PEZHVAKEIRAN.COM خیزش همه‌گانی و ستیز الیگارش‌ها (۳)
 

خیزش همه‌گانی و ستیز الیگارش‌ها (۳)
عباس منصوران

این نوشتار، بخشی از دفتر تحلیلی است در باره الیگارش‌ها در ایران، پایگاه مادی ستیز آنها، حضور و نقش سرمایه‌های چند ملیتی و پایگاه ‌اقتصادی و طبقاتی باندهای حکومتی. از آنجا که نوشتار طولانی است، به‌صورت بخش‌های جداگانه، ارائه می‌شوند.

خیزش همه‌گانی و ستیز الیگارش‌ها

(۳)

 

« رنج دینی، در آن  واحد، هم بیان رنج واقعی و هم اعتراضی به ضد رنج واقعی است. دین، آه انسان سرکوب شده،‌ قلب دنیای بی قلب و روح شرايط بی‌روح است. دین افیون مردم است»[1]

الیگارشی امامان

امام اول‌‌ علی شریعتی و روح‌الله‌ خمینی و علی‌خامنه‌ای‌ها، سال‌ها در کنار ابوبکر و عمر و عثمان معاون و مشاور خلفا بود. علی‌‌، نیز همانند رهبران به قدرت رسیده در ایران امروز، حکومت‌ خویش را در جنگ با دیگر رقبای حکومتی صدر اسلام مانند معاویه و عایشه، «ام‌المومنین» سوگلی همسران پیامبر که در جنگ جمل (شتر) در کنار سرداران محمد در شمار طلحه و زبیر[2] فرماندهی جنگ بر علیه علی را به عهده داشتند گذرانید. «امیرالمومنین» سرانجام در آرزوی برپایی حکومت دلخواه، به‌دست «خوارج»- مسلمانان شورشی و اصول‌گرای فریفته به شعارهای «عدالت» و «شورا» و «تقوا»- از پای درآمد. وی نیز با بریدن پاهای شتر عایشه و به اسارت گرفتن «ام‌المومنین» و کشتن هزاران تن از یاران محمد و مسلمانان، نتوانست حکومت اسلامی دلخواه خویش را برپا سازد. علی سرانجام، به حکم شورای حکمیتی که خود به برپایی آن گردن نهاده بود به رهبری نماینده خویش، «ابوموسی اشعری»، از خلافت برکنار می‌شود؛ اما نمی‌پذیرد. «امام اول تشیع» در دوران حکومت سراسر بحرانی، خون‌بار، در ستیز با همسر و یاران پیامبر اسلام و دیگر رقبای مسلمان خویش به ویژه با کشتن دو تن از سردارانی که محمد، آنها را سرآمدترین پاسداران خود می‌شمرد، تنها می‌ماند. علی کسانی را می کشد که محمد آنان را یاران «بهشت»‌[[3]] نامیده بود. در پی جنگ‌‌های علی و معاویه به هدف قبضه‌ی قدرت سیاسی و اقتصادی، کشتن علی،‌ معاویه و ‌عمر‌بن‌عاص به‌سان سه تن از جنگ افروزان رقیب، در «شورای» خوارج صادر می شود. علی خود سرانجام، در بحران و کشتارهای داخلی و ستیز جناح‌ها، به‌دستور نیروی رادیکال اسلامی کشته می شود.

