PEZHVAKEIRAN.COM ترور هنیه در تهران؛ جلسه اضطراری شورای امنیت برگزار می‌شود؛ نتانیاهو: آماده مقابله با هر تهدیدی هستیم
 

ترور هنیه در تهران؛ جلسه اضطراری شورای امنیت برگزار می‌شود؛ نتانیاهو: آماده مقابله با هر تهدیدی هستیم

اسماعیل هنیه رهبر سیاسی گروه فلسطینی حماس و یکی از محافظانش در محل اقامت خود در تهران کشته شده‌اند. سپاه می‌گوید اسماعیل هنیه «در یکی از اقامتگاه‌های ویژه در شمال تهران مستقر بود که با اصابت پرتابه‌ای از هوا به شهادت رسید.» دولت ایران سه روز عزای عمومی اعلام کرده است. وزارت خارجه ایران می‌گوید آمریکا هم در این ماجرا مسئولیت دارد. همزمان کشته شدن فرمانده ارشدنظامی حزب الله لبنان تایید شده و نخست وزیر اسرائیل گفته کشورش آماده مقابله با هر تهدیدی است. در نیویورک جلسه اضطراری شورای امنیت به زودی برگزار می‌شود.

 

  • سپاه پاسداران و حماس تایید کرده‌اند که اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی این گروه فلسطینی در محل اقامت خود در ایران کشته شده است
  • به گفته رسانه‌های نزدیک به سپاه او در یک حمله هوایی در ساعت دو نیمه‌شب به وقت ایران و با استفاده از یک پرتابه کشته شد
  • حماس اسرائیل را مسئول کشته شدن اسماعیل هنیه معرفی می‌کند
  • سخنگوی دولت اسرائیل گفته که درباره کشته شدن اسماعیل هنیه و عاملان آن اظهار نظری نمی‌کند
  • حمله به اقامتگاه اسماعیل هنیه در تهران چند ساعت پس از حمله اسرائیل به بیروت برای هدف قرار دادن یک فرمانده ارشد حزب‌الله رخ داد
  • بسیاری از کشورهای منطقه از جمله ترکیه، مصر و قطر ترور هنیه را محکوم کرده و آن را مانعی در راه مذاکرات آتش‌بس غزه خوانده‌اند
  • کشورهای غربی خواهان خویشتنداری طرفین شده‌اند
  • درباره اسماعیل هنیه بیشتر بخوانید: اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس که بود؟

 

  1. جلسه شورای‌امنیت با موضوع تنش در خاورمیانه به زودی آغاز می‌شود

    تا دقایقی دیگر شورای امنیت سازمان ملل متحد جلسه ویژه خاورمیانه که با درخواست ایران و از سوی روسیه رسما در دستور کار قرار گرفته، در نیویورک آغاز می‌شود.

    دیمیتری پولیانسکی، معاون سفیر روسیه در سازمان ملل متحد عصر امروز گفته بود: «در پی درخواست ایران و حمایت چین، الجزایر و روسیه، ما به عنوان رئیس دوره‌ای جلسات شورای امنیت، برگزاری جلسه فوق‌العاده در ارتباط با ترور رهبر دفتر سیاسی حماس در تهران را درخواست کردیم».

  2. لغو پروازهای اروپایی و آمریکایی به بیروت و تل‌آویو

    در واکنش به افزایش تنش‌ها و نگرانی از آغاز جنگ مستقیم و تمام عیار میان حزب‌الله و اسرائیل، خطوط هوایی مسافربری پروازهای خود به لبنان و اسرائیل را موقتا متوقف کرده‌اند.

    پروازهای یونایتد و دلتا از خطوط هوایی آمریکا در کنار بریتیش ایرویز از عصر چهارشنبه به مقصد تل آویو متوقف شده است.

    خطوط هوایی اجین یونان و کندور آلمان هم از روز گذشته پروازهای خود به مقصد و از مبداء بیروت را متوقف کرده بودند.

