PEZHVAKEIRAN.COM فراخوان شاهزاده رضا پهلوی برای شنبه و یک‌شنبه: جهت تسخیر مراکز شهرها آماده شوید
 

فراخوان شاهزاده رضا پهلوی برای شنبه و یک‌شنبه: جهت تسخیر مراکز شهرها آماده شوید

فراخوان شاهزاده رضا پهلوی برای شنبه و یک‌شنبه: جهت تسخیر مراکز شهرها آماده شوید

خلاصه

  • شاهزاده رضا پهلوی از مردم خواست ساعت ۱۸ شنبه و یک‌شنبه، ۲۰ و ۲۱ دی، در خیابان‌ها حضور یابند و برای تسخیر مراکز شهرها آماده شوند

  • بنیاد نرگس محمدی در بیانیه‌ای تاکید کرد جهان باید صدای آزادی‌خواهی مردم ایران را در میان سرکوب و کشتار بشنود

  • ۷ کنشگر ایرانی در نامه‌ای خطاب به ترامپ، از او خواستند برای جلوگیری از ادامه کشتار معترضان به دست نیروهای سرکوب جمهوری اسلامی وارد عمل شود

  • جعفر پناهی و محمد رسول‌اف به جامعه جهانی هشدار دادند جمهوری اسلامی به «عریان‌ترین ابزار سرکوب» متوسل شده است

  • اورسولا فون در لاین، رییس کمیسیون اروپا، تاکید کرد اروپا در کنار مردم ایران ایستاده است و سرکوب خشونت‌آمیز معترضان را محکوم می‌کند

  • مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، در ایکس نوشت ایالات متحده از مردم شجاع ایران حمایت می‌کند

۷ دقیقه پیش

ایرانیان مقیم کپنهاگ با برگزاری تجمعی از معترضان در ایران حمایت کردند

 

ویدیوی رسیده به ایران‌اینترنشنال نشان می‌دهد گروهی از ایرانیان مقیم کپنهاگ دانمارک با برگزاری تجمعی، همبستگی خود را با انقلاب ملی ایرانیان ابراز کردند.

 

 

۹ دقیقه پیش

تجمع اعتراضی علیه جمهوری اسلامی در فرانکفورت

 

بر اساس ویدیوی رسیده به ایران‌اینترنشنال، گروهی از ایرانیان مقیم فرانکفورت برای حمایت از انقلاب ملی ایرانیان تجمع کردند.

۲۲ دقیقه پیش

۷ کنشگر ایرانی خطاب به ترامپ: به وعده خود عمل کنید و مانع از ادامه کشتار مردم شوید

 

۷ کنشگر ایرانی در نامه‌ای خطاب به دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، از او خواستند برای جلوگیری از ادامه کشتار معترضان به دست نیروهای سرکوب جمهوری اسلامی وارد عمل شود.

در این نامه آمده است حکومت ایران در روزهای اخیر «به بیمارستان‌ها حمله کرده، مجروحان را ربوده و مستقیم به بازداشتگاه اعزام کرده، از تحویل پیکرهای کشته‌شدگان به خانواده‌ها جلوگیری کرده و با قطع اینترنت و ممانعت از پخش کامل اخبار به کشتار و سرکوب خود ادامه می‌دهد».

آن‌ها افزودند: «ما این فاجعه را ۶ سال پیش نیز در آبان ۹۸ تجربه کردیم که به کشتار بیش از ۱۵۰۰ نفر از شهروندان ایران دور از چشم جهان انجامید. اکنون که متاسفانه تمام راه‌ها برای مهار سرکوب و نجات جان هم‌وطنانمان به بن‌بست خورده، خروج از این وضعیت نیازمند کمک بین‌المللی است.»

این کنشگران خطاب به ترامپ نوشتند: «شما تاکنون سه بار وعده داده‌اید در صورتی که جمهوری اسلامی دست به کشتار معترضان بزند، به کمک مردم ایران خواهید آمد. اکنون وقت آن است که با اقدام خود علیه دستگاه سرکوب، به وعده خود عمل کنید و مانع از ادامه کشتار مردمی شوید که خواستار کرامت، عدالت و آزادی‌اند.»

محمد جواد اکبرین، دین‌پژوه و روزنامه‌نگار، نازنین انصاری، مدیر مسئول کیهان لندن، فواد پاشایی، دبیر کل حزب مشروطه ایران، یزدان شهدایی، سخنگوی شورای ملی گذار، شیرین عبادی، حقوق‌دان و برنده جایزه صلح نوبل، محسن مخملباف، کارگردان و عبدالله مهتدی، دبیرکل حزب کومله کردستان ایران، امضاکنندگان این نامه هستند.

۳۰ دقیقه پیش

رییس کمیسیون اروپا: سرکوب خشونت‌آمیز اعتراضات در ایران را محکوم می‌کنیم

 

اورسولا فون در لاین، رییس کمیسیون اروپا، در شبکه ایکس نوشت: «در خیابان‌های تهران و شهرهای سراسر جهان، صدای گام‌های زنان و مردان ایرانی که آزادی را مطالبه می‌کنند، طنین‌انداز است. اروپا به‌طور کامل در کنار آنان ایستاده است.»

او افزود: «ما سرکوب خشونت‌آمیز این اعتراض‌های مشروع را به‌صراحت محکوم می‌کنیم. ما خواستار آزادی فوری همه معترضان زندانی هستیم. ما خواستار بازگرداندن دسترسی کامل به اینترنت و احترام به حقوق بنیادین هستیم.»

۳۲ دقیقه پیش

سیل عظیم جمعیت معترضان در ستارخان تهران

 

ویدیوی رسیده به ایران‌اینترنشنال،‌ سیل عظیم معترضان را در خیابان ستارخان تهران در شامگاه جمعه ۱۹ دی نشان می‌دهد.

