PEZHVAKEIRAN.COM گزارش شماره ۴۸- تاریخچه انتخابات در ایالت نیومکزیکو آمریکا
 

گزارش شماره ۴۸- تاریخچه انتخابات در ایالت نیومکزیکو آمریکا
کیوان شکوری

ایالت نیومکزیکو به مرکزیت شهر سانتافه (Santa Fe) با غذاهای تند مشهور خود و میزبانی از بزرگترین جشنواره بالن هوای گرم جهان در جنوب غربی آمریکا هم مرز ایالت تگزاس و کشور مکزیک می باشد. نیمی از این ایالت بخشی از خاک کشور مکزیک بود که پس از جنگ مکزیک و آمریکا (Mexican-American War)، طبق معاهده گوادالوپه ایدالگو (Treaty of Guadalupe Hidalgo) در سال ۱۸۴۸ ضمیمه خاک ایالات متحده و بعنوان قلمرو نیومکزیکو اداره می شد تا سرانجام در تاریخ ۶ ژانویه ۱۹۱۱ بعنوان چهل و هفتمین ایالت به ایالات متحده آمریکا پیوست.
طبق آخرین سرشماری آماری جمعیت این ایالت ۲.۰۹۶.۸۲۹ تن می باشد که ترکیب جمعیتی آن از ۴۹.۳ درصد اسپانیولی زبان یا لاتین تبار، ۳۶.۸ درصد سفید پوست، ۱۱ درصد سرخ پوست و بومیان آلاسکا، ۲.۶ درصد سیاه پوست، ۱.۸ درصد (Asian) آسیای شرقی، ۰.۲ درصد بومیان هاوایی و دیگر جزایر اقیانوس آرام و ۲.۶ درصد از دیگر نژادها تشکیل شده ست.
از کشاورزی، دامپروری و تولید محصولات لبنی گرفته تا نفت، گاز، معادن و منابع طبیعی در نیومکزیکو وجود دارد. پیاز، سیب زمینی، کدو تنبل، هندوانه، کاهو، کلم، ذرت، لوبیا، شیر و پنیر از  محصولات عمده و اصلی این ایالت می باشد و در دو مورد آخر جزو تولیدکنندگان برتر کشور هستند. این ایالت سومین تولید کننده نفت در ایالات متحده و دارای ذخایر گاز طبیعی و معادنی از قبیل اورانیوم و زغال سنگ می باشد.
جرج ریموند ریچارد مارتین (George Raymond Richard Martin) نویسنده مجموعه ترانه یخ و آتش که سریال بازی تاج و تخت بر پایه این مجموعه ساخته شده، دِمی گاینس کوچر (Demi Guynes Kutcher) هنرپیشه، نیل پاتریک هریس (Neil Patrick Harris) بازیگر، خواننده، میزبان تلویزیونی و کارگردان، ویلیام بیل ریچاردسون اول (William Blaine "Bill" Richardson I) سیاست‌ مدار آمریکایی اسپانیولی ‌تبار همگی از مشاهیری هستند که یا متولد این ایالت یا ساکن این ایالت هستند.
آزمایشگاه ملی لس آلاموس (Los Alamos National Laboratory)، یک مرکز بزرگ علمی متعلق به دولت فدرال آمریکا که نخستین بمب اتمی دنیا در آن ساخته شد، رصدخانه ملی رادیو اخترشناسی آمریکا (National Radio Astronomy Observatory)، رصدخانه آپاچی پوینت (Apache Point Observatory) که میزبان تلسکوپ اس‌دی‌اس‌اس (SDSS) یکی از تلسکوپ‌های مهم دید زاویه باز در جهان می باشد، دانشگاه نیومکزیکو (University of New Mexico)، دانشگاه ایالتی نیومکزیکو (New Mexico State University) از مراکز مهم علمی این ایالت می باشد.
این ایالت میزبان پایگاه های نیروی هوایی آمریکا بنام های هالومن (Holloman Air Force Base)، کَنن (Cannon Air Force Base)، کرتلند (Kirtland Air Force Base)، مقر سایت آزمایش موشکی وایت سندرز (White Sands Missile Range)  و نیمی از پایگاه Fort Bliss می باشد.
 سفر با قطار بخار قدیمی Cumbres-Toltec Scenic Railway، پارک ملی حفره‌های کارلزبد (Carlsbad Caverns National Park)، بنای یادبود ملی وایت سندز(White Sands National Monument)، جشنواره بین المللی بالن شهر آلبوکِرکی (Albuquerque International Balloon Fiesta)، پارک تاریخی ملی فرهنگ چکو (Chaco Culture National Historical Park)، پارک ملی تاریخی Pecos (Pecos National Historical Park)، بنای ملی Gila Cliff Dwellings (Gila Cliff Dwellings National Monument)، Petroglyph  که بنای تاریخی ملی (Petroglyph National Monument) می باشد و بنای یادبود بَندیلی یِر (Bandelier National Monument)، جنگل ملی سانتافه (Santa Fe National Forest)، جنگل ملی هیلا (Gila National Forest) و  Taos Pueblo منطقه ای با خانه های بسیار قدیمی که ثبت یونسکو شده است، همگی از جاذبه های گردشگری این ایالت می باشند.