پس از علی، امامان شیعه، هریک، به‌گونه‌ای در پیرامون یا سازش با حکومت‌های مرکزی، با رویکرد به‌سوی قدرت، و دوری از جنبش‌های ضد حکومتی[4]،‌ منتظر مجالی برای شرکت و یا برقراری اقتدار خویش بودند. سلسله‌ی «امامان»‌ تشیع، با برقراری هیرارشی الگو گرفته از شاهنشاهی در ایران، بدون برخورداری از یارانه‌ها و همکاری با خلفا به ویژه خلفای عباسی و دست نشاندگان آنها، که گاهی نیز نام «تقیه»‌ به آن می‌نهند، هرگز نمی‌توانستند مدارس دینی برپا کرده و نیروگرفته تا امامت خود بر «شیعیان» به‌پیش برند و سکت نیرومند خود را تداوم بخشند. امامان و امازاده‌هایشان بابرخورداری از تیول و موقوفات و خمس و «ولایت»‌های کوچک و بزرگ محلی،‌به‌‌سانِ یک الیگارش نیرومند، در سایه یا پیرامون حکومت‌‌های اموی و عباسی جایگاه گرفتند. ‌هشتمین امام شیعیان در دستگاه خلافت مأمون عباسی در جایگاه ولایت‌عهدی و داماد خلیفه در بالاترین قدرت امپراتوری اسلامی جایگاه گرفت. پس از مرگ «علی ابن موسی‌الرضا»بر خلاف تبلیغات رهبران تشیع، فرزندش، «امام محمد تقی» نیز داماد خلیفه بود. خود وی و خاندانش در همدستی با خلیفه، امپراتوری عظیم هارونی را همراه بودند. خلافت هارون‌‌الرشیدها و مامون‌ها که از رود سند تا اقیانوس اطلس و آفریقا را در بر می‌گرفت، با پشتیبانی، امام هشتم شیعیان و پدر و پسر و نیز هزاران امام‌زاده و خویشان این قوم نیز، ‌نیرو می‌گرفت.

جنبش بردگان

جنبش بردگان، در سده‌ی ‌‌سـوم هجری، یکی از بزرگترین جنبش‌های انقلابی در تاریخ است. جنبش بردگان (زنگیان) در میانرودان که به جنبش زنگی‌ياران شهرت يافت، می‌توان با قیام اسپارتاکوس در روم باستان برابر و هم‌سنگ شمرد. این جنبش طبقاتی، در سال  249 خورشيدی (870 م) در بصره، خلافت عظیم المـُعـتـمد عباسی را به لزره افکند. «زنگیان»، بحرین، مسقطَ، اهواز، «عبادان»، شوش، دشت میشان و جی و جندی‌شاپور را آزاد ساختند. این جنبش آزادی‌بخش، به رهبري علي بن‌محمد رازي زنگي‌يار (صاحب الزنج) نزدیک به بیست‌ سال، صد و پنجاه و شش بار با سپاهيان خليفه نبرد کرد و سرانجام شکست خورد. خواجه نظام الملك توسی،‌ وزیر توانمند ملک‌شاه سلجوقی، جنبش بردگان را به مزدكي و بابكي وابسته می‌داند.‌ در برهه‌ای که بردگان سر به شورش برداشتند و «علي بن محمد رازي زنگي»، قیام صدها هزار برده را رهبری می‌‌کرد « حسن بن علی» (عسکری)، امام یازدهم شیعیان، برخوردار از رانت‌های خلیفه، امامت و رهبری دین را و دیدار با امیران را وظیفه‌دار و پذیرا  بود. وی از پیشنهاد «یعقوب لیث روی‌گر»، در پشتیبانی از بردگان سر باز زد و از پشتیبانی جنبش زنگیان خودداری کرد.  هرچند که یعقوب(صفاری)، خود در آغاز به جنبش نپیوست، اما در پایان برای اتحاد، تلاش نافرجامی را به‌کار برد. «امام حسن عسکری»، روزهای شنبه و پنج‌شنبه در دربار معتمد عباسی حضور می‌یافت.[5]  فقها،‌با مرگ «امام» در ۲۹ سالگی و داستان غیبت، از آن پس، خود را نماینده خدا و جانشينان امامان و آن «غایب» هرگز دیده نشده نامیدند. در تمامی این سیزده سده، رهبران شیعه با حربه‌ی «امام دوازدهم» ـمهدی غایب- یا در کنار قدرت سیاسی،‌ و در پیرامون آنها با زیستی مصرفی، جایگاهی سلطه‌گرانه داشته و یا در فرصت‌هایی ویژه با شرکت و یا در نقش کارگزاران حکومت‌‌هایی همانند سلطان محمود غزنوی‌، امیرتیمور، شاه اسماعیل‌ و شاه سلطان حسین صفوی‌، سلسه‌ی قاجار و حتا پهلوی، متحدین و کارگزاران دربار و حاکمیت سیاسی بوده‌‌اند.

