PEZHVAKEIRAN.COM آخرین اخبار مربوط به قتل هنیه: بلینکن: از قتل هنیه آگاهی نداشتیم
 

آخرین اخبار مربوط به قتل هنیه: بلینکن: از قتل هنیه آگاهی نداشتیم

صبری صیدم، وزیر پیشین آموزش تشکیلات فلسطینی به رادیوفردا می‌گوید اگر نتانیاهو تصمیم به کشتن اسماعیل هنیه گرفته باشد، او چشم‌انداز هرگونه توافقی در آینده را کشته است، چرا که قطعاً هر کسی در منطقه واکنش نشان خواهد داد.

آلمان خواستار خویشتن‌داری همه طرف‌های درگیر شد

آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان، روز چهارشنبه پس از ترور رهبر حماس، اسماعیل هنیه، در تهران خواستار حداکثر خویشتن‌داری از سوی همه طرف‌های درگیر، برای جلوگیری از تشدید بیشتر تنش در خاورمیانه شد.

خانم بائربوک در یک نشست خبری گفت: «حماس یک سازمان تروریستی است که حملات بی‌شمار بی‌رحمانه و مرگباری علیه اسرائیل انجام داده است. مسئله اصلی اکنون جلوگیری از شعله‌ور شدن بیشتر تنش‌ها در منطقه و وارد شدن تمام منطقه به آشوب است.»

وزیر خارجه اسرائیل: خواهان جنگ فراگیر نیستیم

ییسرائل کاتس، وزیر خارجه اسرائیل، در نامه‌ای به همتایان خود در کشورهای دارای روابط دیپلماتیک با اسرائیل، اعلام کرد که اسرائیل خواهان جنگ فراگیر نیست و اجرای فوری قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت را تنها راه جلوگیری از آن می‌داند. قطعنامه ۱۷۰۱ به جنگ ۳۴ روزه اسرائیل و حزب‌الله در سال ۲۰۰۶ پایان داد و مقرر کرد که جنوب لبنان عاری از سلاح باشد.

حزب‌الله از آغاز جنگ غزه، درگیری‌هایی با اسرائیل داشته که حمله راکتی روز شنبه موجب مرگ ۱۲ کودک در اسرائیل شد. اسرائیل در واکنش به این حمله، سه‌شنبه شب فؤاد شکر، فرمانده نظامی حزب‌الله را در بیروت کشت. کاتس تأکید کرد که «پیام روشن است: کسی که به ما لطمه بزند، با قدرت به او آسیب خواهیم زد».

جسد اسماعیل هنیه به قطر منتقل می‌شود

به گزارش رسانه‌های عربی، جسد اسماعیل هنیه پس از تشییع جنازه و بدرقه در تهران که بامداد پنج‌شنبه ۱۱ مرداد انجام خواهد شد، به دوحه در قطر منتقل می‌شود.

جسد هنیه روز جمعه در مرکز دوحه تشییع خواهد شد و سپس در شهر لوسَیل که دومین شهر بزرگ قطر است، به خاک سپرده خواهد شد.

هنیه در هفت سال گذشته پس از آن‌که به ریاست دفتر سیاسی حماس رسید و جانشین خالد مشعل شد، در قطر و در حمایت امیر این کشور زندگی کرده بود. او همسر و برخی از خانواده خود را نیز به قطر منتقل کرده بود.

نشست فوق‌العاده در ستاد ارتش اسرائیل

رسانه‌های اسرائیلی گزارش دادند که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، وزیران عضو کابینه امنیتی-سیاسی را به یک نشست فوق‌العاده در ستاد ارتش در تل‌آویو فراخوانده است. این نشست پس از کشته شدن اسماعیل هنیه در تهران و حذف فؤاد شُکر، از فرماندهان حزب‌الله لبنان، برگزار می‌شود.

