PEZHVAKEIRAN.COM عراقچی در گفت‌وگو با وزیر خارجه آلمان خواستار ادامه مذاکرات با اروپا شد
 

عراقچی در گفت‌وگو با وزیر خارجه آلمان خواستار ادامه مذاکرات با اروپا شد

عراقچی در گفت‌وگو با وزیر خارجه آلمان خواستار ادامه مذاکرات با اروپا شد
خلاصه
عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی گفت نامه‌ای از سوی آمریکا از طریق عمان به تهران ارسال شده و پاسخ به آن در حال تهیه است
 
۱۴ دقیقه پیش
خبر فوریاکسیوس: پیشنهاد محرمانه آمریکا به ایران شامل اجازه غنی‌سازی محدود اورانیوم است
 
سایت خبری اکسیوس در گزارشی اختصاصی اعلام کرد که ایالات متحده در پیشنهادی محرمانه به جمهوری اسلامی، اجازه غنی‌سازی محدود اورانیوم در خاک ایران را داده است؛ اقدامی که با مواضع علنی مقامات دولت ترامپ، از جمله استیو ویتکاف، فرستاده ویژه کاخ سفید، و مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، در تضاد است.
این پیشنهاد که شنبه از سوی ویتکاف به تهران ارائه شد، به ایران اجازه می‌دهد برای مدت‌زمانی که در مذاکرات آتی مشخص خواهد شد، غنی‌سازی سطح پایین اورانیوم را ادامه دهد.
منابع مطلع به اکسیوس گفته‌اند که این پیشنهاد مسیر جدیدی را برای دستیابی به توافق باز می‌کند، اگرچه با خطر واکنش منفی متحدان آمریکا، به‌ویژه اسرائیل و سناتورهای جمهوری‌خواه در کنگره همراه است.
به گفته این منابع، ایران در قالب این پیشنهاد اجازه دارد غنی‌سازی را تا سقف سه درصد ادامه دهد، اما باید تاسیسات زیرزمینی خود را برای مدتی معین غیرفعال کرده و توسعه سانتریفیوژهای پیشرفته را متوقف کند.
همچنین قرار است نظارت‌های شدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعمال شود و اجرای فوری پروتکل الحاقی مورد انتظار باشد. لغو تدریجی تحریم‌ها نیز منوط به تایید پایبندی ایران به مفاد توافق از سوی واشینگتن و آژانس خواهد بود.
کارولین لیویت، سخنگوی کاخ سفید، بدون رد جزئیات منتشرشده، به اکسیوس گفت: «ترامپ تاکید کرده که ایران هرگز نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد. فرستاده ویژه ویتکاف پیشنهاد دقیقی را به رژیم ایران ارائه داده و به نفع تهران است که آن را بپذیرد. اما از احترام به روند جاری مذاکرات، دولت از اظهار نظر بیشتر خودداری می‌کند.»
در واکنش، اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی، اعلام کرد که ایران هنوز درباره زمان و نحوه لغو تحریم‌ها تضمین‌های کافی دریافت نکرده و پیشنهاد آمریکا را همچنان در دست بررسی دارد.
او همچنین ارزیابی کاخ سفید مبنی بر «قابل قبول بودن» این پیشنهاد برای ایران را رد کرد.
این پیشنهاد در شرایطی ارائه شده که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، بارها با هرگونه توافقی که به ایران اجازه غنی‌سازی بدهد مخالفت کرده و حتی نسبت به اقدام نظامی هشدار داده است.
به گزارش اکسیوس، ترامپ در گفت‌وگو با نتانیاهو او را از اقداماتی که ممکن است مذاکرات را به شکست بکشاند برحذر داشته، اما مقام‌های آمریکایی نگران‌اند اسرائیل به‌طور یک‌جانبه وارد عمل شود.
۱۷ دقیقه پیش
کاخ سفید: ترامپ و نتانیاهو درباره حمله در بولدر و مذاکرات هسته‌ای ایران گفت‌وگو کردند
 