در درازای تاریخ، روحانیت تشیع پیوسته در سودای قدرت بوده‌اند. این سکت، با مسموم كردن نیروی اندیشه و تعقل،با فلج ساختن توانمندی منطق انسان، با زبانی که «منطق»‌اش بر تیغه‌ شمشمیر تراشیده شده با زیستی قارچ‌گونه، با ربایش عقل و دسترنج تولید کنندگان، سرانجام در سال ۱۳۵۷ مجال می‌یابد تا قدرت سیاسی طبقه حاکمه را در ایران به چنگ آورد.


 

 

 



[1]   مارکس، مقدمه سهمی در نقد فلسفه حقوق هگل،‌ نوشته شده در سال‌های ۱۸۴۳-۴۴،‌نخستین چاپ در سالنامه آلمانی – فرانسوی عوریه ۱۸۴۴، برگردان فارسی  سهراب شباهنگ و بهروز فرهیخته،‌نشر آلفابت ماکسیما، سوید تابستان ۲۰۰۳.

 

[2] جعفر سبحانى،  كتاب: فروغ ولايت ص 451 تا 452 

 «تاريخ‌نگاران برآنند كه طلحه به دست  مروان بن حكم از پاى در آمد... در حالى كه  خون از سياهرگ او مى‏ريخت، گفت: خون هيچ بزرگى مثل من لوث نشد. اين را گفت و جان  سپرد   »...

 «زبير...اكنون مى‏خواست از ميدان بگريزد .  يك نفر از ياران احنف ... او را تعقيب كرد  و وقتى زبير در نيمه راه براى نماز ايستاد از پشت‏سر بر او حمله كرد و او را كشت و  اسب و انگشتر و سلاح او را ضبط كرد و جوانى را كه همراه او بود به حال خود واگذاشت  و آن جوان زبير را در «وادى السباع‏» به خاك سپرد( الجمل، ص 204; تاريخ ابن اثير،  ج‏3، ص 244-243) 

 ... سپس  هر دو به حضور امام عليه السلام رسيدند. وقتى چشم امام به شمشير زبير افتاد  فرمود:«طالما جلى الكرب عن وجه رسول الله‏». يعنى: اين شمشير، كراراً غبار غم از چهره  پيامبر خدا زدوده است. سپس آن را براى عايشه فرستاد ). (تاريخ طبرى، ج‏3، ص 540; شرح نهج  البلاغه ابن ابى الحديد، ج‏1، ص 235  )

و وقتى چشم حضرت  به صورت زبير افتاد فرمود:«لقد كنت‏برسول الله صحبة و منه قرابة و لكن دخل الشيطان  منخرك فاوردك هذا المورد  ) - الجمل، ص‏209)  عنى: تو مدتى با پيامبر خدا مصاحب بودى  و با او پيوند خويشاوندى داشتى، ولى شيطان بر عقل تو مسلط شد و كار تو به اينجا  انجاميد.» 

[3] محمد، ‌ده نفر را به عنوان «العشرة المبشّرة بالجنّة» یعنی کسانی که اهل بهشت هستند معرفی کرد. این ده نفر عبارتند از ابوبکر، عمر، عثمان، علی، طلحه، زبیر، ابوعبیدة، سعید بن زید، سعد بن ابی وقاص و عبد الرحمان بن عوف. دستکم پنج نفر از اینها پس از محمد به دست یکدیگر و یا در رقابت‌های درونی کشته شدند.