    این در حالی است که لوفت هانزا و ایرفرنس هم از دوشنبه پروازهای خود به بیروت را تعلیق کرده بودند و انتظار می‌رود دست کم ظرف چند روز آینده هم این پروازها از سر گرفته نشود.

  3. نماینده رهبر ایران در سپاه پاسداران می‌گوید اسرائیل «منتظر پاسخی کوبنده باشد»

    عبدالله حاجی‌صادقی، نماینده علی خامنه‌ای رهبر ایران در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفته است اسرائیل «منتظر پاسخی کوبنده باشد.»

    رسانه‌های ایران می‌گویند نماینده آقای خامنه‌ای در سپاه در تجمع اعتراضی که برای محکومیت ترور اسماعیل هنیه در میدان فلسطین در مرکز تهران برپا شده، سخنرانی کرده است.

    آقای حاجی‌صادقی گفته «مردم غزه، لبنان و جبهه مقاومت بدانید که مردم ایران در کنار شما هستند تا این رژیم ستمگر نابود شود».

  4. تجمع هواداران هنیه در تهران

    رسانه های ایران می‌گویند شماری از هواداران اسماعیل هنیه در تهران و در اعتراض به ترور او در پایتخت ایران، دست به تجمع زدند.

    این تجمع درمیدان فلسطین برگزار شده است.

    مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران در تصاویر منتشر شده از سوی خبرگزاری ایرنا از این تجمع، دیده می‌شود.

      
    .

     

  5. پرچم ایران در برخی سفارت‌های اروپایی آن به حالت نیمه افراشته درآمد

    .

    ایرنا خبرگزاری رسمی ایران می گوید پرچم این کشور در شماری از نمایندگی‌های آن در اروپا، به حالت نیمه برافراشته درآمده است.

    بر اساس این گزارش، سفارت ایران در رم، لندن و کپنهاگ به دنبال کشته شدن اسماعیل هنیه در تهران، امروز پرچم ایران را بر سردر خود به نیمه برافراشته درآوردند.

    دولت ایران سه روز عزای عمومی اعلام کرده است.

  6. خبر فوری,حزب الله کشته‌شدن فواد شکر را تایید کرد

    حزب الله لبنان رسما کشته شدن فواد شکر، از فرماندهان ارشد نظامی این سازمان را تایید کرد.

    ساعتی پیش نفیسه کوهنورد، خبرنگار ارشد بی‌بی‌سی فارسی در امور خاورمیانه که در بیروت است از قول منابع مطلع خبر داده بود که حزب‌الله خانواده آقای شکر را از مرگ او مطلع کرده است.

    تایید کشته شدن فواد شکر همزمان با سخنان تلویزیونی بنیامین نتانیاهو روی داد که طی آن نخست وزیر اسرائیل با اشاره مستقیم به کشته شدن فواد شکر از نیروهای امنیتی و نظامی کشورش برای ضربه زدن به آنچه او «محور شرارت» علیه کشورش خواند، تشکر کرد.

  7. رضا پهلوی: حذف هنیه در قلب تهران نشان می‌دهد رژیم جمهوری اسلامی چه اندازه بی‌کفایت است

    رضا پهلوی آخرین ولیعهد ایران با انتشار بیانیه ای که در شبکه ایکس وی هم منتشر شده به کشته شدن اسماعیل هنیه در تهران واکنش نشان داده است.

    آقای پهلوی در بیانیه خود که زبان‌های فارسی و انگلیسی منتشر شده، نوشته است «اسماعیل هنیه اساسا هرگز نباید قدم به خاک ایران می‌گذاشت. حضور او در ایران، توهینی به کشور و ملت ما بود. هزینه تروریسم این ابَرجنایتکار علیه اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌های بی‌گناه از پول مردم ایران و برخلاف خواست و منافع آنها تأمین می‌شد.»

    آقای پهلوی گفته «حذف هنیه در قلب تهران نشان می‌دهد که رژیم جمهوری اسلامی چه اندازه ضعیف، بی‌کفایت و در بالاترین سطح امنیتی، نفوذپذیر است.»