۳۴ دقیقه پیش

شعار «این آخرین نبرده، پهلوی برمی‌گرده» در تجمع اعتراضی مردم ارومیه

 

بر اساس ویدیوی ارسال شده به ایران‌اینترنشنال، مردم معترض شامگاه جمعه ۱۹ دی در خیابان «امام» ارومیه، شعار «این آخرین نبرده، پهلوی برمی‌گرده» سردادند.

 

۴۴ دقیقه پیش

مسعود ذات‌پرور، قهرمان بدنسازی، در اعتراضات شهر رشت به دست نیروهای سرکوب کشته شد

 

مسعود ذات‌پرور، قهرمان بدنسازی، پنج‌شنبه ۱۸ دی در جریان اعتراضات شهر رشت بر اثر اصابت گلوله جنگی جان باخت.

یک منبع آگاه به ایران‌اینترنشنال گفت خانواده ذات‌پرور در تماس با او، این خبر را تایید کردند.

ذات‌پرور پس از فراخوان شاهزاده رضا پهلوی، با انتشار آخرین پست خود در اینستاگرام از حضور در خیابان خبر داده بود: «فقط حق خودمان را می‌خواهیم. صدایی که ۴۰ سال از من خفه شده، باید فریاد زده شود. خودتان باعث حال این روزهای ما هستید. خودتان جوانی، امید، آرزو و حداقل‌ها را از ما گرفتید.»

او در ادامه نوشته بود: «امروز من هستم. هستم تا فردا در آیینه خودم را نگاه نکنم و بگویم بی‌رگ بودم، بی‌غیرت بودم. ایستادم، بهایش هرچه باشد، می‌دهم. من، مسعود ذات‌پرور، امروز کف خیابانم، نه ترسی دارم، نه نگرانی! حقم را می‌خواهم.»

۵۱ دقیقه پیش

فریاد «مرگ بر دیکتاتور» در محلات تهران

 

مردم شامگاه ۲۰ دی در محله شهرآرا و شهرک غرب تهران شعار «مرگ بر دیکتاتور» سر دادند.

۵۵ دقیقه پیش

حزب دمکرات کردستان ایران: احتمال ریزش نیروهای امنیتی افزایش یافته است

 

حزب دمکرات کردستان ایران با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به دستور علی خامنه‌ای مسئولیت سرکوب معترضان را عهده‌دار شده است.

در ادامه این پیام آمده است: «احتمال ریزش نیروهای امنیتی افزایش یافته است. به همین دلیل، علی خامنه‌ای دستگاه‌های نظامی و امنیتی را در بالاترین سطح آماده‌باش قرار داده است.»

این حزب در پیامی دیگر افزود اعتراضات سراسری در ایران وارد «فاز تازه» شده است.

 

۵۷ دقیقه پیش

تجمع ایرانیان ساکن اسلو در حمایت از انقلاب ملی

 

شماری از ایرانیان ساکن اسلو، پایتخت نروژ، شنبه ۲۰ دی در حمایت از انقلاب ملی ایرانیان دست به تجمع زدند.

حاضران در این تجمع شعار «این آخرین نبرده، پهلوی برمی‌گرده» سردادند.

۱ ساعت پیش

تحلیلقطع اینترنت و تلفن چه پیامدهایی برای مردم ایران به همراه دارد؟

 

علی خامنه‌ای، دیکتاتور تهران، در پی ادامه انقلاب ملی ایرانیان، اینترنت را به‌طور کامل در کشور قطع کرده و میلیون‌ها ایرانی در سراسر دنیا هیچ راهی برای ارتباط با داخل کشور ندارند.

صبا آلاله، روان‌تحلیل‌گر، در گفت‌وگو با ایران‌اینترنشنال به پیامدهای این اقدام جمهوری اسلامی می‌پردازد.

۱ ساعت پیش

تحلیلفراخوان شاهزاده رضا پهلوی برای اعتصاب کارکنان بخش انرژی ایران

 

پس از دو فراخوان اعتراضی با هدف تسخیر خیابان‌ها، شاهزاده رضا پهلوی در جدیدترین پیام خود خواستار اعتصاب کارکنان بخش انرژی ایران شد.

این نخستین فراخوان اعتصاب با هدف فلج کردن منابع مالی حکومت در سال‌های اخیر ارزیابی شده است.

عطا حسینیان، روزنامه‌نگار اقتصادی و حوزه انرژی، در مصاحبه با ایران‌اینترنشنال به این موضوع می‌پردازد.

۱ ساعت پیش

حسام میثاقی: حدود ۵۰ هزار دستگاه استارلینک در ایران فعال است

 

جمهوری اسلامی با قطع کامل اینترنت، شهروندان ایران را از ارتباط با جهان محروم کرده است.

حسام میثاقی، فعال رسانه‌ای و از اعضای تیم نس‌نت، در گفت‌وگو با ایران‌اینترنشنال، درباره چگونگی خرید یا استفاده از اینترنت استارلینک در ایران توضیح می‌دهد.

 

۱ ساعت پیش

نصب پرچم شیر و خورشید به‌جای پرچم جمهوری اسلامی در سفارت ایران در لندن

 

ایرانیان با برگزاری تجمعی مقابل سفارت جمهوری اسلامی در لندن، پرچم جمهوری اسلامی را پایین کشیدند و پرچم شیر و خورشید را نصب کردند.

۱ ساعت پیش

رییس‌جمهوری مولداوی: اراده مردم ایران فراتر از مرزهای کشور طنین‌انداز شده است

 

مایا ساندو، رییس‌جمهوری مولداوی، با انتشار پیامی در شبکه ایکس، از انقلاب ملی ایرانیان حمایت کرد.