 

[4] نمونه، ‌دستیاری علی در لشگر کشی به ایران درخلافت عمر، همراهی وی با ابوبکر،‌عمر و عثمان،  پیمان و صلح‌ حسن با معاویه، زین‌‌العابدین با یزید،‌ سوزانیدن نامه ابومسلم به وسیله‌ جعقر صادق همراهی موسی‌رضا با هارون وپذیرش ولایت‌عهدی مٔامون و دامادی وی و سرانجام  پاسخ منفی حسن عسکری پشتیبانی از جنبش بردگان.

[5]«عبيدالله خاقان وزير معتمد عباسیبا همه غروری که داشت وقتی با حضرت 
عسکری ملاقات مي کرد به احترام آن حضرت برمي خاست ،  و آن حضرت را بر مسند خود 
مي نشانيد.»  . http://www.eteghadat.com/forum/forum-f68/topic-t1712.htmlمرکز نشراعتقادات

منبع:پژواک ایران


عباس منصوران

فهرست مطالب عباس منصوران در سایت پژواک ایران 

*فراخوان دفتر روابط بین‌الملل حزب کمونیست ایران برای پشتیبانی از جنبش جاری در ایران  از خیزش ستمدیدگان برای نان، ‌کار،‌ آزادی! پشتیبانی کنیم [2022 May] 
*اورآسیا، دکترین دوگین و نئوتزاریسم پوتینی در جبهه‌ی اکراین  [2022 Mar] 
* جنبش آموزگاران و فرهنگیان و دانش آموزان، یک برآمد صنفی صِرف نیست  [2022 Jan] 
*از شوراگرایی تا شورا و اشاره به یک آسیب شناسی   [2021 Sep] 
*طرح امنیتی «پایپینگ» برای مهار اعتصاب سراسری کارگران  [2021 Jul] 
*در محکومیت اخلال در محاکمه‌ی یکی از عاملین کشتار ونسل کشی در ایران  [2021 Jul] 
* بخوان به نام کمون! به مناسبت صد و پنجاهمین سالگرد کمون پاریس!   [2021 Mar] 
* جعل تاریخ و جعل ماهیت و اهداف سیاهکل در خدمت نئولیبرالیسم   [2021 Mar] 
*از ناسیونالیسم تا دولت های شب پا تبیین ریشه های بحران از نگاه انحلال طلبان در رهبری خودبرگزیده ی کومه له  [2021 Mar] 
*مهدی کوهستانی نژاد بازهم ورودی دیگردر آلوده سازی جنبش کارگری و برآمد سیاهکل در ایران  زیر نام « تاثیر جنبش کارگری بر جنبش سیاهکل...»(۲) [2021 Feb] 
*مهدی کوهستانی نژاد بازهم ورودی دیگردر آلوده سازی جنبش کارگری و برآمد سیاهکل زیر نام « تاثیر جنبش کارگری بر جنبش سیاهکل...»(1) [2021 Jan] 
*هوشنگ عیسی بیگلو‌، نماد آزادیخواهی، مقاومت و منش انسانی   [2015 Jan] 
*اکراین جبهه اروپایی رویارویی دو بلوک سرمایه داری جهانی  [2014 Mar] 
*«غریبه ای به نام کتاب»  [2014 Feb] 
*بحران سازی هایی که هنوز هم نادیده گرفته می شوند  [2014 Feb] 
*بیعت در وحدت، در لانه ی کرکس ها  [2014 Jan] 
*لغو«اعدام» یا توهم زایی لغو  [2013 Dec] 
*آگاهی طبقاتی  [2013 Dec] 
*رفیق صدیقه حائری،زنی از گردان انقلاب   [2013 Dec] 
