ضرورت سازمان‌یابی شوراهای بیکاران
عباس منصوران

با ‌آغاز سال «همت و کار مضاعف»[1] سپاه سرکوب، اخراج  سراسری کارگران، بیش از پیش در دستور کار حکومت اسلامی قرار گرفته است. طبقه حاکم بر اقتصاد و قدرت سیاسی مناسبات موجود در ایران،‌ در جایگاه طبقاتی سرمایه‌داران با خود ویژگی خویش، با به کارگیری ذوالفقار ایدئولوژی اسلامی، مرگ‌آورتر از همیشه، همچنان سینه‌ کارگران را می‌شکافند. باند مسلط سران سپاه- اطلاعات، در نبود نیروی سازمان‌یافته طبقاتی – سیاسی کارگری، آخرین لقمه‌های نان را از گلوی میلیون‌ها حکومت شونده می‌رباید. در پی چپاول ماه‌ها دستمزدهای پرداخت نشده و در پی کاهش دستمزدها تا پایین‌ترین ژرفای فقر، اینک بیکارسازی انبوه در بخش‌های استراتژیک تولیدی باردیگر اوج گرفته است. این جناح از بورژوازی در ایران، با تشدید استثمار، ربایش ارزش‌های افزوده، و چپاول و به حراج گذار هستی جامعه، دست در دست حریص‌ترین بخش‌های سرمایه ‌جهانی، اینک: بافت‌های فرهنگی، آموزشی، شیرازه‌های زندگی، خانواده، ارزش‌های انسانی، نیروی کار، بافت و زیرساخت‌‌های اقتصادی و تولیدی، نیروهای جوان ووو را به نیستی و ویرانی می‌کشاند. این گرایش، به سودای دستیابی به آسانترین و زودترین راه ثروت‌اندوزی و سهم ربایش، و حفظ قدرت سیاسی، از هیچ جنایتی روی‌گردان نیست؛ دستیابی به سلاح هسته‌ای تنها راه نجات و نیز تضمین چنین اهدافی است؛ به ویژه آنکه نظام جمهوری اسلامی، ورشکسته تر از همیشه،‌ بدون کوچکترین «مشروعیتی» و پایگاه مردمی در درون و بیرون از ایران، هیچ راهی جز اعمال حکومت نظامی، تجاوز آشکار و پیشبرد شکنجه و کشتار و تبدیل ایران به زندانی بزرگ و هولناک ندارد. تنها«جان پناه»و برهه‌ای این باند و نظام‌اش، تیغ دولبه‌ی بحران فراگیر مالی در جهان گلوبال سرمایه‌ است که بر گردن خود این حکومت طبقاتی فرود چنبر زده است. مکانیزم این بحران فراگیر و فروپاشاننده‌ی کنونی و هم‌سرشت سرمایه را مارکس به درستی دریافته بود؛‌در آنجا که اعلام می‌کند:

«کاهش دوره‌ای ارزش سرمایه موجود، وسیله‌ی مزمن شیوه تولید سرمایه‌داری برای به تعویق انداختن کاهش نرخ سود و شتاب دهی به انباشت ارزش از راه شکل‌گیری سرمایه جدید است. [همین پدیده] شرایط موجود برای گردش و فرایند بازتولید سرمایه را مختل می‌کند و بنابراین توقف‌های ناگهانی و بحران در فرایند تولید را در پی خواهد داشت ... تولید سرمایه‌داری همواره می‌کوشد تا بر این بازدارنده‌‌های درونماندگار چیره شود، اما با ابزاری چیره می‌شود که موانع را دوباره و در سطحی گسترده تر برپا می‌کند. بازدارنده‌ی اصلی تولید سرمایه‌داری خود سرمایه است. این امر است که سرمایه و خود ارزش آفرینی  (self- valorization) آن به عنوان نقطه آغاز و نقطه پایان، انگیزه و هدف تولید به شمار می‌آیند. تولید صرفاً تولید برای سرمایه است و نه برعکس، به بیان دیگر: ابزار تولید، صرفا ابزاری برای نوعی شیوه زندگی روبه‌ رشد برای جامعه‌ی تولید کنندگان نیست.»[2]

