PEZHVAKEIRAN.COM آمریکا حمله اسرائيل به رفح بدون برنامه‌ریزی را «فاجعه» خواند
 

آمریکا حمله اسرائيل به رفح بدون برنامه‌ریزی را «فاجعه» خواند

آمریکا هر گونه عملیات نظامی اسرائیل در رفح بدون برنامه‌ریزی و تفکر را "فاجعه‌بار" خواند. ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت، ایالات متحده از انجام چنین کاری بدون برنامه‌ریزی جدی و معتبر حمایت نخواهد کرد.

مشاور امنیت ملی عراق: در پاسخ به حملات آمریکا اقدامات مناسبی اتخاذ می‌کنیم

قاسم الاعرجی، مشاور امنیت ملی عراق تاکید کرد که دولت این کشور "اقدامات مناسب" برای پاسخ به کشته شدن ابوباقر الساعدی، فرمانده ارشد کتائب حزب‌الله اتخاذ خواهد کرد.

الاعرجی عضو رهبری "سازمان بدر" است که پیش از سرنگونی صدام حسین، رئیس‌جمهور معدوم عراق توسط سپاه پاسداران جمهوری اسلامی تشکیل شد. او آموزش نظامی خود را نزد سپاه پاسداران گذرانده است.

به گزارش میدل‌ایست‌ نیوز به نقل از خبرگزاری رسمی عراق، الاعرجی در مراسم تشییع ابو باقر الساعدی کشتن او در حمله هدفمند آمریکا را اقدامی "بزدلانه" خواند و آن را محکوم کرد. او هدف حملات را "حاکمیت عراق و گروه حشد الشعبی به عنوان نهاد امنیتی رسمی کشور" نامید.

ابوباقر الساعدی از فرماندهان ارشد "کتائب حزب‌الله"، از گروه‌های مسلح تحت حمایت ایران، در حمله پهپادی آمریکا به خوردوی حامل وی در شامگاه چهارشنبه ۷ فوریه در بغداد کشته شد.

این مشاور امنیت ملی عراق از مجموعه حشد الشعبی گفت که "دولت در صدد اتخاذ اقدامات مناسب برای برخورد با این حمله است".

الاعرجی تاکید کرد که "دولت عراق تصمیمی واضح و صریح مبنی بر پایان ماموریت ائتلاف بین‌المللی در عراق اتخاذ 

هشدار آمریکا: حمله اسرائیل به رفح بدون برنامه‌ریزی "فاجعه" است

آمریکا روز پنجشنبه ۸ فوریه (۱۹ بهمن) هشدار داد که هرگونه عملیات نظامی اسرائیل در رفح، جایی که بیش از یک میلیون نفر در آن پناه گرفته‌اند، بدون برنامه‌ریزی یا اندکی تفکر، "فاجعه‌بار" خواهد بود.

به گزارش رویترز، ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به خبرنگاران گفت: «ما از انجام چنین کاری بدون برنامه‌ریزی جدی و معتبر حمایت نخواهیم کرد، زیرا مربوط به بیش از یک میلیون نفری است که در آنجا پناه گرفته‌اند و علاوه بر این، بدون در نظر گرفتن تأثیر آن بر کمک‌های بشردوستانه و خروج ایمن اتباع خارجی است.»

پاتل گفت، به‌رغم دیدار آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا با کابینه جنگی اسرائیل در روز چهارشنبه، ایالات متحده شواهدی را ندیده است که حاکی از برنامه‌ریزی جدی اسرائیل برای چنین عملیاتی بوده باشد.

ارتش اسرائیل حمله به فرمانده حزب‌الله لبنان را تایید کرد

ارتش اسرائیل روز پنجشنبه ۸ فوریه (۱۹ بهمن) به خبرگزاری فرانسه گفت که هواپیمای این کشور به یک "فرمانده حزب‌الله" در جنوب لبنان حمله کرده است. ارتش افزود، او در حملات راکتی برون‌مرزی دست داشته است.