ایالت نیومکزیکو از سال ۱۹۱۲ در ۲۷ دوره انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شرکت کرده که ۱۵ دوره دموکرات ها و ۱۲ دوره جمهوری خواهان برنده آرای الکترال این ایالت شدند. برای بررسی بهتر این انتخابات را به دو بخش تقسیم می کنیم. بخش اول از سال ۱۹۱۲ الی ۱۹۶۴ میلادی می باشد، که ۱۴ دوره این انتخابات برگزار که دموکرات ها ۹ دوره و جمهوری خواهان پنج دوره برنده آرای الکترال این ایالت شدند. بخش دوم از سال ۱۹۶۸ الی اکتبر ۲۰۲۰ میلادی می باشد که ۱۳ دوره این انتخابات برگزار شد، که جمهوری خواهان هفت دوره و دموکرات ها شش دوره برنده آرای الکترال این ایالت شدند که سه دوره آن مربوط به سه دوره اخیر این انتخابات می باشد و این نشان از گرایش مردم این ایالت به دموکرات ها در انتخابات ریاست جمهوری در سال های اخیر می باشد.
در انتخابات مقدماتی ریاست جمهوری آمریکا سال ۲۰۱۶ در نیومکزیکو از حزب دموکرات هیلاری کلینتون با ۵۱.۵ درصد آرا موفق به شکست برنی سندرز با ۴۸.۵ درصد آرا شد. از حزب جمهوری خواه نیز دونالد ترامپ با ۷۰.۷ درصد آرا موفق به شکست تد کروز با ۱۳.۳ درصد آرا شد.
در انتخابات نهایی ریاست جمهوری آمریکا سال ۲۰۱۶ در حوزه انتخابیه ایالت نیومکزیکو، هیلاری کلینتون با ۴۸.۳ درصد آرا موفق به شکست دونالد ترامپ با ۴۰ درصد آرا شد و پنج رای الکترال این ایالت را بنام دموکرات ها کرد.
از سال ۱۹۱۲ تاکنون ۱۷ تن بعنوان سناتور از ایالت نیومکزیکو راهی مجلس سنا آمریکا شده اند، که ۱۰ تن دموکرات و هفت تن جمهوری خواه بوده اند. دموکرات ها از نظر تعداد سناتور با فاصله کمی از جمهوری خواهان جلو هستند اما تعداد دوره هایی که این سناتورهای دموکرات رای آوردند خیلی بیشتر از جمهوری خواهان می باشد، بطوریکه مجموع سال هایی که این ۱۰ سناتور دموکرات در مجلس سنا حضور داشتند ۱۵۰ سال و مجموع سال های حضور هفت سناتور جمهوری خواه ۶۶ سال می باشد. توماس استواِرت ای یودو (Thomas Stewart Udall) و مارتین تِرِوِر هاینریش (Martin Trevor Heinrich) هر دو از حزب دموکرات دو سناتور حال حاضر این ایالت در مجلس سنا آمریکا می باشند.
پی یِترو ویچی دِمِنِچی (Pietro Vichi Domenici) ۱۹۷۳ الی ۲۰۰۹ میلادی از حزب جمهوری خواه با ۳۶ سال حضور در مجلس سنا آمریکا و جِف بینگِمِن (Jeff Bingaman) ۱۹۸۳ الی ۲۰۱۸ میلادی از حزب دموکرات با ۳۰ سال حضور در مجلس سنا با سابقه ترین سناتورهای تاریخ ایالت نیومکزیکو می باشند.
از سال ۱۹۱۱ که نیو مکزیکو بعنوان چهل و هفتمین ایالت به ایالات متحده آمریکا پیوست، تا به امروز ۳۳ تن به عنوان نماینده از این ایالت به مجلس نمایندگان آمریکا رفته اند، که ۲۱ تن دموکرات و ۱۱ تن جمهوری خواه بوده ند. دموکرات های نیومکزیکو علاوه بر اینکه با ۲۱ نماینده در طول تاریخ این انتخابات برتر هستند، سه نماینده حال حاضر این ایالت در مجلس نمایندگان آمریکا نیز از حزب دموکرات می باشند.
ایالت نیومکزیکو تا به امروز ۲۸ تن فرماندار داشته است، که ۱۸ تن دموکرات و ۱۰ تن جمهوری خواه بودند که بعضا مثل بروس کینگ (Bruce King) از حزب دموکرات سه دوره در این مقام بودند. Michelle Lujan Grisham فرماندار حال حاضر این ایالت از حزب دموکرات می باشد.
 