کارولین لیویت، سخنگوی کاخ سفید، اعلام کرد دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیری اسرائیل دوشنبه درباره مسائل مختلفی از جمله روند مذاکرات هسته‌ای با جمهوری اسلامی و حمله روز یک‌شنبه به مراسم یادبود گروگان‌های اسرائیلی در شهر بولدر آمریکا، گفت‌و‌گو کردند.
۴۰ دقیقه پیش
رییس سازمان انرژی اتمی: اجازه ندهیم اقدامات رسانه‌ای آمریکا بر افکار عمومی تاثیر بگذارد
 
محمد اسلامی، رییس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی، با اشاره به فشارهای سیاسی واشینگتن گفت: «به لحاظ سیاسی شاهد فشارهای آمریکایی‌ها هستیم.»
او افزود: «نباید اجازه دهیم این‌گونه تهاجم‌ها و اقدامات رسانه‌ای بر روی اذهان عمومی و مردم تاثیر بگذارد.»
۴۶ دقیقه پیش
تحلیلشاهین مدرس: جمهوری اسلامی می‌خواهد هم مشروعیت داخلی را حفظ کند و هم زمان بخرد
 
شاهین مدرس، کارشناس روابط بین‌الملل و تحلیل‌گر مطالعات امنیتی، به ایران‌اینترنشنال گفت: «جمهوری اسلامی با دیپلماسی دو سطحی می‌خواهد هم مشروعیت داخلی را حفظ کند و هم زمان بخرد. هدف آن، جلوگیری از فعال‌سازی مکانیزم ماشه یا حتی دستیابی به سلاح هسته‌ای است.»
۱ ساعت پیش
آلمان: در جهت دستیابی به تفاهم دیپلماتیک درباره برنامه هسته‌ای ایران تلاش می‌کنیم
 
یوهان واده‌فول، وزارت خارجه آلمان در توییتی درباره تماس با عراقچی نوشت: «ما به‌عنوان تروئیکای اروپایی، به تلاش خود برای دستیابی به تفاهم دیپلماتیک درباره برنامه هسته‌ای ایران ادامه می‌دهیم.»
۱ ساعت پیش
عراقچی به وزیر خارجه آلمان: ایران برای ادامه مذاکرات هسته‌ای با اروپا آماده است
 
عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، دوشنبه ۱۲ خرداد در تماس تلفنی با یوهان واده‌فول، وزیر امور خارجه آلمان، درباره روابط دوجانبه و مسائل مرتبط با مذاکرات هسته‌ای گفت‌وگو کرد.
به گزارش منابع رسمی، عراقچی در این گفت‌وگو با ابراز امیدواری نسبت به بهبود روابط تهران و برلین، به برخی تفاهمات قبلی اشاره کرد و گفت ایران آمادگی دارد گام‌های موثری در این مسیر بردارد.
او با اشاره به روند دیپلماتیک میان ایران و آمریکا برای رفع تحریم‌ها، بر نقش‌آفرینی سازنده اروپا در پرونده هسته‌ای تاکید کرد و تمایل تهران را برای ادامه گفت‌وگوها با سه کشور اروپایی و اتحادیه اروپا اعلام داشت.
۲ ساعت پیش
یک‌ نماینده مجلس: آمریکا پیشنهاد تشکیل یک کنسرسیوم هسته‌ای را مطرح کرد
 
ابوالفضل ظهره‌وند، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس، در گفت‌وگو با وب‌سایت انتخاب گفت آمریکا در چارچوب پیشنهاد مکتوب خود برای توافق با جمهوری اسلامی، دو طرح ارائه کرده است.
به گفته او، «پیشنهاد اول تعلیق غنی‌سازی برای مدتی و سپس تصمیم‌گیری نهایی است که مورد قبول ما نیست.»
ظهره‌وند اضافه کرد: «پیشنهاد دوم این است که غنی‌سازی جمع‌آوری شود و در صورت تمایل برای ادامه فعالیت هسته‌ای، کنسرسیومی با مشارکت آمریکا، عربستان سعودی، امارات متحده عربی و قطر در یکی از جزایر ایجاد شود که تحت کنترل آمریکایی‌ها باشد.»
۵ ساعت پیش
عراقچی: اگر آمریکا بخواهد ما را از داشتن فناوری هسته‌ای محروم کند توافقی در کار نخواهد بود
 