در این پیام آمده است: «اراده و عزم مردم ایران برای ساختن آینده‌ای که خود انتخاب می‌کنند، فراتر از مرزهایشان طنین‌انداز شده است. مولداوی در کنار مردم ایران ایستاده و با آنها اعلام همبستگی می‌کند.»

۲ ساعت پیش

پناهی و رسول‌اف: جمهوری اسلامی به عریان‌ترین ابزار سرکوب متوسل شده است

 

جعفر پناهی و محمد رسول‌اف، دو کارگردان برجسته ایرانی، در بیانیه‌ای مشترک نوشتند: «در روزهای گذشته، پس از حضور میلیون‌ها ایرانی در خیابان‌ها علیه نظام جمهوری اسلامی، حکومت بار دیگر به آخرین و عریان‌ترین ابزار سرکوب متوسل شد.»

آن‌ها افزودند: «رژیم ایران از یک سو با قطع راه‌های ارتباطی - اینترنت، تلفن‌های همراه و ثابت - در داخل کشور، امکان ارتباط میان مردم را قطع کرده است و از سوی دیگر، تمام راه‌های تماس با جهان خارج را به‌صورت سراسری مسدود کرده است.»

این دو هنرمند هشدار دادند: «تجربه نشان داده است قطع راه‌های ارتباطی با خارج کشور، برای پنهان کردن خشونتی است که هنگام سرکوب‌ اعتراضات اعمال می‌شود.»

پناهی و رسول‌اف از جامعه‌ جهانی، نهادهای حقوق بشری و رسانه‌ها خواستند «بی‌درنگ راه‌هایی برای دسترسی به اطلاعات مستقل، برقراری ارتباط و نظارت بر آنچه در ایران می‌گذرد بیابند»، زیرا «تاریخ گواه است که سکوت امروز عواقب پشیمان‌کننده‌ای در آینده خواهد داشت».

۲ ساعت پیش

وزیر خارجه بریتانیا: کشتار معترضان ایرانی را محکوم می‌کنیم

 

ایوت کوپر، وزیر امور خارجه بریتانیا، در شبکه ایکس نوشت: «ما در کنار شرکای بین‌المللی‌مان، کشتار معترضان ایرانی را محکوم کرده‌ایم.»

کوپر افزود: «از مقامات ایران خواسته‌ایم به حقوق بنیادین مردم خود برای شرکت در اعتراضات مسالمت‌آمیز، بدون ترس از خشونت یا اقدامات تلافی‌جویانه، احترام بگذارند.»

 

۲ ساعت پیش

بنیاد نرگس محمدی: جهان باید صدای آزادی‌خواهی مردم ایران را در میان کشتار بشنود

 

بنیاد نرگس محمدی در بیانیه‌ای نوشت: «جهان باید صدای آزادی‌خواهی مردم ایران را در میان سرکوب و کشتار بشنود؛ مردمی که خشم فروخورده را سربرآورده‌اند و سرود آزادی را فریاد می‌زنند.»

در این بیانیه آمده است معترضان «دو هفته است خیابان‌های شهرهای ایران را به صحنه حضور، مقاومت و مطالبه پایان‌ دادن به رژیم دینی استبدادی جمهوری اسلامی و گذار به دموکراسی، آزادی و برابری بدل کرده‌اند».

به گفته بنیاد نرگس، جمهوری اسلامی در دو روز اخیر و هم‌زمان با قطع کامل اینترنت در کشور، سرکوب را به اوج خود رسانده است.

بنیاد نرگس افزود: «ماموران امنیتی و انتظامی و لباس‌ شخصی با شلیک مستقیم گلوله‌های جنگی جان شمار دیگری از هم‌وطنان معترضمان را گرفته‌اند. حکومت بارها کوشیده است این خشونت عریان را پنهان کند، روایت جان‌ باختن معترضان را تغییر دهد و با انکار و فرافکنی، از پذیرش مسئولیت شانه خالی کند.»

۲ ساعت پیش

تکرار روایت حکومت؛ معاون پزشکیان انقلاب ملی ایرانیان را به «دشمن» منتسب کرد

 

محمدرضا عارف، معاون اول مسعود پزشکیان، با تکرار روایت سایر مقام‌ها و نهادهای جمهوری اسلامی، انقلاب ملی ایرانیان را به «دشمن» منتسب کرد و گفت: «جوانی که فریب خورده یا تحت تاثیر احساسات است، به اموال عمومی آسیب می‌زند.»

او افزود «مردم» بار دیگر «کار دشمنان را یکسره می‌کنند و به این غائله پایان خواهند داد».

۲ ساعت پیش

تجمع ایرانیان در چند شهر اروپایی از جمله کلن و استکهلم در حمایت از خیزش سراسری در ایران

 

ایرانیان ساکن در چند شهر اروپایی از جمله برلین و کلن آلمان و استکهلم سوئد و همچنین لندن در حمایت از خیزش سراسری در ایران تجمع کردند.

۲ ساعت پیش

رییس فدراسیون زنان و یک نماینده پارلمان ترکیه از خیزش ملی ایرانیان حمایت کردند

 

جانان گوللو، رییس فدراسیون زنان ترکیه و آیلین نازلی‌آکا، نماینده مردم آنکارا در مجلس ترکیه و عضو شورای مرکزی حزب جمهوری‌خواه خلق، بزرگترین حزب اپوزسیون در این کشور، در گفت‌وگو با ایران اینترنشنال از خیزش ملی ایرانیان حمایت کردند.

۳ ساعت پیش

شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی از تلاش برای برگزاری تظاهرات حکومتی خبر داد

 

شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی اعلام کرد قصد دارد حامیان حکومت را دوشنبه ۲۲ دی در تهران به خیابان بیاورد و راهپیمایی برگزار کند.

۳ ساعت پیش

اینترنت در ایران همچنان قطع است

 

گزارش‌های رسیده به ایران اینترنشنال حاکی است که با نزدیک شدن به زمان فراخوان جدید شاهزاده رضا پهلوی، اینترنت در ایران همچنان قطع است.