این تایید پس از آن صورت گرفت که یک منبع امنیتی لبنان پیشتر گفته بود که یک مقام نظامی گروه شبه‌نظامی مورد حمایت ایران در حمله هوایی اسرائیل به یک خودرو در شهر نبطیه "به شدت مجروح شده است".

برخی از رسانه‌های عربی از کشته شدن عباس الدبس، فرمانده عملیات حزب‌الله در نبطیه در حمله‌ای پهپادی به جنوب لبنان خبر داده‌اند.

تقویت تدابیر امنیتی حول سفارت اسرائیل در هلند در پی کشف مواد منفجره

به دنبال کشف مواد منفجره در شهر لاهه مقامات امنیتی هلند روز پنجشنبه ۸ فوریه (۱۹ بهمن) تدابیر امنیتی بیشتری را بر سفارت اسرائیل در لاهه اعمال کردند.

یان فان زانن، شهردار لاهه گفت، پس از آن‌ که تهدیدی مطرح شد که "باید بسیار جدی گرفته شود" حول سفارت اسرائیل تدابیر امنیتی تشدید شده‌اند.

ماه گذشته در مقابل سفارت اسرائیل در سوئد نیز یک شئ که گمان می‌رود وسیله‌ای انفجاری بوده باشد، پیدا شد. این موضوع به عنوان یک جرم تروریستی احتمالی در دست بررسی است.

فان زانن مشخص نکرد که این اقدامات تا چه زمانی به قوت خود باقی خواهند ماند. خبرگزاری هلندی ANP افزود که محوطه حول سفارت بسته شده است.

 

اونروا: دست‌کم ۳۰۰هزار نفر در خطر کمبود غذا در شمال و مرکز غزه هستند

آژانس سازمان ملل برای کمک به آوارگان فلسطینی (اونروا) روز پنجشنبه ۸ فوریه (۱۹ بهمن) هشدار داد که جان صدها هزار نفر در شمال و مرکز غزه به دلیل کمبود مواد غذایی در خطر است.

فیلیپ لازارینی، کمیسر اونروا گفت، آخرین باری که آژانس مجاز به تحویل تجهیزات به این منطقه شد، بیش از دو هفته پیش در ۲۳ ژانویه بود.

سایر نهاد‌های ارائه‌دهنده کمک‌های بشردوستانه نیز از مسدود شدن امدادرسانی به نوار غزه خبر داده‌اند.

لازارینی در پیامی در شبکه اکس نوشت: «از ابتدای سال، نیمی از درخواست‌های ماموریت‌های کمکی ما به شمال رد شده است... سازمان ملل حفره‌های عمیقی از قحطی و گرسنگی را در شمال غزه شناسایی کرده است.»

او افزود: «دست‌کم ۳۰۰هزار نفر در این منطقه برای بقای خود به کمک ما وابسته هستند.»

 

یک فرمانده واحد نخبه حماس از رفقایش خواست تسلیم شوند

یک فرمانده واحد نخبه حماس که توسط سازمان امنیت داخلی اسرائیل "شین بت" بازجویی شده است، از هم‌قطاران خود خواست که تسلیم شوند.

به گزارش تایمز اسرائیل، سازمان "شین بت" فیلمی از بازجویی از یک فرمانده واحد نخبه حماس منتشر کرد. در این فیلم، محمد ناصر سلیمان ابونمر می‌گوید: «به همه توصیه می‌کنم که تسلیم شوند، زیرا در غیر این صورت سرنوشت شما مرگ خواهد بود.»

ابو نمر توسط شین بت و سربازان ارتش اسرائیل در عمق یک تونل در زیر شهر خان یونس در جنوب غزه دستگیر شد.

این مظنون در بخش دیگر ویدئو می‌گوید که با دو جنگجوی دیگر حماس دستگیر شد و زمانی که ارتش اسرائیل از درب تونل آنها وارد شد، آنها تلاشی برای مقاومت نکردند.

ابو نامر می‌گوید: «ما تصمیم گرفتیم که نمی‌خواهیم بجنگیم و به محض آمدن ارتش خود را تسلیم خواهیم کرد.»

