مهستان یا کودکستان بزرگسالان «خبرگان رهبری سکولارها»
عبدالستار دوشوکی

 
شوربختانه تشکیل "مهستان اپوزیسیون" حاصل یک برآیند دمکراتیک در یک گردهمایی نبود، بلکه یک اتمام حجت و دستور غیردمکراتیک از "بالا" بود، آنهم در لحظات پایانی نشستی که قرار بود مسائل بصورت دمکراتیک در دستور کار قرار بگیرند و در طی دو روز مورد بحث و بررسی ۳۵ سخنران و بیش از صد شرکت کننده در کنگرهء پنجم سکولار دموکرات ها در شهر کلن آلمان در روزهای ۲۸ و ۲۹ اکتبر سال جاری قرار گیرند. اما دریغا که اینگونه نشد.
 
اگر به دستور کار (۱) و مباحث پیشنهادی کنگره دو روزه سکولار دموکرات ها در کلن آلمان که نگارنده نیز یکی از سخنرانان میهمان بود، بنگریم؛ هیچگونه دستور کار یا سخن و یا پیشنهادی از "مهستان" وجود ندارد. به همین دلیل در طی دو روز بحث و سخنرانی ها در مورد مقوله های مختلف هیچکدام از سخنرانان اشاره ای به ضرورت تشکیل مهستان نکردند، چون این مقوله درجدول برنامه ها و سخنرانی ها (۱) اصلا وجود نداشت؛ و ذکری از آن هم به میان نیامده بود. تا اینکه در غروب روز پایانی آن نشست و بعد از پایان سخنرانی همه سخنرانان، و آن هم در زمانی که بیش از نیمی از شرکت کنندگان قبلا جلسه را ترک کرده و راهی شهر و دیار خود بودند، به ناگاه آقای دکتر نوری علا (بعنوان سخنران آخر) با رد همه پیشنهادات دو روزه (۲) به بازماندگان آن نشست می گوید: "خانم ها و آقایان ! به منازل خود تشریف ببرید. ما آدرس ایمیل های شما را داریم. برای تشکیل "مهستان اپوزیسیون" شما را دعوت خواهیم کرد". به همین سادگی! جمعبندی و نتیجه گیری و تعیین تکلیف برای بیش از صد شرکت کننده فرهیخته و "بزرگسال" به همین سادگی و بی رودرواسی بود. و شوربختانه هیچ کسی هم اعتراض نکرد که این تردستی غیرمترقبه و شاهکارگونه "مهستانی" در لحظات واپسین از کجا آمد.
 
 
 
جناب آقای دکتر نوری علا در مصاحبه با کیهان لندن (۳) می گوید "من جرئت پیدا کردم ایده و فکری را که مدت‌ها در سر داشتم در پایان کنگره مطرح کنم. بالاخره کسی که کار سیاسی می‌کند و می‌خواهد بگوید که من برای مملکتم کاری می کنم باید به یک نوعی از جایی نمایندگی داشته باشد، بدون نمایندگی حقانیتی وجود ندارد و طرف گفتگو هم خواهد گفت تو کی هستی که می‌خواهی حرف بزنی! در نتیجه همیشه در پی این بودم که چگونه می‌شود جمعی را با همدیگر متحد کرد، حالا از صد نفر تا هزار نفر؛ تا وقتی یک نفر از جانب آنها سخن می‌گوید بتواند بگوید که من نماینده این تعداد هستم". بعقیده نگارنده باید گفت: عجب؟ این چه شیوه و ترفند دمکراتیکی است که ایده و فکر خود را باید در طی دو روز بحث و گفتگو و مباحثه پنهان داشت، و بجای مطرح کردن آن در ابتدای کنگره و به بحث گذاشتن آن، در پایان کنگره مطرح کرد؟ عجب ! باید اعتراف کرد که حتی مدافعان و "دروازه بان" هم از این گُل دقیقه نود کاملا غافلگیر و مبهوت شده بودند. بلافاصله بعد از آن داور مسابقه یا رئیس جلسه که او نیز جزو "خودی ها" بود نتیجه "بازی دو روزه" را اعلام کرد: "یک بر هیچ" ! به نفع آقای نوری علا ! برای هرگونه بحث و بررسی و رای گیری به این "گُل" پایانی، دیگر دیر شده بود. "داور" سوت پایانی را زده بود. گویی نتیجه محتوم این بازی دو روز قبل از آغاز آن حتمی الوقوع و گریزناپذیر بود.
در جواب این سوال خبرنگار کیهان لندن (۳) که می پرسد: "آیا فکر می‌کنید این «مهستان» می‌تواند موفق باشد؟ دکتر نوری علا جواب می دهد: " یک نفر از دویست نفری که در سالن بودند نگفت که من نیستم، بلکه همه پرسیدند ما چطور می‌توانیم عضو شویم". باز هم باید گفت حیرتا و شگفتا به این درجه از "خودشکوفایی" و اعتماد به نفس. زیرا به گواهی شهود از جمله خود بنده و عکس یادگاری پایانی در غروب یکشنبه (۴) فقط ۵۷ نفر (شامل عکاس) باقی مانده بودند؛ بعلاوه چند نفری که حاضر نشدند در عکس حضور داشته باشند و سالن را قبل از عکسبرداری ترک کردند. این ادعا و شیوه اعمال دمکراسی یعنی توهین به خرد جمعی. یعنی توهین به شعور انسانهای بسیار محترم و فرهیخته ای که بعنوان میهمان به کنگرهء پنجم سکولار دموکرات ها آمده بودند. یعنی بدون هیچگونه بحث و بررسی قبلی، وقتی "آقا معلم" به بچه های کودکستانی پیشنهاد کاری را می دهد؛ همه بچه ها دست بلند می کنند و می گویند: "آقا معلم، اجــازه ! من هم هستم".
ایشان در مصاحبه با کیهان لندن (۳) ادعا می کنند که "طبق تصمیمی که در کنگره‌ی پنجم گرفته شد ما بقیه را برای تشکیل مهستان دعوت خواهیم کرد". واقعا در عجبم ! تا آنجایی که من می دانم و ویدئوی همه سخنرانی ها از آغاز تا پایان در اینترنت موجود است، چنین تصمیمی در کنگره گرفته نشد. به گواهی جدول سخنرانان و لیست مباحث (۱)، موضوع مهستان هرگز دردستور کار (۱) گنجانده نشده بود. هیچگونه رای گیری مستقیم یا غیر مستقیم در مورد تصویب آن صورت نگرفت. بر طبق اعتراف خودشان در پایان کنگره توسط خود ایشان اتمام حجت شد و آن جمع فرهیخته مودب و متین نیز نمی خواستند در واپسین لحظات جلسه بصورت علنی اعتراض کنند و اکنون سکوت آنها بعنوان رضای آنها تلقی شده است. وانگهی پیشنهاد مهستان نه بمثابه نتیجه گیری یا حاصل مباحث کنگره بلکه بعنوان یک پیشنهاد از طرف یک فرد مطرح شده بود، مثل خیلی از پیشنهادات دیگر که در طی دو روز مطرح شده بودند و توسط آقای نوری علا رد شدند (۵) و مورد رای گیری یا توافق جمعی قرار نگرفتند.
 