پیشتر شاهزاده رضا پهلوی خواستار آغاز اعتصاب سراسری و نیز حضور خیابانی مردم در ساعت شش بعدازظهر شنبه و یک‌شنبه، ۲۰ و ۲۱ دی، در خیابان‌ها شد.

۳ ساعت پیش

شهروندان نمادهای جمهوری اسلامی را در سطح شهرهای ایران پاکسازی می‌کنند

 

در پی انقلاب ملی ایرانیان و تجمع‌های اعتراضی گسترده در شهرهای مختلف، شهروندان نمادهای جمهوری اسلامی را در سطح شهرها منهدم و پاکسازی می‌کنند.

رضا حاجی‌حسینی، روزنامه‌نگار، در این باره توضیح می‌دهد:

۳ ساعت پیش

عضو هیئت‌مدیره انجمن یهودیان استرالیا از اعتراضات سراسری ایران حمایت کرد

 

گیدئون روزنر، عضو هیئت‌مدیره انجمن یهودیان استرالیا در تجمع اعتراضی ایرانیان مقیم استرالیا حاضر شد.

او گفت: «این روزها زیاد درباره "آزادی فلسطین" می‌شنویم، اما چیزی که باید فریاد بزنیم، آزادی ایران است. ایرانی که خرد و بزرگواری کوروش بزرگ را به جهان هدیه داد.»

۳ ساعت پیش

مجری صداوسیمای جمهوری اسلامی معترضان ایرانی را «تفاله» خواند

 

در جریان پخش زنده شبکه ۳ صدا و سیمای جمهوری اسلامی، امیرحسین طهماسبی، مجری برنامه «سلام صبح‌به‌خیر»، با لحنی توهین‌آمیز معترضان ایرانی را «تفاله» خطاب کرد.

محمد رهبر، عضو تحریریه ایران‌اینترنشنال، درباره ناتوانی حکومت در روایت‌سازی از انقلاب ملی ایرانیان برای طرفدارانش می‌گوید:

۳ ساعت پیش

هشدار «کنفدراسیون کار ایران-خارج از کشور» نسبت به قطعی اینترنت در ایران

 

«کنفدراسیون کار ایران-خارج از کشور» با انتشار فراخوانی خطاب به اتحادیه‌های کارگری در سراسر جهان، هشدار داد که قطع اینترنت می‌تواند زمینه را برای سرکوبی گسترده‌تر و پنهان‌تر علیه اعتراضات جاری در ایران فراهم کند.

۳ ساعت پیش

حمایت مربیان ورزشی از انقلاب ملی ایرانیان علیه جمهوری اسلامی

 

همزمان با انقلاب ملی ایرانیان علیه جمهوری اسلامی، تعدادی از مربیان ورزشی با ارسال پیام‌های اختصاصی به ایران اینترنشنال، حمایت خود از مردم معترض ایران را اعلام کردند.

علیرضا مرزبان، مربی فوتبال، بیژن عزیزی، مربی فوتبال، پیوند مساوات، فوتبالیست پیشین و مربی فوتبال و مهران عالی‌پور، عضو جامعه ورزشی ایرانیان کانادا، از انقلاب ملی ایرانیان علیه حکومت جمهوری اسلامی حمایت کردند.

۳ ساعت پیش

درخواست فرزان عاشورزاده از جامعه جهانی برای جلوگیری از جنایت جمهوری اسلامی با قطع اینترنت

 

فرزان عاشورزاده، قهرمان پیشین تکواندو جهان، در واکنش به قطع کامل اینترنت از سوی جمهوری اسلامی برای سرکوب انقلاب ملی ایرانیان، نوشت: «تاریخ نشان داده است هر زمان که اینترنت خاموش می‌شود، خشونت شدید، سرکوب گسترده و جنایات مرگبار علیه غیرنظامیان در پی آن می‌آید.»

عاشورزاده نوشت: «جمهوری اسلامی اینترنت مردم ایران را قطع و ارتباط آن‌ها را متوقف کرده است. خاموش کردن ارتباطات، امنیت نیست. این کار پوششی برای خشونت است. جهان باید توجه کند. ایران نباید در تاریکی تنها گذاشته شود.»

همزمان با همراهی میلیونی مردم ایران در شهرهای مختلف با فراخوان شاهزاده پهلوی در روز ۱۸ دی‌ماه، جمهوری اسلامی با قطع کامل اینترنت در کشور، به سرکوب معترضان پرداخته است.

۳ ساعت پیش

رییس پارلمان آلمان: مردم ایران برای حقوق طبیعی و اساسی خود مبارزه می‌کنند

 

یولیا کلوکنر، رییس پارلمان آلمان، گفت که مردم ایران برای حقوق طبیعی و اساسی خود مبارزه می‌کنند و حکومت در عوض آنها را می‌کشد و اینترنت را محدود می‌کند.

او تاکید کرد که حکومت باید مردم خود را حمایت کند نه این که آنها را به دار بکشد.

رییس پارلمان آلمان گفت که مردم ایران شایسته حمایت هستند.

۳ ساعت پیش

ایرانیان مقیم بروکسل مقابل سفارت جمهوری اسلامی تجمع اعتراضی برگزار کردند

 

ایرانیان مقیم بروکسل در حمایت از انقلاب ملی ایران، مقابل سفارت جمهوری اسلامی تجمع اعتراضی برگزار کردند.

۴ ساعت پیش

نتانیاهو: ممکن است این لحظه‌ای باشد که مردم ایران سرنوشت خود را به دست بگیرند

 

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در مصاحبه با اکونومیست درباره انقلاب ملی ایرانیان گفت: «ممکن است این لحظه‌ای باشد که مردم ایران سرنوشت خود را به دست بگیرند.»