رویکرد به چنین روندی در جهان بحران زده‌ی سرمایه‌، در ایران واپس مانده و پشتوانه گرفته از صدور آخرین ذخیره‌‌های نفت و گاز، دستبرد به نان و گذران بخور و نمیری است که اینک به نام «هدفمندسازی یارانه‌ها» و «حامل‌های انرژی‌ها» به پیش می‌رود. آنچه به جای‌ می‌ماند جز خاکستر‌ هزاران هزار تن از تهی دستان و کارگران، انباشت نقدینه‌‌هایی است که فرماندهان تشنه‌ی خون و قدرت و ثروت، را به برپایی بانک‌های سپاه واداشته است؛ زیرا دیگر نه امارات، نه سوئیس و گاو صندوق امن برای آنان‌ است، و نه مجال چندانی در گردش خرید سهام و سوداگری هر آنچه در بازار سرمایه به تبادل کالایی گذارده می‌شود- از نفت و گاز و اورانیوم خام و نیمه غنی شده تا سلاح‌های کشتار جمعی و صدور دختران و زنان برای بازار مصرف و مواد مخدر ووو- از دولت‌های بوروژایی چین و روس و برزیل نیز اعتماد چندانی نیست،‌ زیرا که آنان نیز بخشی از جهان سرمایه و شاهرگ زندگی‌ا‌شان به آمریکای شمالی و اروپای غربی گره خورده است؛ زیرا که هریک از بلوک‌های سرمایه، همانند بانک‌ها و مراکز دلالی، خود در گرو رقیب و رقیب در گرو دیگری است.

 

بیکارسازی ۹۰درصد از کارگران در عسلویه

بیکار سازی انبوه و سراسری، عقلایی‌ترین رویکرد سرمایه برای تشدید استثمار و مقابله با کاهش درآمد، اینک در ایران، بزرگترین مرکز استراتژیک تولیدی،‌ یعنی بندر عسلويه (عسلو) و پارس جنوبی را در برگفته است. این بندر که تا مرکز استان بوشهر ۳00 كيلومتر  و تا  کشورهاي بحرين و قطر کمتر از ۱۵۰ کیلومتر فاصله دارد، 8/6 درصد ذخاير گاز دنيا در منطقه ويژه اقتصادي انرژي،‌یعنی 2برابر ذخاير كل گاز ايالات متحده آمریکا را در خود جای داده است. ده‌هزار هكتار اراضي قابل ساخت و ساز در سال 1377 برای فروش منابع نفت و گاز حوزه پارس جنوبي و پتروشيمي که اکنون از فازهای ۲۴ و ۲۵ آن گفتگو می‌شود، با ۶۰ هزار نیروی کار پیش‌بینی شده با تمرکز بیش از چهل هزار نیروی کار درسال ۱۳۸۳، به ناگهان به ۴۰۰۰ نفر کاهش می‌یابد.[3]

طاعون سپاه

الیگارش نومهدویون، همانند اختاپوسی هولناک در حال بلع مراکز اقتصادی و منابع جامعه، همچنان بر ایران سایه می‌افکند. سردار سپاه، غلامحسین خواجه علی، مدیرعامل «شرکت سپانیر» وابسته به شرکت عظیم استثمار و چپاول «خاتم الانبیاء» که انحصار کنسرسیوم پیمانکاران فازهای 15 و 16 پارس جنوبی را در اختیار دارد، روز یکشنبه ۲۹ فروردین ۸۹ در جریان بازدید وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح از این دو فاز پالایشگاهی پارس جنوبی گفت:

«قرارگاه خاتم الانبیا جایگزین ترکیه[4] در 3 فاز پارس جنوبی می‌شود» به گزارش نفت نیوز، با گذشت 17 ماه از امضای تفاهم‌نامه‌ی گازی ایران و ترکیه برای سرمایه‌گذاری در پارس جنوبی، وزارت نفت قصد دارد در صورت عدم توافق گازی با ترکها توسعه 3 فاز پارس جنوبی به ارزش تقریبی 7 میلیارد دلار را به قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا واگذار کند.»[5]  بنابراین،ارزش تقریبی طرح توسعه فازهای 22 تا 24 پارس جنوبی حدود هفت میلیارد دلار برآورد می‌شود.