این فرمانده واحد نخبه حماس به هنگام بازجویی افزود: «ما در اتاق نشستیم، همه سلاح‌ها را بیرون از اتاق گذاشتیم... نشستیم و منتظر ماندیم. وقتی ارتش [اسرائیل] رسید، دست‌هایمان را بالا بردیم و تسلیم شدیم.»

فرمانده عملیات حزب‌الله در نبطیه بر اثر حمله پهپادی در جنوب لبنان کشته شد

بنا بر گزارش‌های منابع عربی، عباس الدبس، مسئول عملیات حزب‌الله لبنان در نبطیه که با نیروی قدس سپاه پاسداران همکاری داشته است، در یک حمله پهپادی کشته شده و دو سرنشین دیگر خودروی او نیز مجروح و به بیمارستان منتقل شده‌اند.

حمله پهپادی عصر پنج‌شنبه ۸ فوریه (۱۹ بهمن) به خودرویی در ورودی شهر نبطیه در جنوب لبنان صورت گرفته است.

رسانه‌های عربی گزارش می‌دهند که الدبس وابسته به نیروی قدس سپاه پاسداران جمهوری اسلامی بوده و به ایران برای ایجاد دفاع هوایی در سوریه کمک کرده است.

به گزارش "تایمز اسرائیل"، رادیو ارتش این کشور در گزارشی گفت که الدبس همچنین فرمانده منطقه‌ای بوده است که از آنجا موشک‌های ضد تانک به شهر کریات شمونا در شمال اسرائیل شلیک شده بودند.

گزارش رادیوی ارتش اسرائیل می‌گوید که این حمله در پاسخ به موشک‌های ضدتانک انجام شد که به یک پایگاه ارتش اسرائیل در آن نزدیکی شلیک شدند و یکی از سربازان آنجا را به شدت مجروح کرد.

رسانه‌های عربی ویدئوی سوختن خودروی این فرمانده عملیاتی حزب‌الله را منتشر کرده‌اند.

سازمان ملل: تخریب ساختمان‌ها برای ایجاد منطقه حائل غزه "جنایت جنگی" است

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل روز پنجشنبه ۸ فوریه (۱۹ بهمن) هشدار داد که تخریب در حال انجام تمامی ساختمان‌ها در امتداد مرز غزه توسط اسرائیل، با هدف ایجاد "منطقه حائل"، یک "جنایت جنگی" محسوب می‌شود.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، فولکر تورک در بیانیه‌ای به گزارش‌هایی اشاره کرد که نشان می‌دهد ارتش اسرائیل در امتداد سراسر مرز خود با نوار غزه، می‌خواهد به عرض یک کیلومتر در داخل نوار غزه یک "منطقه حائل" ایجاد کند و بدین منظور در حال تخریب‌ تمام ساختمان‌ها است.

کمیسر عالی شورای حقوق بشر سازمان ملل گفت: «به مقامات اسرائیلی تاکید می‌کنم که ماده ۵۳ کنوانسیون چهارم ژنو، تخریب اموال متعلق به اشخاص خصوصی توسط یک نیروی اشغالگر را ممنوع می‌کند، مگر در مواردی که این تخریب به دلیل عملیات نظامی کاملاً ضروری باشد.»

تورک هشدار داد که هدف ایجاد یک منطقه حائل برای تأمین امنیت عمومی "به نظر نمی‌آید هماهنگ با استثنای محدود عملیات نظامی باشد که در حقوق بشردوستانه بین‌المللی آمده است".

وی افزود که چنین "تخریب گسترده اموال که با ضرورت نظامی قابل توجیه نیست و به طور غیرقانونی و عمدی صورت می‌گیرد، نقض فاحش کنوانسیون چهارم ژنو و جنایت جنگی محسوب می‌شود".

تظاهرات طرفداران فلسطینی‌ها و اسرائیل در دانشگاه آزاد برلین

چند روز پس از حمله به یک دانشجوی یهودی در دانشگاه آزاد برلین (FU)، گروه‌های طرفدار فلسطینی‌ها و اسرائیل در تجمعی رویارو شدند.