حال بگذریم از اینکه ایشان در گذشته مخالف شدید هر نوع همبستگی و ایجاد شورا و کنگره و غیره در بین اپوزیسیون بودند؛ و در گذشته با صراحت گفته بودند (۶): " از نظر من، «اتحاد» برای «دموکراسی» نه ممکن است و نه اثربخش"." بدين ترتيب من نه در ندای آقای رضا پهلوی مبنی بر «امروز فقط اتحاد» حاصلی مفيد می بينم، نه در دعوت آقای امير انتظام برای تشکيل «کنگره ملی» و نه در پيشنهاد آقای نويدی در مورد تشکيل «پارلمان در تبعيد»". ایشان با تشکیل شورای ملی و جنبش رفراندوم هم شدیدا مخالف بودند. جنبشی که در عرض یک هفته بیش از ۳۰ هزار عضو آن شدند. شگفت آور اینکه اکنون خودشان می خواهند دقیقا همان کار (تشکیل شورای ملی تحت عنوان مهستان که شیوه غیر دمکراتیک و گزینشی سلاطین و پادشاهان برای شورای مشورتی مهتران و فئودالان بوده است که در آن "کهتران" و مردم عادی جایگاهی نداشته و ندارند) را در فضای مجازی (اتاق زوم) انجام بدهند و در اوایل سال آینده از طریق انتخابات زومی در فضای مجازی به احتمال زیاد آقای دکتر نوری علا بعنوان سخنگوی "هزاران ایرانی مجازی" انتخاب شود، که خواهد شد، چون همه ما می دانیم در این اطاق های تاریک مجازی ریش و قیچی در دست کیست. ایشان در مصاحبه با کیهان لندن (۳) با اتکا به نفس خویش و فروداشت نمودن و کوچک شمردن بقیه جریانات سیاسی اپوزیسیون از جمله مجاهدین، چپ های کمونیست، سلطنت طلبان، جمهوری خواهان و غیره، مدعی می شود که "اینها" بخش عمده ای در اپوزیسیون نیستند و تنها آلترناتیو واقعی "مهستان" است و بس! باید اذعان داشت اگر در جلسه حضوری کنگره کلن حدود ۵۷ نفر بعنوان ۲۰۰ نفر "راضی" در مقابل "قاضی" بعنوان مطیع و منت گزار معرفی شوند، تعجب آور نخواهد بود اگر در اطاق مجازی زوم بیست هزار مشتاق ناشناس به خطبه عقد بعله بگویند. نگارنده بیش از شش سال پیش در روز شنبه ٢٠ آبان ١٣٩٠ در مقاله ای بنام "جمعه گردی هایی که ره به ترکستان دارد" هشدار داده بودم و نوشتم: "زاهدی مهمان پادشاهي بود. چون به طعام بنشستند، كمتر از آن خورد كه ارادت او بود، و چون به نماز برخاستند، بيش از آن كرد كه عادت او، تا ظنّ صلاحيت در حقّ او زيادت كنند".
 
 
متاسفانه علاوه بر تمسخر و نفی بقیه گروه های اپوزیسیون، کميتهء برگزاری کنگره های سالانهء سکولار دموکرات ها اخیرا اعلامیه ای توهین آمیز، کاملا نادرست و بغایت عصبی تحت عنوان " دربارهء رفتار غيرحرفه ای و مشکوک صدای امريکا" (۷) بر علیه صدای آمریکا، و نگارنده و یک نشست دیگر (بنام کنفرانس شورای دموکراسی خواهان) که اغلب از فعالان سیاسی کرد و بلوچ و عرب و آذری و ترکمن بودند، منتشر کردند که بسیار افسوس انگیز و دریغ آور بود. و مورد انتقاد شدید در فضای مجاز قرار گرفت؛ بطوری که در خبرنامه گویا (۸) با ۳۱۳ رای منفی در مقابل ۱۵۶ ، مورد استقبال قرار نگرفت.
 
 
در این بیانیه ناسنجیده و دژم دوستان جناب آقای دکتر نوری علا خشم خود را به دلیل امتناع رسانه ها در مصاحبه با مسئولین جنبش سکولار دمکراسی در قالب اتهامات عجیب و غریبی بیان کرده بودند. از جمله اینکه فعالان سیاسی کرد و بلوچ و عرب و آذری و ترکمن و غیره ستون پنجم دشمن هستند که اغلب جز به تجزيه و تکه تکه کردن ايران نمی انديشند. و مصاحبه نگارنده با صدای آمریکا را شاهدی در جهت زمینه سازی برای ايجاد جنگ داخلی در ايران تلقی کرده اند. در صورتی که بنده دعوت به کنفرانس شورای دموکراسی خواهان را نپذیرفتم . اما با خلوص نیت و امید فراوان فعالانه در کنگره پنجم سکولار دموکرات ها شرکت کردم. مضاف بر اینکه نگارنده عضو کنگره ملیت های ایران فدارال نیستم؛ و همیشه در چارچوب تمامیت ارضی ایران و در همبستگی با بقیه هموطنان فعالیت کرده و می کنم. وانگهی کنفرانس شورای دموکراسی خواهان در بیانیه پایانی خود بر حفظ تمامیت ارضى ویکپارچگى کشورایران تاکید کرده بودند. اما با این حال مورد حمله و توهین "جمع از مابهتران" قرار گرفتند. در بیانیه عصبی کميتهء برگزاری کنگره های سالانهء سکولار دموکرات ها از من درخواست شده بود توضیح بدهم که چه وجه اشتراک و یا تفاوت بنیادین بین کنفرانس شورای دموکراسی خواهان (که بنده در آن شرکت نکردم و عضو آن نبوده و نیستم) و کنگره پنجم سکولار دموکرات ها (که در آن شرکت کردم) وجود دارد. در پایان باید بگویم که مهمترین تفاوت بنیادین در آن است که حاصل و فرجام نهایی و خروجی کنفرانس شورای دموکراسی خواهان نتیجه دمکراتیک بحث و گفتمان چندین ماه مذاکره بین خود آنها بوده که در پایان با خرد جمعی و شیوه دمکراتیک به یک جمعبندی رسیدند و آن را اعلام کردند. منظور نگارنده لزوم موافقت با همه مفاد بیانه آنها نیست چون ربطی به من نداشت و ندارد. بنده فقط از شیوه تعامل دمکراتیک و پروسه خرد جمعی آنها در رسیدن به نتیجه گیری نهایی دفاع می کنم. در حالیکه پروسه نتیجه گیری و جمعبندی در کنگره پنجم سکولار دموکرات ها به هیچ وجه من الوجوه دمکراتیک نبود، بلکه متاسفانه آمرانه و تحکمی بود از بالا و پایان بخش! آن هم بدون احترام به رای گیری جمعی و یا حق "ناهم اندیشی" دمکراتیک.
 