کابینه امنیتی-سیاسی به نتانیاهو و یوآو گالانت، وزیر دفاع، اختیار تصمیم‌گیری درباره واکنش به حمله راکتی حزب‌الله به استادیوم مجدل شمس را داده بود که منجر به کشته شدن ۱۲ کودک دُروزی و زخمی شدن ده‌ها نفر دیگر شد. اسرائیل مسئولیت سوء قصد به فؤاد شکر را پذیرفته، اما هیچ مسئولیتی در خصوص کشته شدن اسماعیل هنیه در تهران را قبول نکرده است. دفتر نخست‌وزیری اسرائیل به وزیران دستور داده از اشاره به موضوع کشته شدن هنیه در تهران خودداری کنند.

بلینکن: از قتل هنیه آگاهی نداشتیم

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز چهارشنبه گفت که ایالات متحده «از قتل رهبر سیاسی حماس، اسماعیل هنیه، در ایران آگاهی نداشت و در آن دخالتی نداشته است.»

بلینکن در مصاحبه‌ای با یک شبکه خبری در سنگاپور گفت: «من نمی‌توانم بگویم این به چه معناست. می‌توانم بگویم که ضرورت دستیابی به آتش‌بس و اهمیت آن برای همه، همچنان باقی است.»

وی دربارهٔ قتل هنیه گفت: «این چیزی است که ما از آن آگاهی نداشتیم و در آن دخالتی نداشتیم.»

بلینکن که در حال بازدید از سنگاپور است، گفت که آتش‌بس در غزه برای جلوگیری از گسترش درگیری به سایر نقاط منطقه نیز ضروری است.

ساعاتی پس از سخنان آنتونی بلینکن، پنتاگون خبر داد که لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا در گفت‌وگویی تلفنی با یوآو گالانت، همتای اسرائیلی خود دربارهٔ «واکنش اسرائیل به کشتار مجدل شمس» رایزنی کرده است.

در بیانیه وزارت دفاع آمریکا، به کشته شدن اسماعیل هنیه در خاک ایران اشاره نشده است.

روسیه و چین ترور اسماعیل هنیه در تهران را محکوم کردند

مقام‌های وزارت خارجه چین و روسیه که روابط نزدیکی با ایران دارند، ترور اسماعیل هنیه، مقام ارشد گروه افراطی حماس، در تهران را محکوم کردند.

میخائیل بوگدانوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه به خبرگزاری دولتی ریانووستی گفته که ترور هنیه یک ترور «سیاسی کاملاً غیرقابل قبول است و به تشدید بیشتر تنش‌ها منجر خواهد شد».

کنستانتین کوساچف، نایب رئیس شورای فدراسیون روسیه نیز پیش‌بینی کرد که این ترور منجر به «تشدید ناگهانی نفرت متقابل» در خاورمیانه خواهد شد.

لین جیان، سخنگوی وزارت خارجه چین نیز گفته که «ما به شدت نگران این حادثه هستیم و قاطعانه با این ترور مخالفت و محکوم می‌کنیم.»

هنیه در سپتامبر ۲۰۲۲ برای گفتگو در مورد درگیری میان اسرائیل و گروه‌های شبه‌نظامی فلسطینی به مسکو رفته بود، همزمان حماس و جناح رقیب فلسطینی آن یعنی سازمان فتح هم هفته گذشته در پکن با یکدیگر گفتگو کردند.

 

واکنش یک تحلیلگر مسائل امنیتی در اسرائیل به ترور هنیه

کشته شدن اسماعیل هنیه،‌ رهبر سیاسی گروه افراطی حماس،‌ در تهران با واکنش‌های متفاوتی روبرو شده و برخی تحلیل‌گران معتقدند این اقدام تنش‌های منطقه خاورمیانه را بیش از پیش تشدید خواهد کرد.

در همین زمینه هومن عسکری از رادیوفردا گفت‌وگو کرده با یوسی مِلمَن، نویسنده و تحلیل‌گر مسائل امنیتی در اسرائیل که در پست زیر می‌توانید بشنوید.

 

مروری بر عملیات و حملات اسرائیل در خاک ایران

با ترور اسماعیل هنیه در تهران بار دیگر انگشت‌ها به سوی اسرائیل نشانه رفته است، هرچند اسرائیل هنوز مسئولیت این حمله را به عهده نگرفته است.