عباس عراقچی وزیر خارجه جمهوری اسلامی در جریان سفر به قاهره گفت: «اگر آمریکا بخواهد ما را از داشتن فناوری هسته‌ای محروم کند قطعاً توافقی در کار نخواهد بود.»
عراقچی گفت: «غنی سازی براساس معاهدات بین‌الملل حق ماست و این حق را نمی‌توان از ایران گرفت.»
او تاکید کرد: «اگر هدف از مذاکرات محرومیت ایران از فعالیت‌های مسالمت‌آمیز باشد، قطعا توافقی درکار نخواهد بود و ما برای اثبات حقانیت خود هرگز میز مذاکره را ترک نخواهیم کرد.»
وزیر خارجه جمهوری اسلامی گفت: ««در خصوص مکانیزم ماشه امیدواریم کشورهای اروپایی این اشتباه را مرتکب نشوند. این سیاست غلط خواهد بود و به بحران‌های موجود اضافه خواهد کرد.»
عراقچی افزود: «برنامه هسته‌ای ایران مسالمت‌آمیز است؛ چیزی برای مخفی کردن نداریم. اطمینان دارم از طریق دیپلماسی می‌توانیم به راه‌حل بهتر برسیم و از بحران‌های بیشتر جلوگیری کنیم.»
عراقچی افزود: «ملت ایران برای غنی‌سازی اورانیوم هزینه سنگینی پرداخت کرده است.»
عراقچی تاکید کرد: «آژانس نباید اجازه دهد اعتبار این نهاد دستخوش اغراض و فشارهای سیاسی برخی کشورهای عضو قرار گیرد»
۵ ساعت پیش
گروسی: ممکن است بعضی نکات گزارش‌های ما برای برخی ناراحت‌کننده باشد
 
رافائل گروسی مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در جریان سفرش به مصر گفت: «گزارش ما طبیعتاً گزارشی بی‌طرف است. به عنوان یک گزارش بی‌طرف، واقعیت‌ها را همان‌گونه که هستند بیان می‌کند. ممکن است بعضی نکات برای برخی ناراحت‌کننده باشد».
او افزود: «برای برخی افراد، و ما رک و صادقانه صحبت می‌کنیم. به مورد انتقاد قرار گرفتن عادت داریم. نکته جالب این است که گاهی از یک طرف مورد انتقاد قرار می‌گیریم و روز بعد از طرف مقابل. این موضوع ما را مطمئن می‌کند که ما یک میانجی کاملا صادق و بی‌طرف هستیم».
گروسی گفت: «نیاز به شفافیت بیشتر وجود دارد. این موضوع بسیار، بسیار روشن است و هیچ چیز نمی‌تواند به ما اطمینان بدهد، مگر توضیحات کامل درباره برخی فعالیت‌ها».
۵ ساعت پیش
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: ۵۰ هزار نیروی آمریکایی در تیررس ما هستند
 
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در واکنش به هشدارهای حمله نظامی به جمهوری اسلامی، گفت که ۵۰ هزار نیروی آمریکایی «زیر تیررس مستقیم جمهوری اسلامی بدون هیچ دفاعی هستند.»‌
زارعی افزود: «فاصله برخی از پایگاه‌های آن‌ها با ما ۲۰۰ کیلومتر است و موشکی که از ایران بلند شود،‌ با موشکی که آن‌ها شلیک کنند، از لحاظ زمانی سازگاری ندارند و ما به راحتی می‌توانیم آن‌ها را تحت ضربه شدید قرار دهیم.»
او ادامه داد: «در فاصله بین وعده صادق یک و دو، ۸۰ درصد موشک‌های ما به هدف خورد، اما جوان انقلابی ما با برخی سلبریتی‌های سیاسی، فضا را بر نظامیان تنگ کردند.»
زارعی درباره مذاکرات تهران و واشینگتن اشاره کرد:‌ «تا آنجا که می‌دانم، در دور پنجم مذاکرات شرایط سخت‌تر شده است و خطوط قرمز دو طرف در حال برخورد به یکدیگر است.»
۶ ساعت پیش
گروسی و عراقچی در قاهره با یکدیگر دیدار کردند
 
رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ظهر دوشنبه ۱۲ خرداد در قاهره با عباس عراقچی وزیر خارجه جمهوری اسلامی دیدار کرد.
بر اساس تصویری که از این دیدار منتشر شده، بدر عبدالعاطی وزیر خارجه مصر نیز در این دیدار حضور داشت.
گروسی در شبکه ایکس نوشت: « قدردان نقش سازنده مصر در حمایت از راه‌حل‌های صلح‌آمیز و دیپلماتیک برای چالش‌های منطقه‌ای هستیم.»
۷ ساعت پیش
رویترز: تهران در حال تدوین پاسخ منفی به پیشنهاد آمریکاست
 
خبرگزاری رویترز به نقل از یک دیپلمات ایرانی گزارش داد که جمهوری اسلامی در آستانه رد پیشنهاد آمریکا در زمینه رسیدن به توافق در گفت‌وگوهای دو کشور است.
این فرد گفت که تهران در حال تدوین پاسخی منفی است که به منزله رد پیشنهاد آمریکاست.
این دیپلمات پیشنهاد آمریکا را «بی‌پایه» خواند که نه تنها منافع تهران را در نظر نمی‌گیرد، بلکه موضع واشینگتن در مورد غنی‌سازی اورانیوم را نیز بدون تغییر باقی می‌گذارد.
پیشنهاد جدید آمریکا برای توافق هسته‌ای روز شنبه از طریق وزیر خارجه عمان‌ که در سفری کوتاه به تهران رفته بود، به ایران ارائه شد. عمان میانجی گفت‌وگوهای هسته‌ای میان تهران و واشنگتن است.
در حالی که آمریکا بر توقف غنی‌سازی در ایران و برچیدن تاسیسات اتمی تاکید کرده،‌ مقام‌های جمهوری اسلامی مکررا گفته‌اند که غنی‌سازی اورانیوم خط قرمز تهران است.
این دیپلمات که به‌دلیل حساسیت موضوع نخواست نامش فاش شود، به رویترز گفت: «در این پیشنهاد، موضع آمریکا درباره غنی‌سازی در خاک ایران بدون تغییر مانده و هیچ توضیح روشنی درباره لغو تحریم‌ها ارائه نشده است.»
کرولاین لیویت، سخنگوی کاخ سفید، گفت که استیو ویتکاف، نماینده ویژه دونالد ترامپ در امور خاورمیانه، پیشنهادی «دقیق و قابل قبول» برای توافق هسته‌ای به جمهوری اسلامی ارائه کرده است. لیویت گفت: «به نفع ایران است که آن را بپذیرد.»
کمی قبل از این گزارش رویترز، رسانه‌های ایران دوشنبه به نقل از یک منبع مطلع ایرانی نوشند که پیشنهاد مکتوب آمریکا درباره توافق در مذاکرات عمان «خیال‌بافانه و یک‌جانبه» بوده به گونه‌ای که ایران نمی‌تواند آن را «مبنایی منصفانه برای سازشی احتمالی» در نظر بگیرد.
او افزود: «پیشنهاد اخیر آمریکا برای یک توافق هسته‌ای جدید با ایران غیرقابل قبول است.»
۷ ساعت پیش
نورنیوز: پیشنهاد آمریکا بخشی از «فشار ترکیبی» علیه جمهوری اسلامی است
 
نورنیوز رسانه نزدیک به شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی دوشنبه اعلام کرد که پیشنهاد آمریکا بخشی از «فشار ترکیبی» علیه جمهوری اسلامی است.
نورنیوز در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «طرح مکتوب آمریکا همراه با اظهارات کم‌سابقه ترامپ درباره "نزدیکی توافق"، بخشی از سناریوی فشار ترکیبی است؛ هدف، افزایش مطالبه داخلی و تحمیل توافقی نامتوازن به ایران. تهدید اسنپ‌بک و گزارش آژانس هم مکمل همین فشار هماهنگ‌اند.»
۷ ساعت پیش
گروسی: گزارش‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره ایران بی‌طرفانه است
 
مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: «امیدواریم به یک راه حل دیپلماتیک در مورد برنامه اتمی ایران دست پیدا کنیم.»
گروسی افزود: «آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از تلاش‌های استیون ویتکاف، نماینده ویژه ترامپ، در مذاکرات در پرونده اتمی ایران حمایت می‌کند.»
او گزارش‌های آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره ایران را «بی‌طرفانه»، خواند و ادامه داد که آژانس در هر گونه توافق در مورد برنامه اتمی جمهوری اسلامی، نقشی تضمین‌کننده خواهد داشت.
بر اساس گزارش اخیر آژانس، جمهوری اسلامی از اوایل فوریه تاکنون، ذخایر اورانیوم غنی‌شده تا سطح ۶۰ درصد خود را تقریباً دو برابر کرده و به میزان کافی برای ساخت ۱۰ بمب هسته‌ای رسانده است. این میزان، از زمانی که دونالد ترامپ دور دوم ریاست جمهوری خود را آغاز کرد، انباشته شده است.
گزارش دوم آژانس نیز بر همکاری نکردن جمهوری اسلامی با تحقیقات درباره مواد هسته‌ای اعلام‌نشده تاکید دارد. بر اساس توافق‌نامه‌های پادمانی که بخشی از پیمان عدم اشاعه سلاح‌های هسته‌ای (NPT) است، ایران موظف است تمام مواد و فعالیت‌های هسته‌ای خود را به‌طور کامل گزارش دهد.
دو گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در واقع زمینه‌سازی برای نشست ۱۹ خرداد شورای حکام هستند؛ نشستی که انتظار می‌رود در آن، کشورهای اروپایی و ایالات متحده درباره صدور قطعنامه‌ای برای اعلام پایبند نبودن جمهوری اسلامی به تعهداتش در پیمان ان‌پی‌تی (NPT) تصمیم‌گیری کنند.
۸ ساعت پیش
عضو کمیسیون امنیت ملی: حق غنی‌سازی در خاک ایران غیرقابل معامله و مذاکره است
 
علی خضریان، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به اینکه حق غنی‌سازی در خاک ایران غیرقابل معامله و مذاکره است، گفت: «هیچ قانون بین‌المللی، نمی‌تواند مانع غنی‌سازی ایران شود.»
او افزود: «آمریکایی‌ها به خوبی می‌دانند که حق غنی‌سازی در خاک ایران غیرقابل معامله و مذاکره است و مطابق ماده چهارم پی‌ان‌تی، ملت ایران حق برخورداری از انرژی هسته‌ای را دارد.»
۸ ساعت پیش
تحلیلعلی‌حسین قاضی‌زاده: آمریکا تلاش می‌کند مشوق‌هایی ارائه دهد که مذاکرات را به سرانجام برساند
 
علی‌حسین قاضی‌زاده، عضو تحریریه ایران اینترنشنال، درباره تصمیم‌ کاخ سفید برای تعلیق تحریم‌های جدید آمریکا علیه جمهوری‌اسلامی گفت:« آنچه مذاکرات را زیر سوال می‌برد، اعمال تحریم‌های جدید همزمان با مذاکرات صلح است.»
او افزود: «ممکن است پیشنهادات آمریکا در مذاکرات از نظر جمهوری اسلامی قابل پذیرش نباشد، به همین دلیل آمریکا تلاش می‌کند مشوق‌هایی ارائه دهد که مذاکرات را به سرانجام برساند.»
قاضی‌زاده گفت: «اما این مشوق‌ها باید با ایده کلان جمهوری اسلامی درباره برنامه هسته‌ای آن مرتبط باشد. اگر پیشنهادهایی مطرح شود که بخواهند بازدارندگی هسته‌ای جمهوری اسلامی را از بین ببرند، برای آن‌ها قابل قبول نخواهد بود.»
۸ ساعت پیش
عراقچی با رییس‌جمهور و وزیر خارجه مصر دیدار کرد
 
عباس عراقچی وزیر خارجه جمهوری اسلامی دوشنبه در سفر به قاهره با عبدالفتاح السیسی رییس‌جمهور و بدر عبدالعاطی وزیر خارجه مصر دیدار کرد.
۹ ساعت پیش
منبع مطلع ایرانی: پیشنهاد مکتوب آمریکا نمی‌تواند مبنای سازشی احتمالی قرار بگیرد
 