عبدالستار دوشوکی
مرکز مطالعات بلوچستان ـ لندن
آذر ۱۳۹۶
 
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
مراجع و مستندات
 
 
 
 
 
 
 
 
 مهستان یا کودکستان بزرگسالان "خبرگان رهبری سکولارها"، عبدالستار دوشوکی
 
190+
رای دهید
10-
Abdolsatar_Doshouki.jpgشوربختانه تشکیل "مهستان اپوزیسیون" حاصل یک برآیند دمکراتیک در یک گردهمایی نبود، بلکه یک اتمام حجت و دستور غیردمکراتیک از "بالا" بود، آنهم در لحظات پایانی نشستی که قرار بود مسائل بصورت دمکراتیک در دستور کار قرار بگیرند و در طی دو روز مورد بحث و بررسی ۳۵ سخنران و بیش از صد شرکت کننده در کنگرهء پنجم سکولار دموکرات ها در شهر کلن آلمان در روزهای ۲۸ و ۲۹ اکتبر سال جاری قرار گیرند. اما دریغا که اینگونه نشد.
 
اگر به دستور کار (۱) و مباحث پیشنهادی کنگره دو روزه سکولار دموکرات ها در کلن آلمان که نگارنده نیز یکی از سخنرانان میهمان بود، بنگریم؛ هیچگونه دستور کار یا سخن و یا پیشنهادی از "مهستان" وجود ندارد. به همین دلیل در طی دو روز بحث و سخنرانی ها در مورد مقوله های مختلف هیچکدام از سخنرانان اشاره ای به ضرورت تشکیل مهستان نکردند، چون این مقوله درجدول برنامه ها و سخنرانی ها (۱) اصلا وجود نداشت؛ و ذکری از آن هم به میان نیامده بود. تا اینکه در غروب روز پایانی آن نشست و بعد از پایان سخنرانی همه سخنرانان، و آن هم در زمانی که بیش از نیمی از شرکت کنندگان قبلا جلسه را ترک کرده و راهی شهر و دیار خود بودند، به ناگاه آقای دکتر نوری علا (بعنوان سخنران آخر) با رد همه پیشنهادات دو روزه (۲) به بازماندگان آن نشست می گوید: "خانم ها و آقایان ! به منازل خود تشریف ببرید. ما آدرس ایمیل های شما را داریم. برای تشکیل "مهستان اپوزیسیون" شما را دعوت خواهیم کرد". به همین سادگی! جمعبندی و نتیجه گیری و تعیین تکلیف برای بیش از صد شرکت کننده فرهیخته و "بزرگسال" به همین سادگی و بی رودرواسی بود. و شوربختانه هیچ کسی هم اعتراض نکرد که این تردستی غیرمترقبه و شاهکارگونه "مهستانی" در لحظات واپسین از کجا آمد.
 
 
جناب آقای دکتر نوری علا در مصاحبه با کیهان لندن (۳) می گوید "من جرئت پیدا کردم ایده و فکری را که مدت‌ها در سر داشتم در پایان کنگره مطرح کنم. بالاخره کسی که کار سیاسی می‌کند و می‌خواهد بگوید که من برای مملکتم کاری می کنم باید به یک نوعی از جایی نمایندگی داشته باشد، بدون نمایندگی حقانیتی وجود ندارد و طرف گفتگو هم خواهد گفت تو کی هستی که می‌خواهی حرف بزنی! در نتیجه همیشه در پی این بودم که چگونه می‌شود جمعی را با همدیگر متحد کرد، حالا از صد نفر تا هزار نفر؛ تا وقتی یک نفر از جانب آنها سخن می‌گوید بتواند بگوید که من نماینده این تعداد هستم". بعقیده نگارنده باید گفت: عجب؟ این چه شیوه و ترفند دمکراتیکی است که ایده و فکر خود را باید در طی دو روز بحث و گفتگو و مباحثه پنهان داشت، و بجای مطرح کردن آن در ابتدای کنگره و به بحث گذاشتن آن، در پایان کنگره مطرح کرد؟ عجب ! باید اعتراف کرد که حتی مدافعان و "دروازه بان" هم از این گُل دقیقه نود کاملا غافلگیر و مبهوت شده بودند. بلافاصله بعد از آن داور مسابقه یا رئیس جلسه که او نیز جزو "خودی ها" بود نتیجه "بازی دو روزه" را اعلام کرد: "یک بر هیچ" ! به نفع آقای نوری علا ! برای هرگونه بحث و بررسی و رای گیری به این "گُل" پایانی، دیگر دیر شده بود. "داور" سوت پایانی را زده بود. گویی نتیجه محتوم این بازی دو روز قبل از آغاز آن حتمی الوقوع و گریزناپذیر بود.
 
در جواب این سوال خبرنگار کیهان لندن (۳) که می پرسد: "آیا فکر می‌کنید این «مهستان» می‌تواند موفق باشد؟ دکتر نوری علا جواب می دهد: " یک نفر از دویست نفری که در سالن بودند نگفت که من نیستم، بلکه همه پرسیدند ما چطور می‌توانیم عضو شویم". باز هم باید گفت حیرتا و شگفتا به این درجه از "خودشکوفایی" و اعتماد به نفس. زیرا به گواهی شهود از جمله خود بنده و عکس یادگاری پایانی در غروب یکشنبه (۴) فقط ۵۷ نفر (شامل عکاس) باقی مانده بودند؛ بعلاوه چند نفری که حاضر نشدند در عکس حضور داشته باشند و سالن را قبل از عکسبرداری ترک کردند. این ادعا و شیوه اعمال دمکراسی یعنی توهین به خرد جمعی. یعنی توهین به شعور انسانهای بسیار محترم و فرهیخته ای که بعنوان میهمان به کنگرهء پنجم سکولار دموکرات ها آمده بودند. یعنی بدون هیچگونه بحث و بررسی قبلی، وقتی "آقا معلم" به بچه های کودکستانی پیشنهاد کاری را می دهد؛ همه بچه ها دست بلند می کنند و می گویند: "آقا معلم، اجــازه ! من هم هستم".
 