بیکارسازی‌

عقلانیت سرمایه، با بیکار‌سازی گسترده‌ی کارگران در سراسر ایران، میلیون‌ها انسان را بدون برخورداری از کوچکترین پشتوانه و پوشش زیست و زندگی، به خیابان‌ها و ویرانه‌های مرگ‌آور پرتاب می‌کند. شهر صنعتی اراک و قزوین دستخوش بحران شدید کارگری و اجتماعی است. گزارش‌های خود حکومت، بیانگر آن است که شرکت‌های آذر آب، واگن پارس و پالايشگاه اراک، وخيم‌ترين وضعيت را دارند. شرکت تولید نوشابه خرمنوش خرمشهر و تعطیلی این واحد تولیدی یکی از بزرگترین خطوط تولید نوشابه در خاورمیانه و ایران از ادامه کار باز ایستاد. بیکار سازی‌های دهها هزار نفره در عسلویه زمانی انجام می‌گیرد که پیمانکارانی همانند«توتال» فرانسوی، «لوک اويل»، دومين شرکت بزرگ نفتی در روس که ۲۰ درصد از سهام آن در اختیار شرکت بزرگ نفتی آمريکايی کونوکو فيليپس است در سال ۲۰۰۵ از اکتشاف ميدان بزرگ نفتی «اناران» خبر داده بود و  سپس کار توسعه اين ميدان را آغاز کرد، سال ۲۰۰۷ از ادامه فعالیت خودداری کرد. در ماه مارس  ۲۰۱۰ نيز شرکت هلندی - انگليسی «شل» اعلام کرد فروش بنزين به ايران را متوقف کرده است. شرکت‌های مهم گلنکور و ويتول فروش بنزين به ايران را متوقف کردند و شرکت‌های ترکیه نیز از نهایی کردن پیمان همکاری در فازهای ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبی خودداری کرد. در آخرین خبر، شرکت نفتی پتروناس مالزی نیز به‌سبب ناامن بودن سرمایه‌گزاری و بی‌آینده بودن حکومت باندها در ایران، از همکاری با حکومت اسلامی سرباز زده است.

 

اعتصاب مدرسه انقلاب

موج بیکار سازی و اخراج کارگران از پروژه های منطقه پارس جنوبی و عسلویه که در چنگال  شرکت عظیم استثمار طبقاتی و غارت «خاتم الانبیاء» است،‌موجی از اعرتاض در پی دارد.

گسترش اعتصاب‌های کارگران خوزستان بیانگر سراسری شدن و برآمد جنبش کارگری است. هم اکنون، اتوبوس‌رانان اهواز، کارگران شهرداری آبادان، نوشابه خرمنوش و کارگران تخلیه و بارگیری خرمشهر به حقوق عقب‌افتاده یا خطر بیکاری خود اعتراض کرده‌اند.

خبر از همایش‌های اعتراضی کارگران ۲۳ شرکت تخلیه و بارگیری فعال در بارانداز شلمچه می‌رسد. به گزارش یکی از فعالین جنبش کارگری، شرکت لوله‌سازی اهواز در تعطیلات نوروزی، اقدام به اخراج ۵۰ کارگر قراردادی به بهانه تعدیل نیرو و کمبود بودجه کرده است. مدیران این واحد تولیدی در شب عید سال گذشته هم صدها کارگر را با بهانه‌ای مشابه جواب کرده بودند   .شهرداری و باراندازی و خیلی واحدهای دیگر، مدت‌هاست که کارهای خود را به دست پیمانکاران داده‌اند. پیمانکاران بعضی واحدها در چند ماه میلیاردر شدند و کارگران از دریافت دستمزدهای پرداخت نشده خود  بی نوروز و بهار ماندند. 

 

شوراهای بیکاران

در گیر و دار این مبارزه طبقاتی، بی آنکه سخنی  از حقوق انسانی کارگران باشد، در هیاهوی پرداخت و دریافت جایزه‌های نیم میلیون دلاری و «صلح نوبل» ووو، زیر نام دفاع از «حقوق بشر»، از سوی منابع ضد کارگری و ضد مردمی همانند «بنیاد میلتون فریدمن»[6] دستکم هفت ميليون و ۵۰۰ هزار کارگر ايرانی در دلهره مرگ و سیه روزتر از اکنون، راهی جز مقاومت و اعتراض،‌ راهی جز برپایی مارش‌های طبقاتی و خیابانی با فریادهای «یا مرگ یا زندگی» در پیش روی ندارند.