به گفته پلیس، حدود ۸۵ نفر از فراخوانی برای تظاهرات در مقابل کافه تریای دانشگاه تحت عنوان "همبستگی با فلسطین" پیروی کردند. در این مکان حدود ۲۵ نفر نیز یک تظاهرات مخالف برگزار کردند. پلیس گفت که "برخورد خاصی" گزارش نشده است و مشاجرات لفظی کوتاهی بین تظاهرکنندگان صورت گرفت.

در آخر هفته گذشته، لاهاو شاپیرا، دانشجوی ۳۰ ساله یهودی دانشگاه آزاد برلین با استخوان‌های شکسته در صورتش در بیمارستان بستری شد. گفته می‌شود یک دانشجوی فلسطینی-آلمانی ۲۳ ساله او را در منطقه تفریحات شبانه در مرکز برلین مورد ضرب و شتم قرار داده است.

دادستانی برلین در حال تحقیق در مورد اتهام صدمات شدید بدنی است؛ این عمل در حال حاضر به عنوان اقدامی ضدیهودی و در ارتباط با درگیری‌های خاورمیانه طبقه‌بندی شده است. به گفته برگزارکنندگان، این تجمع پیش از این حادثه اعلام شده بود.

 

نروژ ۲۴ میلیون یورو به حساب "اونروا" واریز می‌کند

به دنبال اسپانیا، نروژ نیز از آژانس امدادرسانی سازمان ملل به آوارگان فلسطینی در خاورمیانه (UNRWA) که مورد انتقاد قرار گرفته، حمایت مالی می‌کند. اسپن بارت اید، وزیر خارجه نروژ به هنگام سفر به واشنگتن گفت که این سازمان امداد‌رسان ستون فقرات همه تلاش‌های بشردوستانه در نوار غزه است.

بنابراین، نروژ ۲۷۵ میلیون کرون نروژ (حدود ۲۴ میلیون یورو) را برای ادامه فعالیت این سازمان برای آوارگان فلسطینی واریز می‌کند. به گفته مقامات دولت نروژ، این مبلغ به فعالیت اونروا برای ۵.۹ میلیون آواره فلسطینی در غزه، کرانه باختری از جمله اورشلیم شرقی (بیت‌المقدس شرقی)، و همچنین لبنان، سوریه و اردن کمک خواهد کرد.

هم‌زمان وزیر خارجه نروژ با انتشار بیانیه‌ای تصریح کرد که از اتهامات علیه همکاران اونروا شوکه شده و انتظار شفافیت کامل در این زمینه را دارد. اما مجازات جمعی میلیون‌ها نفر به دلیل اعمال ادعایی ۱۲ کارمند اشتباه محض است.

 

کشورهای اتحادیه اروپا عملیات نظامی در دریای سرخ را تصویب کردند

کشورهای عضو اتحادیه اروپا عملیات نظامی برنامه‌ریزی شده برای ایمن‌سازی مسیر کشتی‌های تجاری در دریای سرخ را تصویب کردند. خبرگزاری آلمان از دیپلمات‌ها در بروکسل مطلع شد، در تصمیم امروز پنجشنبه ۸ فوریه (۱۹ بهمن)، از جمله مأموریت و مکان ستاد عملیات موسوم به "آسپیدس"(Aspides) تعیین شده‌اند.

در پی این مصوبه، ناو جنگی آلمانی "هسن" عازم منطقه شد.

تصویب رسمی برای آغاز عملیات قرار است در نشست وزیران خارجه اتحادیه اروپا در ۱۹ فوریه در بروکسل اتخاذ شود.

ستاد مرکزی این عملیات در شهر لاریسای یونان ایجاد خواهد شد.

طرح اصلی این عملیات نظامی اتحادیه اروپا پیش‌بینی کرده که کشتی‌های جنگی اروپایی برای محافظت از کشتی‌های باری به منطقه اعزام شوند. این کشتی‌ها سپس در منطقه از کشتی‌های تجاری در برابر حملات حوثی‌های شبه‌‌نظامی اسلام‌گرای تحت حمایت ایران، حفاظت خواهند کرد.

منبع:دویچه‌وله