ایشان در مصاحبه با کیهان لندن (۳) ادعا می کنند که "طبق تصمیمی که در کنگره‌ی پنجم گرفته شد ما بقیه را برای تشکیل مهستان دعوت خواهیم کرد". واقعا در عجبم ! تا آنجایی که من می دانم و ویدئوی همه سخنرانی ها از آغاز تا پایان در اینترنت موجود است، چنین تصمیمی در کنگره گرفته نشد. به گواهی جدول سخنرانان و لیست مباحث (۱)، موضوع مهستان هرگز دردستور کار (۱) گنجانده نشده بود. هیچگونه رای گیری مستقیم یا غیر مستقیم در مورد تصویب آن صورت نگرفت. بر طبق اعتراف خودشان در پایان کنگره توسط خود ایشان اتمام حجت شد و آن جمع فرهیخته مودب و متین نیز نمی خواستند در واپسین لحظات جلسه بصورت علنی اعتراض کنند و اکنون سکوت آنها بعنوان رضای آنها تلقی شده است. وانگهی پیشنهاد مهستان نه بمثابه نتیجه گیری یا حاصل مباحث کنگره بلکه بعنوان یک پیشنهاد از طرف یک فرد مطرح شده بود، مثل خیلی از پیشنهادات دیگر که در طی دو روز مطرح شده بودند و توسط آقای نوری علا رد شدند (۵) و مورد رای گیری یا توافق جمعی قرار نگرفتند.
 
حال بگذریم از اینکه ایشان در گذشته مخالف شدید هر نوع همبستگی و ایجاد شورا و کنگره و غیره در بین اپوزیسیون بودند؛ و در گذشته با صراحت گفته بودند (۶): " از نظر من، «اتحاد» برای «دموکراسی» نه ممکن است و نه اثربخش"." بدين ترتيب من نه در ندای آقای رضا پهلوی مبنی بر «امروز فقط اتحاد» حاصلی مفيد می بينم، نه در دعوت آقای امير انتظام برای تشکيل «کنگره ملی» و نه در پيشنهاد آقای نويدی در مورد تشکيل «پارلمان در تبعيد»". ایشان با تشکیل شورای ملی و جنبش رفراندوم هم شدیدا مخالف بودند. جنبشی که در عرض یک هفته بیش از ۳۰ هزار عضو آن شدند. شگفت آور اینکه اکنون خودشان می خواهند دقیقا همان کار (تشکیل شورای ملی تحت عنوان مهستان که شیوه غیر دمکراتیک و گزینشی سلاطین و پادشاهان برای شورای مشورتی مهتران و فئودالان بوده است که در آن "کهتران" و مردم عادی جایگاهی نداشته و ندارند) را در فضای مجازی (اتاق زوم) انجام بدهند و در اوایل سال آینده از طریق انتخابات زومی در فضای مجازی به احتمال زیاد آقای دکتر نوری علا بعنوان سخنگوی "هزاران ایرانی مجازی" انتخاب شود، که خواهد شد، چون همه ما می دانیم در این اطاق های تاریک مجازی ریش و قیچی در دست کیست. ایشان در مصاحبه با کیهان لندن (۳) با اتکا به نفس خویش و فروداشت نمودن و کوچک شمردن بقیه جریانات سیاسی اپوزیسیون از جمله مجاهدین، چپ های کمونیست، سلطنت طلبان، جمهوری خواهان و غیره، مدعی می شود که "اینها" بخش عمده ای در اپوزیسیون نیستند و تنها آلترناتیو واقعی "مهستان" است و بس! باید اذعان داشت اگر در جلسه حضوری کنگره کلن حدود ۵۷ نفر بعنوان ۲۰۰ نفر "راضی" در مقابل "قاضی" بعنوان مطیع و منت گزار معرفی شوند، تعجب آور نخواهد بود اگر در اطاق مجازی زوم بیست هزار مشتاق ناشناس به خطبه عقد بعله بگویند. نگارنده بیش از شش سال پیش در روز شنبه ٢٠ آبان ١٣٩٠ در مقاله ای بنام "جمعه گردی هایی که ره به ترکستان دارد" هشدار داده بودم و نوشتم: "زاهدی مهمان پادشاهي بود. چون به طعام بنشستند، كمتر از آن خورد كه ارادت او بود، و چون به نماز برخاستند، بيش از آن كرد كه عادت او، تا ظنّ صلاحيت در حقّ او زيادت كنند".
 
 
متاسفانه علاوه بر تمسخر و نفی بقیه گروه های اپوزیسیون، کميتهء برگزاری کنگره های سالانهء سکولار دموکرات ها اخیرا اعلامیه ای توهین آمیز، کاملا نادرست و بغایت عصبی تحت عنوان " دربارهء رفتار غيرحرفه ای و مشکوک صدای امريکا" (۷) بر علیه صدای آمریکا، و نگارنده و یک نشست دیگر (بنام کنفرانس شورای دموکراسی خواهان) که اغلب از فعالان سیاسی کرد و بلوچ و عرب و آذری و ترکمن بودند، منتشر کردند که بسیار افسوس انگیز و دریغ آور بود. و مورد انتقاد شدید در فضای مجاز قرار گرفت؛ بطوری که در خبرنامه گویا (۸) با ۳۱۳ رای منفی در مقابل ۱۵۶ ، مورد استقبال قرار نگرفت.
 