میلیون‌ها کارگر به ویژه کارگران پیمانی و کارگران بیکار برای زنده ماندن،‌برای به‌کف آوردن حق زندگی و ارزش‌های انسانی خویش، برای رهایی جامعه از این فلاکت و تباهی، راهی و سلاحی جز سازماندهی و دستیابی و تجهیز خویش به آگاهی طبقاتی در پیش روی ندارند. شوراهای بیکاران، سلاح‌‌های طبقاتی و انقلابی کارگران هستند. باید به شوراهای انقلابی- این ازگان‌های خودگردانی و آزادی- مجهز شویم.

یادداشت های روز"، ویژه سایت دیدگاه نوشته می شوند. در صورت تمایل به باز تکثیر متن، لطفاً منبع را "یادداشت های روز سایت دیدگاه" قید کنید.

 

عباس منصوران

دوشنبه ۱۹ آوریل ۲۰۱۰

a.mansouran@gmail.com

این نوشتار برای سایت دیدگاه در نظر گرفته شده است. بازتاب آن، با نام سایت «دیدگاه» انجام گیرد.



[1]  شعار نوروزی ولی فقیه،‌ سید علی خامنه‌ای.

[2] Karl Marx. Capital. Volume 3. Translated by David Fernbach. London: Penguin Books, 1991. pp. 317-320

[3]  خبرگزاری هرانا، جمعه ۲۷ فروردین ماه ۱۳۸۹،

 http://hra-news.org/1389-01-27-05-29-12/613-1389-01-27-08-09-44.html

[4] به گزارش خبرنگار مهر، غلامحسین نوذری و حلمی گولر وزیران وقت نفت و انرژی ایران و ترکیه آبان ماه 1387 ( نوامبر 2008 ) تفاهم نامه‌ای امضا کردند که بر اساس این تفاهم قرار بود مشارکت و سرمایه‌گذاری سه فاز ( 22 تا 24 ) پارس جنوبی به طرف ترکیه‌ای واگذار شود .  صدور سالانه 35 میلیارد متر مکعب گاز ایران از مسیر ترکیه به اروپا، ساخت خط لوله‌ای یکهزار و 850 کیلومتری انتقال گاز از عسلویه تا مرز بازرگان و فروش 50 درصد گاز تولیدی فازهای 22 تا 24 پارس جنوبی به ترکیه از دیگر توافق‌های گازی تهران و آنکارا بود .  ترکیه از جمله کشورهایی است که از سرمایه‌گذاری و شرکت در اینگونه فعالیت‌ها در ایران فاصله گرفت و همگی رو به سوی سرچشمه‌های نفت و گاز بی‌کران در عراق چنگ گشود.

 

[5] http://www.naftnews.net/view- 8

[6] فریدمن، اقتصاددان آمریکایی و برنده جایزه نوبل اقتصاد از موثرترین اقتصاددانان سرمایه‌داری و منجی آن در سده‌ی بیستم است که خواهان بازار آزاد سرمایه و گلوبالیسم  سرمایه و کاهش نقش دولت در فعالیت‌های اقتصادی است.