این خبر به‌فاصله‌ای کوتاه به تیتر یک رسانه‌های جهان تبدیل شد و در اغلب واکنش‌های مقامات کشورها و رسانه‌ها باز هم نام اسرائیل به‌عنوان عامل اصلی این ترور به میان آمد.

گزارش زیر پاسخ این پرسش است که در یکی دو دههٔ کدام شخصیت‌های سیاسی و نظامی و... در عملیات و حملات منسوب به اسرائیل در خاک ایران کشته شده‌اند؟

 

مروری بر عملیات و حملات منسوب به اسرائیل در خاک ایران

دادستانی از احضار و تشکیل پرونده برای برخی در ارتباط با ترور هنیه خبر داد

دادستانی تهران اعلام کرد از صبح امروز و پس از انتشار خبر ترور اسماعیل هنیه در تهران، «با رصد فضای مجازی و شناسایی متخلفان، برخی از این افراد احضار، تذکر گرفته و برای برخی نیز پرونده قضایی تشکیل شده است».

این نهاد قضایی صبح روز چهارشنبه، دهم مرداد با انتشار اطلاعیه‌ای از فعالان رسانه‌ای و مجازی کشور خواست از پرداختن به موضوعاتی که «امنیت روانی جامعه را مخدوش می‌کند»، پرهیز کنند.

با این حال در این اطلاعیه مصادیق این اقدام اعلام نشده بود.

شماری از فعالان سیاسی و نیز کاربران فضای مجازی نسبت به برخورد با هرگونه اظهارنظر در این زمینه، به‌دنبال این اطلاعیه هشدار داده‌اند.

 

یک نماینده: احتمال دست‌داشتن افراد نفوذی در انتشار محل اقامت هنیه در تهران وجود دارد

حسینعلی حاجی دلیگانی، نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با وب‌سایت دیده‌بان ایران، از احتمال «نفوذ و دست داشتن افراد نفوذی» در انتشار محل اقامت مهمانان تحلیف تهران از جمله اسماعیل هنیه خبر داد.

او گفت که در ماجرای ترور این مقام بلندپایه گروه افراطی حماس، «نمی‌توان احتمال ایفای نقش افراد نفوذی را رد کرد، زیرا به هر حال، رژیم صهیونیستی ممکن است با پرداخت دلارهای آمریکایی به برخی افراد نادان یا خودفروخته، آن‌ها را برای دریافت اطلاعات یا انجام عملیات‌های تروریستی، اجیر کند.»

این نماینده مجلس اضافه کرده: «همان‌طور که در ماجرای شهادت برخی دانشمندان هسته‌ای یا نیروهای نظامی کشورمان نیز شاهد اجیر شدن عده‌ای از اراذل و اوباش توسط نفوذی‌ها بوده‌ایم.»

او از مسئولان جمهوری اسلامی خواسته «مسئله شناسایی و برخورد با نفوذی‌ها را جدی بگیرند.»

ترکیه ترور هنیه را محکوم کرد

ترکیه با محکوم کردن ترور اسماعیل هنیه در تهران، هدف از اقدام را «تشدید درگیری‌های منطقه‌ای» عنوان کرد.

وزارت خارجه ترکیه در بیانیه‌ای، به صراحت این ترور را به اسرائیل نسبت داد و اعلام کرد که «دولت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل هیچ قصدی برای دستیابی به صلح ندارد.»

در بیانیه این وزارتخانه هشدار داده شده که «اگر جامعه بین‌المللی برای توقف اقدامات اسرائیل مداخله نکند، ممکن است درگیری‌های بزرگ‌تری منطقه را فرا بگیرد.»

ترکیه منتقد سرسخت اقدامات نظامی اسرائیل در غزه است و اغلب از گروه افراطی حماس حمایت می‌کند. رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور این کشور بارها میزبان هنیه بوده است.

۱۴:۰۴

ظریف: جهان باید جلوی نتانیاهو بایستد

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه پیشین ایران، ترور اسماعیل هنیه در ایران را محکوم کرد.