*حافظه تاریخی، آگاهی تاریخی  [2013 Dec] 
*حافظه تاریخی، آگاهی تاریخی (۲)  [2013 Nov] 
*حافظه تاریخی، آگاهی تاریخی (۱)  [2013 Nov] 
*«خدایان نجاتم نمی‌دادند» (۱) حکومت ایران،‌ قاتل مجاهدین [2013 Sep] 
*استبداد حاکم بر سازمان مجاهدین  [2013 Jun] 
*تناقض‌های حکومت باندها و بمب‌ موعود عجله ‌فرجه  [2013 Jun] 
*اتحادیه های سنتی، بستری برای رفرمیسم  [2013 Mar] 
*اقدام مستقیم کارگران، گامی به‌سوی پالایش جنبش کارگری  [2013 Mar] 
* هوشنگ عیسی بیگلو‌، نماد آزادیخواهی، مقاومت و منش انسانی  [2013 Feb] 
*سوسیالیسم پرولتری در نقد بولیواریسم ضد سوسیالیستی (6)  [2012 Dec] 
*سوسیالیسم پرولتری در نقد بولیواریسم ضد سوسیالیستی (5)  [2012 Dec] 
*سوسیالیسم پرولتری در نقد بولیواریسم ضد سوسیالیستی (۴)   [2012 Nov] 
*سوسیالیسم پرولتری در نقد بولیواریسم ضد سوسیالیستی (۳)  [2012 Nov] 
*بحران فراگیر سرمایه‌، نقد اقتصاد سرمایه‌داری (۱۸)  [2012 Nov] 
*سوسیالیسم پرولتری در نقد بولیواریسم ضد سوسیالیستی (2)  [2012 Nov] 
*سوسیالیسم پرولتری در نقد بولیواریسم ضد سوسیالیستی (۱)  [2012 Nov] 
*بحران فراگیر سرمایه‌، نقد اقتصاد سرمایه‌داری(۱۷)  [2012 Nov] 
*بحران فراگیر سرمایه‌، نقد اقتصاد سرمایه‌داری (۱۶)  [2012 Nov] 
*بحران فراگیر سرمایه‌، نقد اقتصاد سرمایه‌داری (۱۵)  [2012 Oct] 
*بحران فراگیر سرمایه‌، نقد اقتصاد سرمایه‌داری (14)  [2012 Oct] 
*آب را گل بکنید! علیه تریبونال دادخواهی   [2012 Sep] 
*«ایدئولوژی آلمانی»[1]،دستیافتی فلسفی در نقد ایدئولوژی (۹)  [2012 Aug] 
*«ایدئولوژی آلمانی»[1]،دستیافتی فلسفی در نقد ایدئولوژی (۶)  [2012 Jun] 
*پایان دوران کیمیایی تشکل های کارگری و ضرورت سازمان یابی‌های نوین  [2012 May] 
*دوران کیمیایی تشکل های کارگری و ضرورت سازمان یابی‌های نوین ضرورت روی کرد طبقاتی پرولتاریا به سیاست (بخش دوم) [2012 May] 
*دوران کیمیایی تشکل های کارگری و ضرورت سازمان یابی‌های نوین  [2012 Apr] 
*آلترناتیوِ بازتولید فرهنگی استبداد شرقی و تقویم برهنگی ها  [2012 Apr] 
*«ایدئولوژی آلمانی»[1]، دستیافتی فلسفی در نقد ایدئولوژی (۶)  [2012 Apr] 
*«ایدئولوژی آلمانی»، دستیافتی فلسفی در نقد ایدئولوژی  [2012 Mar] 
*«ایدئولوژی آلمانی» ، دستیافتی فلسفی در نقد ایدئولوژی (۴)  [2012 Feb] 
*حکومت یا دولت؟ هیاهوی انتخابات حکومتی تحریم، روی دیگر سکه‌ی ترمیم و شرکت  [2012 Feb] 
*«ایدئولوژی آلمانی» ، دستیافتی فلسفی در نقد ایدئولوژی (۳)  [2012 Feb] 
