PEZHVAKEIRAN.COM کنفدراسیون بین المللی مواد غذایی -۷ خرداد ۱۳۹۹
 

کنفدراسیون بین المللی مواد غذایی -۷ خرداد ۱۳۹۹

ایران - کارگران گرسنه در میان فساد گسترده

 

مردم ایران نه تنها بهای سنگین پاسخی را که مسئولان نسبت به گسترش ویروس کرونا  داد ه اند را پرداخت کرده اند، حتی کشور در اثر فساد گسترده به گروگان گرفته شده است و کارگران بهای آن را می پردازند.

امید اسدبیگی ، مالک مجتمع صنعتی زراعی  هفت تپه در شوش ، در حال حاضر به همراه بیست متهم دیگر به اتهام قاچاق ارز ، معاملات غیرقانونی و رشوه که در مجموع حدود ۱.۴ میلیارد دلار تخمین زده شده در حال محاکمه است ، مبلغ زیادی به صورت نقدی به اختلاس رفته است به گفته تلویزیون دولتی ، دادستان این عملیات را "رکود ملی جدید" خوانده است. اسدبیگی و دیگران متهم به استفاده از دسترسی ویژه به وام های ارزی با نرخ ویژه و فروشان در بازار با سه برابر قیمت هستند.

ظاهراً دلارهای هفت تپه برای تأمین اعتبار سرمایه گذاری در ماشین آلات جدید برای توسعه تولید قند کشور پرداخت  شده است. اسدبیگی در سال ۲۰۱۵ با مبلغ کمی،  شرکت دولتی را در یک معامله صوری به دست آورده است. در آن زمان ، این شرکت از لحاظ معوقات نسبت به سیستم تأمین اجتماعی بدهکار بوده و دستمزد کارگران برای ماه ها به طور همزمان به تعویق افتاده بود . هدیه نقدی اخیر به مالک هیچ چیزی  را تغییر نداده  است. کارگران هفت تپه از اواسط ماه مارس دستمزد خود را دریافت نکرده اند. رانندگان از فوریه حقوقشان  پرداخت نشده  است

در سال ۲۰۰۸ ، کارگران هفت تپه در جریان اعتصاب ۴۲ روزه نسبت به دستمزدهای پرداخت نشده ، اتحادیه مستقلی وابسته به کنفدراسیون بین المللی مواد غذایی (IUF ) ایجاد کردند. از آن زمان تاکنون ، با توجه به معوقه های طولانی و دستمزد دوره ای ، مجبور به اعتصاب و تظاهرات شده اند. رژیم به جای اقدام برای اطمینان از پرداخت دستمزدها و مزایا ، به طور دوره ای از ارتش و پلیس می خواهد تا اعتراضات کارگران را سرکوب کنند. کارگران هفت تپه برای دستمزد خود تظاهرات ها متناوبی کردنده اند (http://www.iuf.org/wq=node/7202) ، وقتی که ایران در نوامبر سال گذشته توسط یک قیام ملی فقرا ی شهری با شورش مواجه شد هفت تپه تعطیل شد . آنها در ماه دسامبر به سر کار خود بازگشتند ، دستمزد آنها هنوز معوق است و اکنون چرخه فقر و فساد دوباره آغاز شده است.

کارگران هفت تپه در نوامبر ۲۰۱۹ در شوش تظاهرات داشتند و خواستار دستمزد پرداخت نشده  خود بودند.

در دنیای  مبهم سیاست ایران ، از محاکمات و پیگردهای کیفری برای حل و فصل اختلافات داخلی بین جناحهای حاکم استفاده می شود. هر حکم که از دادگاه بیرون  می آید، نقشه دقیق  از گردش  فساد است که به یک شرکت امکان دسترسی به انبوهی از ارزهای  ویژه را می داده، در حالی که کارگران  گرسنه تر میشوند  ، و رسیدگی به آن غیرممکن خواهد بود. برای کنفدراسیون بین المللی مواد غذایی (IUF )، موضوع اساسی این است: کلیه کارگران هفت تپه باید به طور مرتب دستمزد و مزایای خود را دریافت  کنند و اتحادیه آنها توسط شرکت و رژیم به رسمیت  شناخته شود. 

http://www.iuf.org/w/?q=node/7736

 

۷ خرداد ۱۳۹۹ – ۲۷ می ۲۰۲۰

خطاب به مسئولین مربوطه

 

