PEZHVAKEIRAN.COM آلمان اعدام علی کاظمی را محکوم کرد
 

آلمان اعدام علی کاظمی را محکوم کرد

مسئول حقوق بشر دولت آلمان اعدام علی کاظمی را "غیرقابل قبول" و ناقض معاهده‌های بین‌المللی خواند. بربل کوفلر همچنین خواستار توقف حکم اعدام جوان دیگری به نام حمید احمدی در ایران شد. او گفت: « سیاست اعدام بایستی متوقف شود».
علی کاظمی در ۱۵ سالگی متهم شده بود که در جریان دعوایی گروهی یک نفر را کشته است

علی کاظمی در ۱۵ سالگی متهم شده بود که در جریان دعوایی گروهی یک نفر را کشته است

بربل کوفلر، مسئول حقوق بشر دولت آلمان، روز چهارشنبه (۳۱ ژانویه/ ۱۱ بهمن) اعدام علی کاظمی در ایران را محکوم کرد و آن را "غیرقابل قبول" و ناقض قوانین بین‌المللی خواند.

علی کاظمی که در ۱۵ سالگی متهم شده بود در جریان یک دعوای گروهی مرد دیگری را کشته است، به هنگام اجرای حکم اعدام ۲۲ سال داشت. به گزارش سازمان عفو بین‌الملل، حکم اعدام علی کاظمی سه‌شنبه گذشته در بوشهر به اجرا در آمده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، مسئول حقوق بشر دولت آلمان ضمن انتقاد از اعدام علی کاظمی گفته است، وکیل این جوان حتی در جریان تصمیم اجرای حکم اعدام موکل خود قرار نگرفته است.

Bärbel Kofler (picture-alliance/dpa/B. von Jutrczenka)

بربل کوفلر، مسئول حقوق بشر دولت آلمان

به گفته مسئول حقوق بشر دولت آلمان، این دست‌کم دومین مورد اعدام جوانانی در ایران در سال جاری میلادی (۲۰۱۸) است که به هنگام ارتکاب جرم زیر سن قانونی بوده‌اند.

سازمان عفو بین‌الملل نیز سه‌شنبه گذشته اجرای حکم اعدام علی کاظمی را محکوم کرده و آن را "فوق‌العاده بی‌رحمانه" خوانده بود.

بربل کوفلر همچنین از جمهوری اسلامی ایران خواسته است تا اجرای حکم اعدام جوان ۲۷ ساله دیگری به نام حمید احمدی را متوقف کند. حمید احمدی نیز در ۱۷ سالگی متهم به ارتکاب قتل شده است. خانم کوفلر گفته است که در مورد رعایت موازین قانونی در جریان دادگاه حمید احمدی نیز "تردیدهای جدی" وجود دارد.

حمید احمدی بیش از ۸ سال پیش به اعدام محکوم شد و این حکم سال گذشته تأیید شد. او نیز متهم است که در جریان یک درگیری گروهی جوان دیگری را با چاقو به قتل رسانده است. به گزارش رویترز حکم اعدام حمید احمدی ممکن است هر لحظه اجرا شود.

مسئول حقوق بشر دولت آلمان طی بیانیه‌ای اعلام کرده است: «سیاست اعدام بایستی متوقف شود». در این بیانیه آمده است که این اعدام‌ها نقض مستقیم کنوانسیون حقوق کودک سازمان ملل و معاهده‌های بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی است که ایران نیز آنها را امضا کرده است.

آلمان گرچه خود را به توافق اتمی با ایران، موسوم به برجام، متعهد می‌داند، اما در عین حال نقض حقوق بشر در این کشور، حمایت از گروه‌های تندرو خاورمیانه و سیاست‌های منطقه‌ای جمهوری اسلامی و نیز برنامه موشک‌های دوربرد ایران را مورد انتقاد قرار می‌دهد.

منبع:پژواک ایران