او تاکید کرد: «انقلاب‌ها بهترین نتیجه را زمانی دارند که از درون شکل بگیرند.»

نخست‌وزیر اسرائیل گفت این کشور قصد مداخله در روند تحولات داخلی ایران را ندارد.

او اعلام کرد جمهوری اسلامی میلیارد‌ها دلار برای نیابتی‌ها هزینه می‌کند و از تامین نیاز مردم ناتوان است.

نتانیاهو درباره احتمال حمله به جمهوری اسلامی گفت: «اگر ایران به ما حمله کند، که ممکن است چنین کند، پیامدهای وحشتناکی برای ایران خواهد داشت و این قطعی است. درباره بقیه موارد، فکر می‌کنم باید ببینیم در داخل ایران چه می‌گذرد.»

۴ ساعت پیش

نخست‌وزیر سابق ایتالیا: جوانان شجاع در تهران و شهرهای دیگر ایران تاریخ‌ساز می‌شوند

 

ماتئو رنزی، سناتور ایتالیایی و نخست وزیر سابق این کشور، در حساب ایکس خود نوشت: «متاسفانه ایران مانند غزه یا ونزوئلا خبرساز نیست اما جوانان شجاع و خارق‌العاده‌ای در تهران و شهرهای دیگر وجود دارند که تاریخ‌ساز می‌شوند.»

۴ ساعت پیش

نقشه گستردگی انقلاب ملی ایرانیان در جمعه ۱۹ دی

 

در سیزدهمین روز از انقلاب ملی ایرانیان و در دومین شب از فراخوان شاهزاده رضا پهلوی، جمعه ۱۹ دی، با وجود قطعی سراسری اینترنت و راه‌های ارتباطی توسط جمهوری اسلامی، شهروندان در بسیاری از شهرها همچنان در خیابان‌ها حضور داشتند.

۴ ساعت پیش

تحلیلاعتراض‌ها، ایران را به لبه انقلاب رسانده است

 

به نوشته ساوث چاینا مورنینگ پست، اعتراض‌های سراسری در ایران که علیه گرانی و سقوط ارزش ریال آغاز شد، برای نخستین بار از زمان انقلاب سال ۱۳۵۷، طیفی کم‌سابقه از جامعه را کنار هم قرار داده و حکومت را به آستانه فروپاشی برده است.

با توجه به فراخوان‌های شاهزاده رضا پهلوی، انتظارات برای تغییر در رأس و اساس جمهوری اسلامی در حال افزایش است.

وب‌سایت ساوث چاینا مورنینگ پست (South China Morning Post) نوشت اعتراض‌های سراسری علیه جهش هزینه‌های زندگی، برای نخستین بار از زمان انقلاب ۵۷، طیفی کم‌سابقه از جامعه را کنار هم قرار داده است: از بازاریان نزدیک به حکومت و تنگ‌دستان محافظه‌کار روستایی تا طبقه متوسط شهری و جهان‌وطنی.

متن کامل این تحلیل را اینجا بخوانید

۴ ساعت پیش

مقام اسرائیلی: نشانه‌های واقعی وجود دارد که اعتراضات ثبات رژیم را به چالش کشیده است

 

یک مقام ارشد اسرائیلی به کانال ۱۲ این کشور درباره انقلاب ملی ایرانیان گفت برای اولین بار نشانه‌های واقعی وجود دارد که اعتراضات، ثبات رژیم تهران را به چالش کشیده است.

این مقام گفت: «رژیم هنوز در آستانه فروپاشی نیست اما نمودار اعتراضات به وضوح و به طور مداوم در حال افزایش است؛ با سرعتی که در هفته‌های گذشته ندیده‌ایم.»

۴ ساعت پیش

جمعیت گسترده‌ای از مردم معترض پونک در تهران شامگاه جمعه به خیابان آمدند

 

ویدیوی رسیده به ایران‌اینترنشنال نشان می‌دهد جمعیت گسترده‌ای از مردم معترض تهران در پونک، شامگاه جمعه ۱۹ دی به خیابان آمدند.

۴ ساعت پیش

ابراز نگرانی کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل درباره سرکوب‌ اعتراضات از سوی حکومت

 

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، در بیانیه‌ای از گزارش‌های مربوط به خشونت در جریان اعتراضات سراسری در ایران طی روزهای گذشته، «از جمله گزارش‌هایی درباره جان‌باختگان و تخریب اموال»، ابراز نگرانی شدید کرد.

او گفت: «حق اعتراض مسالمت‌آمیز، آن‌گونه که در حقوق بین‌الملل تصریح شده است، باید مورد حفاظت قرار گیرد.»

تورک نوشت: «تمامی موارد مرگ‌ومیر باید به‌سرعت، به‌طور مستقل و شفاف مورد تحقیق و بررسی قرار گیرند. مسئولان هرگونه نقض حقوق بشر باید مطابق با هنجارها و استانداردهای بین‌المللی مورد بازخواست و پاسخ‌گویی قرار گیرند.»

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل افزود: «همچنین نسبت به گزارش‌ها درباره قطع سراسری اینترنت و ارتباطات نگران هستم. چنین اقداماتی آزادی بیان و دسترسی به اطلاعات را تضعیف می‌کند و علاوه بر آن، بر فعالیت کسانی که نقض‌های حقوق بشری را مستندسازی می‌کنند، و نیز بر دسترسی به خدمات ضروری و اورژانسی، تاثیر منفی می‌گذارد.»

۴ ساعت پیش

پایگاه بسیج یک مسجد در محله گیشای تهران در آتش سوخت

 

یک شهروند با ارسال ویدیویی به ایران‌اینترنشنال در شنبه ۲۰ دی، نشان می‌دهد که پایگاه بسیج یک مسجد در محله گیشای تهران در آتش سوخته است.

