PEZHVAKEIRAN.COM خبرگزاری سپاه: تهران در پاسخ به آمریکا بر «حفظ غنی‌سازی در خاک ایران» تاکید می‌کند
 

خبرگزاری سپاه: تهران در پاسخ به آمریکا بر «حفظ غنی‌سازی در خاک ایران» تاکید می‌کند

خبرگزاری سپاه: تهران در پاسخ به آمریکا بر «حفظ غنی‌سازی در خاک ایران» تاکید می‌کند

خلاصه

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی اعلام کرد: «طرح آمریکا از نظر ما قابل قبول نیست.» او درباره دور بعدی مذاکرات تهران با واشینگتن گفت که خبر خاصی در حال حاضر وجود ندارد

 

۶ دقیقه پیش

خبرگزاری سپاه: ایران طی دو روز آینده رسما به پیشنهاد آمریکا پاسخ خواهد داد

 

خبرگزاری تسنیم وابسته به سپاه پاسداران نوشت که ایران طی دو روز آینده رسما به پیشنهاد آمریکا برای توافق با ایران پاسخ خواهد داد و این پاسخ به صورت مکتوب و از مجاری دیپلماتیک خواهد بود.

بر اساس این گزارش، ایران در پاسخ به آمریکا، پیشنهادی را برای توافق مطرح خواهد کرد که در آن ضمن «حفظ اصل غنی‌سازی در خاک ایران، اقداماتی از سوی ایران برای رفع نگرانی‌ها در ازای رفع موثر تحریم‌‌ها مطرح خواهد کرد.»

تسنیم نوشت که ایران همچنین آمادگی خود را برای برگزاری دور بعدی مذاکرات با آمریکا «در صورت حفظ خطوط قرمز ایران» اعلام خواهد کرد.

۱۰ دقیقه پیش

وزارت خارجه ایران: پیشنهاد آمریکا قابل قبول نیست

 

اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی اعلام کرد: «طرح آمریکا از نظر ما قابل قبول نیست. هر پیشنهادی باید محصول و برآیند روند مذاکراتی باشد.»

او درباره دور بعدی مذاکرات تهران با واشینگتن گفت که خبر خاصی در حال حاضر وجود ندارد.

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی افزود:‌ «متاسفانه آژانس تحت نفوذ سه کشور اروپایی و آمریکا تصمیم گرفت گزارش جامع را تهیه کند و سه کشور اروپایی آن را برای تهیه قطعنامه مورد سوءاستفاده قرار دادند. پاسخ تقابل، همکاری بیشتر نخواهد بود.»

بقایی گفت: «ما طرح پیشنهادی خود را به زودی بعد از نهایی شدن از طریق عمان به طرف مقابل ارائه خواهیم کرد. این طرح معقول منطقی و متوازن است. توصیه می‌کنیم که حتما طرف آمریکایی این فرصت را قدر بداند. حتما به نفع آمریکاست که این طرح را به صورت جدی مدنظر قرار دهد.»

پیشتر کرولاین لیویت سخنگوی کاخ سفید در پاسخ به پرسش ایران اینترنشنال درباره وضع تحریم‌های تازه علیه جمهوری اسلامی، گفت: «رییس‌جمهور ترامپ به‌روشنی اعلام کرده است که ایران هرگز نباید به بمب هسته‌ای دست پیدا کند.»

او افزود: «فرستاده ویژه، استیو ویتکاف، پیشنهادی دقیق و قابل‌قبول به حکومت ایران ارائه داده است و به نفع آن‌هاست که این پیشنهاد را بپذیرند.»

سخنگوی کاخ سفید تاکید کرد که «به‌دلیل احترام به روند جاری توافق، دولت از اظهار نظر درباره جزئیات این پیشنهاد در برابر رسانه‌ها خودداری خواهد کرد.»

مذاکرات هسته‌ای بین جمهوری اسلامی و ایالات متحده در سوم خرداد با برگزاری پنجمین دور گفتگوها در رم به پایان رسید. پس از آن، یک مقام ارشد دولت آمریکا گفت که دو طرف توافق کرده‌اند که به‌زودی دوباره دیدار کنند. اما سی‌ان‌ان به‌نقل از منابع آگاه گزارش داد که برگزاری دور بعدی مذاکرات با تردید جدی مواجه است و شاید اصلاً چنین اتفاقی روی ندهد.

پیشنهاد جدید ایالات متحده برای توافق هسته‌ای، شنبه۱۰ خرداد از سوی بدر البوسعیدی، وزیر امور خارجه عمان که میانجی‌گری میان تهران و واشینگتن را برعهده دارد، در جریان سفری کوتاه به تهران به مقامات جمهوری اسلامی ارائه شد.

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی نیز پیشتر گفته بود که پاسخ رسمی حکومت ایران به پیشنهاد آمریکا به‌زودی ارائه خواهد شد.

خبرگزاری رویترز نیز دوشنبه ۱۲ خرداد به‌نقل از یک دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی گزارش داد که جمهوری اسلامی در آستانه رد پیشنهاد تازه‌ای از سوی ایالات متحده برای حل مناقشه هسته‌ای چند دهه‌ای است.

این دیپلمات ارشد که نامش اعلام نشده، به رویترز گفت که طرح آمریکا «غیربدیهی» و فاقد ملاحظات منافع ایران است و هیچ انعطافی در موضع آمریکا نسبت به موضوع غنی‌سازی اورانیوم در خاک ایران نشان نمی‌دهد.