نتیجه: با توجه به اینکه دموکرات های نیومکزیکو در طول تاریخ انتخابات ریاست جمهوری با ۱۵ دوره برتر و برنده سه دوره اخیر این انتخابات نیز بودند و در طول تاریخ انتخابات مجلس سنا و نمایندگان و فرمانداری برتر و هر دو سناتور، سه نماینده و فرماندار حال حاضر این ایالت دموکرات می باشند، می توان به این نتیجه رسید که ایالت نیومکزیکو در طول تاریخ گرایش بیشتری به دموکرات ها داشته و در حال حاضر نیز یک ایالت کاملا دموکرات می باشد.
 

منبع:پژواک ایران


کیوان شکوری

فهرست مطالب کیوان شکوری در سایت پژواک ایران 

*تناقض در افکار و گفتار عبدالملکی  [2023 Aug] 
*گزارش شماره ۵۰- تاریخچه انتخابات در ایالت هاوایی آمریکا   [2020 Nov] 
*گزارش شماره ۴۹- تاریخچه انتخابات در ایالت آلاسکا آمریکا  [2020 Oct] 
*گزارش شماره ۴۸- تاریخچه انتخابات در ایالت نیومکزیکو آمریکا   [2020 Oct] 
*گزارش شماره ۴۷- تاریخچه انتخابات در ایالت مونتانا آمریکا   [2020 Oct] 
*گزارش شماره ۴۶- تاریخچه انتخابات در ایالت نیوجرسی آمریکا   [2020 Oct] 
*گزارش شماره ۴۵- تاریخچه انتخابات در ایالت اوهایو آمریکا   [2020 Oct] 
*گزارش شماره ۴۴- تاریخچه انتخابات در ایالت مریلند آمریکا   [2020 Oct] 
*گزارش شماره ۴۳- تاریخچه انتخابات در ایالت کنتاکی آمریکا   [2020 Oct] 
*گزارش شماره ۴۲- تاریخچه انتخابات در ایالت ویرجینیا آمریکا   [2020 Oct] 
*گزارش شماره ۴۱- تاریخچه انتخابات در ایالت تگزاس آمریکا  [2020 Oct] 
*گزارش شماره ۴۰- تاریخچه انتخابات در ایالت کالیفرنیا آمریکا  [2020 Oct] 
*گزارش شماره ۳۹- تاریخچه انتخابات در ایالت تنسی آمریکا   [2020 Oct] 
*گزارش شماره ۳۸- تاریخچه انتخابات در ایالت رود آیلند آمریکا   [2020 Oct] 
*گزارش شماره ۳۷- تاریخچه انتخابات در ایالت ویسکانسین آمریکا   [2020 Oct] 
*گزارش شماره ۳۶- تاریخچه انتخابات در ایالت نبراسکا آمریکا  [2020 Oct] 
*گزارش شماره ۳۵- تاریخچه انتخابات در ایالت لوئیزیانا آمریکا   [2020 Sep] 
*گزارش شماره ۳۴- تاریخچه انتخابات در ایالت نیویورک آمریکا   [2020 Sep] 
*گزارش شماره ۳۳- تاریخچه انتخابات در ایالت داکوتای جنوبی آمریکا   [2020 Sep] 
*گزارش شماره ۳۲- تاریخچه انتخابات در ایالت وایومینگ آمریکا   [2020 Sep] 
*گزارش شماره ۳۱- تاریخچه انتخابات در ایالت مِین آمریکا  [2020 Sep] 
*گزارش شماره ۳۰- تاریخچه انتخابات در ایالت پنسیلوانیا آمریکا   [2020 Sep] 