منبع:دیدگاه


عباس منصوران

فهرست مطالب عباس منصوران در سایت پژواک ایران 

*فراخوان دفتر روابط بین‌الملل حزب کمونیست ایران برای پشتیبانی از جنبش جاری در ایران  از خیزش ستمدیدگان برای نان، ‌کار،‌ آزادی! پشتیبانی کنیم [2022 May] 
*اورآسیا، دکترین دوگین و نئوتزاریسم پوتینی در جبهه‌ی اکراین  [2022 Mar] 
* جنبش آموزگاران و فرهنگیان و دانش آموزان، یک برآمد صنفی صِرف نیست  [2022 Jan] 
*از شوراگرایی تا شورا و اشاره به یک آسیب شناسی   [2021 Sep] 
*طرح امنیتی «پایپینگ» برای مهار اعتصاب سراسری کارگران  [2021 Jul] 
*در محکومیت اخلال در محاکمه‌ی یکی از عاملین کشتار ونسل کشی در ایران  [2021 Jul] 
* بخوان به نام کمون! به مناسبت صد و پنجاهمین سالگرد کمون پاریس!   [2021 Mar] 
* جعل تاریخ و جعل ماهیت و اهداف سیاهکل در خدمت نئولیبرالیسم   [2021 Mar] 
*از ناسیونالیسم تا دولت های شب پا تبیین ریشه های بحران از نگاه انحلال طلبان در رهبری خودبرگزیده ی کومه له  [2021 Mar] 
*مهدی کوهستانی نژاد بازهم ورودی دیگردر آلوده سازی جنبش کارگری و برآمد سیاهکل در ایران  زیر نام « تاثیر جنبش کارگری بر جنبش سیاهکل...»(۲) [2021 Feb] 
*مهدی کوهستانی نژاد بازهم ورودی دیگردر آلوده سازی جنبش کارگری و برآمد سیاهکل زیر نام « تاثیر جنبش کارگری بر جنبش سیاهکل...»(1) [2021 Jan] 
*هوشنگ عیسی بیگلو‌، نماد آزادیخواهی، مقاومت و منش انسانی   [2015 Jan] 
*اکراین جبهه اروپایی رویارویی دو بلوک سرمایه داری جهانی  [2014 Mar] 
*«غریبه ای به نام کتاب»  [2014 Feb] 
*بحران سازی هایی که هنوز هم نادیده گرفته می شوند  [2014 Feb] 
*بیعت در وحدت، در لانه ی کرکس ها  [2014 Jan] 
*لغو«اعدام» یا توهم زایی لغو  [2013 Dec] 
*آگاهی طبقاتی  [2013 Dec] 
*رفیق صدیقه حائری،زنی از گردان انقلاب   [2013 Dec] 
*حافظه تاریخی، آگاهی تاریخی  [2013 Dec] 
*حافظه تاریخی، آگاهی تاریخی (۲)  [2013 Nov] 
*حافظه تاریخی، آگاهی تاریخی (۱)  [2013 Nov] 
*«خدایان نجاتم نمی‌دادند» (۱) حکومت ایران،‌ قاتل مجاهدین [2013 Sep] 
*استبداد حاکم بر سازمان مجاهدین  [2013 Jun] 
*تناقض‌های حکومت باندها و بمب‌ موعود عجله ‌فرجه  [2013 Jun] 
*اتحادیه های سنتی، بستری برای رفرمیسم  [2013 Mar] 
*اقدام مستقیم کارگران، گامی به‌سوی پالایش جنبش کارگری  [2013 Mar] 
* هوشنگ عیسی بیگلو‌، نماد آزادیخواهی، مقاومت و منش انسانی  [2013 Feb] 
*سوسیالیسم پرولتری در نقد بولیواریسم ضد سوسیالیستی (6)  [2012 Dec] 
*سوسیالیسم پرولتری در نقد بولیواریسم ضد سوسیالیستی (5)  [2012 Dec] 
*سوسیالیسم پرولتری در نقد بولیواریسم ضد سوسیالیستی (۴)   [2012 Nov] 
*سوسیالیسم پرولتری در نقد بولیواریسم ضد سوسیالیستی (۳)  [2012 Nov] 
*بحران فراگیر سرمایه‌، نقد اقتصاد سرمایه‌داری (۱۸)  [2012 Nov] 
*سوسیالیسم پرولتری در نقد بولیواریسم ضد سوسیالیستی (2)  [2012 Nov] 
*سوسیالیسم پرولتری در نقد بولیواریسم ضد سوسیالیستی (۱)  [2012 Nov] 
*بحران فراگیر سرمایه‌، نقد اقتصاد سرمایه‌داری(۱۷)  [2012 Nov] 
*بحران فراگیر سرمایه‌، نقد اقتصاد سرمایه‌داری (۱۶)  [2012 Nov] 
