PEZHVAKEIRAN.COM سی‌ان‌ان: تصاویر چهره‌های القاعده در حساب‌های منتسب به کمک‌خلبان فلای‌دبی منتشر شده است
 

سی‌ان‌ان: تصاویر چهره‌های القاعده در حساب‌های منتسب به کمک‌خلبان فلای‌دبی منتشر شده است

 

سی‌ان‌ان گزارش داد در حساب‌های شبکه‌های اجتماعی منتسب به کمک‌خلبان عمانی حمله‌کننده به خلبان پرواز فلای‌دبی، تصاویری از چهره‌های القاعده منتشر شده است. به گزارش این شبکه، او پیش‌تر به دلیل نگرانی درباره دیدگاه‌های افراطی‌اش از آموزش پرواز در عمان‌ایر کنار گذاشته شده بود.

این شبکه شنبه ۱۱ مهر به نقل از دو منبع مطلع، مظنون حادثه پرواز «اف‌زد۱۰۷۳» از دبی به تل‌آویو را «حمام الحمامی» معرفی کرد.

اطلاعات حساب لینکدین منتسب به الحمامی نشان می‌دهد او پیش‌تر هفت سال در شرکت هواپیمایی عمان‌ایر فعالیت کرده و پس از آن، مدتی برای شرکت رویال‌ایر مراکش کار کرده است.

وال‌استریت ژورنال پیش‌تر گزارش داد مقام‌های عمانی به دلیل نگرانی از دیدگاه‌های افراطی این کمک‌خلبان، او را از پرواز منع کرده بودند، اما فلای‌دبی بعدا او را استخدام کرد.

هنوز مشخص نیست این نگرانی‌ها به شرکت‌های هواپیمایی یا دولت‌های دیگر منتقل شده بوده یا نه.

  • عمان کمک‌خلبان متهم به تلاش برای سرنگونی پرواز تل‌آویو را از پرواز منع کرده بود

    عمان کمک‌خلبان متهم به تلاش برای سرنگونی پرواز تل‌آویو را از پرواز منع کرده بود

انتشار ویدیوها پس از حادثه

به گزارش سی‌ان‌ان، حدود ۹ ساعت پس از حادثه، دو پست در حساب لینکدین منتسب به الحمامی منتشر شد.

یکی از این پست‌ها شامل تصاویری از کابین هواپیما و هواپیماهای شرکت‌های اسرائیلی «ال‌عال» و «آرکیا» بوده که در پایان آن، تصاویر ایمن الظواهری، رهبر پیشین القاعده، و همام خلیل ابوملال البلاوی، عامل بمب‌گذاری انتحاری سال ۲۰۰۹ میلادی که به القاعده وفادار بود، دیده می‌شد.

همان ویدیوها تقریبا هم‌زمان در حسابی در اینستاگرام با نام و تصاویر مشابه منتشر شدند. هر دو حساب بعدا حذف شدند.

هنوز مشخص نیست چه کسی این مطالب را منتشر کرده و آیا انتشار آن‌ها از پیش زمان‌بندی شده بوده یا نه.

سی‌ان‌ان همچنین حدود سه هزار پست حذف‌شده از حساب ایکس منتسب به الحمامی در سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ میلادی را بررسی کرده است.

این شبکه نوشت محتوای این پست‌ها نشان‌دهنده دیدگاه‌های «عمیقا مذهبی و زن‌ستیزانه» بوده است.

در برخی از آن‌ها، صاحب حساب با فعالیت زنان در محیط‌های کاری مختلط مخالفت کرده و استفاده از نقاب و ترک کار را از شروط خود برای همسر آینده‌اش اعلام کرده است.

  • حادثه پرواز فلای‌دبی بر احیای صنعت هوایی منطقه سایه انداخت

    حادثه پرواز فلای‌دبی بر احیای صنعت هوایی منطقه سایه انداخت

حمله در کابین و تحقیقات امارات متحده عربی

حادثه پرواز فلای‌دبی چهارشنبه هشتم مهر رخ داد. بر اساس گزارش‌های پیشین، کمک‌خلبان با چاقو به کاپیتان هندی هواپیما حمله کرد و ظاهرا قصد داشت هواپیما را سرنگون کند.

اسمیت ماچهر، کاپیتان پرواز، بعدا شرح داد که با وجود جراحات توانست در کابین را باز کند تا مسافران و خدمه برای کمک وارد شوند.

پس از مهار کمک‌خلبان، هواپیما به‌سلامت در تبوک عربستان سعودی فرود آمد.

مظنون پس از بازداشت در عربستان سعودی به امارات متحده عربی منتقل شد. دادستان کل امارات پنج‌شنبه نهم مهر تحقیقاتی را آغاز کرد تا مشخص شود آیا حادثه با فعالیت تروریستی ارتباط داشته و آیا از پیش برنامه‌ریزی یا هدایت شده است یا نه.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، پیش‌تر گفت گمان می‌رود مظنون تحت «تلقین افراط‌گرایی اسلام‌گرایانه» قرار گرفته باشد. با این حال، هنوز ارتباط سازمانی الحمامی با یک گروه تروریستی مشخص نشده است.

این حادثه در شرایطی رخ داد که شرکت‌های هواپیمایی منطقه برای احیای پروازها پس از اختلال‌های ناشی از جنگ ایران تلاش می‌کردند.

منبع:ایران اینترنشنال