*گزارش شماره ۲۹- تاریخچه انتخابات در ایالت ویرجینای غربی آمریکا   [2020 Sep] 
*گزارش شماره ۲۸- تاریخچه انتخابات در ایالت اورِگِن آمریکا   [2020 Sep] 
* گزارش شماره ۲۶- تاریخچه انتخابات در ایالت کنتیکت آمریکا  [2020 Sep] 
*گزارش شماره ۲۵- تاریخچه انتخابات در ایالت کارولینای شمالی آمریکا  [2020 Sep] 
*گزارش شماره ۲۴- تاریخچه انتخابات در ایالت دِلاوِر آمریکا  [2020 Sep] 
*گزارش شماره ۲۳- تاریخچه انتخابات در ایالت جورجیا آمریکا   [2020 Sep] 
*گزارش شماره ۲۲- تاریخچه انتخابات در ایالت ایندیانا آمریکا  [2020 Sep] 
*گزارش شماره ۲۱- تاریخچه انتخابات در ایالت ایلینوی آمریکا   [2020 Aug] 
* تاریخچه انتخابات در آمریکا، گزارش شماره ۲۰: انتخابات در ایالت ماساچوست  [2020 Aug] 
*گزارش شماره ۱۹- تاریخچه انتخابات در ایالت آلاباما آمریکا   [2020 Aug] 
*گزارش شماره ۱۸- تاریخچه انتخابات در ایالت کانزاس آمریکا   [2020 Aug] 
*گزارش شماره ۱۷ - تاریخچه انتخابات در ایالت آیداهو آمریکا  [2020 Aug] 
*گزارش شماره ۱۶- تاریخچه انتخابات در ایالت داکوتای شمالی آمریکا  [2020 Aug] 
*گزارش شماره ۱۵- تاریخچه انتخابات در ایالت فلوریدا آمریکا   [2020 Aug] 
*گزارش شماره ۱۳- تاریخچه انتخابات در ایالت یوتا آمریکا   [2020 Aug] 
*گزارش شماره ۱۲- تاریخچه انتخابات در ایالت مینه سوتا آمریکا   [2020 Jul] 
*گزارش شماره ۱۱- تاریخچه انتخابات در ایالت میشیگان آمریکا   [2020 Jul] 
*گزارش شماره ۱۰- تاریخچه انتخابات در ایالت آیووا آمریکا   [2020 Jul] 
*گزارش شماره ۹- تاریخچه انتخابات در ایالت می‌سی‌سی‌پی آمریکا  [2020 Jul] 
*گزارش شماره ۸- تاریخچه انتخابات در ایالت کارولینای جنوبی آمریکا   [2020 Jul] 
*انتخابات در آمریکا، بخش ۷: تاریخچه انتخابات در ایالت میزوری آمریکا  [2020 Jul] 
*گزارش شماره ۶- تاریخچه انتخابات در ایالت کلرادو آمریکا   [2020 Jul] 
* انتخابات در آمریکا: گزارش پنجم، تاریخچه انتخابات در ایالت آریزونا  [2020 Jul] 
*گزارش شماره ۴- تاریخچه انتخابات در ایالت نیوهمپشایر آمریکا  [2020 Jun] 
*انتخابات در آمریکا، گزارش سوم: تاریخچه انتخابات در ایالت نوادا آمریکا  [2020 Jun] 
*گزارش شماره ۲- تاریخچه انتخابات در ایالت اکلاهاما آمریکا   [2020 Jun] 
*گزارش شماره ۱- تاریخچه انتخابات در ایالت آرکانزاس آمریکا   [2020 Jun]