PEZHVAKEIRAN.COM منابع العربیه: محمد السنوار با گاز سمی در تونلی زیرزمینی کشته شد
 

منابع العربیه: محمد السنوار با گاز سمی در تونلی زیرزمینی کشته شد

منابع «العربیه» گزارشی حاوی جزئیات تازه از نحوه کشته شدن محمد السنوار، از فرماندهان بلندپایه شاخه نظامی «حماس»، ارائه دادند. بر اساس این گزارش، السنوار در جریان عملیاتی هدفمند در یک تونل زیرزمینی در شرق خان‌یونس و در پی استنشاق گازهای سمی کشته شده بود.
السنوار که عضو شورای عالی نظامی «گردان‌های القسام» و جانشین محمد الضیف در فرماندهی شاخه نظامی حماس بود، به‌همراه محمد شبانه، فرمانده تیپ رفح، و 10 عضو دیگر از حلقه نزدیک خود در این عملیات کشته شده بود. محمد شبانه از چهره‌های کلیدی القسام در رفح و خان‌یونس به‌شمار می‌رفت.
ارتباط السنوار با پرونده الکساندر عیدان، گروگان اسرائیلی دارای تابعیت آمریکایی در غزه، سرنخ اصلی برای اجرای این عملیات بود. السنوار که در طول روزهای جنگ مانند شبحی ناپدید شده بود، به هیچ‌کس اعتماد نداشت و با بیشترین سطح از محرمانگی جابه‌جا می‌شد. او عیدان و دیگر گروگان‌ها را برای چند ماه همراه خود در مخفیگاه نگه داشته بود، چرا که از اهمیت این گروگان برای آمریکا آگاه بود.
السنوار همچنین برای بررسی طرح مبادله عیدان به‌طور شخصی وارد عمل شده بود. طرحی که میان رهبران سیاسی و نظامی حماس محل اختلاف بود، زیرا در آن آزادی این گروگان بدون دریافت هیچ‌گونه امتیازی مطرح شده بود.
عملیات محرمانه در عمق زمین
 
در پی دریافت اطلاعات کلیدی، ارتش اسرائیل تصمیم به اجرای فوری عملیات گرفت. در بیانیه ارتش آمده است که السنوار و همراهانش در دو اتاق زیرزمینی پناه گرفته بودند.
منطقه‌ای که السنوار در شرق خان‌یونس پنهان شده بود، به‌دلیل برخورداری از شبکه‌ای گسترده از تونل‌ها شناخته می‌شود. تونل‌هایی که از منطقه «معا» آغاز شده و به عبسان، بنی سهیلا، فخاری و النصر امتداد پیدا می‌کند.
ارتش اسرائیل با استفاده از چند تن مواد انفجاری و موشک‌های سمی، تمامی ورودی‌های منتهی به اتاق سنوار و همراهانش را هدف قرار داد. این حمله به‌گونه‌ای طراحی شده بود که افراد داخل این تونل از راه تنفس گازهای سمی خفه شوند.
اتاقی که السنوار در آن پناه گرفته بود، به‌گونه‌ای انتخاب شده بود که از اصابت مستقیم موشک‌ها در امان بماند. با این حال، ارتش اسرائیل که از این محدودیت آگاه بود، از موشک‌های هدایت‌شونده حامل گازهای سمی استفاده کرد.
 
برای اطمینان از موفقیت عملیات، اسرائیل در طول چند روز پس از حمله، تمام مسیرهای ورودی به محل را با «کمربند آتشین» هدف قرار داد تا هیچ فردی زنده از آن‌جا خارج نشود.
کشف اجساد پس از سه روز
 
در روز سوم پس از حمله، نیروهایی از گردان شرقی القسام موفق شدند به محل برسند و با 12 پیکر مواجه شوند که در میان آن‌ها محمد السنوار و محمد شبانه نیز شناسایی شدند. روند انتقال و دفن اجساد به‌دلیل ادامه حضور نیروهای اسرائیلی در منطقه با دشواری شدید انجام شد. ارتش اسرائیل هر کسی که به آن‌جا نزدیک می‌شد را هدف تیراندازی قرار می‌داد.
کشته شدن السنوار و شبانه ضربه‌ای سنگین به ساختار فرماندهی گردان‌های القسام در جنوب و مرکز نوار غزه وارد کرده و فرماندهی این مناطق به عزالدین حداد، مسئول اداره و اجرای عملیات‌های نظامی در شهر غزه و مناطق شمالی آن، منتقل شده است.
تأیید رسمی اسرائیل
پیش‌تر، ارتش اسرائیل و واحد اطلاعات نظامی «شاباک»، با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرده بودند که محمد السنوار در 13 مه در مجموعه‌ای در زیر بیمارستان در خان‌یونس کشته شده است.
محمد السنوار که حدود پنجاه سال داشت، برادر کوچک‌تر یحیی السنوار، رهبر حماس در نوار غزه، بود. برخلاف برادرش که بیش از دو دهه در زندان‌های اسرائیل به‌سر برد، محمد السنوار زمان زیادی در اسارت نبود و حضورش برای دستگاه‌های اطلاعاتی اسرائیل تا حدی ناشناخته باقی مانده بود.
او همچنین در عملیات ربودن یک سرباز اسرائیلی در سال 2006، که در نهایت به آزادی یحیی السنوار منجر شد، نقش مهمی ایفا کرده بود.

منبع:العربیه