    ولیعهد پیشین ایران نوشته حکومت این کشور «تنها با ضرب و شتم، زندانی کردن و کشتن ایرانیان بی‌گناه و بی‌دفاعی که برای آزادی خود در خیابان‌ها مبارزه می‌کنند، تظاهر به قدرت می‌کند» و گفته «با حمایت از آنها برای سرنگونی علی خامنه‌ای و خلافت تبهکار او، منطقه ما سرانجام می‌تواند دوباره در صلح و ثبات باشد.»

  8. نتانیاهو: ما آماده مقابله با هر تهدیدی هستیم

    بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در اظهارات زنده تلویزیونی از عملیات نیروهای نظامی کشورش برای انجام عملیات های چند رو گذشته در سه جبهه همزمان تقدیر کرد.

    نخست وزیر اسرائیل با اشاره مستقیم به کشتن فواد شکر در حمله هوایی روز گذشته در جنوب بیروت، آقای شکر را فرمانده ارشد نظامی حزب الله و مسئول کشته شدن چندین نفر از جمله کودکان و نوجوانان جان باخته در حمله راکتی به مجدل شمس خواند.

    آقای نتانیاهو اگرچه مستقیم به ترور اسماعیل هنیه در تهران اشاره نکرد اما با تقدیر از عملیات‌های نیروهای نظامی این کشور در هدف قرار دادن آنچه رهبران دشمنان اسرائیل و «محور شرارت» خواند به حزب الله و حماس اشاره کرد و گفت که چنانچه طی روزها و هفته های گذشته او به آتش بس در غزه تن داده بود، اکنون چنین عملیات‌هایی که به گفته او ستون‌های «دشمنان» را تخریب کرده عملی نمی‌شد.

    نخست وزیر اسرائیل که حدود ساعت ۸ شب به وقت تل آویو برابر دوربین آمده بود همچنین خطاب به مردم کشورش گفت که ممکن است در روزهای آینده بحران و تهدیدهای نظامی علیه اسرائیل افزایش یابد اما ارتش این کشور آماده مقابله جدی با هرگونه تهاجم و تهدیدی است: «اسرائیل در برابر هرگونه تهدیدی علیه جان شهروندانش ساکت نخواهد ماند. ما آماده مقابله با هرگونه سناریویی هستیم».

    او همچنین خطاب که کسانی که خواستار پایان جنگ در غزه‌اند، در اظهاراتی انتقادآمیز گفت که اگر عملیات نظامی متوقف می شد چنین عملیات‌هایی صورت نمی‌گرفت و از مردم اسرائیل خواست که صبور باشند و وعده داد که تسلیم فشارهای داخلی و بین المللی برای توقف جنگ نخواهد شد چرا که از نظر او پیروزی در دسترس است.

  9. شورای امنیت جلسه اضطراری تشکیل می‌دهد

    شورای امنیت سازمان ملل متحد تا ساعات آینده در نیویورک جلسه اضطراری تشکیل می دهد.

    این جلسه درباره ترور اسماعیل هنیه در تهران و به پیشنهاد چین، الجزایز و روسیه و به دنبال درخواست جمهوری اسلامی ایران تشکیل می‌شود.


  10. دبیرکل سازمان ملل حملات در تهران و بیروت را «تشدید خطرناک تنش» می‌داند

    سخنگوی آنتونیو گوترش اعلام کرده است که از نظر دبیرکل سازمان ملل دو حمله اخیر در تهران و بیروت حاکی از یک «تشدید خطرناک تنش» در خاورمیانه است.

    در اطلاعیه سخنگوی دبیرکل سازمان ملل آمده است: «بیش از پیش روشن است که در این برهه به شدت حساس خویشتنداری به تنهایی کافی نیست.»

    آنتونیو گوترش از همه طرف‌ها خواسته تا با جدیت برای تنش‌زدایی بکوشند تا اهداف بلندمدت صلح و ثبات برای همه تامین شوند.

     

  11. خبرنگار الجزیره کمی پس از گزارش از منزل هنیه در غزه کشته شد

    اسماعیل الغول، خبرنگار الجزیره و رامی الریفی، فیلمبرداری که همراهی‌اش می‌کرد، کشته شده‌اند.

