PEZHVAKEIRAN.COM افزایش خودکشی رزیدنت‌ها؛ سازمان نظام پزشکی ایران: فشار کار زیاد و میزان دریافتی نامناسب است
 

افزایش خودکشی رزیدنت‌ها؛ سازمان نظام پزشکی ایران: فشار کار زیاد و میزان دریافتی نامناسب است

رضا لاری‌پور، سخنگوی سازمان نظام پزشکی ایران می‌گوید دلایل افزایش خودکشی در جامعه پزشکی «چند بعدی و چند وجهی» است. او می‌گوید: «حجم کار داده شده به یک رزیدنت، بسیار بالا است و عدم تناسب دریافتی این افراد نسبت به فعالیت‌هایی که انجام می‌دهند، بسیار زیاد است.»

آقای لار‌ی‌پوربه ایلنا گفته است که با این دریافتی «یک رزیدنت قادر نیست به تنهایی در شهر تهران خانه‌ای را اجاره کند و دیگر هزینه‌های زندگی از جمله مایحتاج روزمره‌ خود را تهیه کند.»

سخنگوی سازمان نظام پزشکی از« ناامیدی» رزیدنت‌ها نسبت به آینده شغلی سخن گفته و افزوده است که آنچه را آنان «در حال حاضر می‌بیینند، بر خلاف تصوراتشان پیش از ورود به حوزه پزشکی بوده است.»

او این روند را از جمله دلایل ایجاد نگرانی در آن‌ها دانسته و افزوده است «شروع استرس و اضطراب که به افسردگی منجر می‌شود و پس از گذر از این مراحل و عدم انگیزه و ناتوان حس کردن خودشان، ممکن است دست به مرگ خود خواسته بزنند.»

در ماه‌های اخیر خودکشی پزشکان و رزیدنت در ایران خبرساز شده است و این سوال را ایجاد کرده که چه کسی باید به این گروه کمک کند. پزشکان در مراکز درمانی آخرین راه نجات کسانی هستند که اقدام به خودکشی کرده‌اند.

پزشکان

منبع تصویر،FARARU

توضیح تصویر،دستیاران تخصصی پزشکی در ایران از فشارهای کاری فراوان می‌گویند

سخنگوی سازمان نظام پزشکی گفته است «یک رزیدنت، در سن ۳۰ سالگی در حالی که مشغول به کار هست و با توجه به اینکه دکتر محسوب می‌شود، با تحصیلات بالا و سختی کار فراوان که متحمل می‌شود باز هم کماکان از پدر و مادر برای گذران زندگی پول دریافت می‌کند.»

به گفته او «برای رزیدنتی متاهل با در نظر گرفتن آن سختی کار و نبود تسهیلات و دریافتی‌های بسیار پایین، زندگی سخت و طاقت فرسا خواهد بود.»

او افزوده که هیچ رشته‌ای به اندازه رشته‌ پزشکی با جان انسان روبرو نیست و این هم به پزشکان استرس‌هایی را وارد می‌کند.

آقای لاری‌پور از بی‌عملی وزارت بهداشت انتقاد کرده و عملا هیچ کار خاصی در این مورد انجام داده نشده است.

او می‌گوید: «در دانشگاه‌های علوم پزشکی، مراکز مشاوره وجود دارد و فردی که نیاز به درمان دارد به این مراکز مراجعه می‌کند، اما در اینجا پزشکانی که نیاز به درمان دارند، در هنگام مراجعه نام آن‌ها نوشته می‌شود و همچنین پرونده‌ای برای آن‌ها باز خواهد شد، این روند باعث می‌شود که پزشکان احساس امنیت نکرده و به مراکز درمانی مراجعه نکنند.»

ایران پزشک

منبع تصویر،ISNA

توضیح تصویر،«در مراکز درمانی این فکر جا افتاده که هر اتفاقی برای بیمار پیش بیاید پزشک، دستیار و پرستارش مقصرند»

ماه‌ها است در مورد افزایش آمار خودکشی در جامعه پزشکی ایران هشدار داده می‌شود؛ از روایت‌ها و مشاهدات در شبکه‌های اجتماعی گرفته تا بیانیه‌های انجمن‌های علمی مرتبط با پزشکان در ایران.

پیشتر انجمن علمی روان‌پزشکان ایران، در نامه‌ای به ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور، در مورد افزایش آمار بالای خودکشی بین رزیدنت‌ها هشدار داد و تداوم این روند را زمینه‌ساز «فروپاشی نظام سلامت» دانست. در این نامه انجمن علمی روان‌پزشکان دلیل این فراوانی را فشارهای اجتماعی، اقتصادی و شغلی ذکر کرده است.

رزیدنت‌ها تنها گروهی از جامعه پزشکی ایران نیستند که آمار خودکشی بین آنها افزایش یافته است. گزارش‌ها از شمار بالای خودکشی پرستاران در ایران هم حکایت دارد.

اگر به خودکشی فکر می‌کنید، در ایران با اورژانس اجتماعی با شماره تلفن ۱۲۳ تماس بگیرید؛ در افغانستان با شماره ۱۱۹، در بریتانیا با خیریه سماریتن ۱۱۶۱۲۳ و در آمریکا و کانادا ۹۱۱.

پزشکان

 

منبع:بی بی سی