PEZHVAKEIRAN.COM خامنه‌ای: خواسته «موکد» من از مجلس تعامل سازنده با دولت جدید است
 

خامنه‌ای: خواسته «موکد» من از مجلس تعامل سازنده با دولت جدید است

آیت‌الله علی خامنه‌ای رهبر ایران در دیدار با نمایندگان مجلس، از جمله مسعود پزشکیان نامزد پیروز چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری، گفت که «توصیه موکد من تعامل سازنده مجلس با دولت جدید است.»
رهبر حکومت ایران به نمایندگان مجلس دوازدهم گفت: «باید از بن دندان باور کرد که پیروزی و موفقیت رئیس‌جمهور منتخب در اداره کشور، پیروزی همه ماست.»
آقای خامنه‌ای در این سخنرانی تاکید کرد که «در مسائل مهم» باید «صدای واحدی از کشور» شنیده شود و گفت: «یک جاهایی هست که دولت و مجلس و مسئولان گوناگون باید یک حرف بزنند. آن کسانی که در دنیا گوش تیز کرده‌اند که نشانه‌های اختلاف و دوگانگی را پیدا کنند باید مأیوس شوند. یک صدا باید شنیده شود.»
در جریان این سخنرانی، رسانه‌های ایران به تصویر مسعود پزشکیان و محمدباقر قالیباف که در ردیف اول مخاطبان رهبر ایران در کنار هم نشسته‌اند، توجه ویژه نشان دادند.
آقای قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، در دور نخست انتخابات ریاست جمهوری اخیر رقیب آقای پزشکیان بود و در دور دوم از سعید جلیلی رقیب آقای پزشکیان حمایت کرد.
پیش از سخنرانی آقای خامنه‌ای، محمدباقر قالیباف گزارشی از کار مجلس را ارائه کرد.
آیت‌الله خامنه‌ای در این سخنرانی با اشاره به حضور مسعود پزشکیان در جمع نمایندگان مجلس گفت: «من نمی‌دانم آقای پزشکیان اکنون از نظر قانونی نماینده به شمار می‌رود یا نه، اما اینجا حضور دارند.»
پیشتر علیرضا سلیمی، سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی، گفته بود که «مجلس هیچ جلسه‌ای برای بررسی استعفای پزشکیان برگزار نخواهد کرد و صرف تنفیذ رهبر انقلاب اسلامی، تأیید استعفای ایشان از نمایندگی مجلس را تصدیق می‌کند.»
خامنه‌ای: کار فوری مجلس رأی به کابینه‌ آقای پزشکیان است
خامنه‌ای
منبع تصویر،JAMARAN
رهبر حکومت ایران در ادامه با اشاره به انتخاب کابینه آقای پزشکیان و موضوع رأی اعتماد در مجلس گفت «کار فوری مجلس رای به کابینه است که آقای پزشکیان حفظ الله به مجلس ارائه خواهند کرد. این کار فوری و فوتی شما [نمایندگان] است».
آیت‌الله خامنه‌ای در سخنرانی امروز خود گفت مجلس «هر چه زودتر کابینه پیشنهادی را تصویب کند تا دولت مشغول کار شود، برای کشور بهتر است».
با برگزاری تشریفات قانونی، از جمله مراسم تحلیف و تنفیذ، آقای پزشکیان رسما به عنوان رئیس‌جمهور جدید ایران کار خود را آغاز خواهد کرد.
پس از آن، مجلس دوازدهم که از نظر سیاسی چندان با آقای پزشکیان همسو نیست باید به وزرای پیشنهادی او رای اعتماد بدهد.
رهبر حکومت سپس اضافه کرد که افراد منتخب در دولت باید «از بن دندان به نظام جمهوری اسلامی معتقد باشد» و «نگاه ملی» داشته باشند و «غرق در مسائل سیاسی و جناحی نشوند».
محمدجواد ظریف، رئیس «شورای راهبری دوره انتقال» دولت مسعود پزشکیان، چهارشنبه شب در مصاحبه با شبکه خبر گفته بود که «قرار نیست افرادی که با گفتمان رئیس‌جمهور همراهی ندارند، در کابینه حاضر باشند» اما تاکید کرده بود که رئیس‌جمهوری جدید به دنبال تشکیل «دولت وحدت ملی» است.
آقای ظریف که در دوران تبلیغات انتخاباتی نیز همراه آقای پزشکیان بود برای گزینش نامزدهای بالقوه وزارت دولت جدید هدایت کمیته‌های انتخاب وزراء را به عهده دارد.
آیت‌الله خامنه‌ای با تاکید بر «اتحاد و همدستی و همدلی نیروها» از نمایندگان خواست علاوه در مجلس، در عرصه عمومی و حتی در شبکه‌های اجتماعی «منشاء تشنج در افکار عمومی» نباشند و از «سیاه‌نمایی» بپرهیزند.