او در شبکه ایکس نوشت: «ایالات متحده و اتحادیه اروپا باید تا کنون متوجه شده باشند که بقای نتانیاهو در گرو کشتار، تخریب و هرج و مرج است.»

او از جهان خواست اجازه ندهد «اهداف ویرانگر نتانیاهو محقق شود».

ظریف که یکی از چهره‌های اصلی کارزار انتخابانی مسعود پزشکیان به حساب می‌آمد، اضافه کرده که «اسماعیل هنیه در روز تحلیف مسعود پزشکیان که مردم ایران، منطقه و جهان را به صلح و آرامش و همدلی فرا می‌خواند»، ترور شد.

 

 

افزایش قیمت دلار در تهران

قیمت دلار که مدت‌ها بود در کانال ۵۹ هزار تومان و برخی روزها پایین‌تر از آن قرار داشت، امروز بار دیگر وارد کانال ۶۰ هزار تومان شد.

متوسط قیمت دلار روز سه‌شنبه نهم مرداد ۵۹ هزار و ۵۵۰ تومان بود، اما در پی انتشار خبر ترور اسماعیل هنیه در تهران ظهر چهارشنبه به ۶۰ هزار و ۳۰۰ تومان رسید.

آمریکا: برای کاهش تنش‌ها در منطقه تلاش خواهیم کرد

لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده، پس از ترور اسماعیل هنیه در تهران، گفت که واشینگتن برای کاهش تنش‌ها در منطقه تلاش خواهد کرد، اما افزود که در صورت حمله به اسرائیل، ایالات متحده برای دفاع، به این کشور کمک خواهد کرد.

او که در فیلیپین به سر می‌برد، افزود: «فکر نمی‌کنم جنگ اجتناب‌ناپذیر باشد. فکر می‌کنم همیشه فضا و فرصت‌هایی برای دیپلماسی وجود دارد.»

این ترور، کمتر از ۲۴ ساعت پس از ادعای اسرائیل مبنی بر کشتن فواد شکر، یک فرمانده ارشد حزب‌الله در بیروت انجام شد و به نظر می‌رسد با این اقدام، احتمال هرگونه توافق در آتش‌بس قریب‌الوقوع میان حماس و اسرائیل در جنگی که ۱۰ ماه پیش آغاز شده، به شدت کاهش یافته است.

قطر ترور هنیه را محکوم کرد؛ «جایی برای گفت‌وگو باقی نمی‌ماند»

نخست‌وزیر قطر که کشورش به عنوان میانجی اصلی مذاکرات اسرائیل و حماس برای برقراری آتش‌بس فعالیت دارد، ترور اسماعیل هنیه را محکوم کرد.

شیخ محمد بن عبدالرحمان آل ثانی در شبکه ایکس نوشت که این ترور «جایی برای گفت‌وگو باقی نمی‌گذارد».

او افزوده: «چطور می‌توان درحالی‌که یک طرف گفت‌وگو طرفِ دیگر را می‌کشد، بین آن‌ها میانجی‌گری کرد؟»

نخست‌وزیر قطر تأکید کرده که برای دستیابی به صلح، دنیا باید مقابل «بی‌ارزش‌شمردن جان انسان‌ها» بایستد و طرفین مذاکرات نیز باید «جدی» باشند.

او به‌طور مشخص از ترورهای سیاسی و هدف‌ قراردادن غیرنظامیان در غزه انتقاد کرده است.

دوحه سال‌ها است که میزبان رهبران ارشد گروه حماس است و میانجی اصلی میان اسرائیل و این گروه به حساب می‌آید.

 

 

آن‌چه از محل اقامت و کشته شدن اسماعیل هنیه می‌دانیم

جمهوری اسلامی هنوز از محل اقامت و کشته شدن اسماعیل هنیه در تهران جزئیاتی منتشر نکرده و صرفاً اعلام کرده در یک «آسایشگاه جانبازان در شمال تهران» اقامت داشته است.

اما یک شاهد عینی از تهران به رادیوفردا گفت «حوالی ساعت دو بامداد از اردوگاه بسیج الزهرا در مجموعهٔ تاریخی سعدآباد که متعلق به سپاه پاسداران است و به‌ظاهر برای اقامت مهمانان استفاده می‌شود، صدای مهیبی به گوش رسید به‌طوری‌ که شیشه‌های خانه‌ها در خیابان اطراف محل واقعه لرزید، اما خسارتی به بار نیامد».

