PEZHVAKEIRAN.COM محاکمه ۱۰ زن بهائی در اصفهان هم‌زمان با ادعاهای پزشکیان
 

محاکمه ۱۰ زن بهائی در اصفهان هم‌زمان با ادعاهای پزشکیان

دادگاه رسیدگی به اتهامات ۱۰ شهروند زن بهائی در اصفهان برگزار شد. آنان از آزارهای فیزیکی و کلامی توسط بازجویان گزارش دادند. هم‌زمان رئیس جمهوری ایران در سازمان ملل از "تعامل بر اساس عدالت و صداقت" سخن گفت.

به گزارش هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات ندا بدخش، آرزو سبحانیان، یگانه روح بخش، مژگان شاهرضایی، پرستو حکیم، یگانه آگاهی، بهاره لطفی، شانا شوقی‌فر، نگین خادمی و ندا عمادی، شهروندان بهائی روز دوشنبه ۲۳ سپتامبر (۲ مهرماه) در شعبه اول دادگاه انقلاب اصفهان به ریاست قاضی توکلی برگزار شد. 

به نوشته هرانا، این شهروندان از بابت اتهام انتسابی تبلیغ علیه نظام، با حضور وکلا، به دفاع از خود پرداختند. آنان در بخشی از دفاعیات خود، به آزارهای فیزیکی و کلامی که در جلسات بازجویی روی داده بود اشاره کردند و قاضی دادگاه، از این موضوع "ابراز تعجب و بی‌اطلاعی" کرد.

این ۱۰ زن بهائی، در تاریخ اول آبان ۱۴۰۲ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و طی دو ماه در تاریخ‌های متفاوت با تودیع وثیقه از زندان دولت‌آباد اصفهان آزاد شده بودند.

دادگاه این زنان در روزی برگزار شد که مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری اسلامی ایران در سخنرانی خود در نشست سران "میثاق برای آینده" سازمان ملل متحد از "تعامل بر اساس عدالت و صداقت" سخن گفت.

دو سال حبس برای سپهر جعفری نعیمی

سپهر جعفری نعیمی، شهروند بهایی ساکن شهر یزد نیز از سوی دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران در مجموع به تحمل دو سال حبس تعزیری محکوم شد.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، اخیراً سپهر جعفری نعیمی، ۲۴ ساله از سوی دادگاه انقلاب یزد به ریاست قاضی اکبر فالح‌زاده به اتهام "تبلیغ علیه حکومت" به ٨ ماه زندان و بابت اتهام "توهین به خامنه‌ای و خمینی" به ۱۶ ماه حبس تعزیری محکوم شده است.

مصداق اتهام سپهر جعفری نعیمی که به صورت غیابی به حبس تعزیری محکوم شده، "انتشار تصویر ژینا مهسا امینی" در صفحه کاربری عنوان شده است.

این شهروند بهایی ساکن یزد در اواسط اسفندماه ۱۴۰۱، در ارتباط با جنبش "زن، زندگی، آزادی" به دادسرای تهران احضار شده بود.

وعده‌های پزشکیان

پزشکیان در جریان کارزار انتخاباتی ریاست جمهوری خود گفته بود که تمدن ایران "میراثی ارزنده" است اما با "چالش‌ها و مسائل بزرگی… دست به گریبان است" و "گشودن این گره‌ها و حل و فصل مسائل پیش روی کشور، جز با همراهی و مشارکت تک تک شهروندان ایران‌زمین امکان‌پذیر نیست".

او به طور مشخص وعده داد که دولت او به حقوق تمام اقلیت‌های قومی و دینی احترام خواهد گذاشت.

رئیس جدید جمهوری اسلامی ۲۶ شهریوردر نشستی خبری در تهران گفت: «همه کسانی که در این کشور زندگی می‌کنند، بر اساس توانمندی، حق دارند و باید در جایگاهی قرار بگیرند که حق‌شان است… شما (نمی‌توانید) به آن چیزی که من عبادت می‌کنم توهین بکنید… شما نمی‌توانید آن اعتقاد را نادیده بگیرید. احترام متقابل و گفت‌وگوی متقابل، یکی از اصول توسعه است.»

پزشکیان همچنین گفت هیچ تفاوتی بین انسان‌ها وجود ندارد: «مردم مانند دندان‌های شانه برابر هستند.»

جامعه جهانی بهائی: وعده‌های پزشکیان تغییری ایجاد نکرده

به نوشته سایت جامعه بهاییان، سیمین فهندژ، نمایندهٔ جامعه جهانی بهائی در سازمان ملل در ژنو، درباره اظهارات پزشکیان گفته است: «مایلیم با خوش‌بینی به اظهارات رئیس‌جمهور پزشکیان نگاه کنیم، اما بر اساس تجربیات گذشته و کنونی، بیشتر باید به عملکرد ایشان توجه کنیم تا به گفته‌ها.»

سیمین فهندژ، نمایندهٔ جامعه جهانی بهائی در سازمان ملل در ژنو
سیمین فهندژ، نمایندهٔ جامعه جهانی بهائی در سازمان ملل در ژنو

خانم فهندژ افزود: «این وعده‌ها، هنوز منجر به هیچ تغییری در واقعیت زندگی بهائیان نشده است، شواهد آزار و سرکوب مداوم آنان بدتر و بزرگ‌تر از آن است که بتوان آن‌ها را نادیده گرفت. همهٔ رؤسای جمهور پیشین ایران وعده‌های مشابهی داده‌اند، مبنی بر ایجاد ایرانی که در آن همه با هم برابرند، اما فارغ از اینکه چه کسی بر مسند قدرت نشسته، بهائیان ایران همچنان از گهواره تا گور، با همان آزار و سرکوب مداوم مواجه بوده و هستند.»

خانم فهندژ هدف حکومت ایران را "از بین بردن جامعهٔ بهائی به عنوان جامعه‌ای زنده و پویا در کشور" دانسته است. او با تصرح اینکه "این حکومت در قانون اساسی و کلیه قوانین و سیاست‌های عمده خود علیه بهائیان تبعیض قائل می‌شود" چالش بزرگ پزشکیان را "رفع موانع متعددی" دانسته که "مانع زندگی بهائیان در ایران به عنوان شهروندان برابر می‌شود".

شهروندان بهائی در ایران از آزادی‌های مرتبط با باورهای دینی محروم هستند. این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین یا اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.

بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از ۳۰۰هزار نفر بهائی زندگی می‌کنند، اما قانون اساسی جمهوری اسلامی تنها اسلام، مسیحیت، یهودیت و دین زرتشتی را به رسمیت شناخته و مذهب بهائیان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.

منبع:دویچه‌وله