در نخستین واکنش‌ها به سخنان رهبر جمهوری اسلامی، محمدباقر قالیباف در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که «ما نیز در مجلس اعلام می‌کنیم که موفقیت رئیس‌جمهور منتخب را موفقیت خود می‌دانیم، و تمام تلاش خود برای کمک به دولت را به کار خواهیم بست.»
مسعود پزشکیان هم در پستی در ایکس با تشکر از رهبر ایران نوشت: «اکنون اعتماد مردم و حمایت شما از دولت بزرگترین سرمایه همه ما برای رسیدن به موفقیت پیش رو است.» او همچنین با تکرار بخشی از اظهارات رهبر ایران نوشت که «یک صدای واحد برای ایران».
مسعود پزشکیان و محمدباقر قالیباف در حسینیه امام خمینی
منبع تصویر،KHABARONLINE
توضیح تصویر،مسعود پزشکیان و محمدباقر قالیباف بلافاصله پس از سخنرانی رهبر حکومت ایران در شبکه اجتماعی ایکس از صحبت‌های امروز او استقبال کردند
دفاع آیت‌الله خامنه‌ای از قانون «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها»
آیت‌الله خامنه‌ای در بخشی دیگر از سخنرانی خود گفت: «حضور مجلس در مسائل سیاسی و بین‌المللی بسیار مهم است. یک نمونه خوب از حضور مجلس قانون اقدام راهبردی است.»
آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به «قانون اقدام راهبردی» که از موضوعات مورد اختلاف دولت حسن روحانی و مجلس یازدهم بود، گفت: «یک نمونه از کارهای خوب [مجلس] همین قانون اقدام راهبردی است، یکی از کارهای بسیار خوب البته بعضی‌ها اعتراض کردند و عیب‌جویی کردند، مطلقاً این عیب‌جویی وارد نیست؛ کار بسیار درستی بود.»
رهبر جمهوری اسلامی ایران گفت که تحریم‌ها را می‌توان با روش‌های «شرافتمندانه» برداشت، او اما «خنثی کردن تحریم‌ها» را مهم‌تر خواند.
در جریان کارزار انتخابات ریاست جمهوری امسال نیز بار دیگر محمدجواد ظریف و حسن روحانی تصویب این قانون را یکی از موانع رفع تحریم‌ها و عدم احیای توافق هسته‌ای ایران (برجام) خوانده بودند.
در آخرین مناظره انتخابات ریاست جمهوری نیز مسعود پزشکیان در پاسخ به سوال مجری تلویزیون که گفته بود «علت مخالفت شما با این قانون [اقدام راهبردی] چیست»، پاسخ داد «به هیچ وجه درست نیست که ما قانون را قبول نداریم، از اول گفته‌ایم چارچوب قانون و سیاست‌های کلی مقام معظم رهبری را عمل می‌کنیم، پس این امکان ندارد که قانون را اجرا نمی‌کنیم.»
حسن روحانی، رئیس‌جمهور پیشین ایران، اما یکبار دیگر سوم تیرماه امسال قانون «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از حقوق ملت ایران» را «بدترین قانون در تاریخ جمهوری اسلامی ایران» توصیف کرد و با اشاره به انقضای برجام در سال آینده گفت که «طبق این قانون هیچ وقت برجام درست نمی‌شود».
به گفته رئیس‌جمهور پیشین ایران، اگر این قانون نبود، مسئله برجام تا فروردین ۱۴۰۰ قابل حل شده بود.
با پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و مشخص شدن پایان ریاست جمهوری دونالد ترامپ، نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایران در دوره یازدهم قانون «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از حقوق ملت ایران» را در آذر ۱۳۹۹ تصویب کردند.
بر اساس این قانون، دولت وقت به ریاست حسن روحانی مکلف شد تا اگر تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا در ماه اول ریاست جمهوری آقای بایدن رفع نشد، غنی‌سازی ۲۰ درصد را دوباره آغاز کند، سطح بازرسی‌های آژانس را کاهش دهد و ذخایر اوارنیوم کم غنی‌شده را بالا ببرد.
با ادامه تحریم‌های دولت دونالد ترامپ در ماه اول ریاست جمهوری آقای بایدن، این قانون اجرایی شد و تنش‌ها بر سر برنامه اتمی ایران بالا رفت.

منبع:بی بی سی