مسئولیت حفاظت فیزیکی از مقامات سیاسی در ایران بر عهدهٔ «سپاه حفاظت انصارالمهدی» است که زیرمجموعه‌ٔ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی محسوب می‌شود. برخی فعالان رسانه‌ای در شبکه‌های اجتماعی می‌گویند این سپاه از اردوگاه الزهرا برای اقامت موقت مهمانان ویژه استفاده می‌کند، ولی رادیوفردا مستقلاً نمی‌تواند این جزئیات را تأیید کند.

 

مقام فلسطینی: کشتن هنیه چشم‌انداز هرگونه توافقی در آینده را از بین می‌برد

صبری صیدم، وزیر پیشین آموزش تشکیلات فلسطینی به رادیوفردا می‌گوید اگر نتانیاهو تصمیم به کشتن اسماعیل هنیه گرفته باشد، او چشم‌انداز هرگونه توافقی در آینده را کشته است، چرا که قطعاً هر کسی در منطقه واکنش نشان خواهد داد.

او می‌گوید نخست‌وزیر اسرائیل نه فقط برای صلح در منطقه که برای صلح جهانی هم خطرناک است، چون هدف گرفتن اسماعیل هنیه در تهران به معنی احتمال افزایش تقابل منطقه‌ای است و افزایش تنش همه‌چیز را پیچیده‌تر خواهد کرد.

تصویر اسماعیل هنیه در جلسه هیئت دولت با حضور محمدرضا عارف

خبرگزاری تسنیم تصویری از جلسه روز چهارشنبه، دهم مرداد هیئت دولت با حضور محمدرضا عارف، معاون اول مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران منتشر کرده که عکس اسماعیل هنیه که چند ساعت قبل، ترور شد نیز به یاد او در این جلسه گذاشته شده است.

پزشکیان که در انتخابات زودهنگام ریاست‌جمهوری به‌دنبال کشته‌شدن ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور پیشین ایران پیروز شد، چند ساعت پس از پایان مراسم تحلیف خود نیز با کشته‌شدن یک مقام ارشد «جبهه مقاومت» مواجه شد.

تصویر اسماعیل هنیه در جلسه هیئت دولت

تصویر اسماعیل هنیه در جلسه هیئت دولت

گمانه‌هایی مبنی بر تاثیر این ترور بر وعدهٔ پزشکیان برای عادی‌سازی رابطه با جهان در فضای مجازی منتشر شده است.

اسماعیل هنیه، یکی از بلندپایه‌ترین مقام‌های گروه افراطی حماس که روز گذشته در مراسم تحلیف ریاست‌جمهوری مسعود پزشکیان در مجلس شرکت کرده بود، حوالی ساعت دو بامداد امروز، در تهران ترور شد.

این اتفاق خشم مقام‌های جمهوری اسلامی را برانگیخته و سپاه پاسداران و رهبر جمهوری اسلامی از «خونخواهی» و انتقام سخت از عاملان کشتن او سخن می‌گویند.

دولت ایران سه روز عزای عمومی اعلام کرد

دولت جمهوری اسلامی ایران در پی کشته‌شدن اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی گروه افراطی حماس در تهران، با صدور اطلاعیه‌ای سه روز عزای عمومی اعلام کرد.

بر اساس این اطلاعیه، روزهای چهارشنبه، پنج‌شنبه و جمعه ۱۰ تا ۱۲ مرداد ۱۴۰۳ در سراسر ایران عزای عمومی اعلام شد.

دولت جمهوری اسلامی در این اطلاعیه، ترور هنیه را «اقدامی وحشیانه» نامیده که «با اهداف خاص در آغاز به‌کار دولت وفاق ملی صورت گرفت.»

در این بیانیه، اسماعیل هنیه، «مهمان رسمی و دیپلماتیک» جمهوری اسلامی خوانده و تأکید شده که ترور او «همه اصول و قواعد انسانی و حقوق بین‌الملل را زیر پا گذاشت».