 
در این بیانیه ناسنجیده و دژم دوستان جناب آقای دکتر نوری علا خشم خود را به دلیل امتناع رسانه ها در مصاحبه با مسئولین جنبش سکولار دمکراسی در قالب اتهامات عجیب و غریبی بیان کرده بودند. از جمله اینکه فعالان سیاسی کرد و بلوچ و عرب و آذری و ترکمن و غیره ستون پنجم دشمن هستند که اغلب جز به تجزيه و تکه تکه کردن ايران نمی انديشند. و مصاحبه نگارنده با صدای آمریکا را شاهدی در جهت زمینه سازی برای ايجاد جنگ داخلی در ايران تلقی کرده اند. در صورتی که بنده دعوت به کنفرانس شورای دموکراسی خواهان را نپذیرفتم . اما با خلوص نیت و امید فراوان فعالانه در کنگره پنجم سکولار دموکرات ها شرکت کردم. مضاف بر اینکه نگارنده عضو کنگره ملیت های ایران فدارال نیستم؛ و همیشه در چارچوب تمامیت ارضی ایران و در همبستگی با بقیه هموطنان فعالیت کرده و می کنم. وانگهی کنفرانس شورای دموکراسی خواهان در بیانیه پایانی خود بر حفظ تمامیت ارضى ویکپارچگى کشورایران تاکید کرده بودند. اما با این حال مورد حمله و توهین "جمع از مابهتران" قرار گرفتند. در بیانیه عصبی کميتهء برگزاری کنگره های سالانهء سکولار دموکرات ها از من درخواست شده بود توضیح بدهم که چه وجه اشتراک و یا تفاوت بنیادین بین کنفرانس شورای دموکراسی خواهان (که بنده در آن شرکت نکردم و عضو آن نبوده و نیستم) و کنگره پنجم سکولار دموکرات ها (که در آن شرکت کردم) وجود دارد. در پایان باید بگویم که مهمترین تفاوت بنیادین در آن است که حاصل و فرجام نهایی و خروجی کنفرانس شورای دموکراسی خواهان نتیجه دمکراتیک بحث و گفتمان چندین ماه مذاکره بین خود آنها بوده که در پایان با خرد جمعی و شیوه دمکراتیک به یک جمعبندی رسیدند و آن را اعلام کردند. منظور نگارنده لزوم موافقت با همه مفاد بیانه آنها نیست چون ربطی به من نداشت و ندارد. بنده فقط از شیوه تعامل دمکراتیک و پروسه خرد جمعی آنها در رسیدن به نتیجه گیری نهایی دفاع می کنم. در حالیکه پروسه نتیجه گیری و جمعبندی در کنگره پنجم سکولار دموکرات ها به هیچ وجه من الوجوه دمکراتیک نبود، بلکه متاسفانه آمرانه و تحکمی بود از بالا و پایان بخش! آن هم بدون احترام به رای گیری جمعی و یا حق "ناهم اندیشی" دمکراتیک.
 
عبدالستار دوشوکی
مرکز مطالعات بلوچستان ـ لندن
آذر ۱۳۹۶
 
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
مراجع و مستندات
 
 
 
 
 
 
 
 