۴ ساعت پیش

نایب رییس پارلمان آلمان: اعتراضات در ایران گسترده و عمیق است

 

امید نوری‌پور، نایب رییس پارلمان آلمان، در مصاحبه با شبکه یک آلمان گفت که اعتراضات در ایران گسترده و عمیق است.

او افزود که این اعتراضات از زمان تاسیس جمهوری اسلامی سابقه نداشته است.

۴ ساعت پیش

آمریکا از گزارش‌ها درباره به‌کارگیری نیروهای حزب‌الله و عراقی برای سرکوب اعتراضات خبر داد

 

حساب فارسی وزارت خارجه آمریکا در شبکه اجتماعی ایکس در پیامی نوشت: «ایالات متحده نگران گزارش‌هایی است که رژیم جمهوری اسلامی، تروریست‌هایی از حزب‌الله و شبه‌نظامیان عراقی را برای سرکوب اعتراضات مسالمت‌آمیز به کار گرفته است.»

وزارت خارجه آمریکا افزود: «این رژیم میلیاردها دلار متعلق به مردم ایران را صرف نیروهای نیابتی تروریستی کرده است. به‌کارگیری آن نیروها علیه شهروندان خودش، خیانت عمیق دیگری به مردم ایران خواهد بود.»

۴ ساعت پیش

هشدار پناهی و رسول‌اف درباره پیامدهای قطع راه‌های ارتباطی ایرانیان با خارج کشور

 

جعفر پناهی و محمد رسول‌اف، دو فیلمساز برنده جوایز بین‌المللی، با انتشار بیانیه‌ای نوشتند: «در روزهای گذشته، پس از حضور میلیون‌ها ایرانی در خیابان‌ها علیه نظام جمهوری اسلامی، حکومت بار دیگر به آخرین و عریان‌ترین ابزار سرکوب متوسل شد: رژیم ایران از یک سو با قطع راه‌های ارتباطی -اینترنت، تلفن‌های همراه و ثابت -در داخل کشور، امکان ارتباط میان مردم را قطع کرده است و از سوی دیگر تمام راه‌های تماس با جهان خارج را بصورت سراسری مسدود کرده است.»

این دو فیلمساز افزودند: «تجربه نشان داده است قطع راه‌های ارتباطی با خارج کشور، برای پنهان کردن خشونتی است که هنگام سرکوب‌ اعتراضات اعمال می‌شود.»

آنان تاکید کردند: «ما عمیقا نگرانیم.نگران جان هم‌وطنانمان، نگران خانواده‌هایمان، و نگران همکاران و دوستانی که اکنون در چنین شرایطی، بی‌دفاع رها شده‌اند.»

پناهی و رسول‌اف از جامعه‌ جهانی، نهادهای حقوق بشری و رسانه‌ها خواستند «بی‌درنگ راه‌هایی برای دسترسی به اطلاعات مستقل، برقراری ارتباط و نظارت بر آنچه در ایران می‌گذرد بیابند. تاریخ گواه است که سکوت امروز،عواقب پشیمان کننده‌ای در آینده خواهد داشت.»

۴ ساعت پیش

راه‌اندازی چت‌بات اینتل‌مدیا برای انتقال پیام ایرانیان خارج از کشور به مردم ایران

 

در شرایطی که حکومت با قطع اینترنت همه راه‌های ارتباطی را بسته است، اگر خارج از ایران زندگی می‌کنید، پیام شما به مردم ایران چیست؟ ما پیام شما را به مردم ایران منتقل می‌کنیم.

شما می‌توانید پیام‌های خود را از طریق چت‌بات اینتل‌مدیا یا تلگرام و واتس‌اپ ارسال کنید.

لینک چت‌بات اینتل‌مدیا در بخش بایو صفحه ایران اینترنشنال در اینستاگرام قرار دارد:

۵ ساعت پیش

معترضان در ماهدشت استان البرز: این آخرین نبرده، پهلوی برمی‌گرده

 

ویدیوی رسیده به ایران‌اینترنشنال نشان می‌دهد معترضان در ماهدشت استان البرز، شامگاه جمعه ۱۹ دی آتش اعتراض را در خیابان روشن کردند و شعار «این آخرین نبرده، پهلوی برمی‌گرده» سردادند.

۵ ساعت پیش

ایرانیان مقیم آدلاید در استرالیا تجمع کردند

 

بر اساس ویدیوی رسیده به ایران‌اینترنشنال، گروهی از ایرانیان مقیم آدلاید در استرالیا، برای حمایت از انقلاب ملی ایرانیان تجمع کرده و «ای ایران» را همخوانی کردند.

۵ ساعت پیش

وزارت خارجه آمریکا: رییس‌جمهور ایالات متحده در کنار مردم ایران ایستاده است

 

‌حساب فارسی وزارت خارجه آمریکا در شبکه اجتماعی ایکس در واکنش به سخنان خامنه‌ای، نوشت: «شاید چیزی که واقعا او را آزرده می‌کند این است که مردم ایران به ۴۷ سال دروغ و شکست کامل این رژیم پی برده‌اند، و این که چهل‌وهفتمین رئیس‌جمهور ایالات متحده در کنار آن‌ها ایستاده است.»

خامنه‌ای در سخنرانی روز جمعه خود گفته بود: «برخی ساختمان متعلق به کشور خودشان را خراب کردند، برای اینکه دل رئیس جمهور آمریکا خوش باشد.»

۵ ساعت پیش

یک شبکه خبری چین: برخی چینی‌های مقیم ایران روند خروج خود را تسریع کرده‌اند

 

شبکه خبری فنیکس چین که در ایران خبرنگار دارد، گزارشی در مورد وضعیت چینی‌های ساکن ایران منتشر کرد که در هتل توبانگ، تنها هتل رسمی تحت مالکیت یک چینی در ایران ضبط شده است.