رسانه‌های ایران به نقل از یک منبع مطلع ایرانی نوشند که پیشنهاد مکتوب آمریکا درباره توافق در مذاکرات عمان «خیال‌بافانه و یک‌جانبه» بوده به گونه‌ای که ایران نمی‌تواند آن را «مبنایی منصفانه برای سازشی احتمالی» در نظر بگیرد.
او افزود: «پیشنهاد اخیر آمریکا برای یک توافق هسته‌ای جدید با ایران غیرقابل قبول است.»
پس از پنج دور مذاکرات میان جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا با میانجیگری عمان، واشنیگتن شامگاه شنبه گذشته خبر داد پیشنهاد خود در زمینه توافق هسته‌ای را به تهران ارائه کرده است.
کرولاین لیویت، سخنگوی کاخ سفید، گفت استیو ویتکاف، نماینده ویژه ترامپ در امور خاورمیانه، پیشنهادی «دقیق و قابل قبول» ارائه کرده و به نفع تهران است که این پیشنهاد را بپذیرد.
عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی نیز گفت نامه‌ای از سوی آمریکا از طریق عمان به تهران ارسال شده و پاسخ به آن در حال تهیه است.
باراک راوید، خبرنگار اکسیوس شنبه گزارش داد آمریکا در نامه‌ای که از طریق عمان به ایران ارسال شده، پیشنهاد داده حق ایران برای غنی‌سازی اورانیوم را به رسمیت بشناسد، مشروط بر اینکه ایران غنی‌سازی را به‌طور کامل متوقف کند.
بر اساس این گزارش، یکی از ایده‌های مطرح‌شده، تشکیل یک کنسرسیوم منطقه‌ای برای غنی‌سازی اورانیوم با نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و ایالات متحده است. این کنسرسیوم شامل ایران، عربستان سعودی، دیگر کشورهای عربی و آمریکا خواهد بود.
هم‌زمان، روزنامه نیویورک‌تایمز گزارش داد پیشنهاد آمریکا یک پیش‌نویس کامل توافق نیست، بلکه مجموعه‌ای از نکات کلیدی است. در این پیشنهاد، توقف کامل غنی‌سازی اورانیوم از تهران خواسته شده است.
۱۰ ساعت پیش
ایران گزارش‌ها درباره دیدار عراقچی با گروسی در مصر را تایید نکرد
 
در حالی که برخی رسانه‌ها از دیدار برنامه‌ریزی‌شده عباس عراقچی وزیر خارجه جمهوری اسلامی و رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خبر داده بودند، تهران چنین خبری را تایید نکرد.
اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی دوشنبه در نشست خبری خود در پاسخ به سوالی در این باره گفت: «چنین چیزی قابل تایید نیست.»
وزیر خارجه جمهوری اسلامی شامگاه یکشنبه وارد قاهره، پایتخت مصر شد.
او قرار است در این سفر با بدر عبدالعاطی، وزیر امور خارجه، و عبدالفتاح سیسی، رییس‌جمهوری مصر، دیدار کند.
۱۰ ساعت پیش
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی: آمریکا درباره رفع تحریم‌ها شفاف‌سازی نکرده
 
اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی اعلام کرد که پس از پنج دور برگزاری مذاکرات میان تهران و واشینگتن، مقامات جمهوری اسلامی تغییری در موضع ایالات متحده در قبال تحریم‌ها مشاهده نکرده‌اند.
آمریکا تاکنون در زمینه لغو تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی «شفاف‌سازی لازم را انجام نداده است».
بقایی دوشنبه در یک نشست خبری گفت: «ما باید برای خود کاملا روشن کنیم که تحریم‌های اعمال‌شده علیه ملت ایران، به چه نحوی و در چه سازوکاری رفع خواهند شد.»
یکشنبه فداحسین مالکی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به مذاکرات گفت: «وقتی از آمریکا صحبت می‌شود، یعنی بدعهدی نام این کشور با بی‌اعتمادی گره خورده است.»
او ادامه داد: «در صورتی می‌توانیم به توافق برسیم که هر بخش از امتیازدهی ما باید با یک بخش از رفع تحریم واقعی و عملی همراه باشد.»
پیشتر وال‌استریت ژورنال به نقل از منبعی نزدیک به کاخ سفید گزارش داد هفته گذشته کرولاین لیویت، سخنگوی کاخ سفید، دستورالعمل توقف تمام فعالیت‌های تحریمی جدید علیه جمهوری اسلامی را صادر کرده است.
در این گزارش آمده این سیاست جدید ابتدا به مقام‌های ارشد شورای امنیت ملی و وزارت خزانه‌داری ابلاغ شد، و سپس به وزارت خارجه منتقل شد.
کاخ سفید در پاسخ به درخواست وال‌استریت ژورنال برای اظهار نظر درباره تعلیق تحریم‌ها، آن را رد نکرد، اما آنا کلی، معاون سخنگوی مطبوعاتی، در بیانیه‌ای گفت: «هرگونه تصمیم جدید درباره تحریم‌ها از سوی کاخ سفید یا نهادهای مرتبط در دولت اعلام خواهد شد.»
بر اساس این گزارش، «برخی مقام‌های دولت ترامپ معتقدند این سیاست صرفا برای کند کردن روند اعمال تحریم‌های جدید و بررسی دقیق‌تر آنها در بحبوحه گفت‌وگوهای حساس هسته‌ای است، و این دستور در جایی از زنجیره اجرایی بیش از حد تفسیر شده است. دیگران نگرانند که بازیگران کلیدی سیاست‌گذاری در جریان این تصمیم نبوده و از تعلیق گسترده تحریم‌ها غافلگیر شده‌اند.»
متن کامل این گزارش را اینجا بخوانید.
۱۰ ساعت پیش
واکنش بقایی به گزارش آژانس: تحت نفوذ و فشار تعدادی از کشورهای اروپایی تدوین شده
 
اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی محتوای گزارش اخیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی را «عمدتا تکراری است و بزرگنمایی برخی از موارد فنی» دانست.
بقایی دوشنبه در یک نشست خبری گفت: «این روش‌ها به نتیجه نمی‌رسد و آزموده را آزمودن خطاست.»
او افزود: «گزارش تحت نفوذ و فشار تعدادی از کشورهای اروپایی تدوین شده است. این باعث تاسف است که برخی کشورهای غربی با این‌گونه اقدامات و تحرکات اعتبار یک سازمان بین‌المللی را مخدوش می‌کنند و این مطمئناً زیبنده آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیست.»
این اظهارات در حالی است که محمد اسلامی، رییس سازمان انرژی اتمی ایران، گفت رویکرد گزارش‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره برنامه هسته‌ای ایران، «سیاسی» است.
او افزود رافائل گروسی، مدیرکل آژانس، به‌دلیل آنچه «بلندپروازی‌ها و اشتیاق شدید برای کسب جایگاه دبیرکلی سازمان ملل» خواند، در تلاش است رضایت چند کشور خاص را جلب کند و در مسیر اهداف آن‌ها حرکت کند.
روزنامه کیهان، که زیر نظر حسین شریعتمداری نماینده علی خامنه‌ای اداره می‌شود، نوشت:‌ «یکی از زوایای مهم و کمتر پرداخته‌شده در گزارش اخیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، آن است که به نظر می‌رسد این گزارش، فراتر از اهداف فنی یا نظارتی» است.
این روزنامه افزود که این گزارش «به‌عنوان مقدمه‌ای برای آغاز فرآیند فعال‌سازی مکانیزم ماشه توسط اروپایی‌ها طراحی و تنظیم شده است».
شورای سردبیری روزنامه وال‌استریت ژورنال، در یادداشتی تاکید کرده که دو گزارش تازه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بار دیگر ثابت می‌کنند حکومت ایران همچنان به‌طور بی‌وقفه در پی دستیابی به تسلیحات هسته‌ای است و سال‌ها تلاش خود را برای پنهان‌کاری در این زمینه ادامه داده است.
این یادداشت که یکشنبه ۱۱ خرداد در وال‌استریت ژورنال منتشر شد، با این سوال آغاز شده است: «چه چیزی نگران‌کننده‌تر است؟ آنچه درباره برنامه هسته‌ای ایران می‌دانیم یا آنچه هنوز از آن بی‌اطلاع هستیم؟»
۱۱ ساعت پیش
تحلیلجمشید برزگر: توقف تحریم‌های جدید علیه جمهوری اسلامی با هدف رسیدن به توافق انجام شده
 