منبع:پژواک ایران


عبدالستار دوشوکی

فهرست مطالب عبدالستار دوشوکی در سایت پژواک ایران 

*آقای دکتر سروش، از ملت ایران عذرخواهی کنید  [2024 Mar] 
*مجری تلویزیون جمهوری اسلامی نماینده مجلس بریتانیا شد  [2024 Mar] 
*انتخابات؛ حکایت عبرت آموز شیر و اُلاغ و روباه مکار و سروش  [2024 Feb] 
*اکثریت ملت خواهان براندازی رژیم نیست؟  [2024 Feb] 
*حمله ناجوانمردانه «صادراتی ها» به تلویزیون من و تو  [2024 Feb] 
*بلوچ، دشمن مشترک جمهوری اسلامی و پاکستان به اربابیت چین  [2024 Jan] 
*تأملاتی در باب قربانیان حملات متقابل ایران و پاکستان  [2024 Jan] 
*موفقیت رژیم در تولید اپوزیسیون فیک (قلابی)  [2023 Dec] 
*چند سوال کوتاه از آقای تقی رحمانی  [2023 Dec] 
*معیار دوگانه تبعیض و نامردمی از بلوچستان تا فلسطین  [2023 Dec] 
*سخنی کوتاه در مورد ناآگاهی علی جوانمردی  [2023 Dec] 
*جواب ابلهان خاموشیست, اما جواب دروغگویان چی؟ در جواب شهرام همایون [2023 Nov] 
*عقده گشایی «تلویزیون کانال یک» علیه تلویزیون منو تو  [2023 Nov] 
* اقدام دموکراتیک و شفاف سازی سایت گویا قابل تحسین است  [2023 Nov] 
*یک سوال مهم از ۸۰ تن دلواپس  [2023 Nov] 
*چرا رژیم همه عوامل خود را در دفاع از حماس بسیج کرده؟  [2023 Oct] 
*عربده کشی در مقابل اسرائیل و آمریکا و تسلیم در مقابل طالبان  [2023 Oct] 
* نقد بیانیه محکومیت «دعوت به حمله نظامی به ایران»  [2023 Oct] 
*جناب آقای شریعتمداری, وادی پیموده را از سر گرفتن مشکل است   [2023 Oct] 
*چرا زخم جمعه خونین زاهدان هنوز تازه است  [2023 Sep] 
* رمز دیدار تاریخی مرد سبیلوی بلوچ با خامنه ای  [2023 Sep] 
*چند سوال از خانم سیما ثابت و ایران اینترنشنال  [2023 Sep] 
*بایکوت تلویزیون ایران اینترنشنال یک ضرورت انسانی و حقوق بشری   [2023 Aug] 
*چرا دشمنان «شاه»، حقیرانه آرزومند «محمد بن سلمان» شده‌اند  [2023 Aug] 
*میثاق حق زندگی کوهی که موش اختلاف زائید  [2023 Aug] 
*انقلاب مهسا: از سپیده قلیان تا مسیح علینژاد  [2023 Jul] 
*تبعات حمله جیش العدل به کلانتری زاهدان؟   [2023 Jul] 
*نقش ماهرانه ایران اینترنشنال در ایجاد اختلاف بین اپوزیسیون   [2023 Jun] 
*ماموریت عالی پیام (هالو) در خارج از کشور چیست؟  [2023 May] 
*جنگ نابرابر «ماردوش» و بلوچ «دار به دوش»  [2023 May] 
*ایران اینترنشنال و «راستی آزمایی» که وجود ندارد   [2023 May] 
*وحید بهشتی و داستان چاروک‎‎  [2023 May] 
*سخنی بی پرده با وحید بهشتی (قهرمان جدیدالورود)  [2023 May] 
*تظاهرات امروز لندن (پروژه مشترک فرقه رجوی, حامد اسماعیلیون, و تلویزیون ایران اینترنشنال با استفاده از وحید بهشتی)  [2023 Apr] 
*نقدی بر همایش مجازی گفتگو برای نجات ایران  [2023 Apr] 
* حکایت یک استان و دو مولوی و دو عید فطر  [2023 Apr] 
*چگونه موافقان رفراندوم فروردین ۵۸ امروز مدعی دوآتشه شده‌اند؟   [2023 Mar] 
*چرا از آمریکا درخواست تحریم زادگاهم (چابهار) را دارم؟  [2023 Mar] 
*تعطیلی ایران اینترنشنال، مغضوب افکام یا قربانی توافق عربستان و ایران؟  [2023 Mar] 
*حملات شیمیایی به دختران و خطر فرقه های آخرالزمانی  [2023 Mar] 
*سروش، بدهکار مجرمی که طلبکار شده است  [2023 Feb] 
*چرا لعنت فوتبالی و ابدی بر جمهوری اسلامی باد؟  [2023 Feb] 
*چرا لعنت فوتبالی و ابدی بر جمهوری اسلامی باد  [2023 Jan] 
*نقدی به «دروغ اختصاصی» ایران اینترنشنال  [2023 Jan] 
*آیا جمهوری اسلامی امام جمعه خاش را ترور کرد؟  [2022 Dec] 
*چرا مولوی عبدالحمید از «موج سواران بیگانه» اعلام برائت کرد؟  [2022 Dec] 
*حمله زشت و ناشایست ایران اینترنشنال به رقیبش بی بی سی  [2022 Nov] 
*قتل عام خاش: داستان طلاهای آغشته به خون  [2022 Nov] 
*چرا تهدید مولانا عبدالحمید توسط سپاه قدس خطرناک است  [2022 Oct] 
*نتیجه جلسه مسجد مکی زاهدان: آمدند و نشستند و گفتند و برخاستند  [2022 Oct] 
*در جمعه سیاه و خونین زاهدان دقیقا چه گذشت  [2022 Oct] 
*پژواک صدای زنان بلوچستان در محکومیت قتل مهسا باشیم  [2022 Sep] 
* چرا همه ما در قتل مهسا امینی شریک جرم هستیم  [2022 Sep] 
*عکس العمل زشت و ضد منافع ملی رژیم در قبال درگذشت ملکه  [2022 Sep] 
*کابینه جدید بریتانیا و عرق شرم بر جبین جمهوری اسلامی  [2022 Sep] 
*آخرین سخن با سخنگوی شورای ملی تصمیم و رضا پهلوی  [2022 Jul] 
*جلسه و حمایت سوال برانگیز رضا پهلوی از «شورای ملی تصمیم»  [2022 Jul] 
*دوازده ایراد اساسی و نگران کننده به «شورای ملی تصمیم»  [2022 Jul] 
*سخنی کوتاه و بی تعارف با حشمت طبرزدی  [2022 Jul] 
*در رد توهم نامه ای بنام "تدارک حمله ی نظامی به ایران و تجزیه ی آن"  [2022 Jun] 
*چه کسی به داد اعدامی های رو به افزون بلوچ می رسد؟  [2022 Jun] 
*رازگشایی نفوذ گسترده عوامل رژیم در درون اپوزیسیون و رسانه‌ها  [2022 May] 
*عفو بین الملل: بلوچها در صدر جدول اعدام  [2022 May] 
*مضحکه‌ای به نام سازمان ملل و گزارشگر ویژه تحریم‌ها  [2022 May] 
*در جواب نامه تهیه ‌کننده سریال موهن "ساخت ایران ۳"  [2022 May] 
*هدف تبلیغات منفی و تخریبی رژیم علیه بلوچها چیست؟  [2022 May] 
* هدف تبلیغات منفی و تخریبی رژیم علیه بلوچها چیست؟ عبدالستار دوشوکی  [2022 May] 
*حکایت یک شهر و دو روز و دو عید  [2022 May] 
*صدای استمرارطلبان از دهان مهرانگیز کار و پلتفرم "ایران" اینترنشنال  [2022 Apr] 
*افتضاح نظام و آبروریزی بزرگ سیسمونی قالیباف  [2022 Apr] 
*توهین تاسف بار تلویزیون ایران اینترنشنال به زنان بلوچ  [2022 Apr] 
*درس هایی از "تغییر رژیم" در پاکستان برای کشورمان ایران  [2022 Apr] 
*چرا امروز سالگرد سیاه ترین روز تاریخ بلوچستان است  [2022 Mar] 