*بحران فراگیر سرمایه‌، نقد اقتصاد سرمایه‌داری (۱۵)  [2012 Oct] 
*بحران فراگیر سرمایه‌، نقد اقتصاد سرمایه‌داری (14)  [2012 Oct] 
*آب را گل بکنید! علیه تریبونال دادخواهی   [2012 Sep] 
*«ایدئولوژی آلمانی»[1]،دستیافتی فلسفی در نقد ایدئولوژی (۹)  [2012 Aug] 
*«ایدئولوژی آلمانی»[1]،دستیافتی فلسفی در نقد ایدئولوژی (۶)  [2012 Jun] 
*پایان دوران کیمیایی تشکل های کارگری و ضرورت سازمان یابی‌های نوین  [2012 May] 
*دوران کیمیایی تشکل های کارگری و ضرورت سازمان یابی‌های نوین ضرورت روی کرد طبقاتی پرولتاریا به سیاست (بخش دوم) [2012 May] 
*دوران کیمیایی تشکل های کارگری و ضرورت سازمان یابی‌های نوین  [2012 Apr] 
*آلترناتیوِ بازتولید فرهنگی استبداد شرقی و تقویم برهنگی ها  [2012 Apr] 
*«ایدئولوژی آلمانی»[1]، دستیافتی فلسفی در نقد ایدئولوژی (۶)  [2012 Apr] 
*«ایدئولوژی آلمانی»، دستیافتی فلسفی در نقد ایدئولوژی  [2012 Mar] 
*«ایدئولوژی آلمانی» ، دستیافتی فلسفی در نقد ایدئولوژی (۴)  [2012 Feb] 
*حکومت یا دولت؟ هیاهوی انتخابات حکومتی تحریم، روی دیگر سکه‌ی ترمیم و شرکت  [2012 Feb] 
*«ایدئولوژی آلمانی» ، دستیافتی فلسفی در نقد ایدئولوژی (۳)  [2012 Feb] 
*نظام بحران، بحران تحریم، بحران تغییر  [2012 Jan] 
*«ایدئولوژی آلمانی»، دستیافتی فلسفی در نقد ایدئولوژی (۲)  [2012 Jan] 
*در بیان کرکس ها و فداییان!  [2012 Jan] 
*«ایدئولوژی آلمانی»، دستیافتی فلسفی در نقد ایدئولوژی (۱)  [2012 Jan] 
*بحران فراگیر سرمایه‌، نقد اقتصاد سرمایه‌داری (۱۳)  [2012 Jan] 
*آدونیس های زمینی، چکامه سرایان سوریه  [2011 Dec] 
*پرستو در باد، روایتی از مبارزه، عشق و بازنگری بینش چریکی  [2011 Nov] 
*گزارشی از مرگ کارگر گمنامی که در ۲۲ تیر ۱۳۷۸ به دست جنایت‌کاران جمهوری اسلامی کشته شد  [2011 Nov] 
*چشم‌انداز تغییر نظام در ایران و مداخله‌ی خارجی  [2011 Nov] 
*بحران فراگیر سرمایه‌ نقد اقتصاد سرمایه‌داری (۱۱)  [2011 Oct] 
*بازگشایی مدارس و آموزشگاه‌ها  [2011 Sep] 
*بحران فراگیر سرمایه‌ نقد اقتصاد سرمایه‌داری (۱۰)  [2011 Sep] 
*بحران فراگیر سرمایه، نقد اقتصاد سرمایه‌داری (۹)  [2011 Aug] 
*یونان به چند پول می ارزد؟! بحران فراگیر سرمایه‌، نقد اقتصاد سرمایه‌داری (۷) [2011 Jun] 
* جنایت کشتار در اردوگاه اشرف، جنایت علیه بشریت است  [2011 Apr] 
*بحران فراگیر سرمایه‌، نقد اقتصاد سرمایه‌داری (۷)  [2011 Mar] 
*بحران فراگیر سرمایه‌، نقد اقتصاد سرمایه داری (۶)  [2011 Mar] 
*اعتصاب سراسری کارگران، تنها سلاح در برابر نسل کشی  [2011 Mar] 
*بحران فراگیر سرمایه‌، نقد اقتصاد سرمایه داری   [2011 Mar] 
*بحران فراگیر سرمایه‌، نقد اقتصاد سرمایه داری (۴)  [2011 Feb] 
*بحران فراگیر سرمایه‌ با خوانش مارکس (۳)  [2011 Jan] 
*بحران فراگیر سرمایه‌ با خوانش مارکس (۲)  [2011 Jan] 
*بحران ساختاری سرمایه‌ با خوانش مارکس (۱)  [2010 Dec] 
*یادِ بسیارانِ اسیر  [2010 Dec] 
*قتل‌های حکومتی و حکومت قاتل‌ها  [2010 Dec] 
*براي كشورما نمي‌شود خط فقر تعريف كرد   [2010 Nov] 
