وزیر خارجه آمریکا، سهشنبه نهم اکتبر (۱۷ مهر)، در توییتی نوشت «در حالی که مردم ایران در سختی بسر میبرند، رژیم یاغی ایران از سال ٢٠١٢ تا کنون ۱۶ میلیارد دلار پول برای حمایت از اسد و سایر شرکا و عوامل نیابتیاش در سوریه، عراق و یمن به هدر داده است.»
همزمان گروه اقدام ایران به سرپرستی برایان هوک گزارشی مبسوط با جزییات در هفت فصل در بارهی رفتار مخرب رژیم ایران در گسترش تروریسم و سوابق پشتیبانی از عملیات تروریستی، برنامههای موشکی سپاه پاسداران، توطئههای مالی و پولشویی و دور زدن تحریمها، تهدیدات دریایی و سایبری، نقض حقوقبشر و بازداشت گسترده منتقدان و دگراندیشان و همچنین دخالت و نقش جمهوری اسلامی در آسیبهای زیست محیطی منتشر کرده است.

فصل اول، سوابق طولانی جمهوری اسلامی در حمایت از تروریسم را بازخوانی میکند که در راس آن سپاه پاسداران قرار دارد. در این بهش عنوان شده از سال ۱۹۷۹ ایران به صورت سازمانیافته برای انجام فعالیتهای تروریستی و تسهیل آن اقدام کرد و امروز سپاه قدس و وزارت اطلاعات با پشتیبانی از گروههای شبهنظامی تروریست مثل حزبالله لبنان، جهاد اسلامی فلسطین (حماس)، الشرطه بحرین و گروهها و تیپهای شبه نظامی در عراق این فعالیتها را ادامه میدهد.
فصل دوم، مربوط به بررسی توسعه و آزمایشهای موشکهای بالستیک توسط سپاه است و تاکید شده رژیم ایران امنیت منطقه را به هم زده و بزرگترین موشکهای بالستیک در خاورمیانه را دارد و به دنبال افزایش برد آنهاست و توافق اتمی نتوانست ماجراجوییهای رژیم ایران را متوقف کند.
فصل سوم، به فعالیتهای غیرقانونی مالی جمهوری اسلامی اشاره دارد که یکپارچگی و امنیت سیستم مالی جهانی را به مخاطره میاندازد. رژیم ایران با فعالیتهای مالی فریبکارانه اقدام به تأمین بودجه شبه نظامیهای نیابتی و گسترش صنایع موشکی خود میکند و به سپاه تحویل میدهد تا این تسلیحات را در منطقه به کار گیرد. بخشی از این فصل نیز مربوط به نفوذ در شبکههای پولی و بانکی بینالمللی و همچنین چاپ اسکناسهای تقلبی توسط عوامل جمهوری اسلامی است.
فصل چهارم خلاصهای از تهدیدات دریایی حکومت ایران است که امنیت خلیج فارس و دریای سرخ را به خطر میاندازد. جمهوری اسلامی بارها و بارها تاکید کرد تنگه هرمز را خواهد بست که این به معنای توقف آزادی تجارت است. در این بخش به بازداشت ملوانان انگلیسی و آمریکایی در سالهای گذشه توسط سپاه اشاره شده است. نظامیان ایران بخصوص نیروی دریایی سپاه در خلیج فارس اقدامات تحریکآمیز و غیرحرفهای انجام میدهند. همچنین کشتیهای تجاری عربستان توسط حوثیها با موشکهای ایرانی مورد حمله قرار میگیرند. قاچاق اسلحه با استفاده از قایقهای غیرنظامی از دیگر مواردی است که در این بخش مورد بررسی قرار گرفته است.
فصل پنجم گسترش حملات سایبری و خرابکاری سیستماتیک جمهوری اسلامی در فضای مجازی را زیر ذرهبین قرارداده است که بطور فزاینده زیر ساختهای حیاتی، نهادهای مالی و تجاری و موسسات آکادمیک را تهدید میکند. همچنین جمهوری اسلامی با استفاده از ارتش سایبری خود اقدام به شناسایی منتقدان در داخل کشور میکند و در خارج از کشور نیز کمپینهای ساختگی بر اساس خبرها و آمارهای غلط و غیرواقعی به راه میاندازد.

در فصل ششم به بررسی نقض دائم و سیستماتیک حقوق بشر توسط جمهوری اسلامی پرداخته و تاکید شده ایران ناقض قوانین و مقررات بینالمللی است و فعالان جامعه مدنی را مورد آزار و اذیت قرار میدهد. از جمله اقلیتهای قومی و مذهبی را به حاشیه رانده و شهروندان خود را سرکوب و شکنجه میکند و بیش از حد تصور آمار اعدام در ایران بالاست و شامل افرادی که زیر سن قانونی هستند نیز میشود. از دیگر مواردی که در این بخش به آن گزارش شده هدف قراردادن غیرنظامیان بیگناه در سوریه و بازداشت سنیها در عراق است که گزارشها حاکیست تحت نفوذ جمهوری اسلامی صورت میگیرد.
فصل هفتم فاجعه زیست محیطی پایدار و فزاینده و بازگشت تاپذیر را برجسته میکند. در ایران محیط زیست به دست رهبران خودخواه رژیم تخریب میشود. پروژههای غلط کشاورزی و سدسازی ویرانگر سپاه پاسداران این فاجعه را تشدید کرده است. بخش قابل توجهی از منابع آبی ایران از بین رفته و به مهاجرت میلیونها نفر از مردم منجر شده است و فعالان زیست محیطی و کسانی که از این شرایط انتقاد میکنند با برخوردهای امنیتی مواجه می شوتد.
در تمام مواردی که وزارت خارجه آمریکا روی آن دست گذاشته است «سپاه پاسداران انقلاب اسلامی» نقش اساسی دارد. از قرار معلوم دولت دونالد ترامپ دریافته که خط کشی میان دولت جمهوری اسلامی و سپاه بیمعناست چون در تمامی این هفت فصل به طور مشخص دولت نیز نقش دارد. اتفاقاً در بخشهای متعددی از این گزارش اشاره شده که حکومت/ دولت در کنار سپاه چه سهمی در صدور تروریسم داشته است.
در فصل اول این گزارش که ارسال تجهیزات تسلیحاتی و نیروی نظامی توسط سپاه به سوریه و عراق با استفاده از ایرلاینهای تجاری مورد بررسی قرار گرفته به نقش دولت نیز اشاره شده است.
در فصل ششم این گزارش که مربوط به نقض حقوق بشر در ایران است تاکید شده رژیم ایران به صورت گسترده اقدام به سرکوب شهروندان و فعالین سیاسی و مدنی میکند. همچنین تاکید شده در حال حاضر بیش از ۸۰۰ زندانی سیاسی و عقیدتی در ایران وجود دارد و سازمان گزارشگران بدون مرز تخمین زده تا ژوییه سال ۲۰۱۸ دستکم ۲۰ روزنامه نگار و فعال رسانهای در فضای مجازی بازداشت شدهاند. در این بخش به حصر مهدی کروبی و میرحسین موسوی و زهرا رهنورد نیز اشاره شده است.