    شبکه خبری الجزیره می‌گوید این دو در یک حمله هوایی اسرائیل و در نزدیکی یک اردوگاه آوارگان در غرب شهر غزه کشته شدند.

    این خبرنگار الجزیره کمی پیشتر برای تهیه گزارشی به نزدیکی ویرانه‌های منزل اسماعیل هنیه در غزه رفته بود.

    با تداوم حملات اسرائیل در غزه، ده‌ها خبرنگار فلسطینی کشته شده‌اند.

     

  12. «جبهه مقاومت ملی افغانستان» و حامد کرزی کشته شدن اسماعیل هنیه را محکوم کردند

    جبهه مقاومت ملی افغانستان کشته شدن اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی گروه حماس را محکوم کرده و او را «ستاره تاب‌ناک آزادی» خوانده است.

    این جبهه با انتشار بیانیه‌ای گفته است «ادامه اقدامات جنگ‌طلبانه یک‌طرفه در برابر مردم و رهبران فلسطین و نقض حاکمیت و تمامیت ارضی کشورها سبب گسترش دامنه جنگ می‌شود.»

    در همین حال حامد کرزی، رئیس جمهور سابق افغانستان، نیز با محکوم کردن کشته شدن آقای هنیه، آن را «عمل تروریستی و خلاف قواعد بین‌المللی» خوانده است.

    او در حساب فیسبوک خود نوشته است که این اقدام در زمانی رخ داده است که «تلاش برای برقراری آتش‌بس در غزه جریان داشت و بنا برین می‌توان آن را اقدامی بر ضد صلح و امنیت خاور میانه خواند.»

    آقای کرزی گفته است که زندگی آرام برای مردم منطقه «تنها از طریق ایجاد دولت مستقل فلسطین بر مبنای احترام به حق تعیین سرنوشت مردم آن» ممکن است.

  13. نامه رسمی نماینده ایران در سازمان ملل: در پاسخ قاطع و فوری تردید نخواهیم کرد

    امیر سعید ایروانی

    امیر سعید ایروانی، نماینده ایران در سازمان ملل، در نامه‌ای رسمی به رئیس شورای امنیت و دبیرکل سازمان ملل خواهان برگزاری یک جلسه فوری شورای امنیت شده و اعلام کرده است که «جمهوری اسلامی ایران در استفاده از حق ذاتی خود در دفاع مشروع، به موجب ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد برای پاسخ قاطع و فوری، تردیدی نخواهد کرد.»

    آقای ایروانی اسرائیل و حامیانش را مسئول ترور اسماعیل هنیه دانسته و گفته است: « این اقدام جنایتکارانه در تهران صورت گرفت؛ جایی که آقای هنیه به‌عنوان مهمان رسمی دولت جمهوری اسلامی ایران برای شرکت در مراسم تحلیف رئیس‌جمهور جدید ایران، جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان، دعوت شده بود.»

    او با مسئول دانستن آمریکا گفته است: «این اقدام نمی‌توانست بدون مجوز و حمایت اطلاعاتی ایالات متحده صورت گیرد. تداوم تجاوزات رژیم اسرائیل، صلح و ثبات در منطقه را تهدید می‌کند. جامعه بین‌المللی، به‌ویژه شورای امنیت سازمان ملل متحد، نمی‌تواند نسبت به این جنایات فجیع بی‌تفاوت بماند و باید اقدامات قاطعی برای رسیدگی به این تجاوزات و مسئولیت‌پذیری عاملان آن انجام دهد.»

    سفیر ایران در سازمان ملل خواهان آن شده است که شورای امنیت «جلسه فوری برای رسیدگی به تجاوزات و حملات تروریستی اسرائیل در ایران و منطقه تشکیل دهد؛ اقدامات فوری برای تضمین پاسخگویی به این نقض‌های حقوق بین‌الملل از جمله اعمال تحریم‌ها و دیگر تدابیر برای جلوگیری از تجاوزات بیشتر را اتخاذ کند؛ و از این رژیم [اسرائیل] بخواهد فوراً اقدامات تجاوزکارانه خود را متوقف کرده و به تعهدات بین‌المللی خود، از جمله احترام به حاکمیت کشورهای دیگر و حفاظت از جان غیرنظامیان، به‌طور کامل عمل کند.»