خبرگزاری‌های ایران همچنین اعلام کردند جنازهٔ اسماعیل هنیه روز چهارشنبه در تهران برگزار خواهد شد.

واکنش قطر، ترکیه و مصر

رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، در واکنش به ترور اسماعیل هنیه در تهران آن را «خائنانه» خواند و محکوم کرد.

وزرات امور خارجه ترکیه هم ضمن محکوم کردن این اقدام، از جامعهٔ بین‌المللی خواست اسرائیل را پیش از گسترش درگیری‌ها به منطقه متوقف کنند و افزود این رویداد «گواه دیگری است که کابینه نتانیاهو به دنبال صلح نیست».

وزارت امور خارجه قطر نیز با صدور بیانیه‌ای، ضمن محکوم کردن ترور رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران، آن را «نقض صریح قوانین بین‌المللی و انسانی» خواند که باعث «تشدید خطرناک تنش» می‌شود.

مصر هم در بیانیه‌ای گفت کشتن هنیه «نشان‌دهندهٔ فقدان ارادهٔ سیاسی اسرائیل برای کاهش تنش است».

زاهر الکاشف، مدیر شبکه تلویزیونی المساوات در نوار غزه، به رادیوفردا می‌گوید ترور اسماعیل هنیه بر گروه حماس تأثیر خواهد گذاشت اما کشته شدن رهبر سیاسی حماس باعث فروپاشی این گروه نخواهد شد.

 

واکنش دفتر رسانه‌ای دولت اسرائیل به کشته‌شدن هنیه در تهران

در اسرائیل، دفتر رسانه‌ای دولت این کشور، با انتشار عکسی از اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس که در تهران ترور شد، در فیسبوک، عبارت «حذف شد» را به شکل یک مهر، بر روی چهره او به نمایش گذاشت.

این اقدام تا این لحظه رسمی‌ترین واکنش اسرائیل، در زمینه پذیرش مسئولیت این حمله به شمار می‌رود.

خامنه‌ای اسرائیل را به «مجازات سخت» تهدید کرد

رهبر جمهوری اسلامی در واکنش به ترور اسماعیل هنیه در تهران گفت «خونخواهی» او را «وظیفهٔ خود» می‌داند و اسرائیل «زمینه‌ٔ مجازاتی سخت برای خود را فراهم ساخت».

علی خامنه‌ای که دیروز در همین صبح با هنیه دیدار کرده بود، در پیامی مکتوب نوشت: «در این حادثه‌ٔ تلخ و سخت که در حریم جمهوری اسلامی اتفاق افتاده است، خونخواهی او را وظیفه‌ خود می‌دانیم».

تعبیر «مجازات سخت» یادآور تعابیر دیگری از رهبر جمهوری اسلامی در رویدادهایی از این قبیل است. در تازه‌ترین مورد، خامنه‌ای فروردین امسال پس از حملهٔ اسرائیل به ساختمان کنسولگری جمهوری اسلامی در دمشق گفت: «در عرف جهانی حمله به کنسولگری و سفارت هر کشور حمله به خاک آن کشور محسوب می‌شود و رژیم سرتا پا خباثت صهیونیستی باید برای این جنایت تنبیه شود و خواهد شد.»

در پی این تهدید، جمهوری اسلامی در نیمه‌شب ۲۵ فروردین صدها پهپاد و موشک کروز و بالستیک به سمت اسرائیل شلیک کرد، اما اغلب پرتابه‌های شلیک‌شده پیش از رسیدن به هدف توسط دفاع هوایی اسرائیل و همچنین با کمک آمریکا و متحدانش در منطقه رهگیری و سرنگون شدند.

سپاه پاسداران نیز در دومین اطلاعیه خود پس از ترور هنیه، به‌صراحت اسرائیل را مسئول این اتفاق دانسته و افزوده که «بی‌تردید این جنایت رژیم صهیونیستی با پاسخ سخت و دردناک جبهه مقتدر و عظیم مقاومت به‌ویژه ایران اسلامی مواجه... خواهد بود.»