جمشید برزگر، روزنامه‌نگار و تحلیل‌گر سیاسی، به ایران اینترنشنال درباره توقف تحریم‌های جدید ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی گفت که دادن امتیاز از سوی دونالد ترامپ، رییس‌جمهور آمریکا، با هدف جلوگیری از تنش‌های بیشتر و رسیدن به یک توافق جامع انجام شده است.
 
۱۲ ساعت پیش
واکنش روزنامه کیهان به گزارش آژانس درباره افزایش فعالیت هسته‌ای ایران
 
روزنامه کیهان، که زیر نظر حسین شریعتمداری نماینده علی خامنه‌ای اداره می‌شود، نوشت:‌ «یکی از زوایای مهم و کمتر پرداخته‌شده در گزارش اخیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، آن است که به نظر می‌رسد این گزارش، فراتر از اهداف فنی یا نظارتی» است.
این روزنامه افزود که این گزارش «به‌عنوان مقدمه‌ای برای آغاز فرآیند فعال‌سازی مکانیزم ماشه توسط اروپایی‌ها طراحی و تنظیم شده است».
۱۷ ساعت پیش
وال‌استریت ژورنال: آمریکا دستورالعمل توقف فعالیت‌های تحریمی جدید علیه ایران را صادر کرد
 
وال‌استریت ژورنال به نقل از منبعی نزدیک به کاخ سفید گزارش داد هفته گذشته کرولاین لیویت، سخنگوی کاخ سفید، دستورالعمل توقف تمام فعالیت‌های تحریمی جدید علیه جمهوری اسلامی را صادر کرده است.
در این گزارش آمده این سیاست جدید ابتدا به مقام‌های ارشد شورای امنیت ملی و وزارت خزانه‌داری ابلاغ شد، و سپس به وزارت خارجه منتقل شد.
کاخ سفید در پاسخ به درخواست وال‌استریت ژورنال برای اظهار نظر درباره تعلیق تحریم‌ها، آن را رد نکرد، اما آنا کلی، معاون سخنگوی مطبوعاتی، در بیانیه‌ای گفت: «هرگونه تصمیم جدید درباره تحریم‌ها از سوی کاخ سفید یا نهادهای مرتبط در دولت اعلام خواهد شد.»
بر اساس این گزارش، «برخی مقام‌های دولت ترامپ معتقدند این سیاست صرفا برای کند کردن روند اعمال تحریم‌های جدید و بررسی دقیق‌تر آنها در بحبوحه گفت‌وگوهای حساس هسته‌ای است، و این دستور در جایی از زنجیره اجرایی بیش از حد تفسیر شده است. دیگران نگرانند که بازیگران کلیدی سیاست‌گذاری در جریان این تصمیم نبوده و از تعلیق گسترده تحریم‌ها غافلگیر شده‌اند.»
متن کامل این گزارش را اینجا بخوانید.
۱۸ ساعت پیش
نورنیوز:‌ مذاکره‌کنندگان جمهوری اسلامی تمام انعطاف لازم را نشان داده‌اند
 
نورنیوز، نزدیک به شورای عالی امنیت ملی، با بیان اینکه حکومت ایران «از خطوط قرمز خود هرگز عقب‌نشینی نخواهد کرد»، در گزارشی نوشت هیات مذاکره‌کنندگان جمهوری اسلامی در پنج دور مذاکرات انجام‌شده «با حفظ چارچوب‌ها و دستورالعمل‌های خود، با حسن‌نیت و جدیت تمام انعطاف لازم را نشان داده‌اند.»
در این گزارش با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی در مذاکرات با آمریکا به دنبال «رفع تحریم‌ها و بهره‌مندی اقتصادی» است، آمده: «عناصر پیشنهادی آمریکا فاقد مولفه‌های توازن و واقع‌نگری است و در زمینه رفع تحریم‌ها نیز غیرشفاف و مبهم است.»

منبع:ایران اینترنشنال