    او با تاکید بر ضرورت اقدام سریع و قاطعانه گفته است «اعتبار و اقتدار اخلاقی شورای امنیت به توانایی آن در حمایت از حقوق بین‌الملل و اهداف و اصول منشور سازمان ملل بستگی دارد.»

    تحقیر ایران در اولین روز ریاست جمهوری پزشکیان,کارولین هولی، گزارشگر دیپلماتیک بی‌بی‌سی
  14. نخستین روز ریاست جمهوری برای مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور جدید ایران روز خیلی بدی بود. او چهره‌ای نسبتا میانه‌رو است و با وعده کاستن از فشارهای اجتماعی و بهبود روابط ایران با دنیای خارج از جمله غرب انتخاب شد.

    او دیروز در کنار سنت انتقاد از اسرائیل، قول داد که برای «صلح و امنیت در منطقه و جهان» بکوشد.

    اما بعد یکی از مهمان‌های بسیار مهم مراسم تحلیف شبانه کشته و اسباب شرمساری و تحقیر رژیم ایران شد. این شد که آقای پزشکیان امروز گفت ایران از «تمامیت ارضی، عزت و شرف و افتخار خود دفاع و اشغالگران تروریست را از عمل بزدلانه خود پشیمان می‌کند.»

    رهبر ایران که هم که حرف آخر را در کشور می‌زند گرفتن انتقام مرگ اسماعیل هنیه را «وظیفه» خوانده است.

    اما سوال این است که چگونه.

  15. عضو ارشد حماس: یک موشک وارد اتاق شد

    خلیل الحیه، عضو ارشد حماس و معاون یحیی سنوار، در نشستی مطبوعاتی در تهران در شرح کشته شدن اسماعیل هنیه گفته است که به گفته شاهدان عینی که همراه آقای هنیه بودند «یک موشک وارد اتاق شد.»

    آقای الحیه گفته است: «آنجا مورد اصابت مستقیم قرار گرفت. اکنون منتظر تحقیقات کامل مراجع ذیصلاح و برادرانمان هستیم.»

    او گفته است که «مکان حادثه در اثر انفجار موشک تخریب شده است.»

    پیش از این سپاه پاسداران «اصابت پرتابه» را عامل کشته شدن اسماعیل هنیه عنوان کرد.

    این عضو ارشد حماس همچنین در مورد تاثیر کشته شدن هنیه بر مذاکرات صلح با اسرائیل گفت: «با وجود خون و خون‌ریزی صحبت از توافق و آتش‌بس بیهوده است. چند روز پیش به توافق نزدیک شده بودیم، اما اسرائیل با این ترور به همه چیز پایان داد.»

  16. اتحادیه اروپا: به طور اصولی با قتل فراقضایی مخالفیم، همه را به خویشتنداری فرامی‌خوانیم

    اتحادیه اروپا خواهان خویشتنداری حداکثری طرفین شده است و می‌گوید: «هیچ کشوری و هیچ ملتی از تنش بیشتر در خاورمیانه سود نخواهد برد.»

    پیتر سانتو، سخنگوی اتحادیه اروپا، در پاسخ به پرسش بی‌بی‌سی فارسی درباره مسئولیت سوءقصد اسماعیل هنیه در تهران گفت که اتحادیه اروپا گزارش‌ها در این باره را به دقت دنبال می‌کند.

    آقای سانتو همچین گفت: «اتحادیه اروپا به طور اصولی مخالف قتل فراقضایی و طرفدار حکمرانی قانونی، از جمله در خصوص حقوق کیفری بین‌المللی است.»

    او افزود که اتحادیه اروپا و متحدانش حماس را به عنوان سازمانی تروریستی می‌شناسند و دادستان دیوان کیفری بین‌المللی هم به دنبال حکم جلب اسماعیل هنیه بود.

منبع:بی بی سی