 

هشدار دادستانی ایران به فعالان رسانه‌ای: امنیت روانی جامعه به هم نریزد

در پی ترور اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران، دادستانی کل جمهوری اسلامی هشدار داد با افرادی که اقدام به «انتشار محتوای خلاف واقع، نشر اکاذیب و توهین به بر هم زدن امنیت روانی جامعه» کنند، براساس قانون برخورد خواهد شد.

این اطلاعیه پس از انتشار گسترده این خبر و افزایش میزان واکنش‌ها به آن در فضای مجازی فارسی‌زبان صادر می‌شود.

دادستانی کل کشور در این اطلاعیه‌ به فعالان رسانه‌ای و مجازی کشور هشدار داد که از پرداختن به موضوعاتی که «امنیت روانی جامعه» را مخدوش می‌کند، پرهیز کنند.

در اطلاعیه یادشده، به جزئیات و مصادیق این اقدام اشاره‌ای نشده است.

با این حال براساس این اطلاعیه به دستگاه‌های ذیربط دستور داده شده ضمن «رصد فضای مجازی، رسانه‌ها و یا افرادی که اقدام به شایعه‌پراکنی یا برهم زدن امنیت روانی جامعه می‌کنند به دستگاه قضایی معرفی شوند».

جمهوری اسلامی بر اساس یک رویه، در مواقع بروز بحران یا اتفاقاتی از این دست، از شفاف‌سازی خودداری کرده و به جای آن با افرادی که در این زمینه به ابراز نظر می‌پردازند، برخورد می‌کند.

واکنش پزشکیان به ترور هنیه: دیروز دست او را بالا بردم و حالا باید او را تشییع کنم

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران در واکنش به ترور اسماعیل هنیه در تهران، در شبکه ایکس نوشت که جمهوری اسلامی از «تمامیت ارضی و عزت و حیثیت و افتخار و شرف خود دفاع، و اشغالگران تروریست را از اقدام بزدلانه خود پشیمان خواهد کرد.»

او به حضور هنیه در مراسم تحلیف خود اشاره و اضافه کرده که «دیروز دست فاتح او را بالا بردم و امروز باید بر روی شانه‌هایم او را تشییع کنم.»

پزشکیان که پیش از این در نامه‌ای به هنیه، به حمایت از «جبهه مقاومت» در دوران ریاست‌جمهوری خود تأکید کرده بود، اضافه کرده: «پیوند دو ملت سربلند ایران و فلسطین مستحکم‌تر از قبل خواهد شد و مسیر مقاومت و دفاع از مظلوم پر قدرت‌تر از همیشه دنبال می‌شود.»

حضور هنیه در مراسم تحلیف پزشکیان و خوش‌و‌بش گرم آنها با یکدیگر، روز سه‌شنبه در فضای مجازی و رسانه‌های ایران بسیار خبرساز شده بود.

حزب‌الله لبنان در بیانیه‌ای که در واکنش به ترور اسماعیل هنیه در تهران منتشر کرد، او را «از رهبران بزرگ مقاومت عصر حاضر» خواند و نوشت این رویداد «عزم آنان را در برابر دشمن صهیونیستی قوی‌تر می‌سازد».

خبرگزاری ایسنا در کنار انتشار این بیانیه نوشت اسماعیل هنیه در «حمله خائنانه صهیونیست‌ها به محل اقامتش در تهران» کشته شد اما توضیحی دربارهٔ «خائنانه» بودن این حمله نداد.

مقام پیشین فلسطینی: کشتن افراد ما را به دور باطل انتقام و پاسخ می‌اندازد

زیاد ابوزیّاد، وزیر پیشین تشکیلات فلسطینی به رادیوفردا می‌گوید فلسطینی‌ها بیش از اسرائیل نیازمند امنیت هستند و کشتن این فرد یا آن فرد تنها وضعیت را با زمینه‌سازی انتقام و پاسخ پیچیده می‌کند و ما به دور باطل کشتن و بازکشتن می‌افتیم.