۴۷ دقیقه پیش

مدیر اجرایی «انجمن خاورمیانه»: پنجره فرصت در مورد برنامه هسته‌ای ایران در حال بسته شدن است

 

گرگ رومَن، مدیر اجرایی «انجمن خاورمیانه»، درباره برنامه اتمی جمهوری اسلامی گفت: «ایران ۲۷۵ کیلوگرم اورانیوم با غنای ۶۰ درصد در اختیار دارد که بسیار به آستانه ۹۱ درصدی مورد نیاز برای کاربرد تسلیحاتی نزدیک است. جهش از ۶۰ درصد به ۹۰ درصد فقط ۱۰ درصد از کل مسیر غنی‌سازی را در بر می‌گیرد.»

مدیر اجرایی «انجمن خاورمیانه» افزود: «غرب خود را برای احتمال عبور از نقطه بی‌بازگشت آماده می‌کند. دیپلماسی پنهان همچنان ادامه دارد، اما پنجره فرصت در حال بسته شدن است. جلوگیری از عبور ایران از این خط قرمز اکنون به یک مسابقه با زمان تبدیل شده است.»

گرگ رومن به شاخص‌های فنی اشاره کرد که نشان می‌دهد ایران از مرحله تهدید و نمایش عبور کرده است.

او گفت: «غنی‌سازی اورانیوم تا ۸۳.۷ درصد در فردو، مدل‌سازی رایانه‌ای و آزمایش‌های متالورژی برای طراحی سلاح، تولید فلز اورانیوم بدون کاربرد غیرنظامی، کار بر روی چاشنی‌های انفجاری با سیم پل انفجاری و همچنین ساخت تاسیسات زیرزمینی در نطنز که هدف قرار دادن آن‌ها با حمله هوایی ممکن نیست، همگی نشان‌دهنده نیت واقعی ایران هستند.»

۵۳ دقیقه پیش

محمد اسلامی: نزدیک به ۱۳۰ بازرس آژانس در ایران رفت‌وآمد دارند

 

محمد اسلامی، رییس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: «نزدیک به ۱۳۰ بازرس آژانس در ایران رفت‌وآمد دارند و تأسیسات هسته‌ای ما را بازرسی می‌کنند. آژانس دوربین دارد، بازرسی‌های سرزده و برنامه‌ریزی‌شده انجام می‌دهد و این‌ها طبق پادمان‌ها و ان‌پی‌تی است که ما به آن‌ها پایبند هستیم.»

اسلامی گفت: «غنی‌سازی اساس صنعت هسته‌ای است. اما طوری صحبت می‌کنند که گویی غنی‌سازی چیزی فوق‌العاده است.»

او افزود: «هیچ برنامه پنهانی یا اعلام‌نشده‌ای نداریم. هیچ کشوری به اندازه ما تحت نظارت نیست و این نکته بسیار مهم است.»

۱ ساعت پیش

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس ایران: روند مذاکرات خوشبینانه است

 

فداحسین مالکی،‌ عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: «علیرغم این‌که ما سیاست واحدی را در گفتار ترامپ مشاهده نمی‌کنیم و مذاکرات در این پنج دور دارای چالش‌هایی بود، اما روند خوشبینانه است.»

او افزود: «اسرائیلی‌ها به هر طریقی به دنبال این هستند مذاکرات به بن‌بست برسد و شکست بخورد، زیرا شکست ایران پیروزی اسرائیل است.»

۱۱ ساعت پیش

معاون سازمان انرژی اتمی: گروسی به‌جای محکوم‌ کردن تهدیدها، گفت فردو را نمی‌شود از بین برد

 

بهروز کمالوندی، معاون سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی، اعلام کرد که ایران فهرستی از اقدامات تقابلی در واکنش به قطعنامه احتمالی شورای حکام علیه جمهوری اسلامی آماده کرده است.

کمالوندی با اشاره به بازدید اخیر رافائل گروسی، مدیرکل آژانس، از سایت هسته‌ای فردو گفت: «به‌جای آنکه تهدیدهای آمریکا و اسرائیل را محکوم کند، گفت که به فردو رفتم و آن‌جا را به‌سادگی نمی‌شود از بین برد.»

او افزود: «در موضوعاتی مانند تورقوزآباد و ورامین، ما ۹ ماه پیش مسئولان آژانس را دعوت کردیم و اسناد خرابکاری را به آن‌ها نشان دادیم. آن‌ها گفتند اسناد شما منسجم است اما نمی‌توانیم ارزیابی‌های گذشته را کنار بگذاریم.»

به گفته کمالوندی، «تقریبا ۲۲ درصد از بازرسی‌های یک سال گذشته آژانس، به ایران اختصاص داشته، در حالی که تعداد تاسیسات هسته‌ای ایران سه درصد کل جهان» است.

۱۲ ساعت پیش

کمالوندی: گزارش آژانس ادبیات ساختگی و من درآوردی دارد

 

بهروز کمالوندی، معاون سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی اعلام کرد: «گزارش آژانس را دیر به ما دادند و ما باید طی ۲۴ ساعت جواب می‌دادیم.»

کمالوندی افزود: «گزارش آژانس ادبیات ساختگی و من درآوردی دارد.»

او ادامه داد: «سعی کردند گزارش آژانس را حقوقی جلوه دهند، اما حقوقی نیست و با کلمات بازی کرده‌اند.»

منبع:ایران اینترنشنال