*همسویی فریبناک و خطرناک تلویزیون کانال یک با جمهوری اسلامی  [2022 Mar] 
*چرا توافق برجام قریب‌الوقوع نیست  [2022 Mar] 
*۲۲ بهمن، سالگرد خودکشی دست جمعی یا انقلاب رهایی؟   [2022 Feb] 
*سخنی با مدافعان «معنویت» اول انقلاب و اپوزیسیون مسخ شده  [2022 Feb] 
*صبر هامون سر آمد، آب هیرمند نیامد  [2022 Jan] 
*آیا کلاب هاوس در حال بلعیدن و نابودی اپوزیسیون است؟  [2022 Jan] 
*دروغگویی این آخوند حد و مرز ندارد  [2021 Dec] 
*سخنی کوتاه با اساتید محترم و علمای اهل سنت بلوچستان  [2021 Dec] 
* حکم حکومتی یک آخوند برای عزل امام جمعه اهل سنت   [2021 Dec] 
*سخنی با علی افشاری و دیگر دوستان محترم جمهوریخواه  [2021 Sep] 
*دکتر علیرضا نوری زاده، دوزاری که ۴۳ سال دیر «افتاد»  [2021 Sep] 
*آمار رسمی وزارت رفاه: سیستان ‌و بلوچستان همچنان رکورددار فقر در کشور   [2021 Aug] 
*سوال مهم از سازمانها و احزاب و فعالین بلوچ  [2021 Aug] 
*حکایت طالبان و یک دنیا میمون، از افغانستان تا بلوچستان  [2021 Aug] 
*خشم جواد ظریف از توییت توهین آمیز سفارت روسیه در تهران  [2021 Aug] 
* هزار حقارت نهفته در یک قاب عکس  [2021 Aug] 
*شمشیر دولبه "تجزیه طلبی" و توهم دانایی و توانایی رژیم  [2021 Aug] 
*گریه مهرزاد نورا «مدیرعامل سازمان آرامستان‌های زاهدان» به دلیل پر شدن گورستانها  [2021 Jul] 
*نقش مزورانه بی بی سی و ایران اینترنشنال در سیرک انتخاباتی رژیم  [2021 Jun] 
*نامه سرگشاده عبدالستار دوشوکی به مولانا عبدالحمید در مورد حمایت از ابراهیم رئیسی   [2021 Jun] 
*علل سیر صعودی مشارکت بلوچها در فرایند انتخابات چیست؟   [2021 Jun] 
*جنجال «طوفان در فنجان» بر سر کنفرانس احزاب و سازمان‌های اتنیکی  [2021 Jun] 
*«رئیسی جمهور» توسط شورای نگهبان «انتخصاب» شد  [2021 May] 
*همسویی عجیب و غریب رادیو اسرائیل با شبکه تکفیری ضد اسرائیلی   [2021 May] 
*کلاب هاوس، زمین جدید بازی جمهوری اسلامی برای فریب اپوزیسیون  [2021 May] 
*ابعاد خیانت ناگفته و عیان مصاحبه جنجالی ظریف  [2021 Apr] 
*چرا جمهوری اسلامی امسال (سال ١٤٠٠) سقوط می کند  [2021 Apr] 
*چرا دادخواست به اصطلاح ۵٠ هزار امضایی را نباید امضاء کرد  [2021 Mar] 
*قرارداد ٢۵ ساله با چین؛ باید عزای عمومی اعلام شود  [2021 Mar] 
*تهدید حیات سیستان توسط رئیس جمهور افغانستان  [2021 Mar] 
*نقدی به توهین و توصیه اصلاح طلبانه فرخ نگهدار به شاهزاده رضا پهلوی  [2021 Mar] 
*تحسین همگرایی بلوچ و فارس در محکوم کردن کشتار سراوان  [2021 Mar] 
*خلاصه‌ای از ریشه‌یابی علل کشتار سوخت‌بران در مرز سراوان  [2021 Feb] 
*سوگواری عاشورای ما و روز جهانی زبان مادری  [2021 Feb] 
* ‎انقلاب بیست و دو بهمن: انفجار نور یا انتحار کور  [2021 Feb] 
*نقدی بر بیانیه «ایران آزاد برای همه ایرانی‌ها می‌خواهیم»  [2020 Oct] 
*آی اپوزیسیون لائیک و سکولار، آزادی ایران با داعش امکان ندارد  [2020 Oct] 
*ضرورت مبرم همگرایی و هم افزایی اپوزیسیون در شرایط فعلی   [2020 Oct] 
*چرا وزارت خارجه نمی تواند برای «صیادان» اسیر ایرانی کاری بکند   [2020 Sep] 
*چرا به مقالات اکبر گنجی بدون خواندن رأی منفی می‌دهم  [2020 Sep] 
*افزایش کشته شدگان تشنه لب در ماه محرم در بلوچستان  [2020 Aug] 
*انتقاد صریح و بی پرده از تلویزیون کانال یک شهرام همایون   [2020 Aug] 
*کالبدشکافی ریشه های تبعیض و نژادپرستی در ایران  [2020 Aug] 
*چرا امثال اکبر گنجی به نادرستی هراس افکنی می‌کنند؟  [2020 Jul] 
*غصب و تصدی مساجد اهل سنت بلوچستان توسط نماینده ولی فقیه   [2020 Jul] 
*چابهار: ١٥ هزار روز از آن روز گذشت  [2020 Jul] 
*سخنی با علمای اهل سنت بلوچستان که برای حوادث آمریکا اشک می ریزند  [2020 Jun] 
*جنجال توخالی مستند کانال ۴ و نقش ملکه بریتانیا در کودتا علیه دولت مصدق  [2020 Jun] 
*چرا نظر سازمان بهداشت جهانی در مورد ماسک تغییر کرد؟   [2020 Jun] 
*قای ف م سخن، فحاشی و توهین زیبنده جنابعالی نیست  [2020 Jun] 
* سقوط ژرف و خفت آور اردشیر زاهدی در مصاحبه با امید دانا   [2020 Apr] 
*سوالی از شاهزاده رضا پهلوی که همچنان بی جواب مانده  [2020 Apr] 
*سناریو جعلی اما هدفمند وزارت اطلاعات با انتشار بیانیه جعلی  [2020 Apr] 
*توصیه های فاجعه آمیز و نادرست سازمان جهانی بهداشت در مورد ماسک   [2020 Apr] 
*جهل مرکب شیعه و سنی از جمکران تا مکُران   [2020 Mar] 
*سخنان مولانا عبدالحمید توسط وزارت بهداشت تائید شد  [2020 Mar] 
*نقدی بر نامه اساتید دانشگاه و فعالان سیاسی به دونالد ترامپ  [2020 Mar] 
*حقایق ناخوشایند و تلخی که مولانا عبدالحمید عیان کر  [2020 Mar] 
*راه حل نظامی برای فاجعه کرونا عقلانی و علمی نیست  [2020 Mar] 
*تجاهل و ناآگاهی اکبر گنجی در مورد خطر حاد ویروس کرونا  [2020 Mar] 
* قاسم سلیمانی: طلب اشک از محرومان فراموش شده جنوب استان کرمان؟   [2020 Jan] 
*علت قطع طولانی اینترنت در سیستان و بلوچستان   [2019 Dec] 
* نقدی بر رادیو فردا: حیاط خلوت اصلاح طلبان و ملی ‏مذهبی ها   [2019 Nov] 
* سکوت در جنگ نابرابر بین ملت و رژیم جابر جایز نیست   [2019 Nov] 
*چرا بعد از ٤٢ سال از هر نوع فعالیت سیاسی کناره گیری می کنم   [2019 Nov] 
*چرا و چگونه بریتانیا در برزخ برگزیت گرفتار آمد؟   [2019 Oct] 
*توهین مدیرکل شورای مدیریت گذار به ٩٩ درصد اپوزیسیون   [2019 Oct] 
*حکایت یک شهر و دو قصهء تلخ اپوزیسیون ایرانی  [2019 Oct] 
*نقدی گذرا به شورای مدیریت گذار (از تصور تا توهم)  [2019 Sep] 
*در نقد اتهامات مطرح شده توسط رضا علیجانی و سهم خواهی بیشتر   [2019 Aug] 