بر اساس این گزارش، در این هتل به دلیل نگرانی شدید مهمان‌ها تمهیدات سخت ورود و خروج در نظر گرفته شده است.

شبکه خبری فنیکس چین نوشت که با قطع اینترنت و محدودیت‌های ارتباطی، برخی چینی‌های مقیم ایران روند خروج خود را تسریع کرده‌اند و برخی دیگر ترجیح داده‌اند منتظر بمانند و در عین حال سطح احتیاط خود را بالاتر ببرند.

۵ ساعت پیش

صدها شهروند ایرانی ساکن تورنتو کانادا در حمایت از انقلاب ملی ایرانیان تجمع کردند

 

صدها شهروند ایرانی ساکن تورنتو کانادا با تجمع مقابل ساختمان دفتر سی‌بی‌سی، شبکه ملی کانادا، خواستار پوشش گسترده‌تر انقلاب ملی ایرانیان شدند.

آن‌ها با تاکید بر قطعی گسترده اینترنت توسط جمهوری اسلامی، از این شبکه خواستند صدای مردم معترض ایران باشد.

۶ ساعت پیش

ایستادگی معترضان در نظام‌آباد تهران مقابل نیروهای سرکوب

 

بر اساس ویدیوی رسیده به ایران‌اینترنشنال، معترضان در نظام‌آباد تهران شامگاه جمعه ۱۹ دی مقابل تیراندازی ماموران سرکوب ایستادگی کردند.

۶ ساعت پیش

معترضان در یزد بنر حکومتی را به آتش کشیدند

 

بر اساس ویدیوی رسیده به ایران‌اینترنشنال، معترضان در یزد شامگاه جمعه ۱۹ دی بنر حکومتی را به آتش کشیدند.

۶ ساعت پیش

مهدوی‌کیا: وقتی اینترنت خاموش می‌شود، حقوق بشر هم خاموش می‌شود

 

‌مهدی مهدوی‌کیا، کاپیتان پیشین تیم ملی فوتبال ایران، در واکنش به قطع کامل اینترنت از سوی جمهوری اسلامی برای سرکوب انقلاب ملی ایرانیان، از جامعه بین‌المللی درخواست کرد جلوی خاموش شدن صدای مردم ایران را بگیرند: «وقتی اینترنت خاموش می‌شود، حقوق بشر هم خاموش می‌شود.»

مهدوی‌کیا با انتشار یک استوری نوشت: «ایران در سکوت فرو رفته است. جهان باید گوش کند؛ اینترنت قطع شده است!»

مسعود شجاعی، کاپیتان پیشین تیم ملی نیز با بازنشر استوری مهدوی‌کیا، خواهان توجه مجامع بین‌المللی به وضعیت مردم ایران شد.

اشکان دژاگه، کاپیتان پیشین تیم ملی، با انتشار یک استوری نوشت: «اینترنت ایران قطع شده اما صداها هنوز شنیده می‌شود.»

امیر عابدزاده، دروازه‌بان پیشین تیم ملی هم در حمایت از انقلاب ملی ایرانیان، با انتشار طرحی گرافیکی، تابش نور از ایران به سراسر جهان را مجسم کرد.

۶ ساعت پیش

پرچم شیر و خورشید و فریاد «مرگ بر خامنه‌ای» در تجمع معترضان در نیویورک

 

ویدیوهای ارسال‌شده به ایران‌اینترنشنال نشان می‌دهند ایرانیان مقیم نیویورک در آمریکا، شامگاه جمعه ۱۹ دی با برافراشتن پرچم شیر و خورشید، فریاد «مرگ بر خامنه‌ای» سردادند.

۶ ساعت پیش

علیرضا فغانی خواهان پایان قطعی اینترنت در ایران شد

 

در ادامه اعتراض ورزشکاران ایرانی خارج از کشور به قطع کامل اینترنت از سوی جمهوری اسلامی برای سرکوب انقلاب ملی ایرانیان، علیرضا فغانی، داور بین‌المللی ایرانی، با انتشار یک استوری نوشت: «اینترنت ایران قطع شده اما صداها هنوز شنیده می‌شود.»

پویا تاجیک، کاپیتان پیشین تیم ملی بسکتبال، محسن بهشتی‌راد، قهرمان یخنوردی سرعت جهان، پیمان رجبی، عضو پیشین تیم ملی دوومیدانی و نازنین ملایی، عضو پیشین تیم ملی روئینگ ایران نیز با انتشار استوری‌هایی به قطع اینترنت در ایران معترض شدند.

همزمان با همراهی میلیونی مردم ایران در شهرهای مختلف با فراخوان شاهزاده پهلوی در روز ۱۸ دی‌ماه، جمهوری اسلامی با قطع کامل اینترنت در کشور، به سرکوب معترضان پرداخته است.

۶ ساعت پیش

وزارت خارجه آمریکا: ایرانی‌ها متحد و خواستار تغییر هستند

 

حساب فارسی وزارت خارجه آمریکا در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که در روز سیزدهم اعتراضات، بزرگ‌ترین ترس رژیم جمهوری اسلامی کاملا آشکار شده است: ایرانی‌ها متحد و خواستار تغییر هستند.

حساب فارسی وزارت خارجه آمریکا در ایکس افزود که پاسخ رژیم جمهوری اسلامی قطع اینترنت، اعمال خشونت علیه مردم و اعلام نقش داشتن «آشوب‌گران خارجی» در اعتراضات است، اما حقیقت آشکار شده است: رژیم جمهوری اسلامی در دردسر بزرگی افتاده است.

۶ ساعت پیش

ایرانیان مقیم اوکلند در نیوزیلند پرچم جمهوری اسلامی را پاره کردند

 

ویدیوهای ارسال‌شده به ایران‌اینترنشنال نشان می‌دهند ایرانیان مقیم اوکلند در نیوزیلند، شامگاه جمعه ۱۹ دی با برافراشتن پرچم شیر و خورشید و فریاد شعار «جاوید شاه»، پرچم جمهوری اسلامی را پاره کردند.