*نظام بحران، بحران تحریم، بحران تغییر  [2012 Jan] 
*«ایدئولوژی آلمانی»، دستیافتی فلسفی در نقد ایدئولوژی (۲)  [2012 Jan] 
*در بیان کرکس ها و فداییان!  [2012 Jan] 
*«ایدئولوژی آلمانی»، دستیافتی فلسفی در نقد ایدئولوژی (۱)  [2012 Jan] 
*بحران فراگیر سرمایه‌، نقد اقتصاد سرمایه‌داری (۱۳)  [2012 Jan] 
*آدونیس های زمینی، چکامه سرایان سوریه  [2011 Dec] 
*پرستو در باد، روایتی از مبارزه، عشق و بازنگری بینش چریکی  [2011 Nov] 
*گزارشی از مرگ کارگر گمنامی که در ۲۲ تیر ۱۳۷۸ به دست جنایت‌کاران جمهوری اسلامی کشته شد  [2011 Nov] 
*چشم‌انداز تغییر نظام در ایران و مداخله‌ی خارجی  [2011 Nov] 
*بحران فراگیر سرمایه‌ نقد اقتصاد سرمایه‌داری (۱۱)  [2011 Oct] 
*بازگشایی مدارس و آموزشگاه‌ها  [2011 Sep] 
*بحران فراگیر سرمایه‌ نقد اقتصاد سرمایه‌داری (۱۰)  [2011 Sep] 
*بحران فراگیر سرمایه، نقد اقتصاد سرمایه‌داری (۹)  [2011 Aug] 
*یونان به چند پول می ارزد؟! بحران فراگیر سرمایه‌، نقد اقتصاد سرمایه‌داری (۷) [2011 Jun] 
* جنایت کشتار در اردوگاه اشرف، جنایت علیه بشریت است  [2011 Apr] 
*بحران فراگیر سرمایه‌، نقد اقتصاد سرمایه‌داری (۷)  [2011 Mar] 
*بحران فراگیر سرمایه‌، نقد اقتصاد سرمایه داری (۶)  [2011 Mar] 
*اعتصاب سراسری کارگران، تنها سلاح در برابر نسل کشی  [2011 Mar] 
*بحران فراگیر سرمایه‌، نقد اقتصاد سرمایه داری   [2011 Mar] 
*بحران فراگیر سرمایه‌، نقد اقتصاد سرمایه داری (۴)  [2011 Feb] 
*بحران فراگیر سرمایه‌ با خوانش مارکس (۳)  [2011 Jan] 
*بحران فراگیر سرمایه‌ با خوانش مارکس (۲)  [2011 Jan] 
*بحران ساختاری سرمایه‌ با خوانش مارکس (۱)  [2010 Dec] 
*یادِ بسیارانِ اسیر  [2010 Dec] 
*قتل‌های حکومتی و حکومت قاتل‌ها  [2010 Dec] 
*براي كشورما نمي‌شود خط فقر تعريف كرد   [2010 Nov] 
*از شهلا جاهد باید دفاع کرد  [2010 Nov] 
*کابوس نئوفاشیسم، ناسیونال مهدویسم  [2010 Aug] 
*دکترین شوک یا فاشیسم اقتصادی میلتون فریدمن (۱)  [2010 Aug] 
*خیزش همه‌گانی و ستیز الیگارش‌ها (۱۰)  [2010 Jul] 
*خیزش همه‌گانی و ستیز الیگارش‌ها (۹)  [2010 Jul] 
*نظریه‌پرداز دکترین شوک و اقتصاد فاشیستی و راز ظهور یک زبان شناس (۴) اکبر گنجی از قلم طلایی کرملین تا جایزه بنیاد فریدمن [2010 Jun] 
*نظریه‌پرداز دکترین شوک و اقتصاد فاشیستی و راز ظهور یک زبان شناس (۳)  [2010 Jun] 