*آیا توهین به اهل سنت بخشی از باورهای مذهب شیعه است؟  [2019 May] 
*نژادپرستی مامورین سپاه بر علیه کودکان بلوچ  [2019 May] 
*سقوط دیکتاتور سودان و درس هایی برای ایرانیان  [2019 May] 
*بازی ماهرانه عمران خان در زمین جمهوری اسلامی  [2019 Apr] 
*سقوط دیکتاتور سودان و درس‌هایی برای ایرانیان  [2019 Apr] 
*استاندار بلوچستان, گرگی در لباس میش برای دریدن استان   [2019 Mar] 
*شارلاتانیسم حشمت رئیسی و بی پرنسیبی تلویزیون کانال یک  [2019 Mar] 
*نقدی بر بیانیه رضا پهلوی در چهل‌سالگی حصر..  [2019 Feb] 
*نامه سرگشاده اپوزیسیون به وزیر خارجه آمریکا در مورد کنفرانس لهستان  [2019 Jan] 
*آیا کوه اتحاد چپ ء جمهوریخواه موش زائید؟   [2019 Jan] 
* دفاع صادق زیباکلام از شکنجه در ایران  [2019 Jan] 
* نقشه فقر استانهای کشور  [2018 Dec] 
* نقش تلویزیونهای تکفیری در بمبگزاری چابهار   [2018 Dec] 
*کالبدشکافی معضل اعتیاد در سیستان و بلوچستان   [2018 Dec] 
*سخنی صادقانه با هنرمندان دلواپس بر علیه تحریم ها  [2018 Nov] 
*گروگانگیری جیش العدل و دروغپردازی خبرگزاری جمهوری اسلامی   [2018 Oct] 
*سیاست “نسل کشی فرهنگی” عامدانه جمهوری اسلامی در بلوچستان  [2018 Oct] 
*کشتار اهواز و عکس العمل سردرگم سازمانهای اتنیکی ایران  [2018 Sep] 
* بندر چابهار تا یک ماه آینده به هند واگذار می‌شود  [2018 Sep] 
*نامه سرگشاده به مولوی عبدالحمید در مورد ضرورت اجرای شریعت اسلام  [2018 Aug] 
*حضور «استقلال طلبان» و «فدرالیست ها» در کنگره ملی ایرانیان در ساختمان کنگره آمریکا |  [2018 Jun] 
*نقدی بر نوشته دکتر علیرضا نوری‌زاده و کنفرانس واشنگتن، عبدالستار دوشوکی  [2018 Jun] 
*دلیل دشمنی و اتهام زنی اصلاح طلبان برعلیه اپوزیسیون چیست؟   [2018 Jun] 
*موضوع: توهین یک استاد دانشگاه به بلوچها و تظاهرات اعتراضی مردم   [2018 May] 
* سیاست دوگانه دولت در قبال بی آبی در سیستان و بلوچستان   [2018 May] 
*مطلبی در مورد ادعای اولیه و سپس تکذیب صادق زیبا کلام   [2018 May] 
* ارتش آزاد سوریه یا سربازان پیاده نظام ترکیه؟  [2018 Jan] 
*نباید شعارهای ملت را به نفع سلطنت مصادره یا تحریف کرد  [2018 Jan] 
* حمایت صریح و تمام قد مولوی عبدالحمید (رهبر اهل سنت ایران) از تجمعات اعتراضی مردم  [2018 Jan] 
* توهین نادرست اصلاح‌طلبان به مردم عاصی و معترض ایران  [2017 Dec] 
* مهستان یا کودکستان بزرگسالان «خبرگان رهبری سکولارها»   [2017 Dec] 
*ایران: ملتی پریشان و سرگردان بین پاسارگاد و کربلای معلی  [2017 Nov] 
* آی ملت، به داد ما برسید  [2017 Sep] 
*نامه مولوی عبدالحمید و جواب آیت‌الله خامنه‌ای  [2017 Sep] 
*چرا از سخنان حسن روحانی باید حمایت کرد  [2017 Jul] 
*طرح توسعه سواحل مکران یا نابودی بلوچستان؟  [2017 Jul] 
*شکست مفتضحانه اپوزیسیون در انتخابات   [2017 May] 
*چرا اهل سنت و اقوام نباید به روحانی رای بدهند  [2017 May] 
*چرا در ایران روز جهانی زبان مادری جشن گرفته نمی شود؟   [2017 Feb] 
*بلوچها بعنوان اجنبی از حق اجاره منزل در بیدخون عسلویه محروم شدند  [2016 Dec] 
*دلیل مخالفت با فراکسیون اقوام در مجلس چیست؟  [2016 Nov] 
*چرا بلوچها با امکانات و شرایط ۱۰۰ سال قبل زندگی می‌کنند؟  [2016 Oct] 
*رفراندوم بریتانیا و رای خروج از اتحادیه اروپا   [2016 Jun] 
*نظر زیگموند فروید در مورد حسام‌الدین آشنا مشاور روحانی  [2016 Apr] 
*سفر بی ثمر رئیس جمهور به پاکستان   [2016 Mar] 
*مهندسی گسترده در انتخابات زاهدان  [2016 Feb] 
*سخنی کوتاه با معاون رئیس جمهور در مورد اعدام مردان یک روستا  [2016 Feb] 
*پایان دوران حسینعلی شهریاری در زاهدان و بهارستان  [2016 Feb] 
*چرا باید انتخابات را تحریم و حامیان آن را نفی کرد؟  [2016 Feb] 
*چرا هموطنان در مقابل «رنج بلوچستان» بی تفاوت هستند؟  [2015 Dec] 
*رانتخواری بیسابقه وزیر صنعت در پروژه های منطقه آزاد چابهار  [2015 Sep] 
*چرا توافق هسته ای به سود منافع استراتژیک ملت ایران است؟  [2015 Jul] 
*جام زهر هسته ای با نرمشی واقع بینانه  [2015 Apr] 
*روز جهانی زبان مادری: فارسی را پاس بداریم بقیه زبانها را زاپاس  [2015 Feb] 
*ترسیم فقر مطلق مردم بلوچستان در آغاز «دهه زجر»  [2015 Jan] 
*بی‌اطلاعی يا تبليغات سوء بر عليه بلوچ‌ها؟  [2014 Dec] 
*هویت ایرانی به روایت دکتر عطاالله مهاجرانی  [2014 Dec] 
*فتوای جدید جبهه ملی: تشیع از ارکان مهم ملیت ایرانی است  [2014 Nov] 
* روشنفکر ایرانی به روایت مسعود بهنود؟   [2014 Nov] 
*نقدی بر عملکرد صدا و سیما، آیا بلوچ ایرانی نیست؟  [2014 Sep] 
*بلوچ ها و روز جهانی قربانیان ناپدید شدن های اجباری  [2014 Aug] 
*احتمال تجزیه عراق، سوریه، پاکستان و افغانستان و عواقب آن برای ایران  [2014 Jun] 
*نقدی بر عملکرد و اهداف درازمدت بخش فارسی بی بی سی و صدای آمریکا  [2012 Dec] 
*نقدی بر فرهنگ بهتان و بدعت گذاری  [2011 Oct] 
*سکولاریسم نو ! نواختن شیپور از سر گشاد آن  [2011 Sep] 
*به یاد مـاشـاءالله بــامـری موسقی‌دان بلوچ که امروز به خاک سپرده شد  [2011 Jul] 
*پروژه الماس فریب، درس آموزنده ای برای اپوزیسیون  [2011 Jun] 
*در ذهـن بمبگذار انتحاری بلوچ چه میگذرد؟  [2011 May] 
*آمدند، نشستند و گفتند و رفتند !  [2011 Apr] 
*اعدام ۱۱ بلوچ و انتقامجویی جمهوری اسلامی از بمبگزاری چابهار  [2010 Dec] 
*کشتار چابهار توسط جندالله وعکس‌العمل بلوچ‌ها  [2010 Dec] 
*حقایق زندگی عبدالمالک ریگی از صعود تا سقوط   [2010 Jun] 
*نقدی برمنشور جنبش سبز و موضع اپـوزیـسـیـون سـکولار برونمرزی  [2010 Jun] 
*فتواي تكان دهنده شيخ در مورد صدها ميليون مسلمان سنی مذهب  [2009 Feb]