۶ ساعت پیش

ایرانیان مقیم توکیو با شعار «جاوید شاه» تجمع کردند

 

ویدیوی ارسال‌شده به ایران‌اینترنشنال نشان می‌دهد ایرانیان مقیم توکیو در ژاپن، شامگاه جمعه ۱۹ دی با شعار «جاوید شاه» در خیابان تجمع برگزار کردند.

۶ ساعت پیش

شعار «جاوید شاه» روی کرکره مغازه‌ها در تهران

 

ویدیوی ارسال‌شده به ایران‌اینترنشنال نشان می‌دهد روی کرکره مغازه‌ها در تهران شعار «جاوید شاه» نوشته شده است.

۷ ساعت پیش

ویدیوهایی از تظاهرات شامگاه جمعه در تهران

 

بر اساس ویدیوی رسیده به ایران‌اینترنشنال، مردم تهران در میدان هروی، شامگاه جمعه ۱۹ دی در خیابان شعار «جاوید شاه» سردادند.

بر اساس ویدیوی رسیده به ایران‌اینترنشنال، مردم تهران در بلوار کشاورز، شامگاه جمعه ۱۹ دی در خیابان شعار «امسال سال خونه، سیدعلی سرنگونه» سردادند.

ویدیوی رسیده به ایران‌اینترنشنال نشان می‌دهد مردم تهران در محله دولت، شامگاه جمعه ۱۹ دی در خیابان شعار «آزادی» سردادند.

۷ ساعت پیش

مدارس استان خراسان رضوی تعطیل شد

 

تمامی مدارس استان خراسان رضوی در روزهای یکشنبه و دوشنبه تعطیل شد.

امتحانات رشته‌های علوم پزشکی دانشگاه آزاد نیز یک هفته به تاخیر افتاد.

دانشگاه چمران اهواز اعلام کرد باقی‌مانده امتحانات نیم‌سال تحصیلی این دانشگاه مجازی شد.

۷ ساعت پیش

شعار «مرگ بر دیکتاتور» در تظاهرات شبانه مردم آمل

 

ویدیوهای رسیده به ایران‌اینترنشنال نشان می‌دهند جمعیت گسترده‌ای از مردم آمل، شامگاه جمعه ۱۹ دی در خیابان‌ها شعار «مرگ بر دیکتاتور» سردادند.

۷ ساعت پیش

بازار شیراز در اعتصاب کامل به‌سر می‌برد

 

بر اساس ویدیوی رسیده به ایران‌اینترنشنال، بازار شیراز در اعتصاب کامل به‌سر می‌برد.

۷ ساعت پیش

پرونده‌سازی ‌خبرگزاری فارس برای ورزشکاران حامی اعتراضات و شاهزاده رضا پهلوی

 

‌خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران با بازنشر همراهی وریا غفوری، باشگاه برق شیراز و علی حبیبی‌نژاد، بوکسور تیم ملی با فراخوان شاهزاده رضا پهلوی برای پنجشنبه و جمعه، علاوه بر پرونده‌سازی برای آنها، خواستار «جواب محکم» به آنها به دلیل آنچه که «دعوت به آشوب» خوانده است، شد.

کافه وریا چهارشنبه در اینستاگرام نوشت که «در راستای همدردی با مردم عزیز ایران در اعتراض به فشار اقتصادی و معیشتی، روزهای پنجشنبه و جمعه تعطیل است.»

فارس مدعی شده که «این ناآرامی‌ها به‌زودی به پایان می‌رسد» اما فدراسیون فوتبال و باشگاه استقلال «باید نشان بدهند دعوت به آشوب جواب محکمی خواهد داشت».

فارس همین نسخه را برای باشگاه برق شیراز که برای همراهی با انقلاب ملی ایرانیان، اعلام کرد فعلا در فضای مجازی فعالیتی نخواهد داشت هم پیچیده است.

خبرگزاری سپاه که تا پیش از این عبارت «جمهوری اسلامی ایران» را استفاده می‌کرد، با حذف جمهوری اسلامی، فعالیت‌های باشگاه برق شیراز تا تحت قوانین «ایران» دانسته است: «اقدامی بی‌سابقه از سوی یک باشگاه که طبق قوانین «ایران» فعالیت می‌کند.»

این خبرگزاری همچنین خواستار «جواب محکم» فدراسیون بوکس به علی حبیبی‌نژاد، بوکسور تیم ملی ایران شد که در حمایت از فراخوان شاهزاده رضا پهلوی برای پنجشنبه و جمعه گذشته، در اینستاگرام نوشت: «به عنوان یک ورزشکار میگم، گاهی پیاده‌روی بهترین ورزش است.»

فارس درحالی این ورزشکاران را متهم به «دعوت به آشوب» کرده که همراهی ورزشکاران فعلی و سابق با انقلاب ملی ایرانیان را با ساده‌سازی به «اعتراض به وضعیت اقتصادی» خلاصه کرده و نوشته «گله از اوضاع اقتصادی یک حرف است و دعوت به فراخوانی که از ابتدا حدس زده می‌شد به آشوب بیانجامد یک بحث دیگر.»

پیش از این مصطفی وثوق‌کیا، خبرنگار حکومتی که در لیست خبرنگاران اعزامی از سوی جمهوری اسلامی به قطر برای تشویق تیم ملی فوتبال در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر حضور داشت، با انتشار پستی در شبکه اجتماعی ایکس، خواهان اخراج وریا غفوری از کادر فنی استقلال به‌دلیل حمایت از خیزش ملی ایرانیان شد.

منبع:ایران اینترنشنال