به استحضار می رساند کنفدراسیون بین المللی مواد غذایی (آی یو اف) با این نامه از آقای فریدون نیکوفرد دعوت می کند و به وی اجازه می دهد تا به عنوان نماینده ناظر در جلسه شعبه ۳ دادگاه های تهران، در رسیدگی به پرونده امید اسدبیگی و سایر متهمانِ  شرکت درمعاملات غیرقانونی و جرائم فساد مالی شرکت کند. آقای نیکوفرد کارمند باسابقه شرکت کشت و صنعت هفت تپه در شهرشوش است، همان شرکتی که آقای امید اسدبیگی مالک آن است. در ایران و حتی خارج از کشور به آگاهی همه رسیده است که از بدو مالکیت آقای اسدبیگی بر شرکت هفت تپه، کارگران با تعویق مکرر پرداخت حقوق خود روبرو بوده اند که باعث رنج و سختی بسیار برای آنها و خانواده هایشان شده است. آقای نیکوفرد نماینده برگزیده  اتحادیه صنفی کارگران هفت تپه و عضو سازمان آی یو اف است. او به عنوان نماینده کارگران هفت تپه حق حضور در این دادگاه را دارد. دادگاهی که ما صمیمانه امیدواریم به روشن شدن و حل معضل  بدهی شرکت در طی این سالها به کارگران و سازمان تأمین اجتماعی، یاری برساند.

اتحادیه بین المللی کارگران تغذیه ، کشاورزی ، هتل ، رستوران ، پذیرایی ، دخانیات (IUF)، یک فدراسیون بین المللی متشکل از ۴۲۵ اتحادیه کارگری در ۱۲۷ کشور است و بیش از ۱۰ میلیون کارگر را نمایندگی می کند.

 

سو لانگلی

دبیرکل کنفدراسیون بین المللی مواد غذایی

فریدون نیکوفرد : موسس ودبیرسندیکای نیشکرهفت تپه 

فریدون نیکوفرد در آبانماه ۱۳۷۶به استخدام شرکت درآمد و پس از شش ماه حضور در بخش کشاورزی به اداره کارخانه ونیروگاه برق منتقل شد.

درسال۱۳۸۱ بدلیل مشکل مسکن کارگران وتورم اجاره بها وبی توجهی کارفرمای نیشکر تصمیم به ایجاد تعاونی مسکن برای کارگران گرفت وتعداد۴۴۸ واحد مسکن مهر درسال ۸۷ برای کارگران از وزارت مسکن اخذ نمود وتا پیشرفت۶۵ درصد وطی سه دوره بعنوان عضو هیات مدیره ومدیرعامل بزرگترین تعاونی مسکن استان خوزستان مشغول به فعالیت بود که درمردادماه سال۹۰ بامخالفت اداره اطلاعات ؛ حراست اداره تعاون ونیشکرهفت تپه برخلاف قانون بخش تعاون از فعالیت ایشان درتعاونی ممانعت بعمل امد.

اعتراضات صنفی کارگران از سال۸۵ بدلیل فعالیت وپیگیری رفائ کارگران بعنوان لیدر کارگران بارها تحت عناوین مختلف مانند عضویت در سندیکا جهت اقدام علیه امنیت ملی  ؛ تبلغ علیه نظام بدلیل فعالیت رسانه ای گسترده ومصاحبه ها توسط اداره اطلاعات ودادگاه انقلاب احضار؛ بازداشت وزندانی شد.

درسال ۱۳۸۸ ایشان وتمام اعضائ هیات مدیره سندیکا بخاطر تشکیل این تشکل ازاد کارگری طبق مقاوله نامه های بین المللی زندانی و از کار اخراج شدند و بمدت حدود۳۰ ماه بدون هیچگونه درامدی زندگی کرده اند.با مبارزات پیگیری خانواده ها٬ فعالین کارگری در هفت تپه و ایران و بین المللی وفشار lUf به دولت جمهوری اسلامی از  طریق سازمان جهانی کار و درخواست ازحاکمیت ایران ایشان واعضائ هیات مدیره سندیکا به محل کارخود بعنوان کارگر موقت برگشتند و تا کنون نیز بعنوان کارگر موقت در محیط کار کار می کند. 

با ورود بخش خصوصی به شرکت نیشکر هفت تپه اولین فردی که نسبت به ورود آنها به شرکت طی سخنانی کوبنده مخالف کرد ایشان بودند که با دردست داشتن صورتجلسه انتخابات سندیکا خود را نماینده واقعی کارگران معرفی کرد. 

بازهم اخراج وحکم قضایی: 

بدلیل دفاع ازحقوق کارگران ومخالفت بااخراج فله ای خلاف قانون سهامداران بخش خصوصی و با توجه به نوع قرارداد موقت سالیانه با درخواست کاهش قرارداد توسط کارفرما مواجعه شد ولی چون خلاف قانون بود نپذیرفت ویک طرفه توسط کارفرما اخراج شدکه پس ازپیگیری حقوقی مجددا پس از چندماه بی حقوقی به محل کاربرگشت واینبار به عنوان محرک کارگران وگزارش کارفرما به مقامات قضایی واحضار۷۲ کارگر به دادگاه ایشان وهفت نفر دیگر با حکم تعلیقی مجدد مواجعه شدند.

درحال حاضرفریدون نیکوفرد بعنوان یکی ازقدیمی ترین کارگران نیشکرهفت تپه ویکی از دوعضو شاغل سندیکا به همراه رضا رخشان مشغول بکار هستند .

 

 

منبع:پژواک ایران


فهرست مطالب  در سایت پژواک ایران