PEZHVAK - E - IRAN ........... پژواک ایران  
 


جزئیات تحریم های اتحادیه اروپا منتشر شد



جزئیات تحریم های تازه اتحادیه اروپا که ده ها شرکت و شخصیت حقیقی ایران را در بر می گیرد در نشریه رسمی اتحادیه اروپا منتشر شد.

این فهرست روز سه شنبه ۲۷ ژوئیه (۵ مرداد) ، یک روز پس از تصویب تحریم های جدید علیه ایران در نشست وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا در شهر بروکسل، منتشر شد.

مهدی پرپنچی، خبرنگار اعزامی بی بی سی فارسی به بروکسل می گوید که نام شصت و شش شرکت و شخص حقیقی که گفته می شود به نحوی با برنامه های هسته ای یا موشکی ایران ارتباط دارند در این فهرست دیده می شود.

علی دیواندری، مدیر عامل بانک ملت و محمد رضا موثق نیا، مدیر گروه صنایع ثامن الائمه (وابسته به سازمان صنایع هوا فضای وزارت دفاع ایران) از جمله شخصیت هایی حقیقی هستند که نام آنها در این فهرست آمده است.

بانک ملی ایران و کلیه شعب و موسسات وابسته به آن از جمله بانک آریان، شرکت آسا، بانک کارگشایی، شرکت سرمایه گذاری بانک ملی ایران، چاپخانه بانک ملی، شرکت توسعه سرمایه گذاری سیمان، شرکت سیمان شمال، شرکت سیمان مازندران و نساجی مازندران از جمله موسساتی هستند که مشمول تحریم های تازه اتحادیه اروپا قرار گرفته اند.

بانک "فیوچر" که در بحرین مستقر است و دو سوم آن به ایران تعلق دارد نیز مشمول این تحریم ها شده است.

گفته می شود این تحریم ها، که بخش عمده آن یک روز پس از تصویب به اجرا گذاشته شده است شدید ترین تحریم هایی است که اتحادیه اروپا تا کنون علیه یک کشور خارجی اعمال کرده است.

فقط بخشی از تحریم ها که به قانون گذاری احتیاج داشته است، از ماه سپتامبر اجرا خواهد شد.

در فهرست منتشر شده همچنین نام شرکت صنایع هوایی ایران، شرکت فناوری سانتریفیوژ ایران، شرکت بیمه ایران، ماشین سازی اراک و شرکت پرتو صنعت دیده می شود.

همچنین اسامی شش شخص و پنج شرکت مربوط به سپاه پاسداران ایران در این فهرست منتشر شده است.

نام بیست و چهار شرکت فعال در زمینه کشتی رانی ایران نیز در این فهرست دیده می شود که اکثر آنها در ایران مستقر هستند، اما بعضی از آنها در کشورهایی نظیر چین، مالت، سنگاپور، بریتانیا، امارات متحده عربی و آلمان نیز فعالیت می کنند.

این تحریم ها، شدید تر از تحریم هایی است که شورای امنیت سازمان ملل متحد اواخر اردیبهشت ماه علیه ایران تصویب کرده بود.

تشدید تحریم ها؛ اقدامی از سر ناچاری

رابرت کوپر، از دیپلمات های ارشد اتحادیه اروپا به بی بی سی فارسی گفت که هدف اتحادیه اروپا از وضع این تحریم ها پیدا کردن یک راه حل صلح آمیز و دیپلماتیک برای برنامه های هسته ای ایران و مذاکره با این کشور است.

او با اشاره به اینکه دولت کنونی ایالات متحده آمریکا نگاه مثبتی در قبال ایران دارد گفت: "فرصتی واقعی برای تغییر به وجود آمده است."

او از اینکه کشورهای غربی نتوانسته اند درباره مساله هسته ای ایران که مساله ای نگران کننده بوده است با ایران مذاکره کنند ابراز تاسف کرد.

آقای کوپر تاکید کرد که تحریم های تازه اقدامی از سر ناچاری بوده است و افزود: "ما دوسال بود که در پی تشدید تحریم ها نرفته بودیم اما مذاکرات متوقف شد و ما باید کاری می کردیم. بنابراین ما به دنبال راهی رفتیم که از نظر ما مسالمت آمیز ترین راه بود. ما دوست داریم با ایران درباره مساله ای که به همه خاورمیانه مربوط می شود وارد مذاکره جدی شویم."

او همچنین گفت که همه شرکت ها و افرادی که نامشان در فهرست آمده است به نحوی با پرونده هسته ای ایران ارتباط دارند.

آقای کوپر گفت: "ما نقش هر شرکت را به دقت بررسی کرده ایم تا بعدا در هر محکمه ای بتوانیم از این تحریم ها دفاع کنیم."

او با اشاره به اینکه تحقیق درباره شرکت ها و اسامی که نامشان در فهرست تحریم های اتحادیه اروپا آمده است به وسیله ۲۷ کشور انجام شده است، گفت: "کار آسانی نبوده که مقامات بیست و هفت کشور را برای انجام کاری به اجماع برسانیم. مطمئن باشید که شواهد ما قوی بوده است."

