2022 May] 
*نگاهی به خواست‌های گارگران ایران در روز همبستگی جهانی کارگران  [2022 May] 
*نگاهی به درخواست‌های آموزگاران در روز آموزگار  [2022 May] 
* آسیب‌شناسی پراکندگی در جنبش براندازی  [2022 Apr] 
*محمد مختاری: ما نیاز به «تمرین مدارا» داریم.  [2022 Apr] 
*جنگ‌افزارهای هسته‌ای: دلهره دائمی بشریت  [2022 Apr] 
*آرزوها وپیمان‌های سالِ نوخورشیدی  [2022 Mar] 
*بهارانه‌ها  [2022 Mar] 
*خیزش دی‌ماه ۱۳۹۶ – گستره، خواست‌ها و آسیب‌شناسی  [2022 Jan] 
*آرزوها و پیمان‌های سال نوی میلادی  [2021 Dec] 
*انتخابات شیلی: آیا شیلی که مهد نئولیبرالیسم بود، گور آن نیز خواهد شد؟   [2021 Dec] 
*جشن شب یلدا، آبیاری نهال امید، شادی و روشنایی در درازترین شب سال  [2021 Dec] 
*لایحه‌ی بودجه جمهوری اسلامی برای سال ۱۴۰۱  برنامه‌ی اقتصادیی مبهم، ویرانگر، تبلیغی با تمرکز بر نظامی‌گری، رانتخواری و ایدئولوژی سرکوبگر [2021 Dec] 
*اوقاف در حکومت اسلامی و نظام سکولار  [2021 Dec] 
*آرامش دوستدار روشنگر امتناع، ناپرسایی و دینخوئی در اندیشه، کردار و رفتار ما، درگذشت  [2021 Oct] 
*بجای غنی‌سازیِ اورانیوم، آب دریا را شیرین کنید  [2021 Oct] 
*آزادی چگونه نهادینه می‌شود؟  [2021 Sep] 
*واقعیت و ایمان: به مناسبت عزاداری دهه محرم در دوران کرونا  [2021 Aug] 
*مفاهیم سیاسی که همه کنشگران باید به آن بیندیشند  [2021 Jul] 
*جان مبارز گذار از نظام تمامیت‌خواه در خطر است   [2021 Jul] 
*گذار از جمهوری اسلامی - چگونه؟  [2021 Jun] 
*شعر جلاد از موریس اوگدان شاعر امریکائی  [2021 Jun] 
*در استرس و مشغولیات روزمره بچه‌ها را فراموش نکنیم! به مناسبت روز جهانی کودک، اول ژوئن (۱۱ خرداد) [2021 May] 
*چرا نه به جمهوری اسلامی؟   [2021 May] 
*کمربند سبز آمریکا از خمینی تا طالبان: نگاهی به توافقنامه میان آمریکا و گروه طالبان  [2021 May] 
*ضرورت تشکیل جبهه‌ی گسترده‌ی گذار از جمهوری اسلامی و حزبِ سوسیال دموکرات فراگیر  [2021 Mar] 
*آسیب‌شناسی تفرقه‌ی جنبش و مردم ایران   [2021 Feb] 
*آرزوها و پیمان‌های سال نو میلادی  [2020 Dec] 
*شریعت اسلامی، حقوق اساسی و حقوق بشر  [2020 Dec] 
*رسالت جمهوری اسلامی، فلاکت مردم  [2020 Dec] 
*انتخابات ایالات متحده امریکا و جنبش ضد تمامیت‌خواهی ما  [2020 Nov] 
*دورنمای تشکیلاتی جنبش مخالف تمامیت‌خواهی در ایران  [2020 Nov] 
*کتاب «رواداری: مروری بر تسامح، تساهل و مدارا در فرهنگ و ادب ایران» «مغایر ضوابط نشر» تشخیص داده شد.  [2020 Oct] 
*شریعت و حقوق مدنی قانون چیست و چگونه به وجود می آید؟  [2020 Sep] 
* زندگینامه‌ی سیاسی بابک امیرخسروی  [2020 Aug] 
*معرفی کتاب کسوف اثر آرتور کُستلر ترجمه‌ی گلناز غبرایی  [2020 Jun] 
*قاتل رومینا اشرفی تنها پدرش کربلائی رضا نبود  [2020 Jun] 
*قاتل رومینا اشرفی تنها پدرش کربلائی رضا نبود  [2020 Jun] 
*محسن حیدریان تجسم تجربه و پیشگام درس‌گیری مبارزان ایران   [2020 May] 
*کرونا: آنچه روشن شد، آنچه در انتظار ماست، آنچه باید انجام داد  [2020 Apr] 
*نتایج انتخابات نه بزرگ به جمهوری اسلامی و ‌مشروعیت رژیم  [2020 Mar] 
*قیام آبان ۱۳۹۸ ضرورت و فوریت اتحاد نیروها را بازهم برجسته‌تر می‌کند  [2019 Nov] 
*پیاده‌روی اربعین: قدرت‌نمائی خرافات و تحمیق در ‏برابر دانش و آگاهی   [2019 Oct] 
*من نبرد دشوارِ منِ مستقل و آفریننده در فرهنگ فرد‌ستیز   [2019 Oct] 
*سکولاریسم در کشورهای عربی  [2019 Sep] 
*راز ماندگاری عاشورا  [2019 Sep] 
*ضرورت مبرم تفکر مستقل و خودسالاری  [2019 Aug] 
*سرچشمه‌ها و شیوه‌‌های گوناگون تدوین قوانین شرعی ‏اسلامی   [2019 May] 
* برای بهبود اوضاع ایران، منتظر رهبری و رهبران نباشیم!   [2019 May] 
*آیا مامور معذور است؟   [2019 Feb] 
*ما خیلی کارها می‌توانیم بکنیم  [2019 Jan] 
*چهل سالگی انقلاب بهمن: نویدها و عملکردها   [2019 Jan] 
*مبارزه ایرانیان داخل و خارج کشور مکمل یکدیگرند  [2018 Nov] 
*بحران ساختاری ژرف ایران و راه برون‌رفت از آن   [2018 Sep] 
*روز جهانی زن بر زنان زحمتکش و مبارزان برابری زنان و مردان خجسته باد!  [2018 Mar] 
*شعارهای قیام دی ماه ۱۳۹۶ برنامه مبارزه فردا   [2018 Jan] 
*نامه سرگشاده به رزمندگان پرشور خیزش ‏دی ماه ۱۳۹۶‏   [2018 Jan] 
*ترور معنوی، ادامه ترور فیزیکی  [2017 Dec] 
*آیا داعش شکست خورد؟  [2017 Nov] 
*آخرین مرخصی   [2017 Apr] 
*تحریم انتخابات  [2017 Apr] 
*رشد و تکامل من با فرزندانم  [2017 Apr] 
*شادی ستیزی در شیعه و جمهوری اسلامی ایران ابزاری برای تحمیق و تسلط بر توده ها طفلی به نام شادی [2017 Mar] 
*روز جهانی زن بر زنان زحمتکش و مبارزان برابری زنان ‏و مردان خجسته باد!‏  [2017 Mar]