*جایزه‌ی نظریه‌پرداز دکترین شوک و اقتصاد فاشیستی و راز ظهور یک زبان شناس (2) اکبر گنجی از قلم طلایی کرملین تا جایزه بنیاد فریدمن  [2010 May] 
*جایزه‌ی نظریه‌پرداز دکترین شوک و اقتصاد فاشیستی و راز ظهور یک زبان شناس (۱) اکبر گنجی از قلم طلایی کرملین تا جایزه بنیاد فریدمن [2010 May] 
*نان و خون نه!‌ نان و گل سرخ!  [2010 May] 
*ضرورت سازمان‌یابی شوراهای بیکاران  [2010 Apr] 
*منافات حقوق بشر با حقوق انسان  [2010 Apr] 
*پیمان شوم و «روحانیت کمپرادور»  [2010 Mar] 
*تعیین حداقل دستمزد،‌ چالش شديد کار و سرمایه  [2010 Mar] 
*پیامی بر پیکر علی کروبی، با امضا کبود ومُهر ولایت  [2010 Feb] 
*برای کار ، نان و آزادی  [2010 Feb] 
*بودجه بحرانی و بحران زای حکومت نظامی ۸۹  [2010 Feb] 
*یاد سازمانده اعتصابات و جنبش شورایی نفتگران گرامی‌باد  [2010 Feb] 
*خیزش همه‌گانی و ستیز الیگارش‌ها  [2010 Jan] 
*همصدایی هراسناکان قیام  [2010 Jan] 
*طبقه کارگر ایران، در سالی که گذشت  [2010 Jan] 
*خیزش همه‌گانی و ستیز الیگارش‌ها  [2009 Dec] 
*خیزش همه‌گانی و ستیز الیگارش‌ها(۷)  [2009 Dec] 
*۱۶ آذر، پیوستار اعتراض‌ و جنبش در پیوند  [2009 Dec] 
*قطعنامه چهارم شوراى حكام آژانس بين‌المللى انرژى اتمى و روانپریشی الیگارش‌مهدویون  [2009 Dec] 
*بحران حاکم و حاکمیت بحران   [2009 Nov] 
*خیزش همه‌گانی و ستیز الیگارش‌ها (۶)  [2009 Nov] 
*هدف فوری و استقلال طبقاتی کارگران  [2009 Nov] 
*خیزش همه‌گانی و ستیز الیگارش‌ها (۵)  [2009 Oct] 
*نشست وین گام دیگری در مرداب مشروعیت بخشی   [2009 Oct] 
*انرژی هسته‌ای، چماق ارتجاعی!  [2009 Oct] 
*خیزش همه‌گانی و ستیز الیگارش‌ها (۴)  [2009 Oct] 
*پیرامون شعارها  [2009 Sep] 
*خیزش همه‌گانی و ستیز الیگارش‌ها (۳)  [2009 Sep] 
*«سبد» سرکوب و راه‌کار حاکمیت کودتا  [2009 Sep] 
*خیزش همه‌گانی و ستیز الیگارش‌ها (۲)  [2009 Aug] 
*«نه زیستن، ‌نه مرگ»، «دوزخ روی زمین» و گزمه‌گان دوزخ  [2009 Aug] 
*خیزش همه‌گانی و ستیز الیگارش‌ها  [2009 Aug] 
*شکاف مرگ آور و کودتای باندهای حکومتی در برابر قیام حکومت شوندگان   [2009 Jun] 
*انتخاب متجاوز  [2009 May] 
*ایدئولوژی کشتار و تروریسم در غزه  [2009 Jan] 
*طرح موازی یک موضوع یا پنهان‌داشتن منبع و مرجع اشاره‌ای‌ به مقاله‌ «باور به معاد: ایمان به شکنجه» و کتاب «دوزخ روی زمین» [2008 Dec] 
*آسیب‌شناسی «هشدار» زرافشان  [2008 Nov] 
*محمود درویش قلب بیدار فلسطین   [2008 Aug] 
*این امیرحسین فطانت همان شکارچی دانشیان و گلسرخی‌ست؟  [2008 Jan]