این مقام پیشین تشکیلات خودگردان می‌گوید کشتن اسماعیل هنیه، اولین مورد از کشته شدن رهبران حماس و فلطسینی، یا رهبران گروه‌های مقاومت نیست، و مشکل یک مشکل شخصی نیست، چون افراد می‌توانند جایگزین شوند. به گفته او مشکل، «مناقشه بین اسرائیل و فلسطینیان»، و «سیاست اسرائیل برای دائمی کردن اشغال، ریشه‌کن فلسطینیان، و انکار حقوق فلسطینیان» است.

آقای ابوزیّاد تأکید می‌کند که «تا زمانی که اشغال وجود دارد، تنها راه برای خروج از این وضعیت دشوار و تراژیک برای فلسطینیان و اسرائیل، دستیابی به سازوکاری است که حقوق فلسطینی‌ها و حق آنها را برای داشتن کشوری که در آن در صلح زندگی کنند، تضمین کند».

 

ژنرال بازنشسته اسرائیلی: ترور هنیه پیامی مستقیم به سر اختاپوس بود

ییسرائیل زیف، ژنرال بازنشسته اسرائیلی، در واکنش به کشته‌شدن اسماعیل هنیه در تهران به رادیوفردا گفت: «این اتفاقات با هدف قرار دادن دقیق فرماندهی حزب‌الله آغاز شد و به عالی‌ترین سطح تصمیم‌سازی رسید.»

به‌گفتهٔ او، «مسئله دوم نشان از هدف قرار دادن سر اختاپوس دارد. این‌که ترور در تهران صورت می‌گیرد، ایران را به شکل بی‌سابقه‌ای وارد این معادله کرد و هشداری به مقام‌های ایرانی برای تغییر سیاست‌های خود است.»

او تأکید کرده که این ترور «در عین حال گامی اسرائیلی در یک بازی شطرنج است؛ عملیاتی استثنایی که پیامی مستقیم به سر اختاپوس دارد و تأثیرش هم مستقیم است.»

 

سه برداشت اولیه از پیامدهای کشته شدن هنیه در تهران

آلون لی‌ال، سفیر اسبق اسرائیل در آنکارا در واکنش به کشته شدن اسماعیل هنیه در تهران به رادیوفردا می‌گوید که از نگاه او قتل هنیه، حماس را قدرتمندتر خواهد کرد، همچنانکه پس از قتل رهبران حماس چون شیخ احمد یاسیم و عبدالعزیز رنتیسی در دو دهه پیش، حماس انتخابات در میان فلسطینیان را برد و قدرت گرفت.

این دیپلمات پیشین اسرائیلی می‌گوید اقدام به کشتن اسماعیل هنیه، امکان رسیدن به یک توافق برای آزادی گروگان‌های اسرائیلی در آینده نزدیک را از بین می‌برد و جنگ را طولانی‌تر خواهد کرد.

از نگاه آقای لی‌ال، کشتن هنیه موقعیت جهانی اسرائیل را نه فقط در میان دشمنان، بلکه در میان دوستانش هم تضعیف خواهد کرد.

هنیه با «اصابت پرتابه‌ای از هوا» کشته شد

خبرگزاری‌های تسنیم و فارس، نزدیک به سپاه پاسداران، نوشتند هنیه «در یکی از اقامتگاه‌های ویژه جانبازان در شمال تهران مستقر بود، حدود ساعت دو بامداد روز چهارشنبه دهم مرداد با اصابت پرتابه‌ای از هوا» کشته شد.

میزان، خبرگزاری رسمی قوه قضائیه جمهوری اسلامی، هم می‌گوید یک منبع ایرانی که به نام او اشاره‌ای نشده، به شبکه المیادین گفته است کشته‌شدن اسماعیل هنیه در تهران با «شلیک موشک از کشوری به کشور دیگر بوده» است.

این منبع افزوده که اصابت موشک به محل اقامت هنیه و محافظش، «از داخل ایران انجام نشده است.»

این منبع با این حال به این موضوع اشاره نکرده که در صورت صحت این اظهارات، موشک یادشده توانسته از پدافند هوایی جمهوری اسلامی عبور کند.

منبع:رادیو فردا