مقامات روسیه، کشوری که پیشتر به تحریم های سازمان ملل متحد علیه ایران رای مثبت داده بود، از تحریم های تازه اتحادیه اروپا انتقاد کرد و آن را غیرقابل قبول دانست.

چند ساعت پس از تصویب این تحریم ها در روز دوشنبه رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران این اقدام اتحادیه اروپا را بی اثر خواند و تاکید کرد که این مساله فقط به پیچیده تر شدن شرایط کمک خواهد کرد.

از سوی دیگر ایران در نامه ای به مدیر آژانس بین المللی انرژی هسته ای آمادگی اش را برای مذاکره درباره تبادل سوخت اعلام کرد.

اما محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران بار دیگر برای مذاکره بر سر تبادل سوخت هسته ای شرط هایی را اعلام کرد.

او گفت که ایران به مذاکرات خود با گروه ۱+۵ در حالی ادامه خواهد داد که کشورهای جدیدی نیز به گروه مذاکره کننده، اضافه شود و کشورهای غربی حسن نیت خود را نشان داده و دیدگاه خود را درباره برنامه های هسته ای اسرائیل اعلام کنند.

دولت کانادا نیز به طور جداگانه تحریم های تازه ای را علیه ایران تصویب کرد که بیشتر به صنعت نفت ایران و پالایش نفت خام و گاز طبیعی مایع مربوط می شود.
 


منبع: بی بی سی


اگر عضو یکی از شبکه‌های زیر هستید می‌توانید این مطلب را به شبکه‌ی خود ارسال کنید:
Facebook Yahoo Google Twitter Delicious دنباله بالاترین


   

نسخه‌ی چاپی  
ارسال مقاله به دوستان



No press releases currently available

 

جمعه ۱۹ شهريور ۱۳۸۹ 
 ۱۰ سپتامبر ۲۰۱۰

خبرهای روز
تازه‌ترین مطالب

«خودکفایی در تولید بنزین» ؛ از ادعا تا واقعیت 

دفتر رهبری: اهل تسنن حق برگزاری نماز عید فطر را ندارند 

واقعاً این نماینده ها چه کار می کنند؟  

ایجاد دیوار حائل بین دختران و پسران در دانشکده علوم اقتصادی  

سه آمریکایی بازداشتی در آستانه آزادی؟ 

بازار کشاورزی ايران زير هجوم واردات 

استقرار مجدد نيروهاي امنيتي درب منزل مهدي كروبي 

جاسوسی ایران در کشورهای همسایه؛ از تایید تا تکذیب 

احزاب مسیحی آلمان: در مقابل حکم وحشیانه سنگسار خواهیم ایستاد 

آخرین رتبه بندی دانشگاههای دنیا / کمبریج اول شد؛ ایران نماینده ندارد 

طرفه: حمله نظامی یا مذاکره سیاسی موجب تقویت تندورهاست  

انتقادات صريح علی مطهری به سياست‌های دولت و نمايندگان حامی آن 

منوچهر متکی، اولین اخراجی دولت دهم؟ 

حاج‌منصور: طرح تعطیلات عید فطر همراه شدن با وهابیون است! 

رحيمي: به زودي جشن خانه‌دار شدن تمام ايرانيان را مي‌گيريم  

احمدی نژاد: 40 درصد کارمندان تهرانی باید در خانه کار کنند  

حمایت ایران و آمریکا از نخست وزیری نوری مالکی 

ایران با ذخایر کنونی اورانیومش می تواند 3 بمب اتمی بسازد!  

بقایی راضی، مجلس ناراضی 

تاوان این همه تعطیلی را چه کسی می‌دهد؟ 

نامه زهرا رهنورد به رئيس قوه قضائيه 

درخواست لبنان از بانک‌هایش برای اجرای تحریم‌ها علیه ایران 

پرداخت یک میلیون تومانی به نوزادان مجوز قانونی ندارد 

خامنه‌ای: ایران تحریم‌ها را دور خواهد زد 

دولت شنبه را تعطیل اعلام کرد 

تاجزاده : جنتی متقلب است و ریشه تقلب انتخاباتی به او و حامیانش بر می گردد و در مورد این کودتا هم مشخصا باید قرارگاه ثارالله پاسخ بدهد 

مصباح يزدی : در مراکز درماني مهم دنيا بيماري‌هاي لاعلاج را با روزه درمان ميکنند 

مشاور اتحادیه اروپا: هیچ دارویی در فهرست تحریم‌ها علیه ایران وجود ندارد 

محمدرضا بهزاديان، رئيس سابق اتاق بازرگاني و صنايع و معادن ايران: تحریم‌ها اقتصاد ایران را فلج کرده است 

کلینتون: ایران در حال تبدیل شدن به یک دیکتاتوری نظامی است 

ادامه‌ی فهرست ...

 


pezhvakeiran@gmail.com
pezhvak-e-iran dot com 2007  ©
Webmaster:Razieh Matini