*از شهلا جاهد باید دفاع کرد  [2010 Nov] 
*کابوس نئوفاشیسم، ناسیونال مهدویسم  [2010 Aug] 
*دکترین شوک یا فاشیسم اقتصادی میلتون فریدمن (۱)  [2010 Aug] 
*خیزش همه‌گانی و ستیز الیگارش‌ها (۱۰)  [2010 Jul] 
*خیزش همه‌گانی و ستیز الیگارش‌ها (۹)  [2010 Jul] 
*نظریه‌پرداز دکترین شوک و اقتصاد فاشیستی و راز ظهور یک زبان شناس (۴) اکبر گنجی از قلم طلایی کرملین تا جایزه بنیاد فریدمن [2010 Jun] 
*نظریه‌پرداز دکترین شوک و اقتصاد فاشیستی و راز ظهور یک زبان شناس (۳)  [2010 Jun] 
*جایزه‌ی نظریه‌پرداز دکترین شوک و اقتصاد فاشیستی و راز ظهور یک زبان شناس (2) اکبر گنجی از قلم طلایی کرملین تا جایزه بنیاد فریدمن  [2010 May] 
*جایزه‌ی نظریه‌پرداز دکترین شوک و اقتصاد فاشیستی و راز ظهور یک زبان شناس (۱) اکبر گنجی از قلم طلایی کرملین تا جایزه بنیاد فریدمن [2010 May] 
*نان و خون نه!‌ نان و گل سرخ!  [2010 May] 
*ضرورت سازمان‌یابی شوراهای بیکاران  [2010 Apr] 
*منافات حقوق بشر با حقوق انسان  [2010 Apr] 
*پیمان شوم و «روحانیت کمپرادور»  [2010 Mar] 
*تعیین حداقل دستمزد،‌ چالش شديد کار و سرمایه  [2010 Mar] 
*پیامی بر پیکر علی کروبی، با امضا کبود ومُهر ولایت  [2010 Feb] 
*برای کار ، نان و آزادی  [2010 Feb] 
*بودجه بحرانی و بحران زای حکومت نظامی ۸۹  [2010 Feb] 
*یاد سازمانده اعتصابات و جنبش شورایی نفتگران گرامی‌باد  [2010 Feb] 
*خیزش همه‌گانی و ستیز الیگارش‌ها  [2010 Jan] 
*همصدایی هراسناکان قیام  [2010 Jan] 
*طبقه کارگر ایران، در سالی که گذشت  [2010 Jan] 
*خیزش همه‌گانی و ستیز الیگارش‌ها  [2009 Dec] 
*خیزش همه‌گانی و ستیز الیگارش‌ها(۷)  [2009 Dec] 
*۱۶ آذر، پیوستار اعتراض‌ و جنبش در پیوند  [2009 Dec] 
*قطعنامه چهارم شوراى حكام آژانس بين‌المللى انرژى اتمى و روانپریشی الیگارش‌مهدویون  [2009 Dec] 
*بحران حاکم و حاکمیت بحران   [2009 Nov] 
*خیزش همه‌گانی و ستیز الیگارش‌ها (۶)  [2009 Nov] 
*هدف فوری و استقلال طبقاتی کارگران  [2009 Nov] 
*خیزش همه‌گانی و ستیز الیگارش‌ها (۵)  [2009 Oct] 
*نشست وین گام دیگری در مرداب مشروعیت بخشی   [2009 Oct] 
*انرژی هسته‌ای، چماق ارتجاعی!  [2009 Oct] 
*خیزش همه‌گانی و ستیز الیگارش‌ها (۴)  [2009 Oct] 
*پیرامون شعارها  [2009 Sep] 
*خیزش همه‌گانی و ستیز الیگارش‌ها (۳)  [2009 Sep] 
*«سبد» سرکوب و راه‌کار حاکمیت کودتا  [2009 Sep] 
*خیزش همه‌گانی و ستیز الیگارش‌ها (۲)  [2009 Aug] 
*«نه زیستن، ‌نه مرگ»، «دوزخ روی زمین» و گزمه‌گان دوزخ  [2009 Aug] 
*خیزش همه‌گانی و ستیز الیگارش‌ها  [2009 Aug] 
*شکاف مرگ آور و کودتای باندهای حکومتی در برابر قیام حکومت شوندگان   [2009 Jun] 
*انتخاب متجاوز  [2009 May] 
*ایدئولوژی کشتار و تروریسم در غزه  [2009 Jan] 
*طرح موازی یک موضوع یا پنهان‌داشتن منبع و مرجع اشاره‌ای‌ به مقاله‌ «باور به معاد: ایمان به شکنجه» و کتاب «دوزخ روی زمین» [2008 Dec] 
*آسیب‌شناسی «هشدار» زرافشان  [2008 Nov] 
*محمود درویش قلب بیدار فلسطین   [2008 Aug] 
*این امیرحسین فطانت همان شکارچی دانشیان و گلسرخی‌ست؟  [2008 Jan]