PEZHVAKEIRAN.COM مقامات در تهران: اول لغو تحریم‌ها، بعد توقف غنی‌سازی؛ وال‌استریت ژورنال: بعید است ترامپ موافقت کند
 

مقامات در تهران: اول لغو تحریم‌ها، بعد توقف غنی‌سازی؛ وال‌استریت ژورنال: بعید است ترامپ موافقت کند

-جمهوری اسلامی در جریان مذاکره با نمایندگان آمریکا در عمان، در ازای محدود شدن برنامه‌های هسته‌ای خود، خواستار کاهش تحریم‌ها از سوی دولت دونالد ترامپ شد.
-سردار پاسدار اسماعیل کوثری عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی می‌گوید: «به‌ هیچ‌ وجه غنی‌سازی خود را متوقف نخواهیم کرد، مگر اینکه تمامی تحریم‌ها لغو شود، که البته چنین چیزی را بعید می‌دانم».
-امیرحسین ثابتی نماینده تهران و از مخالفان سرسخت توافق با آمریکا یکشنبه ۲۴ فروردین‌ماه در صحن علنی مجلس شورای اسلامی گفت: «اگر تحریم‌های نفتی و بانکی لغو شود و ما هم بتوانیم به طرف مقابل این را ثابت بکنیم که دنبال ساخت سلاح نیستیم؛ این می‌تواند توافق خوبی باشد؛ اما اگر هرچه غیر از این باشد یعنی تکرار خسارت».
- وال‌استریت ژورنال در گزارشی می‌نویسد، «بعید است واشنگتن بدون تعهدات بیشتر از سوی تهران برای محدودسازی برنامه هسته‌ای‌اش، با لغو تحریم‌ها موافقت کند».
جمهوری اسلامی در جریان مذاکره با نمایندگان آمریکا در عمان، در ازای محدود شدن برنامه‌های هسته‌ای خود، خواستار کاهش تحریم‌ها از سوی دولت دونالد ترامپ شد.
حامیان رژیم ایران در مراسم تشییع جنازه قاسم سلیمانی
سردار پاسدار اسماعیل کوثری عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی می‌گوید: «به‌ هیچ‌ وجه غنی‌سازی خود را متوقف نخواهیم کرد، مگر اینکه تمامی تحریم‌ها لغو شود، که البته چنین چیزی را بعید می‌دانم.»
امیرحسین ثابتی نماینده تهران و از مخالفان سرسخت توافق با آمریکا نیز روز یکشنبه ۲۴ فروردین‌ماه در صحن علنی مجلس شورای اسلامی گفت: «ما برای ارزیابی نتیجه مذاکرات نباید جوّزده یا عجولانه عمل بکنیم» و «تجربه نشان داده این مسیر به جایی نمی‌رسد.»
او توضیح داد: «اگر تحریم‌های نفتی و بانکی لغو شود و ما هم بتوانیم به طرف مقابل این را ثابت بکنیم که دنبال ساخت سلاح نیستیم؛ این می‌تواند توافق خوبی باشد؛ اما اگر هرچه غیر از این باشد یعنی تکرار خسارت.»
روزنامه «وال‌استریت ژورنال» ۱۲ آوریل (۲۳ فروردین) در گزارشی نوشت: «به گفته افرادی که در جریان این دیدار بودند، این مذاکرات زمینه را برای گفتگوهای جدی‌تر در هفته آینده فراهم کرده است.»
برخی منابع می‌گویند، پیشنهادات جمهوری اسلامی تا حد زیادی مبتنی بر توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ موسوم به «برجام» بود که در زمان دولت اوباما به دست آمد، توافقی که ترامپ در هشتم ماه مه ۲۰۱۸ آن را ترک کرد و «برجام» را  «یکی از بدترین و یکجانبه‌ترین توافق‌هایی که آمریکا تا کنون امضا کرده» نامید.
دور بعدی مذاکرات قرار است شنبه آینده (۳۰ فروردین) برگزار شود. خبرگزاری سی‌ان‌ان ادعا کرده این نشست در اروپا خواهد بود.
هرچند استیو ویتکاف نماینده ویژه آمریکا پیش از این مذاکرات گفته بود خط قرمز آمریکا «جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای است» اما نیویورک تایمز گزارش داد که در دور اول مذاکرات طرف آمریکایی صحبتی از برچیدن فعالیت‌های اتمی جمهوری اسلامی نکرد. هرچند هر دو طرف مدعی شدند هدف اصلی دیدار در عمان، ایجاد اعتماد و فراهم کردن زمینه برای مذاکرات بیشتر بود.
مقامات جمهوری اسلامی گفته‌اند که خواهان لغو سریع تحریم‌های هسته‌ای آمریکا هستند، که به اقتصاد ایران  به شدت آسیب زده است. همچنین خواهان دسترسی به میلیاردها دلار دارایی مسدودشده در کشورهای دیگر و پایان فشار آمریکا بر خریداران نفتی ایران در چین هستند.
در ازای این امتیازات، جمهوری اسلامی آماده بازگشت به همان سطح از غنی‌سازی اورانیوم است که در توافق ۲۰۱۵ مجاز بود.
وال‌استریت ژورنال در پایان این گزارش می‌نویسد، «بعید است واشنگتن بدون تعهدات بیشتر از سوی تهران برای محدودسازی برنامه هسته‌ای‌اش، با لغو تحریم‌ها موافقت کند. دولت ترامپ هنوز نپذیرفته که ایران در توافق جدید حق غنی‌سازی اورانیوم داشته باشد. همچنین نظارت‌های گسترده‌ای مورد نیاز خواهد بود.»
ارزش پول ایران از زمان امضای توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ تا کنون ۹۵ درصد کاهش یافته است. نرخ تورم سالانه اکنون بیش از ۳۰ درصد است و اقلامی مانند گوشت تبدیل به کالایی لوکس شده‌اند. کمبود انرژی باعث تعطیلی کارخانه‌های سیمان و داروسازی و حتی مدارس در برخی مناطق کشور شده است.
 

منبع:کیهان لندن